• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Aylık bebeğim gün boyu ağlıyor

ezgiialbs

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
58
7
6
24
Herkese selam kızlar, 4aylık bebeğim var ilk 3 ay gaz sıkıntısı yaşadık hep ağlardı hiç durmazdı şükür gaz sorunumuz bitti ama şimdi de hiç durmuyor gazı bittiğinde rahatlarım dedim ama öyle olmad meme reddi de yaşıyorum mama vermeyi denedim onu da almıyor ve uyku süreleri çok azaldı gündüz nerdeyse hiç uyumuyor gece de sık sık uyanıyor. Biyeri ağrıdığını düşünerekten calpol verdim ama hiç faydası olmadı çok yoruldum gerçekten sebebi sizce nedir

Herkese selam kızlar, 4aylık bebeğim var ilk 3 ay gaz sıkıntısı yaşadık hep ağlardı hiç durmazdı şükür gaz sorunumuz bitti ama şimdi de hiç durmuyor gazı bittiğinde rahatlarım dedim ama öyle olmad meme reddi de yaşıyorum mama vermeyi denedim onu da almıyor ve uyku süreleri çok azaldı gündüz nerdeyse hiç uyumuyor gece de sık sık uyanıyor. Biyeri ağrıdığını düşünerekten calpol verdim ama hiç faydası olmadı çok yoruldum gerçekten sebebi sizce nedir
4 ay geçiş dönemi, uykularda bozukluk olabiliyor sabırlı olmak lazım. ama rastgele ilaç vermeyin lütfen, bir yerinin ağrıdıgını düşünüyorsanız önce doktora gidin. sütünüzü sagıp vermeyi denediniz mi? ama meme icin de hemen pes etmeyin denemeye devam

4 ay geçiş dönemi, uykularda bozukluk olabiliyor sabırlı olmak lazım. ama rastgele ilaç vermeyin lütfen, bir yerinin ağrıdıgını düşünüyorsanız önce doktora gidin. sütünüzü sagıp vermeyi denediniz mi? ama meme icin de hemen pes etmeyin denemeye devam
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bende ilaç verme taraftarı değilim ama çok çaresiz kaldığım için verdim atak haftasındadır diye düşünüyorum ama 10 gündür böyle atak dönemi kaç gün sürer ki 😞

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bende ilaç verme taraftarı değilim ama çok çaresiz kaldığım için verdim atak haftasındadır diye düşünüyorum ama 10 gündür böyle atak dönemi kaç gün sürer ki 😞
Uyuyamadıgı icin huzursuzdur, karnı tok uykusunu almış bir bebek okadar ağlamaz. belki hala gaz sıkıntısı da olabilir. bir de 4.ay civarında diş çıkarma sıkıntısı da baslıyor. isterseniz önce bir doktora götürün içiniz rahat etsin saglık anlamında bir sorunu olmadıgına dair. uyku düzeni oluşturmaya çalışın, her gün bir rutin olusturun, uyku öncesi biraz yüzüstü zamanı yapın mesela, hareket ettirin, sonra duş ninni söyleme vs gibi. inşallah geçecek merak etmeyin bu dönem biraz zor geçiyor ama hepsi atlatıyor

Ben de su an agliyorum, kendimi tuvalete attim orda gordum bu mesaji:KK43: bizimki de 4 aylik nerdeyse ve mememde zehir var gbi emmiyor. Emmedigi icin uyuyamiyor cunku ac ama mama da yiyemez cunku biberon almiyor. O icerde agliyor ben burda:KK43: yanliz degilsiniz. Bu aylarda normalmis. Ama bu kendimi b’k gibi hissetmemi engellemiyor:KK43: kucucuk cocukla kavga ediyorum annecim hadi biraz ye nolursun diye:KK43: bir de bizim bisey yapmamiz konusunda gelen tavsiyelere de guluyorum biraz cunku cocugun derdi baska. Tum gun huysuz olan cocuk karin ustu zaman mi yapacak? Kanguruya bayilan cocuk simdi ciglik cigliga ona koyunca. Mecbur cekiyoruz.

