Bebek Beslenmesi 4 aylik bebekleri olanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benimde 4,5 aylık kızım var 2,5 aylıkken başladı yemek problemimiz.anne sütüde istemiyor mamada istemiyor.günlerce ağladım bu çocuk neden yemiyor diye.ama alıştım artık uykusunda besliyorum.uyanıkken kesinlikle yemiyor. 60-90-120 değişiyor duruma göre.iştahsız bebek büyütmek çok zor gerçekten.yemediği içinde kilo alamıyor doğal olarak.ben başlamadım daha ek gıdalara.5. ayını bitirmesini bekliyorum ozaman başlayacağım.internetten çok araştırma yaptım.bir liste yaptım kendime göre.
kaşık maması (sütlü pirinçli)
1-2 hafta sonra meyve suyu (elma-havuç-armut)
1-2 hafta sonra meyve püreleri
1 hafta sonra sebze çorbaları (patates-havuç-kabak- pirinç ve mevsimine göre sebze çeşitleri
1 hafta sonra yoğurt
tabiki yeni bir ek gıda verirken diğerlerinede devam edilecek.sonra hepsini bir güne sığdıracak şekilde bir plan yapacağım.inşallah bunları yer diye dua ediyorum.inşallah senin bebişinde yer:)allah yardımcımız olsun

Slmlar hanımlar benim sebze püresini sevmeyen ağlaya ağlaya yedirdiğim kuzuya konuştuğumuz gibi tarhana verdim bayıla bayıla yedi bi kaseyi hüpletti

Slmlar hanımlar benim sebze püresini sevmeyen ağlaya ağlaya yedirdiğim kuzuya bugün tarhana verdim bayıldı bi kaseyi hüpletti bi süreliğine tarhananın içine sebze katıcam sonra tekrar sırf sebze deniycem

nazobülo ne kadarlık bebeğin? tarhana çorbasını kaçıncı aydan sonra vermek gerekir?

canım benimki 5aylık aslında tarhana için 7.aydan itibaren deniyo ama benimki sebze püresine çok tepki verdi zor yediriyodum ağlaya bağara o yüzden deniyim dedim evde de vardı acısız tarhana şimdilik sevdi gibi seninki ne kadarlıj

bneim kızıma 4,5 aylık, bnde 5. ayın bitmesini bekliyorum, senin liste fena değilmiş, bende araştırma aşamasındayım şuan, senin bebişin boyu ve kg nekadar?

ABenimkide oyle hep istahsiz gormedim boyle verdigimi seve seve yedigini anne sutunu biraktin devam sutu ic onada raziyim yok. Onuda almiyor. Cok az yeni dogan bebekler gibi. 60 ml gecede hic almiyor bu aralar artik delirmek uzereyim bende canin isterse dedim kasik mamaya basladim yaklasik 10 gundur baskadim yiyor biraz meyve pureside veriyom bugun doktora goturdum. Soyledi bu ne olacak istahsiz boyle idrar tahlili yapti kan tahlili yapti bisey cikmadi gecen ay 22 sinde kontrole giti tartildi kilo 5800 bugun tartildi 6100 olmus yaklasik 20gun ayligi kilo 300 gr cok az oda yani benim verdigim kasik mamayla almistir yani doktora dedim yok diyor wk gida icin erken. Simdi verme dedi sen biboran mamasina devam diyor ama ben bu sefer dinlemiyecem verecem hep dinliyom bisey yok dedi belki mamayi begenmistir dedim yok bence degistirme buna alisin. Her gittigimde 2 biboran verir. Ev biboran dolum oglumda cok iciyorya. Sanki. Biboronun ucunu biraz ac dedi dr damla damla gelmesin akar gibi gelsin belki icer dedi denedim biraz icti fazla gelince iciyorlar sizde deneyin arkadaslar faydasini gorursunuz ins

maşallah bebeğine en azından geleneksel çorbamızı sevmiş. Benimki 4.5 aylık benim sütüm var oğlum emmeyi red ediyor, anne sütünü biberonla içmiyor, kaşıkla verdiğimde 10-15 kaşık sonrasını göremiyoruz, hazır gıdaları sevmediğimden evde yapılabiecekler şeylerden biraz vermeye başladım meyve püresi ve yoğurt şimdilik.

latife87 inşallah biberonla içmeye devam eder,biberonun ucunu açmak iyi fikir bebekler emme karmaşası yaşıyorlarmış anne göğsünden sonra, biberondan seri akınca kolayına gelmiştir, ben de bir de öyle deneyeyim evde 3-4 tane biberon var sevdiremedim belki akışlarından dolayıdır bunu düşünmemiştim. Sen devam sütü veriyorsun sanırım mamayı değiştirmen de faydalı olabilir belki bebek sevmemiştir.

