Ben çok forumda buna benzer yorumlar gördüm kucakta bakmamak ile ilgili bizimkide sadece yatarken bakıyordu simdi mama sandalyesinde otururken filan bakiyor hep ama bazen bakmıyor bir durum olsa hic bakmazdı diye düşünüyorum oyun oynarken sarki söylerken vs hep bakiyor insanlara bakiyor gülüyor inceliyor ben bu yorumu yazdıktan sonra tatile gittik orda hep başka insanlara bakti konuştuklarında etrafi da cok inceledi ama bir sorun olsa hic bakmazdım diye düşünüyorum yada tesadüfi bakışlar olurdu sadeceSırtüstü yatarken göz teması var konuşunca gülüyor aguluyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor dikkatini bir şeye fazla vermediyse genel olarak sese dönüyor 3. Ayına kadar kucağa aldığımzda hiç göz teması kurmazdı çok şükür 3. Aydan sonra kucakta göz teması kurup gülmeye başladı ama kucaktaki temas durumunu yeteri kadar bulmuyorum bu beni endişelendiriyor kucakta başını tam olarak dik tutamıyor aşağı doğru eğiyor göz teması kurmak için göz hizasına eğilip temas kuruyoruz onamamak bakıyor konuşunca gülüyor beklemedeyiz inşallah her şey yolundadır
Evet tabiki tanı için çok küçük ama bazi kaynaklarda 1 aylik bebegin göz temasi kurması lazim diyor bazılarında en geç 6 ay diyor bu yönlerden otizm ile ilgili değerlendirebilir diyor yani 1 aylikken benim bebeğim gazdan çığlık çığlığaydi bırakın bakmayı 2.aya kadar öyle bakisacak bir an bile yaşamadık ağlamaktan 2.ayda artik bakıyordu konuşunca inceliyordu biziYeni insanlar yeni ortam öğrenecek çok şey var onun için. Otizm de öyle bir temas kurup bir kurmama durumu olmaz . Her şey bir yana şuan uzmanına görürseniz bile böyle bir tanı koyamaz çok küçük
Hatta bakin bu forumda da benzer şeyler sorulmuş daha böyle bir kaç konu gördüm sanırım normal bu durum yani kucakta bakmamak vsSırtüstü yatarken göz teması var konuşunca gülüyor aguluyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor dikkatini bir şeye fazla vermediyse genel olarak sese dönüyor 3. Ayına kadar kucağa aldığımzda hiç göz teması kurmazdı çok şükür 3. Aydan sonra kucakta göz teması kurup gülmeye başladı ama kucaktaki temas durumunu yeteri kadar bulmuyorum bu beni endişelendiriyor kucakta başını tam olarak dik tutamıyor aşağı doğru eğiyor göz teması kurmak için göz hizasına eğilip temas kuruyoruz onamamak bakıyor konuşunca gülüyor beklemedeyiz inşallah her şey yolundadır
Çocuklar iki aya kadar detay secemez her şeyi kaba algilar5. Mesela size bakar ama gözlerinizi secemez. Yüzünüze bakar yani kabaca başınıza bakar. Saç modelinizi degistirmeniz bile baş şeklinizi değiştirdiği için tuhaf gelir. Bu normal zekalı çocuklar için geçerli yoksa gerc5 çok ustun zekalı çocuklar var ve bunlar üstün gelişimde sergiliyorEvet tabiki tanı için çok küçük ama bazi kaynaklarda 1 aylik bebegin göz temasi kurması lazim diyor bazılarında en geç 6 ay diyor bu yönlerden otizm ile ilgili değerlendirebilir diyor yani 1 aylikken benim bebeğim gazdan çığlık çığlığaydi bırakın bakmayı 2.aya kadar öyle bakisacak bir an bile yaşamadık ağlamaktan 2.ayda artik bakıyordu konuşunca inceliyordu bizi
Merhaba bebeginiz su an nasil acaba yaşına yaklaşmıştır diye tahmin ediyorumBen de yazayım. Benzer durum. 2 aylıkken dahi göz göze sohbet ettiğim çocugum benimle göz kontağı kurmayı çok azalttı. 6 aylık. Tamam dikkati dışarıya kaydı, çok aktif, çok meraklı ama göz göze sohbet etmeyi çok özledim. Büydükçe artmasını beklerken bağımızın azaldığını hissediyor, çok üzülüyorum.
Bal damlası :) kendi kendine önlük kirletmeden yemek yiyor. El-göz koordinasyonu çok iyi. Laf söz anlatıyor. Ablasına ekstra sevgi, heyecan gösteriyor. 6aya nazaran daha çok sohbet ediyor benimle.Merhaba bebeginiz su an nasil acaba yaşına yaklaşmıştır diye tahmin ediyorum
Çok sevindim sizin adınıza benim bebeğim de bazen bakiyor bazen bakmıyor 9 aylik oldu yarim yamalak babildiyor oyunlar oynuyoruz beni ve babasını görünce heyecanlanıyor gülüyor ama bazen adina bakmayinca korkuyorum hoş adina baksa ben başka bir şey bulurum takarim ne yapsa yaranamıyor yavrumBal damlası :) kendi kendine önlük kirletmeden yemek yiyor. El-göz koordinasyonu çok iyi. Laf söz anlatıyor. Ablasına ekstra sevgi, heyecan gösteriyor. 6aya nazaran daha çok sohbet ediyor benimle.
Benimki de bazen adına bakmıyor. O zaman bizimle muhatap olmuyor diye düşünüyorum. Bir de biz çocuga bir sürü isimle sesleniyoruz. O nedenle de aklı karışıyor olabilir. Mesela doğru düzgün baba demiyor ama bana çok net anne diye sesleniyor.Çok sevindim sizin adınıza benim bebeğim de bazen bakiyor bazen bakmıyor 9 aylik oldu yarim yamalak babildiyor oyunlar oynuyoruz beni ve babasını görünce heyecanlanıyor gülüyor ama bazen adina bakmayinca korkuyorum hoş adina baksa ben başka bir şey bulurum takarim ne yapsa yaranamıyor yavrum
Herkes aynı şeyi söylüyor bazen ismine bakmiyormus çoğu bebek bizim daha net kelimemiz yok ağlarken anne benzeri ses çıkarıyor cici diş filan diyor bilinçsizce hep iyi olsunlar da gerisi önemli değilBenimki de bazen adına bakmıyor. O zaman bizimle muhatap olmuyor diye düşünüyorum. Bir de biz çocuga bir sürü isimle sesleniyoruz. O nedenle de aklı karışıyor olabilir. Mesela doğru düzgün baba demiyor ama bana çok net anne diye sesleniyor.
Ben de yazayım. Benzer durum. 2 aylıkken dahi göz göze sohbet ettiğim çocugum benimle göz kontağı kurmayı çok azalttı. 6 aylık. Tamam dikkati dışarıya kaydı, çok aktif, çok meraklı ama göz göze sohbet etmeyi çok özledim. Büydükçe artmasını beklerken bağımızın azaldığını hissediyor, çok üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?