4. Çocuğu istiyorum, eşim hayır diyor😔

bu çocuklarin gelecegini guzel görüyor musunuz? Annelik sizin hakkiniz zaten annesiniz de ama, o cocuklarinda bir sürü hakki var? Bunu düşünüyor musunuz? Oyle karnini doyur, sirtini pek tut yetiyor mu? Ki o bile zor bu devirde.. Ne kadar zaman ayirabiliyorsunuz cocuklara? Kaliteli zamandan bahsediyorum? Gelecekleri icin ne birikiminiz var?
Biraz daha buyudulermi istekleri, ihtiyaçları degisecek, daha da fazla olacak.

Eğitimlerini istedikleri gibi almalarini saglayabilcek misiniz?
Gücünüz var mi sahiden 4 cocuga da bu duzeyde bakmaya?
Yapabiliyorsaniz helal olsun.
Yoksa dogurmak mesele değil, tavsanda 10 tane doguruyor

Biz 2 kardeşiz 2 kız kardeş bu durumun az ve ya çoklukla alakası yok çok şükür aileminde maddi durumu yerindeydi ben nefes aldığım müddetçe çok şükür çocuklarıma yeteceğimi düşünüyorum bu zamana kadar hem maddi hem manevi yanlarında oldum ömrüm yettiği yere kadarda olucam çok şükür arkadaş gibiyiz ve insallh da hep böyle oluruz şuana kadar oyun olsun ilgi olsun eğitimden yana hiç birşeyden eksik koymadım koymamda herzaman destekçisi yım elimden gelenin en iyisini yapmaya da hazırım anneleri olarak..

Kendinize nasıl vakit ayırabiliyorsunuz? 8 senedir deliksiz bir uyku uyumamissinizdir tahmin ediyorum. Ya da hasta olduklarında moraliniz bozulmuyor mu?Ben kızım hasta olduğunda su bile içemiyorum. Kolum kalkmıyor derler ya öyle oluyor. Bence çocuk büyütmek maddi açıdan zor ama en büyük zorluğu psikolojik tarafı. Şu anda bana 2. Çocuk fikri ütopik geliyorken 4. isteyen bir anne olarak beni lütfen aydınlatır mısınız. Yatılı bakıciniz mi var ,tek başınıza mi bakıyorsunuz hepsine.Simdi tekrar okudum ,yardımcınız da yokmuş. Gercekten çelik gibi sabır, sinir mi var sizde.

Kendime vakit ayira biliyorum hem şahsi olarak hem çocuklarımla aktivitelerimiz oluyor uykudan yana hiç bir problemim yok tek başıma bakıyorum çünkü normalde sabırlı biriyim ama söz konusu çocuk olunca sabrım kat kat artıyor..

Ben tek çocukla kendime 5 dk tuvalet zamanı bulamıyorum.Mesela bugün. Eşim acil memleketine gitti. Annesi rahatsızlandı. Öğleden sonra dersim vardı.Sabah çocuğun kahvaltısı, altı üstü giyinmesi derken okula gittik beraber mecburen.Okuldan geldik yemek yedirdim oyun vs.Arada sadece çamaşırları katladık.Onun dışında ev işi vs yok.Uyuyunca yüzüme krem süreyim dedim ona bile üşendim.Bu arada sabah korkunç bir başagrisyla uyandım, çünkü gece kaç defa uyandık bilmiyorum. En son kucağıma yatmisti duvara yaslı uyumuşum.Sersem gibi kalktım.

Bu çocuklar hiç kreşe veya anaokuluna gittiler mi?

Analık hakkı mı kalmış artık adama da hak verin Sanki sizi duyan hiç çocuğunuz olmadı sanar. Çalışıyor musunuz bari?

Konu başlığınız oldukça yanıltıcı olmuş. 8,6 ve 5 yaşlarında ; 2 kız 1 oğlunuz varmış zaten.

Allah evlatlarınıza sağlık versin. 3 çocuğunuzla maddi ve manevi olarak yeterince ilgilenebiliyor musunuz ?

Öf sandım ki hiç çocuğun olamıyor başlıktan . Çocuklarını Allah bağışlasın, eksik etmesin öncelikle . Bu ortak alınan bir karar , annelik duygusu her kadın da var. Eş’in neden istemiyor önce dinlemelisin. Belki ekonomik durum belki başka bir şey , sebebi bilemeyiz. O çocuklara gelecek vermek, önce çocuk istemekten daha önemli. Annelik duygusu her kadının hakkı zaten , peki ya annelik duygusu yaşamak isteyip, olamayanlar? Bence çok dert edilecek bir konu değil sizin ki.

Şöyle anlatayım çocuklar en geç 10 da uyuyor sabah 11 de uyandiriyorum kahvaltı yapıyoruz 12 de okul için hazırlıyorum kızım öğlenci akşam 6 da çıkıyor oğlum ana sınıfı saat 4 45 de çıkıyor ikisini okula bırakıyorum eve dönüp evi süpürüyom bulaşıklar zaten makinaya giriyor çamaşır varsa asıyorum küçük kızımı hazırlıyorum birlikte spora gidiyoruz gözümün önünde oyun alanı var spor salonunda kızım oynarken bende spor yapıyorum saat tam 4 te bitiriyorum direk okula gidiyorum oğlumu alıyorum eve geliyorum yemek yapiyorum akşam 6 da kızımı almaya gidiyorum günüm böyle geçiyor cumartesi Pazar ailecek dışarıda kahvaltı oluyor büyük kızım sinemayi çok sevdiği için çizgi flim izlemeye gideriz çocuklarla eğlenmeyi bende çok seviyorum çok küçükken evet ister istemez zorluk oluyor ama büyüdükce çok şükür hiç sorun yasamadim

Gerçekten tebrik ediyorum sizi inşallah herşey gönlünüzce olur .
Benim şuan tek çocuğum var ve geleceği için kaygılıyım ona iyi bir imkan sunmak yeterince ilgilenip güzel ahlaklı bir insan yetiştirmek hepsi sorumluluk isteyen şeyler.
Biri 4 çocuğun olacak dese ağzı açık bakarım şimdi böyle dedim ya kesin olur

Allah bağışlasın 3 çocuk annesisiniz sizden kimse bu hakki almamis ki hayat şartları çok ağırlaştı belki 4. Çocuğa yetemeyecegini düşünüyordur esiniz maddi ve manevi yönden bide bu tarafindan düşünün büyüdükçe istekleri ve ihtiyaçları artacak karsilaya bilecekmisiniz peki yoksa kendi rizki ile doğar diyenlerdenmisiniz

Son düzenleme:
Allah bağışlasın üç yavrunuz varmış zaten
Ben eşinize hak verdim belki adam tekrar bebekli zor günlere dönmek istemiyor?
Bi de şu var örneğin bu çocukların yaşı yakın olduğu için aynı dönemde üniversiteye hazırlanacaklar ders parası olacak şehir dışı kazanacaklar ayrı ayrı ev parası olacak birine yapıp birime yapmamak çok büyük haksızlık olur bence. Üç çocuğu şehirdışında okutabilecek bütçe ayırabilecek mi bakalım eşiniz? Hele biri İstanbul olursa

İnanın maddi açıdan sıkıntı olacağını düşünsem bende kendime derim durumun belli hayat şartları belli diye çok şükür ev kendimizin gelir de çok iyi Allah'a şükür evet şöyle durumda var bu gün iyi durumum ama yarına aynı sekilde olurmu düşmez kalkmaz 1 Allah bunun farkındayım ama ne bileyim çok istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…