4. Çocuğu istiyorum, eşim hayır diyor😔

İlk çocukla arasında 8 yaş olacak. Abimle aramda 10 yaş var benim mesela. Ve ben bundan çok çekmiş bir insanım.

Ne diyelim Allah gönlünüze göre versin ozaman

Ne diyelim Allah gönlünüze göre versin ozaman
Amin Allah razı olsun rabbim önce ümmeti müslüman kardeşlerimizin sonra benim gönlümüzden geçen duaları istekleri hayırlı ise nasip eylesin..

Oğlunuz için, 1 erkek kardeş istiyormuşsunuz. Peki oğlunuza sordunuz mu ; kendisinden 7 yaş küçük bir erkek kardeş istiyor muymuş ?

İlk çocukla arasında 8 yaş olacak. Abimle aramda 10 yaş var benim mesela. Ve ben bundan çok çekmiş bir insanım.
Eşim istiyor sadece 40 yaşına gelince diyor ben şuan 29 yaşındayım ve benim için şuan ideal 40 yaş değil..

Oğlunuz için, 1 erkek kardeş istiyormuşsunuz. Peki oğlunuza sordunuz mu ; kendisinden 7 yaş küçük bir erkek kardeş istiyor muymuş ?
Ben sadece oğluma değil diğer cocuklarimida onları bunaltmadan empati kurarak belli ediyorum oğlum abi olmak istermisin kızım küçük bir kardeşin olsunmu diye ..

Eşim istiyor sadece 40 yaşına gelince diyor ben şuan 29 yaşındayım ve benim için şuan ideal 40 yaş değil..
Maşallah 29 yaşında mısınız bir de? Ben şok.
Ama benim demek istediğim tam olarak bu değildi. Yani şu anda bile hamile kalsanız en büyüğüyle arasında 8 yaş olacak. 40 yaşından sonra çocuk yapmak hiç akıl karı değil bence.

bende 29 yaşındayım yeni doğum yaptım 1 tane
Yani hayatımı çocuk doğur bak büyüt, çocuk doğur bak büyütle hayatmı geçer, 3 tane mis gibi evladınız var büyümüşlerde , gezin tozunn hep birlikte …

cidden hayat kısaaaa….

Biraz erken evlendiniz o halde. Daha çok gençsiniz çünkü. Bu yaşta 3 çocuğunuz olduğuna göre. Ya bilmiyorum tabiki hayat sizin hayatınız ama ben çocuklarımı okul çağına getirip tam ufak ufak rahata kavuşacağım sırada yeni bir bebekle uğraşmak istemezdim sanırım. Bir de eşiniz istemiyorsa baskı yapmayın derim. Sonuçta bunu her iki tarafında istemesi lazım.

Evet 18 yaşında evlendim 12 yilimiza giricez

Ne güzel hem bakabilecek cesaretiniz var hem de isteğiniz var. Normalde kadınlar istemedikleri halde hamile kalıyorlar, çok daha büyük zorluklar yaşıyorlar. Yaşınız daha gençmiş, biraz daha bekleyin isterseniz. Belki eşinizin de bebek özlemi artar çocuklarınız biraz daha büyüyünce, o zaman o da yeni bir bebek ister. Şimdilik çocuklarınızın büyümesinin keyfini çıkarın, onların derslerine yardımcı olun bence. Okuldan gelip annenin ödevlerine yardımcı olması kadar eğitimi destekleyen bir şey daha yok.

Sizin gibi 4. Cocugu erkek olsun diye yapan bir tanıdıgım var, o da kız oldu . Toplamda 3 kızı bir oğlu var yani . Bilginize

Cocuklariniz büyüdüğü için belki yalnız sizinle vakit geçirmek istiyordur. Tüm zamanınızı çocuklara değil de eşinize de ayırmanızi istiyor olabilir . Malesef erkekler diyemiyor
+1
katılıyorum. Adam 30 yaşında 4 çocuk babası olmak istemiyor belki. Belki hamileliğiniz-doğumunuz-lohusalık süreçleri vs o dönemler neler yaşandı ne bileyim tekrar bunların yaşanmasını istemiyor belki.

2.cocuk yapmak için 7 yıl düşündüm. Çünkü çok zor evde olduğum halde çalışmıyorum bile çocuk büyütmek ons doğru kelimeler sarfetmet. Onun davranışları be bilim doğru yanlış öğretmek pskolog olmak oyunu felan pek göze alamadım şahsen biraz takıntılıyim herkez doğur derdi yapmadım kızım istedi diye yaptım su An hamileyim ama gerçekten çok zor ana okulu. Sneye 1.sinif kizimla daha çok ilgili olmam lazim. Her konuda. Kızım kardes istiyor diye yaptım. Ama sizede tavsiyem. Yeterli bence allah saklasin cocuklarinizi. Kendize iyi bakın dusunsenize hastasiniz onlarla kim ilgilenecek birde bebek dünyaya gelse insan derman kalmiyor. Bende migren var tutumu yatağa düşüyorum ve 2.cocuk için bazen 1 tane yeterli diyorum ama .ne yapalım kızım için kardeş yaptım. Boş verin kendize vakit ayırın onlar hastanesi. O su busu sayilmayacak kadar çok şey var .yazık etmeyin .kendinize. bu arada arkadaşınıza kahve icmeye gitseniz 4 cocukla burnunuzdab gelir O yüzden diğer çocuklar haksızlık etmeyin onlar büyük ama bebek daha çok bakım ister 3 ilgilenemezsiniz. Hem onlara hem kendinizi yipratmayin 3 .çocuklu tek derdiniz bu olsun allah başka dertler vermesin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…