Mrb arkadaslar bebegim. 4 aylik oldu emmedi biboran mamasi kulaniyom aptamil pree veriyom ama cok az iciyor 60 ml zar zor iciyor uykuda vereiyom acaba sizinkiler bir seferde kac ml iciyorlar. Bende artik ek gidaya basladim kasik mamalari veriyom ve meyve suyu veriyom. Yogurt versem erkenmi daha pureler felan yardimci olurmusunuz
nazobülo ne kadarlık bebeğin? tarhana çorbasını kaçıncı aydan sonra vermek gerekir?
benimde 4,5 aylık kızım var 2,5 aylıkken başladı yemek problemimiz.anne sütüde istemiyor mamada istemiyor.günlerce ağladım bu çocuk neden yemiyor diye.ama alıştım artık uykusunda besliyorum.uyanıkken kesinlikle yemiyor. 60-90-120 değişiyor duruma göre.iştahsız bebek büyütmek çok zor gerçekten.yemediği içinde kilo alamıyor doğal olarak.ben başlamadım daha ek gıdalara.5. ayını bitirmesini bekliyorum ozaman başlayacağım.internetten çok araştırma yaptım.bir liste yaptım kendime göre.
kaşık maması (sütlü pirinçli)
1-2 hafta sonra meyve suyu (elma-havuç-armut)
1-2 hafta sonra meyve püreleri
1 hafta sonra sebze çorbaları (patates-havuç-kabak- pirinç ve mevsimine göre sebze çeşitleri
1 hafta sonra yoğurt
tabiki yeni bir ek gıda verirken diğerlerinede devam edilecek.sonra hepsini bir güne sığdıracak şekilde bir plan yapacağım.inşallah bunları yoruer diye dua ediyorum.inşallah senin bebişinde yer:)allah yardımcımız olsun
canım benimki 5aylık aslında tarhana için 7.aydan itibaren deniyo ama benimki sebze püresine çok tepki verdi zor yediriyodum ağlaya bağara o yüzden deniyim dedim evde de vardı acısız tarhana şimdilik sevdi gibi seninki ne kadarlıj
ABenimkide oyle hep istahsiz gormedim boyle verdigimi seve seve yedigini anne sutunu biraktin devam sutu ic onada raziyim yok. Onuda almiyor. Cok az yeni dogan bebekler gibi. 60 ml gecede hic almiyor bu aralar artik delirmek uzereyim bende canin isterse dedim kasik mamaya basladim yaklasik 10 gundur baskadim yiyor biraz meyve pureside veriyom bugun doktora goturdum. Soyledi bu ne olacak istahsiz boyle idrar tahlili yapti kan tahlili yapti bisey cikmadi gecen ay 22 sinde kontrole giti tartildi kilo 5800 bugun tartildi 6100 olmus yaklasik 20gun ayligi kilo 300 gr cok az oda yani benim verdigim kasik mamayla almistir yani doktora dedim yok diyor wk gida icin erken. Simdi verme dedi sen biboran mamasina devam diyor ama ben bu sefer dinlemiyecem verecem hep dinliyom bisey yok dedi belki mamayi begenmistir dedim yok bence degistirme buna alisin. Her gittigimde 2 biboran verir. Ev biboran dolum oglumda cok iciyorya. Sanki. Biboronun ucunu biraz ac dedi dr damla damla gelmesin akar gibi gelsin belki icer dedi denedim biraz icti fazla gelince iciyorlar sizde deneyin arkadaslar faydasini gorursunuz ins
bneim kızıma 4,5 aylık, bnde 5. ayın bitmesini bekliyorum, senin liste fena değilmiş, bende araştırma aşamasındayım şuan, senin bebişin boyu ve kg nekadar?
biz yemediğimiz için sınırlarında altındayız geçen ay gittiğimde 5700 kilo 61 cm boy.bu ay gitmedim 21 de gidicem.gerçi çok almadığını fark ediyorum.200 300 gr alıyoruz geneldesenin bebiş nasıl boy kilo yemesi.
biz yemediğimiz için sınırlarında altındayız geçen ay gittiğimde 5700 kilo 61 cm boy.bu ay gitmedim 21 de gidicem.gerçi çok almadığını fark ediyorum.200 300 gr alıyoruz geneldesenin bebiş nasıl boy kilo yemesi.
hımm bide benimki 30 kasım doğumlu seninki nezaman, bide doğduğunda boyu ve kg kaçtı? benim kızım 51cm 3800 kg doğdu ama sonrasında kilo alımı hep az oldu ama şuan inatla anne sütünden başka bişey vermiyorum, bakalım bu ay sonuna kaç olacak...
bizde 4ay 4 günlükken gittik, 6600 kg ve boyu da 63 cm idi. yani seninkinden çok farklı değil, böyle 7 ve 8li kg görünce şaşırıyorum yaa. ben şuan sadece emziriyorum, ama yeterli kg alıyormu diye hep kafamda soru işretleri var...
bende hiç anlamış değilim bu 7 li 8 li kiloları.ne yediriyorlar bilmiyorumki çocuklara:)öğrensekte bizde yedirsek.seninkinin iştahı nasıl?
benim kuzu iyi emiyor gibi aslında ben çalışınca gündüz biraz sıkıntı oluyor, süt izni kullanıp gidip emziriyorum ama gece gibi olmuyor. gece çok güzel emiyor ama artık çok da hareketli olduğu için pek kilo almıyorlar bence. ama hakikaten bu ayda 8 kg olan çocuk nasıl çok merak ediyorum, biz sütümüzde mi sorun yoksa bizim fıstıkların midesimi küçük çözemedim valla cnm...
maşallah emiyor olması çok güzel.keşke benimkide şöyle bir iştahlı emse kilo alacağına inanıyorum ama bu dönemi bi atlatamadık.geçici dediler ama hala geçmiyor2,5 aydır aynı neyse sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar.benim bebiş yemediği için işe başlayamadım.ücretsiz izne ayrıldım.bütün ilgimi alakamı ona veriyorum.ek gıdalar döneminde haberleşelim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?