• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylik bebekleri olanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
onlar söylemesede siz bir baktırın,doktora söleyip kendi isteğinizle yaptırabilirsiniz,valla ağrısı olurmu bilemiyorum,ama huzursuzluk yapar,koku normaldir

Yok gosterecem huzursuzlugu yok hic ya be bu cocugu anlamadim yani az yiyor ne aglamasi var ne huzursuzlugiu var. Valla uykuda doyuruyorlarmi ne :) ama kasik mamsini bugun yedi biraz simdi ayagimda salliyom telledee. Yaziyorum:) sen ne veriyon ek gida seninkide 4 a)ikti demi canim

Katiliyorum sana emmedi benimki mucadele ettim galib cikti yendi beni simdide sasip kaliyoruz ne versem diye masallah canim cok guzel kilosu bebegin. Ek gidaya gerek yok ama yavas yavas baslarsin sadece tatlarini bilsin diye doyumluk deil tatimlik ama ben doyumluk veriyom suan cunku biboran. Az ictigi icin. Araligin kacinda dogdu seninki beenimki 27 aralikta dogdu gerci benim dogumumda problemliydi.

evet canım bugün gittik doktora, hiç bişeye gerek yok su bile verme dedi. 5.ay başlayınca gel ona göre karar verelim dedi. benim kızım 30 kasım doğumlu, doğum kg iyiyde kızımın 3800 doğdu. ek gıdaya başlamaktan çok korkuyorum, çalışınca zor olcak diye düşünüyorum, gerçi annem bişeyler tattırmaya çok meraklı, diline elma muz ve havuç değirmiş, benim kız çok mutlu olmuş, ama biraz daha bekleyecek... mamadan başka neler veriyon peki sen...

ohh maşallah demekki yarım litreden fazla anne sütü alabiliyor bebeğiniz,bazı doktorlarda geç başlandığında ek gıdalara karşı isteksiz olduğunu söylüyorlar ama bilmiyorum,ben ayrıca mamada verdiğim için tahıllara meyvelere başladım mecburen[/QUO

maşallah kuzuma iyi emiyor demekki, dr da iyi dedi bişey verme dedi. aslında bende korkuyorum daha sonra isteksiz olur diye ama anne diline muz elma ve havuç değirmiş bizimki çok sevmiş gerisini istemiş, yani inş kolay alışır ek gıdaya. çok zor değilmi ek bişeyler vermek, ben şuan çok rahatım ama başlayınca çok zorlancam sanırım...

Son düzenleme:
benım kızımda senınkı gıbı old. basladım ek gıdaya..once meyve pürelerı ve yogurt verdım..4. ayın sonralarına dogru hazır kasık mamalarından verdım..sulandırıp bıberonla ıcmesını saglayabılırsın..pirinç unu 5. aydan sonra yavas yavas basladım cunku 4. ayda verdıgımde hemen kabızlık oldu..sımdı hergun verıyorum bısey olmuyor...babymıx alıp verebılırsın..cıcı bebe katabılırsın..5 aydan sonra sebze purelerı yada daha sulu yaparsan yıne corba kıvamında bıberonla ıcırebılırsın..

gunluk sutten yogurt mayala hergun 1 2 yemek yakısgı cıvarında yedırmeye calıs..yemezse tekrar dene 2 3 gun sonra hala yemezse cıcı bebe kat ıcıne 1 tane..yada azcık recel...meyve pürelerı hazır satılanlar var sulandırıp ıcıredebılırsın..

Ben meyve suyu verdim birde kasikmama veriyorum aptamilin ve nestlenin yogurda baslamadim 4 ayindami yogurt verdin ben iki gundurde ulkerin cici bebe aldim kasik mamanin icine bir iki tane koyup veriyom. Meyve puresi bu hazir kavonoz pureler deilmi. 4 ayin ortalarinda. Bir haftaya kadar muallebi yaparim yesin bakalim tsk ederrim canim guzel tarifleriniz olursa paylasalim arkadaslar

maşallah kuzuma iyi emiyor demekki, dr da iyi dedi bişey verme dedi. aslında bende korkuyorum daha sonra isteksiz olur diye ama anne diline muz elma ve havuç değirmiş bizimki çok sevmiş gerisini istemiş, yani inş kolay alışır ek gıdaya. çok zor değilmi ek bişeyler vermek, ben şuan çok rahatım ama başlayınca çok zorlancam sanırım...[/QUOTE]

yok canım ya,zor deil bende korkuyodum ama hiçte öle olmadı,anneannesi tattırdı diye sevinmiş seninki baksana..çay kaşığıyla başlarsınız yavaş yavaş alışıyo zaten :nazar:

ohh maşallah demekki yarım litreden fazla anne sütü alabiliyor bebeğiniz,bazı doktorlarda geç başlandığında ek gıdalara karşı isteksiz olduğunu söylüyorlar ama bilmiyorum,ben ayrıca mamada verdiğim için tahıllara meyvelere başladım mecburen[/QUO

maşallah kuzuma iyi emiyor demekki, dr da iyi dedi bişey verme dedi. aslında bende korkuyorum daha sonra isteksiz olur diye ama anne diline muz elma ve havuç değirmiş bizimki çok sevmiş gerisini istemiş, yani inş kolay alışır ek gıdaya. çok zor değilmi ek bişeyler vermek, ben şuan çok rahatım ama başlayınca çok zorlancam sanırım...