Ben de su an agliyorum, kendimi tuvalete attim orda gordum bu mesaji:KK43: bizimki de 4 aylik nerdeyse ve mememde zehir var gbi emmiyor. Emmedigi icin uyuyamiyor cunku ac ama mama da yiyemez cunku biberon almiyor. O icerde agliyor ben burda:KK43: yanliz degilsiniz. Bu aylarda normalmis. Ama bu kendimi b’k gibi hissetmemi engellemiyor:KK43: kucucuk cocukla kavga ediyorum annecim hadi biraz ye nolursun diye:KK43: bir de bizim bisey yapmamiz konusunda gelen tavsiyelere de guluyorum biraz cunku cocugun derdi baska. Tum gun huysuz olan cocuk karin ustu zaman mi yapacak? Kanguruya bayilan cocuk simdi ciglik cigliga ona koyunca. Mecbur cekiyoruz.
Aynı durumdayız gerçekten uykusuzluktan yorgunluktan artık gücüm kalmadı o ağladıkca bende ağlıyorum sadece bir gün de olsa bugün rahat durdu diyebilmek istiyorum ama doğduğu günden beri hep böyle demekki yalnız değilmişiz Allah hepimize sabır versin

Meme reddi nedeniyle karnı doymuyor, aç olduğu için de uyuyamıyor, sonuç olarak da sürekli ağlıyor olabilir. Sağıp verseniz, kaşıkla ya da enjektörle.

Meme reddi nedeniyle karnı doymuyor, aç olduğu için de uyuyamıyor, sonuç olarak da sürekli ağlıyor olabilir. Sağıp verseniz, kaşıkla ya da enjektörle.
Sağıyorum ama çokk az sütüm geliyor galiba stresten ve uykusuzluktan sütüm azaldı

Sağıyorum ama çokk az sütüm geliyor galiba stresten ve uykusuzluktan sütüm azaldı
kaşıkla sütünüzü ya da mamayı vermeyi deneyebilirsiniz, büyük ihtimal aç oldugu icin aglıyor. doktorunuza danısın günlük vermeniz gereken mama miktarı ve bebeginize uygun mama konusunda. lansinoh ya da aventin biberonları dogal emme refleksine benziyor, genellikle bebekler kolay alışıyor, deneyebilirsiniz.

Formül mama verin isterseniz, ilk çocukta benim de sütüm azdı doktor mama tavsiye etti. Bir sıkıntı da yaşamadık.

Gündüz emmezdi mama verirdim, gece uyku arasında emzirirdim, bir deneyin isterseniz.

Ben de su an agliyorum, kendimi tuvalete attim orda gordum bu mesaji:KK43: bizimki de 4 aylik nerdeyse ve mememde zehir var gbi emmiyor. Emmedigi icin uyuyamiyor cunku ac ama mama da yiyemez cunku biberon almiyor. O icerde agliyor ben burda:KK43: yanliz degilsiniz. Bu aylarda normalmis. Ama bu kendimi b’k gibi hissetmemi engellemiyor:KK43: kucucuk cocukla kavga ediyorum annecim hadi biraz ye nolursun diye:KK43:
Hah iste tam bu yuzden aslinda ama oyle de yemiyor. Denemedigimizi dusunmeniz bizi uzer! Ben son careyi ayakta gezdirerek emzirmekte buldum. O arada kandirip biraz tutturuyorum sonra oturup devam ediyor mu bakiyotum. Yoksa tekrar ayaga. Ama iste her zaman da yemiyor bu taktigi. Tum ogleden sonra yememisti mesela ama bi yarim saat once ise yaradi. Su an emiyor bi yandan da uyukluyor sukur. Neden cunku babasi geldi. Tum hirsi ve gicikligi bana. Ki ben babasina dert yandigimda ‘deli’ gibi durayim melek gibi cocuktan sikayet ettigim icjn. Yeminle kuma yetistiriryorum kendime!

Çok üzüldüm. Tüm mesajınızı bile okuyamadım.
O biberon ucunu beğenmemiştir. Başka markalar deneyin. Avent uç ya da lansinoh uc deneyin. Uçlar birbirine oluyor tekrar biberon almanıza gerek yok.

Bir de mama markasını beğenmemiş olabilir. Etrafınızda varsa başka marka kullananlardan azıcık numune isteyebilirsiniz.

