Çocuk Hastalıkları 4 aylık kızım amipli dizanteri oldu......yardımmmmmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

toyuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
86
10
98
İsviçre
merhaba arkadaşlar;
4 aylık bebeğim var,kakasında amipli dizanteri görüldü 24-27 kasımda diafuryl kullandık bi fayda göremedik 28 kasımda kaka tahlili yaptırdık flagly ve ercefuryl 5 gün kllandık fakat düzelme olmadı ve 13 aralkta tekrar tahlilde artış görüldü şöyle:10-12 lökosit,5-6 e. histolytica kist trofozoid formu,yer yer e.histolytica kist formu mantar sporları görüldü deniyor.biogaia damla verdi doktorumuz.bebekte ateş,kusma,kakada kan yok,kilo kaybı yok aksine 15 günde 400 gr almış.fakat kakası bu aralar sarı ama biraz sıvı .internette yaptığım aramalar sonucu çok korktum ciğerleri etkilediğini okudum nolur bana bir yol gösterin.çok korkuyorum.sadece anne sütü kullanıyorum,temizliğe çok dikkat etmeme rağmen başımıza bu geldi

bu hastalığı nasıl atlattınız merak ediyorum?nolur bana bi yol gösterin..ben muğladayaşıyorum bana izmir aydın da önerebileceğiniz doktor varmı acaba

Son düzenleme:
merhaba,benim kızımda 3,5 aylıkken bunu yaşamıştık ve çok korkmuştuk.ama telaşlanmana gerek yok çünkü kendiliğinden geçiyor.bizde olma sebebi büyük ihtimal banyo yaptırdığımız sudan kaynaklanıyordu.çünkü banyo yaptırırken ister istemez bebek su yutabiliyor.kaynamış su ile banyo yaptırsan iyi olur.doktorumuz bize ishalini geçirmesi için maflor adında bir ilaç vermişti.banyo suyunu kaynatmaya başladıktan sonra geçti.eğer kakasında da kan gelirse kaka yaptığı yer tahriş olduğu için olabilir.

benim oğluma da 4 aylıkken amipli dizanteri teşhisi koymuşlardı.bizim yeşil,mukuslu ve kanlı kaka problemimiz vardı.flagly kullandık doktorumuz birde düzen labaratuvarlarında tahlil yaptırın yanılma payı çıkıyor dedi tabi bunu dediğinde bebeğim o iğrenç şurubu bitirmişti.sonuç temiz çıktı.sonradan araştırdım anne sütü alan temziliğine dikkat edilen (ki ben kafayı yemek üzereydim temzilik konusunda) bebeklerde amip olması çoook zor bir ihtimalmiş ayrıca kilo kaybı kusma ateş vs.olmasıda gerekiyormuş..korkmayın telaşlanmayın imkanınız varsa başka bir yerde daha test yaptırın derim ben .acil şifalar.bu arada oğlum şimdi 5,5 aylık hala yeşil kaka yapıyor oda çok emmesinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz çünkü kilo alımı iyi sancısı kusması yok çok şükür :)
buarada bizde biogaia kullandık antibiyotik kullanımı sonrası bozulan bağırsak florasını düzene sokmak için vermişti doktor probiyotik bi damla

Son düzenleme:
teşekkür ederim kızlar içim rahatladı biraz....biraz düzelme var sanki bakalım nasıl olacak?