Masallah. Iyi canim suan ne verecem derdin yok ama ek gidaya baslayinca zorlaniyor insan birde istahsizlik da olursa vay haline valla aklim fikrim ne versem ne alsam. Yermiki gece yatarken aklimda hep uykudayken esim birsey soruyor. Hemen uyanip ne oldu cocukmu kalkti acti bisey yemedi diyormusum :) sipalar piskolojimizi bozdular:) ne yapalim bizde busekil buyuduk

Yok gosterecem huzursuzlugu yok hic ya be bu cocugu anlamadim yani az yiyor ne aglamasi var ne huzursuzlugiu var. Valla uykuda doyuruyorlarmi ne :) ama kasik mamsini bugun yedi biraz simdi ayagimda salliyom telledee. Yaziyorum:) sen ne veriyon ek gida seninkide 4 a)ikti demi canim

evet canım 4 bitti,ben ilk meyve püresi verdim bi kaç gün bekleyip tahıllı mama verdim,kavanozdaki sütlaçtan verdim ama muhallebi gibi...herşeyin tazesi güzel aslında,yoğurt vermeyi düşünüyorum ama keçi sütü bulamadım buralarda...bisküvi ve muhallebi için erken daha verebilecek taze şeyler varken

latifecim sana milupanın önerdiği bi tarif veriyim istersen,alternatif fazla kalmadığı için bebe bisküvisi falan veriyosun doysun diye galiba,

evet canım 4 bitti,ben ilk meyve püresi verdim bi kaç gün bekleyip tahıllı mama verdim,kavanozdaki sütlaçtan verdim ama muhallebi gibi...herşeyin tazesi güzel aslında,yoğurt vermeyi düşünüyorum ama keçi sütü bulamadım buralarda...bisküvi ve muhallebi için erken daha verebilecek taze şeyler varken

Biskuvi icin erken ama ne yapiyim burdada keci sutu yok. Keci peyniri gordumde sutunu hic gormedim biboran mamasiylqa yobgurt yapiyorlar onasil ki iyi oluyormu ki tam sebzelere gececegimde taze kendim yaparim arada disari cikinca kavonoz alirim ben listemi yaptim canim corba tarifleri felan hepsini yazdim. Burda bi arkadas yazmis ondan yazdim hevesleniyom bakalim

evet canım bugün gittik doktora, hiç bişeye gerek yok su bile verme dedi. 5.ay başlayınca gel ona göre karar verelim dedi. benim kızım 30 kasım doğumlu, doğum kg iyiyde kızımın 3800 doğdu. ek gıdaya başlamaktan çok korkuyorum, çalışınca zor olcak diye düşünüyorum, gerçi annem bişeyler tattırmaya çok meraklı, diline elma muz ve havuç değirmiş, benim kız çok mutlu olmuş, ama biraz daha bekleyecek... mamadan başka neler veriyon peki sen...

Benimki 27. Aralikta dogdu seninki buyukmus. Biboran ,mamasi veriyom bir haftadirda kasikmama ve meyve. Suyu ile basladim normalde meyve suyu ile baslamak sonra puresi daha sonra yogurt ama ben oyle yapmadim

Slmlar hanımlar benimde haftaya 5aylık olucak bi kızım var gerçi benim ikinci konuyu görünce bende yazim dedim bizde şöle başladık 3.5 aylıkken havuç suyu 4. Aydan itibaren meyve püresi bi hafta sonra kaşık maması bi hafta sonra sebzr püresi bi hafta sonra yoğurt şu an kahvaltı hariç bütün ek gıdalara başladık şimdiki halde güzel yiyo biraz sebzede sorun çıkarıyo o kadar sıralama şöle sabah kalktığında mama içmiyo bu yüzden kaşık maması veriyorum ama heran kahvaltıya başlayabilirim sabah 8.00 kaşık maması 10.00-11.00 cicibebeli meyve püresi 13.00-14.00 sebze püresi 16.00- 17.00 yoğurt 20.00-21.00 tahıl kaşık maması sulu şekilde biberonla 23.00-00.00 aptamil sabaha karşı kalkınca 04.00-05.00 gibi yine aptamil

