• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 4 aylık kızım amipli dizanteri oldu......yardımmmmmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bizm enbuyuk problemlerimizden biri de dr ve hastane.midyatta ilçedeyiz şuan buralar çok karışık dr sıkıntısı dahi oluyor.batman ya da mardine gidiyoruz .tabi yollar gıvenli olduğu zamanlar.burdki tahlillere ben inanmıyorum zaten cuma günü batmanda da yaptırdık amip çıktı gizli kan çıktı 20-25lakosit görüldü.daha biz gastrolağa gidicez o daha uzak Antep ve Diyarbakır da varmış sadece. Şuan nerden başlicam bilemedim.yarın gidip burdaki çocuk drna durumu anlatıp ilaç isteyecektim ama ya değilse işte burda belli olmuyor ne tıp fakültesi yakın ne de araştırma.bende kzmda alerji olduğana inanmyorum ama amipte değidir diye düşünüyorum off varya paronayak oldum iyice ozamn niye huzursuz ki kaka niye böyle .keşke çatlak olsada geçse gitse.. canım tekrardan çok teşekkür edrm yardımcı olduğun için bu amip antijenden dra bahsedicem ne gerekiyosa yapsın yonlendirsin bizi. Yavrum kiloda alamıyor kuçucuk kaldı:(

Elcintugra,kaç aylık bebeğin?maşallah neguzel test negatif çıkmış.kaç aylıkken doğru çıkıyor.

Süt allerjisi testi yapildi sonuc negatif. Cok antibiyotik kullanmaktan bagirsak florasi tamamen bozulmuş. Ilaci 12 gundur biraktik reflor ve zinco kullaniyorum. Ama maalesef kotu kokulu kaka ve bazen siyaha yakin kaka yapiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Bu konuda beni aydinlatirmisiniz cok ihtiyacim var
canım burdaki yazında test negatif çıktı demişsin deri testimiydi bebeğin kaç aylıktı

Zaten en büyük sıkıntı ne olduğunu ve nerden başlayacağını bilmemek. Oğlum 1 aylık ti dizanteri teşhisi kondu 4 aylıkti biz ara ara hala ilaç kullanıyorduk hastanede 5 günde yattı ama düzelmedi kaka rengi kokusu ve sayısı. Çocuk Gastro ya götürdüm muhtemelen hicbirzaman dizanteri olmamış dedi. Anne sütü allerji testi yaptırdı kanda. Negatif çıktı ama olabilir dedi. İlacı bozulan mahvoldu bağırsak florasindan biraktirdi. Diyet başlattı bana. Ama sadece süt ürünlerine karşı değil fıstık yumurta dana etinide yeme dedi. Kakasi 2ay sonra tamamen düzeldi. Ama ben 1 ay kadar önce bu allerji olayına inanmadığım için tıp Fak. Götürdüm. Orda kandan tekrar baktılar negatif çıktı. Sütlü mama (milupa bebelac) 2 gün boyunca denemeli verildi gözlem altında bişey olmadı ve şimdi bende oda yiyoruz süt ürünleri. Yani allerjide değildi.

Zaten en büyük sıkıntı ne olduğunu ve nerden başlayacağını bilmemek. Oğlum 1 aylık ti dizanteri teşhisi kondu 4 aylıkti biz ara ara hala ilaç kullanıyorduk hastanede 5 günde yattı ama düzelmedi kaka rengi kokusu ve sayısı. Çocuk Gastro ya götürdüm muhtemelen hicbirzaman dizanteri olmamış dedi. Anne sütü allerji testi yaptırdı kanda. Negatif çıktı ama olabilir dedi. İlacı bozulan mahvoldu bağırsak florasindan biraktirdi. Diyet başlattı bana. Ama sadece süt ürünlerine karşı değil fıstık yumurta dana etinide yeme dedi. Kakasi 2ay sonra tamamen düzeldi. Ama ben 1 ay kadar önce bu allerji olayına inanmadığım için tıp Fak. Götürdüm. Orda kandan tekrar baktılar negatif çıktı. Sütlü mama (milupa bebelac) 2 gün boyunca denemeli verildi gözlem altında bişey olmadı ve şimdi bende oda yiyoruz süt ürünleri. Yani allerjide değildi.

Yani ne olduğunu tam bilemedik. Şuan 8 aylik. Sanırım ya dizanteriydi geçtiği halde testlerde amip kisti çıktığı için biz çok ilaç kullanmaktan dolayı kaka düzelmiyorudu yada süt alerjisi vardida yendi vucudu.

Aman çok şukur atlatmışsınız.tabi insanın omrunden omur gidiyor ama .Bugün drla konuşumaya gittim,butun derdimi tekrardan anlattım,o da yarın gel tekrardan butun tetkikleri yapalım dedi(tabi ilçe hastanesinde nekadar derinlemesine gidilir tartışılır) gaitada tekrardan amip mikrobu çıkarsa damardan ilaç verilecekmiş.diyete devam,amipse ilaca devam ,çatlaksa kreme devammmm....amip antijen burda bakılmıyormuş.

Aman çok şukur atlatmışsınız.tabi insanın omrunden omur gidiyor ama .Bugün drla konuşumaya gittim,butun derdimi tekrardan anlattım,o da yarın gel tekrardan butun tetkikleri yapalım dedi(tabi ilçe hastanesinde nekadar derinlemesine gidilir tartışılır) gaitada tekrardan amip mikrobu çıkarsa damardan ilaç verilecekmiş.diyete devam,amipse ilaca devam ,çatlaksa kreme devammmm....amip antijen burda bakılmıyormuş.

Sizde atlatirsiniz inş. En kısa zamanda peki şuan bebisin durumu nasıl günde kaç defa yapıyor ve sancılı mi yapiyor

Ampili dizanteri ne ki?

Cok gecmis olsun. Doktorlar korkulacak birsey yok diyorsa iciniz ferah olsun.

Sizde atlatirsiniz inş. En kısa zamanda peki şuan bebisin durumu nasıl günde kaç defa yapıyor ve sancılı mi yapiyor
Bebek huzursuz 3gundır arttı yine ishali bi ara durmuştu 3yafa 4 bezdi şimdi 7-8bezw çıktı.şuan kucağımda sancılı ve gazlı bişekilde 8.kakasını yapıyor:(

Bakalım eşim bu kakayı götürdü.nee çıkacak?hem yarınki dr için hazır olur bu sonuç.

Sonuçların hepsi negatif çıktı..bişey anlamadım.
Şöyle biseyde var her tahlilde amip kisti cikmayabiliyormus. Siz imkanınız varsa tekrar yaptırın. Eğer gerçekten değilse ya allerji bir durum yada iltihaplı bir durumdur. Kaka sayısında da artış yoktur insallah

Back