• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 4 aylık kızım amipli dizanteri oldu......yardımmmmmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
dana eti,kuru yemiş,soya ürünleri filan...bunlar bebeklerde allerji yapan ürünler.benim size tavsiye TOTAL IRA baktırın ve özel allerji testleri yaptırın.sizi asla yanlış yönlendirmek istemem.BİZE SAKARYADA doçentinden tutun özeline kadar devlete kadar tüm gittiğimiz doktorlar amipli dizanteri dediler.yazıklar olsun böyle doktorlara.ben internetlerden araştırdım da.aile dostumuz uzm mikrobiyolog doktoru.ALLAH razı olsun o buldu. antibiyotik kullandınız mı?ama benim bebeğimde nokta nokta başladı,saat başı köpük köpük ishal yapıyodu.o flagylleri yetmedi nidazol yetmedi supraks adında antibiyotikleri içti de daha da bozuldu bağırsakları ve 1015 yerde çok daha fazla kan vardı,uykusuzluk vardı.15 gün durma filan olmadı.süt ürününü kessem de kesmesem de oluydou.safra kesemden de ameliyat oldum,ondan bile olmuştur dediler.sormayın nelerle ne yanlıiş teşhislerle uğraştım.kafayı ha yedim ha yiyordum.ve ben 2 ay sonra tekrar antibiyptik kullandım,tekrar etti :KK43: iyi bir profesöre gidin ve allerjik boyutunu (ya da araştırma hastanesine gidin)araştırın.benim bebeğim 4 aylıkken kolonoskopi bile oldu
geçmiş olsun.kısa sürede şifa bulmanız dileğiyle.sonucunu da burdan yazarsanız iyi olur.NİCE BEBEK YANLIŞ AMİPLİ DİZANTERİ TEŞHİSİ SONUCU yanıiş tedavi görüp boşuna ilaç içiyor.yazıklar olsun CAHİL DOKTORLARA,ben öğretmenim araştırmacıyım çünkü işimi sevihyorum.işimle ilgili her şeyi takip ediyorum.ama doktorların bazıları çocuklarımızın hayatıyla oynuyor.hala bu sitelere girip insanları bilinçlendirmek istiyorum
bnm kizimda da amip cikti 1 aydir falanda ishal.suprax vermisti dr ilk.ama o zmn sadece mukuslu kaka ve lökasit gorunmustu..sonra ishal gecmeyince tekrar test yaptirdik amip cikti.flagyl kullaniyoruz.yarin bitcek tedavi ve hala yesilli mukuslu kaka yapiyor.igne ucu kadarda kan gordum demin:işsiz:gecmio bu ishal yaaa.ALLAH IM bebeegime şifa ver:((

arkadaşlar amip antijen testi yaptırmadan sakın bebişlerinize nidazol flagy gibi ilaçları vermeyin gaita tahlilinde canlı amip trofozoidler ve erotrositler izlendi yani canlı yumurtadan çıkmış amip ve kan gçzlendi yazmasına rağmen amip antijen negatif çıktı bursada 1 günde test sonucu veren laboratuar var.fiyatı 80 tl
ilactan sonra kakamızın düzelme sebebi beraberinde verdiğimiz baağırsak düzenleyiciler olabilir bence
yazıklar olsun 40 günlük bebekle amip oldu diye telef oldum hastanelerde labrotuarlarda kaka taşımaktan
buraya mesaj yazan bizi aydınlatan arkadaşlardan Allah razı olsun onlar sayesinde bebişim kutu kutu ilaçtan kurtuldu bende sadece süt emen bebeği nasıl dizanteri yaaptım diye kahrolmaktan Allah razı olsun interneti bulandan google ın yazılımını yapandan bizleri bu kulüpte buluşturandan

bnm kizimda da amip cikti 1 aydir falanda ishal.suprax vermisti dr ilk.ama o zmn sadece mukuslu kaka ve lökasit gorunmustu..sonra ishal gecmeyince tekrar test yaptirdik amip cikti.flagyl kullaniyoruz.yarin bitcek tedavi ve hala yesilli mukuslu kaka yapiyor.igne ucu kadarda kan gordum demin:işsiz:gecmio bu ishal yaaa.ALLAH IM bebeegime şifa ver:KK43:(
canım antijen testi yaptır amiple ilgili mutlaka aynı kaka problemi bizdede var ama nidazol ve flagy içmekten kurtulduk allerji testlerini yaptırdık sonuçları çıkmadı daha o ilaçlar cerez değil cocuklarımızın hayatı ile oynuyorlar

canım antijen testi yaptır amiple ilgili mutlaka aynı kaka problemi bizdede var ama nidazol ve flagy içmekten kurtulduk allerji testlerini yaptırdık sonuçları çıkmadı daha o ilaçlar cerez değil cocuklarımızın hayatı ile oynuyorlar
bnmde 2 ay falan oldu hala mukuslu mukuslu yapiyor.
malesef suprax flagy kullandik biz.halada gecmedi buyuk ihtimalle amip falan yoktu.salaklar el kadar bebege bisey olmaz icsin diye antibiyotik verecegine keske mantikli kesin sonuc veren testlere yonlendirselerdi.ici disina cikti yawrumun.
saglik ocagindaki dr da o flagy camasir suyu gibi bebegin icinde yararli zararli ne var ne yoksa yok etmistir dedi:(
bilmiyorum yaaa..sizinkinin kakası nasil,bnmki yesilimsi mukuslu falan..