arkadaşım o kadar yazdım kadınlar klubüne...benim kadar muzdarip yoktur sanırım bu konuda....eğer bebeğiniz sadece anne sütü alıyorsa dünyada hiçbir bebek yoktur ki anne sütü alan AMİPLİ DİZANTERİ OLAMAAAZZZ.ancak sizde varsa ve taharetli elinizi yıkamadan bebeğin ağzına sokarsanız ancak öyle bulaşır
bebeğinizin kakasından gelen kanın 3-4 sebebi vardı
1.si eğer siz antibiyotik kullandıysanız ve emziriyosanız,antibiyotik bebeğinizin bağırsağında yara yapar.
2.si bebeğiniz antibiyotik kullandıysa florası bozulmuş olabilir bağırsağının
3.sü inek sütü allerjisi (ya da farklı allerjiler)
4.gerçekten amipli dizanteri (güneydoğu ve doğu anadoluda en çok görülür.yeşillikerin iyi yıkanmaması,su...gibi etkenler)bunu da sulara tahlil yapılıp böyle vaka olup olmadığıyla öğrenilir.
benim bebeğim doktorların yüzünden kolonoskopi bile oldu.uykusu da onlar yüzünde bozuldu.9.5 aylı hala uyku nedir bilmeyiz.
sakın ilaç içirmeyin.eğer antibiyotikten kaynaklanıyosa emziriyosanız şekeri ve yağı kesin,o yarayı besler.2-3 haftaya düzelir.yeşil kaka bizde de çok devam etti.biz 2 sefer benim antibiyotik kullanmam sonucu yaşadık bunu((

benim oğlum 85 günlük oldu 55 günlük falandı kakası yeşil ve mukuslu idi daha sonra ara arada iğne ucu kadar 2 yerde kan falan görmüştük doktora gittik tahlil yaptılar amipli dizanteri teşhisi koydu hemde 2 farklı doktor.flagy kullandık son tahlilde doktor geçmiş dedi. bu hastalığına geçti derken 1 gün sonra bronşolit oldu bu arada 2 defa da kan görüldü eşim tekrar tahlile götürdü gene temiz çıktı doktor olabilir demiş.bronşolit için bir prof. a götürdük oğlumuzu o dediki anne sütü emen bir bebekte amipli dizanteri olamaz ve bana 15 günlük diyet verdi 15 gündür yoktu hiç birşey taki düne kadar 2 gündür görüyorum tabi abartılcak gibi değil 2 yerde gözle görülmeyecek kadar küçük 2 gündür de dana eti yedim anlamadım zaten 15 gündür süt ve süt ürünleri yemiyorum dana etinden mi oldu acaba ve kakada kan sizin bebeğinizde nasıl oluyordu çok mu ?bizim ki iğne ucu gibi bazen çok az 2 yerde oluyo??????

dana eti,kuru yemiş,soya ürünleri filan...bunlar bebeklerde allerji yapan ürünler.benim size tavsiye TOTAL IRA baktırın ve özel allerji testleri yaptırın.sizi asla yanlış yönlendirmek istemem.BİZE SAKARYADA doçentinden tutun özeline kadar devlete kadar tüm gittiğimiz doktorlar amipli dizanteri dediler.yazıklar olsun böyle doktorlara.ben internetlerden araştırdım da.aile dostumuz uzm mikrobiyolog doktoru.ALLAH razı olsun o buldu. antibiyotik kullandınız mı?ama benim bebeğimde nokta nokta başladı,saat başı köpük köpük ishal yapıyodu.o flagylleri yetmedi nidazol yetmedi supraks adında antibiyotikleri içti de daha da bozuldu bağırsakları ve 1015 yerde çok daha fazla kan vardı,uykusuzluk vardı.15 gün durma filan olmadı.süt ürününü kessem de kesmesem de oluydou.safra kesemden de ameliyat oldum,ondan bile olmuştur dediler.sormayın nelerle ne yanlıiş teşhislerle uğraştım.kafayı ha yedim ha yiyordum.ve ben 2 ay sonra tekrar antibiyptik kullandım,tekrar etti iyi bir profesöre gidin ve allerjik boyutunu (ya da araştırma hastanesine gidin)araştırın.benim bebeğim 4 aylıkken kolonoskopi bile oldu
geçmiş olsun.kısa sürede şifa bulmanız dileğiyle.sonucunu da burdan yazarsanız iyi olur.NİCE BEBEK YANLIŞ AMİPLİ DİZANTERİ TEŞHİSİ SONUCU yanıiş tedavi görüp boşuna ilaç içiyor.yazıklar olsun CAHİL DOKTORLARA,ben öğretmenim araştırmacıyım çünkü işimi sevihyorum.işimle ilgili her şeyi takip ediyorum.ama doktorların bazıları çocuklarımızın hayatıyla oynuyor.hala bu sitelere girip insanları bilinçlendirmek istiyorum

