4 aylık bebeğim ve göz teması

missniso

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2021
25
9
16
30
Merhaba arkadaşlar bu konudan eminim bir çok kez açılmıştır ama ben hep eski gönderileri gördüm ve cevap alamayacağımı düşündüğüm için tekrar açtım benim sorum şu 4 ay 10 günlük bebeğim var 2.ayından beri göz temasi bariz bir şekilde kuruyor konuşuyoruz bakiyor gülüyor sesler çıkarıyor komiklik yaparsak kahkaha atıyor buraya kadar çok güzel bir kaç gündür kalabalık aile ortamina girdik çok insan vardı şehir dışına çıktık sürekli farklı ortamlar gördü oralarda birileri seslendiği zaman hemen bakmadı göz temasları kisa kısaydı kucaktan kucağa gezerken öyle bize yaptığı gibi odaklanmadı insanlara ara ara güldü sadece.
Bunun sebebi evimiz disinda degisik ortama girmesi midir etrafi incelemesi normal mi su an için farkli insanların yüzlerine odaklanmamai normal mi ilk çocuğum anlayış gösterirseniz sevinirim elbette cok büyük beklentilerim yok bebekten ama kuzenimin cocugu otizmli ve cok gec tanı konduğu için çok zorlanıyorlar onu gördükçe ben de endişelendim
Bu arada beni tanıyor ortama girince yanında ben yoksa yabanciliyor ben kucağıma alınca alışıyor sonra insanların kucaklarına gidiyor

Öncesinde bu kadar kalabalık ortamda bulunmadıysa da normal bir durum, alışık olmadığı farklı bir ortamda bulunduğu için de normal bir durum.
Henüz 4 aylık ve odaklanma süresi çok kısa. Aynı zamanda algıları da tam tersi yönde çok açık. Her şey dikkatini dağıtabilir bu süreçte.
Endişenizi anlıyorum ama bu şekilde yeni bir ortamda ve kalabalık içerisinde gösterdiği davranış farklılıklarından moralinizi bozacak çıkarımlar yapmayın

Belki farklı ortamda olduğu için ve kalabalığı gördüğü için öyle olmuştur.
Sizinle göz teması normal anladığım kadarıyla.
Yine de izlemeye devam edin ama şuan çok küçük.

Yeni bir ortam, yabanci cok sayida insan ve her birinin kucaginda geziyor. Yani o an bebeginiz asiri uyarana maruz kalmis oluyor. Her seyi algilamaya calistigi icin bir tane uyarana uzun sureli odaklanamiyor. Benim bebegim o kadarken ilk kez avm gormustu. Gozleri hic durmuyordu, her yeri tariyordu, tedirgin, urkmus gorunuyordu. Sesleniyordum beni duymuyordu bile. Yuzune egilip konustugumda bana odaklanabiliyordu sadece. O goruntu beni de cok tedirgin etmisti. Bir daha avmye goturmedim hayatin nornal seyrine alisana kadar. Sizin bebeginiz de kendisi icin yeni ve abartili bir deneyim uasadigi icin gayet normal bahsettiginiz tepkileri.

Yeni yeni kalabalıklara karışıyoruz evde 3 kişiyiz anne baba ve bebek evde sürekli beni izler gezindikce yattığı yerden anakucagindan bana bakar kahkaha atar babasını izler ama kuzenimin çocuğunu gördükçe vesvese yaptim ne yazık ki yoksa ben de farkındayım iyi şeyler duymak istedim

Evet avm ye gittiğimizde de öyle oluyor genel olarak okuduğum yorumlarda da böyleydi ama insan duramiyor düşünmeden

Ben de yazayım. Benzer durum. 2 aylıkken dahi göz göze sohbet ettiğim çocugum benimle göz kontağı kurmayı çok azalttı. 6 aylık. Tamam dikkati dışarıya kaydı, çok aktif, çok meraklı ama göz göze sohbet etmeyi çok özledim. Büydükçe artmasını beklerken bağımızın azaldığını hissediyor, çok üzülüyorum.

Belki farklı ortamda olduğu için ve kalabalığı gördüğü için öyle olmuştur.
Sizinle göz teması normal anladığım kadarıyla.
Yine de izlemeye devam edin ama şuan çok küçük.
Her dk bebegi kendime baktirmaktan bir hal oldum akışına bırakmak istiyorum artık başka bebekleri de merak ettim bu yüzden

Git gide azalan var mi merak ettim evde sakinken yalnızken yatarken size baktığında filan nasil disarida bakmamasi normal geliyor bu aylarda bana

Git gide azalan var mi merak ettim evde sakinken yalnızken yatarken size baktığında filan nasil disarida bakmamasi normal geliyor bu aylarda bana
Evde de o kadar çok azaldı ki. Ben onunla sohbet etmeye çalışırken o perdeye, pervaneye, koltuğa falan bakıyor, artık dikkatini ne çekerse. Özellikle oto koltuğundayken ona çok yaklaşıp göz kontağı kurmaya çalışıyorum çünkü özellikle arabada çok az uyaran var onun için ama yine de eskisi gibi değil kontağı. Bu arada hiç tv telefon falan yok hayatında. Zaten çok aktif, motor gelişimi çok iyi bir bebek. Bence beni öğrendi artık, ilgisini çekmiyorum, daha ilgi çekici şeylerle ilgileniyor. Ama ben istiyorum ki eskisi gibi gözgöze olalım. Bir de emmiyor, ben ise hala emzirmeye çabalıyorum, o istemiyor falan, didişiyoruz.

Bence çok normal.Onlar da bizler gibi insan.Sadece daha miniklerher zaman aynı tepkilerde olmayabilirler.Ama sizi çok iyi anliorum.Ne okusam,ne gorsem ben de ona sariorum.Simdi anlatmayım burda neler yaptığımı,nelere taktığımi şok olursunuz

Böyle takıyorum ben sonra bir gülüyor bebeğim gözüme bakiyor diyorum ki ben napiyorum bu düşüncelerle nasil büyüteceğim bu bebeği kim bilir daha nelere takicam büyüyüp adam olana kadar hatta o zaman bile

Benim kızımda 3.5 aylık Evdeyken her şey normal ama kalabalıkta gözleri hep Farklı noktalarda oğlum için dil konuşma terapisi almıştık orada özel çocukları tanıma fırsatım oldu otizm denince tüyleirm diken diken oluyor rabbim korktuğumuzka sınamasın sürmeli kızımı gözlemliyorum endişeli bekleyişteyim umarım normal bir süreçtir

Kızınızda farklı bir durum var mı

Yeni insanlar yeni ortam öğrenecek çok şey var onun için. Otizm de öyle bir temas kurup bir kurmama durumu olmaz . Her şey bir yana şuan uzmanına görürseniz bile böyle bir tanı koyamaz çok küçük

Endişeli bekliyorum demişsiniz ya, korkmanıza sebep bir durumu var mı
Sırtüstü yatarken göz teması var konuşunca gülüyor aguluyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor dikkatini bir şeye fazla vermediyse genel olarak sese dönüyor 3. Ayına kadar kucağa aldığımzda hiç göz teması kurmazdı çok şükür 3. Aydan sonra kucakta göz teması kurup gülmeye başladı ama kucaktaki temas durumunu yeteri kadar bulmuyorum bu beni endişelendiriyor kucakta başını tam olarak dik tutamıyor aşağı doğru eğiyor göz teması kurmak için göz hizasına eğilip temas kuruyoruz onamamak bakıyor konuşunca gülüyor beklemedeyiz inşallah her şey yolundadır

İnşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…