Bebek Beslenmesi 4 aylik oldu ek gidalara basladik.. dogru mu yapiyorum ? lutfen bir akil verin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mmelisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
35
0
36
Diğer
Kizlar bebegim 4 gun once 4 aylik oldu..
Oglusum 4 ayinda sutu pek icmedigi icin ek gidalara basladim..
oglusumu ilk iki ay emzdirdim ama fazla sutum olmadigi icin iki aydan sonra aptamil 1 verdim ve hala devam ediyor..

Gunduzleri cok az sut iciyor geceleri daha iyi..
doktorumuz ucuncu ayinda en az 600 ml sut 24 saat icinde icmesi lazim normali ise 750 ml
benim oglum ise en fazla 630 ml iciyor

ben 4 ayda meyvlerden olusan ek gidalari vermeye basladim
oglusumda cok sevdi.. inan yedirirken kasigima bakiyor ki hala vereyim
ilk gun cok az verdim, simdi her gun yavas yavas cogaltarak veriyorum..

simdilik seftali ve havuvtan olusan bi mama veriyorum..
bunu verdikten sonra yarim saat veya bir saat sonra sutu cok iyi iciyor..

acaba ek gidalara baslamak icin erken mi devrandim?
bu ayda neler verebilirim ?

bi akil verin kizlar

Ben de kızım 4 aylıkken ek gıdalara başlamıştım. bebe bisküvisini bebek sütünde eritip veriyordum hatırlıyorsam. Anne sütü yetersizse ek gıdaya 4 . ayda geçilebiliyor. Hangi gıdaları verebileceğini doktoruna bir danış istersencokacimcoook

kesinlikle canı gönülden destekliyorum.benimdeoğum 3.5 aylık ve 15 gündür bende başladım.mama fos şişiriyor.acayip kilo yapıyor.ne idüğü beli bile değil.ben meyve püresi,yoğurt,sebze çorbası veriyorum afiyetlede yiyor doğal doğal ohh daha ne olsun.

meyve püresine her türlü meyveyi katıyorum cam rendede ezip süzekten geçiriyorum.geçirmezsem daha küçük olduğu için lifleri boğazınatakılıyor.(bunu öğle saatlerinde veriyorum ve öğün olarak sayıyorum.nadiren içinde eğer meyveler tatsız gibi olmuşsa bebek bisküvisi eziyorum)

yoğurdunu hani bebek mamalarının kavanoz meyveleri varya o kavanozlara yapıyorum günlük keçi sütünden bazende inek.hazır yoğurt asla tavsiye etmiyorum.kendim bile yiyemiyorum çünkü.

sebze çorbasınıda havuç,patates ve kabaktan yapıyorum içine maydonoz ve zeytinyağı katıyorum.tahıl oalarak irmik(bebekler için faydalı),pirinç.eğer gazlı bir bebek değilse bi tutam kırmızı,bi tutam yeşil mrcimek bunları kaynatıp blendırdan geçiriyorum,süzektende olur.valla çok güzel oluyo.ben,im bile yiyesim geliyo.

ama kahvaltıya başlamadım.yumurta sarısı ve pekmez ağır gelebilir henüz diye.onlarada 4.ayı bitip beşinci ayına girince başlıcam

birde sabah kalkınca hero baby nin kahvaltı saati kaşık mamasından gece yatarkende iyi geceler kaşık mamasından veriyorum.çünkü benim oğlum biberon mamasıyla pek doymuyor emzirdiğim için 90 cc veriyorum sıvı olduğu için doymadığını sanıyor ama bu katı mamalarla daha iyi doyuyor artı pirinçli olduğu için tercih ediyorum.

eğerki ememiyosa az az taddırabilirsin ama sindirim sistemi çorbalara 4aylıkken 3.5 aylıkken uygun değil kızlar minicik midesi anne sütünü zor eritiyo sindiriyo anca yogurdu 3kaşık taddırın meyve püresinide öyle tadımlık verinki süttn sogumasın emiyosa hiç başlamayınm acele etmeyin obüyüdükçe zaten alcak ek gııdayı

Canim doktor eskiden 4 ayliken ek gidalari veriyorlardi ama simdi pek tafsiye edilmiyor dedi..
sinir etti beni,, sadece elma meyve suyunu gunde bir kac kasik verebilrisin dedi.. ama bu olusuma yetmiyor.

Canim mashallah menu full
sen benden daha once baslamissin.. yazdiklarini not olarak aldim yavas yavas yapmasini ogrenicem.. :)

Canim oglusum 2 ayliken sutum kesildigi icin aptamil 1 basladik.. ama simdi pek doymuyor
ben azar azar veriyorum valla.. kucuk kavanozu 2 gunde veriyorum
ama ek gidalara basladigimiz gunden beri sutunude daha iyi iciyor sanki..