gerçekten amipli dizanteri olan kişide mutlaka tedavi şart...bunu da ayırt etmesini bilelim.ALLAH bizi güzel yönlendirecek doktorları karşımıza çıkarsın (amin)

Ahh ahh sadece anne sutu alan iki aylik bebegim bos yere yirmi gun nidazol ( antibiyotik) kullandi. Ilacin ucuncu gunu gorus almak icin baska bi dr daha goturduk, o siralar kakasi duzelir gibiydi, demekki tedavi ise yario dedi test mest yapmadi bi daha. 10 gunu tamamlayin dedi. 10 gun sonra mikroskopide tekrar amip kistleri goruldu, dr bi 10 gun daha ilave etti tedaviye. Bu 10 gunun sonuna dogru merak edip biz kaka tahlili yaptirdik, temiz cikti, iki gun sonra dr gittik, yeniden tahlil istedi, yine amip kistleri goruldu. Dr hastanelerinin laboratuvarindan suphe edip bizi amip antijen testi icin daha buyuk bi hastaneye gonderdi, negatif cikti. Meger inek sutu alerjisinde laboratuvarda gorulen olusumlarla amip kistleri ve belirtiler birbirine cok benzedignden bu iki hastalik karistiriliyormus. Kakasi bi turlu duzelmeyince 3-4 dr daha gezdik. Sonuncusu muhtemelen bebeginiz hic dizanteri olmams dedi. Sadece anne sutu alan bebeklerde bu cok, cok zor dedi. Yurtdisnda kongrelerde de bunun ustunde cok durulur dedi. Smdi alerji var mi yok mu anlamak icin diyet yapmaya basladm. Iki ay cocugum zaman kaybetti, kilo alimi dustu, en hizli gelisecegi zamanda... Burada aysegul sofuoglu ve baska bi sitede kadir tugcunun bu yondeki yazilarini okumustum ama laboratuvarda amip goruluyordu iste, demekki bizde var diye dusunmustum. Yaziklar olsun o ilk doktora antijen testi yaptirmadan kucucuk bebege 20 gun antibiyotik verdi. Keske tedavinin basinda haberdar olsaydm antijen testinden... 20. Gun soledi dr bu testin adini... Inek sutu alerjisi cikarsa ilk doktorumuza mutlaka durumu uzun uzun yazacagim, acaba ne cvp verecek.....

N

Cok uzun bir zaman olmus ama suan benim bebegimde dizanteri ve 2 aydir geciremiyorum. Siz ne yaptiniz o zamanlar bana bilgi verebilirmisiniz

Arkadasim...yukarda yazmisim iste.ne diye bos yere kendinizi uzup ilac kullaniyorsunuz.bakin hala postu takip ediyorum.cunku benim basim cok yandi.boyle de cevap veren olmadi.akisina birak duzelir o kaka.ama yeterki sut allerjisi olmasin

Kadir tugcuyu da takip edin
Süt allerjisi testi yapildi sonuc negatif. Cok antibiyotik kullanmaktan bagirsak florasi tamamen bozulmuş. Ilaci 12 gundur biraktik reflor ve zinco kullaniyorum. Ama maalesef kotu kokulu kaka ve bazen siyaha yakin kaka yapiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Bu konuda beni aydinlatirmisiniz cok ihtiyacim var

canım bebeğin şimdi ne durumda?bayağı olmuş yazalı ama.