Aynen oyle canim doysun diye yani biraz tok tutsun diye ver canim

büyük marketlerde varmış bi araştır istersen,emiyormu oğlun..eğer anne sütü almıyosa devam sütü içmesi gerekir,zorla içiyor kusuyor demişsin ya,bu tarifin içine devam sütü karıştırabiliyosun...sütlü sebze çorbası ...yarım havuç-yarım patates-yarım kabak 1 tatlı kaşığı pirinç 2 ölçek devam sütü..bunların heepsini haşlayıp eziyosun,bu karışımın içine 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ve 2 ölçek devam sütününü karıştırıyosun...kaynamış ılınmış suyla sulandırabilirsin katı olursa,zeytinyağı kabız olmaması için

Slmlar hanımlar benimde haftaya 5aylık olucak bi kızım var gerçi benim ikinci konuyu görünce bende yazim dedim bizde şöle başladık 3.5 aylıkken havuç suyu 4. Aydan itibaren meyve püresi bi hafta sonra kaşık maması bi hafta sonra sebzr püresi bi hafta sonra yoğurt şu an kahvaltı hariç bütün ek gıdalara başladık şimdiki halde güzel yiyo biraz sebzede sorun çıkarıyo o kadar sıralama şöle sabah kalktığında mama içmiyo bu yüzden kaşık maması veriyorum ama heran kahvaltıya başlayabilirim sabah 8.00 kaşık maması 10.00-11.00 cicibebeli meyve püresi 13.00-14.00 sebze püresi 16.00- 17.00 yoğurt 20.00-21.00 tahıl kaşık maması sulu şekilde biberonla 23.00-00.00 aptamil sabaha karşı kalkınca 04.00-05.00 gibi yine aptamil

kahvaltı derken?neler vericeksiniz..emiyormu kızınız bende emziriyorum ama bi düzen oluşturucam

Slm canim. Guzel canim hepsini bi duzende. Vermen bende her hafta biseye basliyacam daha sonra bi duzene koyacam ilerki zamanlar tariflerin olursa paylasiriz birlikte. Burda

latifecim yoğurt tarifide vermiş ama 5. aydan itibaren diyor veriyim istersen 100 ml devam sütü ve 2 çay kaşığı yoğurt...100 hazırlanmış mamanın içine (ılık olucak)2 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 4-5 saat sıcak ortamda mayalıyosun,buzdolabında 5 6 saat dinlendiriyosun

kahvaltı derken?neler vericeksiniz..emiyormu kızınız bende emziriyorum ama bi düzen oluşturucam
aptamille hazırlayorum miluoa kahvaltılık var mama gibl oluyo içine tuzu alınmış beyaz peynir ve pekmez katıyorum bi süre sonra hergün değiştlrerek çekilmiş olarak fındık badem ceviz koyuyorum yumurtayı ayrı veriyorum 1 yaşından itibaren lokma lokma verdim ve 1.5 yaşında kendi kendine yiyodu tabi tüm bunları büyüğünde uyguladım ama ikinci içinde niyetim aynı malesef benim sütüm azdı bide kırkımız çıktığında ben apandist amel. Oldum memeye tepkileşti sağıp vermeye başladım dolayısıyla az olan süt hepten kesildi

büyük marketlerde varmış bi araştır istersen,emiyormu oğlun..eğer anne sütü almıyosa devam sütü içmesi gerekir,zorla içiyor kusuyor demişsin ya,bu tarifin içine devam sütü karıştırabiliyosun...sütlü sebze çorbası ...yarım havuç-yarım patates-yarım kabak 1 tatlı kaşığı pirinç 2 ölçek devam sütü..bunların heepsini haşlayıp eziyosun,bu karışımın içine 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ve 2 ölçek devam sütününü karıştırıyosun...kaynamış ılınmış suyla sulandırabilirsin katı olursa,zeytinyağı kabız olmaması için

Yok. Canim emmiyor nede keske emse aptamil kulaniyom ben canim kusura. Bakma ne buyuk marketlerde varmis anlayamadim bu tarife simdi yapa bilirim demi. Evet sizdirarak kusuyor ama ben aptamil anti. Reflex kulaniyom o mama biraz yagli ve biraz daha kati

latifecim yoğurt tarifide vermiş ama 5. aydan itibaren diyor veriyim istersen 100 ml devam sütü ve 2 çay kaşığı yoğurt...100 hazırlanmış mamanın içine (ılık olucak)2 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 4-5 saat sıcak ortamda mayalıyosun,buzdolabında 5 6 saat dinlendiriyosun

Tamam tsk ederim canim deniyecem

Back