Bide kizlar forumda okudum ama nerde okudugumu unutum
bi arkadasimiz bebegi 4 ayliken aptamil 2 gecmis
aptamil 2, 6 - 12 aya kadar diye biliyorum
acaba benim oglumda aptamil 1 ile pek doymadigi icin aptamil 2 mi denesem ??

hayır cnm ikiye geçme yada şöyle diyim sakın başkalarının yaptıgını yapma çünkü her bebegin bünyesi farklıdır metobolizmasıda öyle yanlış bi yiyecekten bebegişn alerji olsa çok ugraşırsın söyliyim kolarını bacaklarını delik deşik ederler ne oldugunu bulmak içinki yedirdiklerini full sayman lazım doktora lafı yicegini bilebile
ml arttır yetmiyosa sana göre 100ml veriyosan 150ml yap ver cnm biberonlaa

Canim doktor eskiden 4 ayliken ek gidalari veriyorlardi ama simdi pek tafsiye edilmiyor dedi..
sinir etti beni,, sadece elma meyve suyunu gunde bir kac kasik verebilrisin dedi.. ama bu olusuma yetmiyor.

Eee anne sütü yetmiyorsa ne yapsın çocuk? Aç mı kalsın?
O zaman verdiğin mama miktarını arttırıcaksın canım
Ya da bir kaç dr'a daha sor. Hangi meyvaların püresini yapacağını iyice anlatsın. Çünkü her meyvenin sindirim zorluğu farklı. Bebişi besleyecem diye bi de hasta etme de tatlımyasakkelime

haklisin..
aslinda sutum erken kesildigi icin icim icime yiyor
cok istemisim en az 6 ay emzirmeyi cunku anne sutunun onemini cok okudum
simdi sutum olmadigi icin bebisim icin en iyisini dusunuyorum,
ama bu bazen hata yapmamiza neden olabiliyor..
iyiki bu forum var insan derdini payalasa biliyor
fikir alisverisinde bulunuyoruz.. :enbuyukkk:

evet cnm bnm sütünü arttırıcı gıdalarda tüket cnm ben 10.5 ay oldu dogum yapalı bianda arttı sütüm gün içinde nerdeyse iki ögünle günü kapatıyom kız hareketli çok die bulgur pilavı yaparım bolbol yerim salata ye bolbol humana stil çay al süt arttırıyo ve kuru incir süper süt yapıyo cnm umarım biri fayda eder kompostolar yap onlarda süt arttırır hiç bişi yapamazsan hergüğn abah akşam ılık şekerli su iç sütün artar

Ben en iyisi 2 hafta sadece seftali ve havuctan olusan mamayi vereyim, oglusum zaten sevdi bunu.. sonrasini oglusumun durumna gore baska gidalari dusunebiliriz.. :)

Canim sut artirici cay aldim.. kuru incir yedim.. hata teyzem boza ic demisti onuda yaptim ama olmadi..
simdi memelerden sadece 2 damla sut cikiyor..
sut sagma makinesilye en fazla 20 ml cikiyor..

Zaten makineyle sagan sutumu ogluma veriyorum, ama en fazla 20 ml fazla cikmiyor
ama yinede hic cikmaktansa iyidir, bazen 10 ml bazen 20 ml anne sutu gunde iciyor yapacak birsey yok.

bnm bebeğim 2.ayında beni emmeyi bırakı o kadar cok üzüldümki anlatamam şuan 3 alık aptamil 1 e başladık onu çok güzel içiyordu şu 2-3 gündr onuda keyifle emmiyor sanırım sıkıldı ondanda dktra gittik kaşık mamasına başla dedi .öyle dedi ama genede bişi olur diye tedirginlikle veriyorum 4 gündr ek gıdaya geçtik ama sütünü keyıfsızde olsa içiriyorum . kaşık mamalarınıda iştahla yiyor gazda yapmadı ağlamadıda artık onlrla devam edicem yinede tedirginim . kavanoz mama veriyorum başka bişi tavsiye eden var mı ?

merhabalar benimde bebeğim 4 ay 5 günlük oldu.sadece anne sütü veriyorum kilosu yerinde .ek gıdalara başlamak konusunda tereddütte kaldım.doktorumuz su dahi verme dedi fakat havalar çok sıcak olduğu için çok terliyor bende zaman zaman veriyorum benimle aynı durumda olan varmı neler yapıyorsunuz.

sütünüz varsa ve bebeğin kilo alımı normalse ek gıdalar 6.aydan sonra başlanmalı bence.nasılsa ömür boyu yemek yicek,ama anne sütünü bir daha nerden bulacak

bizde yarın itibariyle başlıyoruz ek gıdaya 4 ayımız bitti ve mama takviyesi yaptığım için artık başlayabilirmişiz
bi şi sorcam kızlar ya şimdi yoğurtla başlıycaz da bu yoğurdu her gün mü yapmak lazım yoksa mesela iki güne bir falan mayalasak olur mu
bi de benim anlamadığım ek gıdaya başlıoruz ama su vermioruz 6 aydan sonra dio doktor anlamadım gitti bu işi ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…