canım bebeğin şimdi ne durumda?bayağı olmuş yazalı ama.
Şuan 8 aylik ve durumu iyi. Yapılan tahliller de amip kisti görülmesine rağmen doktor ilacı biraktirdi. Zamanla kakasi yapma sayısı kokusu ve görüntüsü düzeldi çok şükür

Elcintugra,ayy çok iyi oldu seninle iletişime geçtiğim.şuan bebeğimin teşhisi bile konmadı bi turlu.çok muzdaripim bu durumdan. şöyle anlatayım,kızım 4buçuk aylık 1aydan itibaren hep yeşil kaka yapıyordu ve sayısı fazlaydı bişey yoktur dedim ilk kızmda öyleydi.baktım kilo alımı yavaş zor emiyor sürekli kıvranıyor.tahlil yaprırdk gaita önce temiz çıktı sonra amip çıktı 2gun flagyl kullandık sonra tahlil yapıldı temiz çıktı ateş yok kusma yok buarada.hala şikayetleriniz devam ediyordu tabi sonra alerji uzmanına sevk etti dr gittik bana diyet verdi 1ay.aksine hiç bitesir etmedi ha bide bizm kakamız evrim geçirdi mukus artı kan vardı.arada gorduğum kanı hergun muhakkak bir bezde goruyordum.yine amip çıktı tam 7gun ilaç kullandım yine aynı şikayetler kan durumu özellikle .kaka biraz sarı gibi oldu ama.ilaç bitti alerjidrna gittik 1ay olmuştu çünkü dedi önce amipi temizleyin dedi ve diyetime 20gun daha ilave etti.sut ve sut ırunleri yemiyorum.çoçukcerrehınafa gidelim dedik oda makatta çatlak var gibi dedi ondan olabilir diyerek krem verdi 2gundr kullanıyorum şimdi bezi tekrar yeşerdi mukuslandı ve kokulu bugünde öyle ağlaıyor huzursuz bebeğim.neyapacağım bilemiyorum ilacı tam içemiyor bebeğim dr damardan verelim dedi amip için dahada gidip almadık anlican yine kullanıcaz.şimdi amipmi alerjimi çatlakmı var nee nee?ikimizde tukendik..

Bunlar bebeğimin kakası artık sarı görmek istiyorum..

Eklentiler

• wp_ss_20160514_0001.png
    272,4 KB · Görüntüleme: 3.350
  • wp_ss_20160515_0003.png
    249,2 KB · Görüntüleme: 3.358
Şu bilgiyide ekleyeyim benim kızmada deriden alerji testi yapıldı sonuç negatif ama dr zaten kuçuk bebeklerde negatif çıkar dedi oyuzden diyet verdi ve sadece anne sütü alıyor.

Şu bilgiyide ekleyeyim benim kızmada deriden alerji testi yapıldı sonuç negatif ama dr zaten kuçuk bebeklerde negatif çıkar dedi oyuzden diyet verdi ve sadece anne sütü alıyor.
Canım duygularını ve üzüntünü çok iyi anlıyorum 4 ay önce girmiş olduğum depresyonu hala atlatabilmis değilim. Bu süreçte o kadar çok araştırdım ki fakat elimde hep belirsiz bir sonucun olması çocuğumun düzeltmeleri beni ciddi dep. Sokmuştu. Bu süreci neler yapıldığını anlatsam inan aklın benimkinden de çok karışır. Sunuda belirteyim ilacı icmemesi yeşil kaka kanlı kaka girdiğin süt diyetleri hepsini hepsini iyi bilirim. Ama 1 ay önce tıp fakültesi. Yaptırdığım süt allerjisi tahlili ve denemeli süt verme testleri hepsi temiz çıktı ve şuan çok güzel yoğurt peynir başladım ve yiyor yani benimki süt allerjisi değilmiş. Sana tavsiyem AMIP ANTIJEN testi kesinlikle yaptırmanız. ve tahlilde çıkan sadece amip kisti bişey ifade etmiyor. Trofozoit yani canlısın görülmesi ve eritrosit lokositinde olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…