Nmerhaba arkadaşlar;
4 aylık bebeğim var,kakasında amipli dizanteri görüldü 24-27 kasımda diafuryl kullandık bi fayda göremedik 28 kasımda kaka tahlili yaptırdık flagly ve ercefuryl 5 gün kllandık fakat düzelme olmadı ve 13 aralkta tekrar tahlilde artış görüldü şöyle:10-12 lökosit,5-6 e. histolytica kist trofozoid formu,yer yer e.histolytica kist formu mantar sporları görüldü deniyor.biogaia damla verdi doktorumuz.bebekte ateş,kusma,kakada kan yok,kilo kaybı yok aksine 15 günde 400 gr almış.fakat kakası bu aralar sarı ama biraz sıvı .internette yaptığım aramalar sonucu çok korktum ciğerleri etkilediğini okudum nolur bana bir yol gösterin.çok korkuyorum.sadece anne sütü kullanıyorum,temizliğe çok dikkat etmeme rağmen başımıza bu geldi
bu hastalığı nasıl atlattınız merak ediyorum?nolur bana bi yol gösterin..ben muğladayaşıyorum bana izmir aydın da önerebileceğiniz doktor varmı acaba
Süt allerjisi testi yapildi sonuc negatif. Cok antibiyotik kullanmaktan bagirsak florasi tamamen bozulmuş. Ilaci 12 gundur biraktik reflor ve zinco kullaniyorum. Ama maalesef kotu kokulu kaka ve bazen siyaha yakin kaka yapiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Bu konuda beni aydinlatirmisiniz cok ihtiyacim varKadir tugcuyu da takip edin
canım bebeğin şimdi ne durumda?bayağı olmuş yazalı ama.Süt allerjisi testi yapildi sonuc negatif. Cok antibiyotik kullanmaktan bagirsak florasi tamamen bozulmuş. Ilaci 12 gundur biraktik reflor ve zinco kullaniyorum. Ama maalesef kotu kokulu kaka ve bazen siyaha yakin kaka yapiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Bu konuda beni aydinlatirmisiniz cok ihtiyacim var
Şuan 8 aylik ve durumu iyi. Yapılan tahliller de amip kisti görülmesine rağmen doktor ilacı biraktirdi. Zamanla kakasi yapma sayısı kokusu ve görüntüsü düzeldi çok şükürcanım bebeğin şimdi ne durumda?bayağı olmuş yazalı ama.
Canım duygularını ve üzüntünü çok iyi anlıyorum 4 ay önce girmiş olduğum depresyonu hala atlatabilmis değilim. Bu süreçte o kadar çok araştırdım ki fakat elimde hep belirsiz bir sonucun olması çocuğumun düzeltmeleri beni ciddi dep. Sokmuştu. Bu süreci neler yapıldığını anlatsam inan aklın benimkinden de çok karışır. Sunuda belirteyim ilacı icmemesi yeşil kaka kanlı kaka girdiğin süt diyetleri hepsini hepsini iyi bilirim. Ama 1 ay önce tıp fakültesi. Yaptırdığım süt allerjisi tahlili ve denemeli süt verme testleri hepsi temiz çıktı ve şuan çok güzel yoğurt peynir başladım ve yiyor yani benimki süt allerjisi değilmiş. Sana tavsiyem AMIP ANTIJEN testi kesinlikle yaptırmanız. ve tahlilde çıkan sadece amip kisti bişey ifade etmiyor. Trofozoit yani canlısın görülmesi ve eritrosit lokositinde olması.Şu bilgiyide ekleyeyim benim kızmada deriden alerji testi yapıldı sonuç negatif ama dr zaten kuçuk bebeklerde negatif çıkar dedi oyuzden diyet verdi ve sadece anne sütü alıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?