Bunlar bebeğimin kakası artık sarı görmek istiyorum..
Yazının üzerinden bir seneden fazla geçmiş bugün ilk defa kızımın kakasinda kırmızılık vardı araştırma yaparken burası denk geldi merak ettim çocuğunuz nasıl oldu bende doktora götüreceğim çok meraklandim

Ahh ahh sadece anne sutu alan iki aylik bebegim bos yere yirmi gun nidazol ( antibiyotik) kullandi. Ilacin ucuncu gunu gorus almak icin baska bi dr daha goturduk, o siralar kakasi duzelir gibiydi, demekki tedavi ise yario dedi test mest yapmadi bi daha. 10 gunu tamamlayin dedi. 10 gun sonra mikroskopide tekrar amip kistleri goruldu, dr bi 10 gun daha ilave etti tedaviye. Bu 10 gunun sonuna dogru merak edip biz kaka tahlili yaptirdik, temiz cikti, iki gun sonra dr gittik, yeniden tahlil istedi, yine amip kistleri goruldu. Dr hastanelerinin laboratuvarindan suphe edip bizi amip antijen testi icin daha buyuk bi hastaneye gonderdi, negatif cikti. Meger inek sutu alerjisinde laboratuvarda gorulen olusumlarla amip kistleri ve belirtiler birbirine cok benzedignden bu iki hastalik karistiriliyormus. Kakasi bi turlu duzelmeyince 3-4 dr daha gezdik. Sonuncusu muhtemelen bebeginiz hic dizanteri olmams dedi. Sadece anne sutu alan bebeklerde bu cok, cok zor dedi. Yurtdisnda kongrelerde de bunun ustunde cok durulur dedi. Smdi alerji var mi yok mu anlamak icin diyet yapmaya basladm. Iki ay cocugum zaman kaybetti, kilo alimi dustu, en hizli gelisecegi zamanda... Burada aysegul sofuoglu ve baska bi sitede kadir tugcunun bu yondeki yazilarini okumustum ama laboratuvarda amip goruluyordu iste, demekki bizde var diye dusunmustum. Yaziklar olsun o ilk doktora antijen testi yaptirmadan kucucuk bebege 20 gun antibiyotik verdi. Keske tedavinin basinda haberdar olsaydm antijen testinden... 20. Gun soledi dr bu testin adini... Inek sutu alerjisi cikarsa ilk doktorumuza mutlaka durumu uzun uzun yazacagim, acaba ne cvp verecek.....
Merhaba aradan çok sene geçmiş ama forumdaki yazınız beni rahatlattı. Bugün oğlumun kakasına tahlil yapıldı. Amip çıktı. Sonra doktorumuzla konuştuk. Sadece anne sütü alan bebekte görülmesi çok ilginç dedi, şaşırdı. Yarın amip antijen testi de yaptıralım dedi. Evet çok şükür bizim doktorumuz da iyi bir doktor. Ama siz yaşadığınız bir olayı anlattığınız için sizin yazınız da beni rahatlattı. Oğlumun ishal durumu yok, huzursuz değil, kilosu normal ve düzenli kilo alıyor. Amip dizanteri olmayabilir de inek sütü alerjisi vardır diye tahmin ediyorum. İnşallah öyle çıksın da ben peynir yoğurt yemeyivereyim önemli değil. Keçi peyniri de yerim çok teşekkür ederim

Bize de ayni teshis konmustu, doktorum ates vs olmadigi icin yanlis oldugunu dusunerek ozel bir labaratuvardan tekrar test istedi temiz cikti. Bir kac ay sonra sut alerjisi ve coklu gida alerjisi oldugunu ogrendik. Bence siz de emin olmadan ilac kullanip durmayin cocuga yazik. Sadece anne sutu alan bir cocuk dizanteri olmazmis

Merhaba ..benim de bebegim tam.4ayi gecmistiki sabh kaksinda siyah kuru cay gbi tanecikler oldu..ogleyi gectiginde turuncumsu koyu kahverengi gbi bi cıvık kaka geldi.. sadece anne sutu aldigi icin zaten hp sivi yapiyordu ama acik renkti..ic kanamadan falan süphelendiler.sonra gaitada amip antijen bol lokosit cikti. Doktor ben hic amip ihtimali vermiyorum test yanlis pozitftir bu cocuk iyi durumda karin krampi yok ates yok vs dedi.o ic kanama sebebi arastrmaya yoğunlaştı..baska doktra gttik o bariz amip kanli ishal dedi flagyl ve zimaks verdi 6. Gun baska yerde gaita testi negatf gelince toplm 8 gun kullanip biraktik.. cocuk hic belirti vermedi koyu kahve ishal disinda..onca antibiyotigi bosa mi kullndim , yda varsa yeyerince tedavi olmus mudr? Tam tedavisi zor vcuttan atilmasi zor cok tehlikeli olabilip organlara yetlesebiliyor diye okudum. Siz ne yaptiniz tekrarladi mi? Gecmisolsun

Antijen testini kakadan mı baktırdınız? Burda ben kakadan baktırdım pozitif çıktı yani kandan da bakılıyor mu bu antijene?

Back