Günaydınlaaar acaba 2011 modellerin hepsimi böle benimkide mama içmiyo aynen biberon değiştirdim yine içmiyo daha önce içiyodu ya artık sevmiyo yada dediğiniz gibi hızlı aksın istiyo yada bu eklerden alıştı sıvı sevmiyo çünkü kaşık mamasını biraz sulu kıvamlı yapıp ucunu açtığım biberonla veriyorum içiyo yani sorun biberonda değil kıvamda sanırım sebzede sevmedi meyve fena değil kaşık mamasıyla yoğurt seviyo gece mama içmiyo sabahda 75 100 falan bende sabhda kaşık ,maması vermeye başladım

Sabah 8de hafif sulu kıvamlı 120cc sütlü pirinçli kaşık mamas içti şimdi 11de yerım elma yarım armut üç cicibebeli meyvesini yedi 2de tarhana yer bi kase 5te yoğurt 8de aptamil 11de tahıllı kaşık maması yada tam tersi duruma göre

bneim kızıma 4,5 aylık, bnde 5. ayın bitmesini bekliyorum, senin liste fena değilmiş, bende araştırma aşamasındayım şuan, senin bebişin boyu ve kg nekadar?

biz yemediğimiz için sınırlarında altındayız geçen ay gittiğimde 5700 kilo 61 cm boy.bu ay gitmedim 21 de gidicem.gerçi çok almadığını fark ediyorum.200 300 gr alıyoruz geneldesenin bebiş nasıl boy kilo yemesi.

bizde 4ay 4 günlükken gittik, 6600 kg ve boyu da 63 cm idi. yani seninkinden çok farklı değil, böyle 7 ve 8li kg görünce şaşırıyorum yaa. ben şuan sadece emziriyorum, ama yeterli kg alıyormu diye hep kafamda soru işretleri var...

hımm bide benimki 30 kasım doğumlu seninki nezaman, bide doğduğunda boyu ve kg kaçtı? benim kızım 51cm 3800 kg doğdu ama sonrasında kilo alımı hep az oldu ama şuan inatla anne sütünden başka bişey vermiyorum, bakalım bu ay sonuna kaç olacak...

hımm bide benimki 30 kasım doğumlu seninki nezaman, bide doğduğunda boyu ve kg kaçtı? benim kızım 51cm 3800 kg doğdu ama sonrasında kilo alımı hep az oldu ama şuan inatla anne sütünden başka bişey vermiyorum, bakalım bu ay sonuna kaç olacak...

benim 21 kasım doğumda 50 cm ve 3300 kg dı.ama senin kilo bize göre çok iyi maşallah.ben 21 den sonra vermeyi düşünüyorum.çünkü ne sütü ne de mamayı yemek istemiyor.kaşık mamasından başlıcam hayırlısıyla bakalım.inşallah yer diye umut ediyorum

bende hiç anlamış değilim bu 7 li 8 li kiloları.ne yediriyorlar bilmiyorumki çocuklara:)öğrensekte bizde yedirsek.seninkinin iştahı nasıl?

bende hiç anlamış değilim bu 7 li 8 li kiloları.ne yediriyorlar bilmiyorumki çocuklara:)öğrensekte bizde yedirsek.seninkinin iştahı nasıl?

benim kuzu iyi emiyor gibi aslında ben çalışınca gündüz biraz sıkıntı oluyor, süt izni kullanıp gidip emziriyorum ama gece gibi olmuyor. gece çok güzel emiyor ama artık çok da hareketli olduğu için pek kilo almıyorlar bence. ama hakikaten bu ayda 8 kg olan çocuk nasıl çok merak ediyorum, biz sütümüzde mi sorun yoksa bizim fıstıkların midesimi küçük çözemedim valla cnm...

maşallah emiyor olması çok güzel.keşke benimkide şöyle bir iştahlı emse kilo alacağına inanıyorum ama bu dönemi bi atlatamadık.geçici dediler ama hala geçmiyor2,5 aydır aynı neyse sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar.benim bebiş yemediği için işe başlayamadım.ücretsiz izne ayrıldım.bütün ilgimi alakamı ona veriyorum.ek gıdalar döneminde haberleşelim canım

çok şükür emiyor şimdilik cnm, inş seninkide yer yaa... ama önemli olan sağlıklı olması dediğin gibi çok şişko da olmasınlar ben öylede olsun istemiyorum, çıtı pıtı kızlar olsunlar... hımm ücretsiz izin aldın demek olsun yaa bebbeişinle daha çok olursun işte, benim oklu eve çok yakın ben gidip geliyorum emziriyorum işte. mutkala hbaerleşelim cnm nelerle başlıyacağız ne kadar vereceğiz konuşalım, bakalım dr larımız neler önerecek ona göre menü yaparız... tatilin keyfini çıkar kızınla...

ben de 3 gündür başladım. iki küp şeker büyüküğünde muzu iyice ezip sütümle karıştırıyorum. sevdi galiba...kilo problemimiz yok şükür. 4 ayını bugün doldurdu. 7100 gr. 66 cm..şimdiye kadar sadece emzirdim. ama gece bile 2 saatte bir emiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…