(Neden bu kadar üzüldüm; benim de bebeğim emmedi. Hala canımı sıkıyor bu konu)

Hah iste tam bu yuzden aslinda ama oyle de yemiyor. Denemedigimizi dusunmeniz bizi uzer! Ben son careyi ayakta gezdirerek emzirmekte buldum. O arada kandirip biraz tutturuyorum sonra oturup devam ediyor mu bakiyotum. Yoksa tekrar ayaga. Ama iste her zaman da yemiyor bu taktigi. Tum ogleden sonra yememisti mesela ama bi yarim saat once ise yaradi. Su an emiyor bi yandan da uyukluyor sukur. Neden cunku babasi geldi. Tum hirsi ve gicikligi bana. Ki ben babasina dert yandigimda ‘deli’ gibi durayim melek gibi cocuktan sikayet ettigim icjn. Yeminle kuma yetistiriryorum kendime!
Anne olacağız, çocuğumuz aç kalacak ve hiç bir şey demeyeceğiz, her yolu denediğinizden şüphemiz yok. Bazen mamanın tadını beğenmiyorlar, biberonun başlığı da damağına uymamış olabilir.

Çok üzüldüm. Tüm mesajınızı bile okuyamadım.
O biberon ucunu beğenmemiştir. Başka markalar deneyin. Avent uç ya da lansinoh uc deneyin. Uçlar birbirine oluyor tekrar biberon almanıza gerek yok.

Bir de mama markasını beğenmemiş olabilir. Etrafınızda varsa başka marka kullananlardan azıcık numune isteyebilirsiniz.

(Neden bu kadar üzüldüm; benim de bebeğim emmedi. Hala canımı sıkıyor bu konu)
Biz 5 cesit biberon denedik:( hic birini almadi:( o yuzden emmesi benim icin bulunmaz nimetti. Sutum vs de var sukur ama bu aylardaki gelisim atagi yuzunden memeye yaklasmasi Zor oluyor. Daha iki hafta once tok bile olsa keyfine isterdi. Simdi guc bela:( ve bu beni cok etkilemis simdi dusunuyorum da:( cunku ac olunca be uyku var ne keyif. Ne bi aktivite yapiliyor ne zaman geciriliuor cunku hep keyifsiz. Ya acliktan cok uzun uyuyor ya da cok kisa:( ortasi kalmadi bi suredir. Rabbim yardim etsin. Gun sayiyoruz.

saginca az gelmesi sutunuz az demek degil oyle dusunmeyin. sagima aliskin olmayan memeden sut gelmezmis. yasadiklarinizi ben de yasadim, simdi biraz hafifledi ama atak bitmedi henuz. bu atak 6 hafta suruyor. farkli pozisyonlarda emzirin. yuruyerek, yatarak, dusun altinda, pilates topunun ustunde vs. yatarak bende cok ise yaradi. red mi etti meme degistirin, olmadi mi pozisyon degistirin. o da olmadi inatlasmayin. oyunsa oyun, kucaksa kucak sonra yeniden teklif edin. uyku sinyallerini kacirmayin, uykusu geldikce daha kotu oluyor. bu aylarda uyandiktan 2 saat sonra yeniden uykusu gelir.
benimki sadece memede uyudugu icin ben bu ara gerekirse 1 saat memede tutuyorum. yoksa uyaniyo ve tekrar uyumuyor. ve uyumadigi zaman iyice huysuzlasiyor :(

8 ay boyunca koridorda pispislayarak kucagimda gezdirerek emzirdim. Zor ama pes etmeyin.

Formül mama verin isterseniz, ilk çocukta benim de sütüm azdı doktor mama tavsiye etti. Bir sıkıntı da yaşamadık.

Gündüz emmezdi mama verirdim, gece uyku arasında emzirirdim, bir deneyin isterseniz.
atak zamani mamaya baslamak cok yanlis. sut iyice azalir bu sekilde. bu zamanda mama reddi de oluyor zaten, ataklarda mama cozum degil.
sutu olan anneye mama teklif etmek de ne bileyim.
bu arada mama karsiti degilim, ben de gunde 1 ogun veriyorum bebegime aksamlari doymadigi icin. ama oneriniz cok cok yanlis.

atak zamani mamaya baslamak cok yanlis. sut iyice azalir bu sekilde. bu zamanda mama reddi de oluyor zaten, ataklarda mama cozum degil.
sutu olan anneye mama teklif etmek de ne bileyim.
bu arada mama karsiti degilim, ben de gunde 1 ogun veriyorum bebegime aksamlari doymadigi icin. ama oneriniz cok cok yanlis.
Kime göre yanlış kime göre doğru. Siz bilinçli annesiniz vermezsiniz çocuğunuza, ben bilinçsiz anneyim kullandım. Neyse ki Allah korudu, benim yanlışıma rağmen çocuklarım zarar görmedi. Konu sahibi fikir istedi, daha önce 3 çocuğumda da kullandığım yöntemi önerdim. Konu sahibinin başına da silah dayamadım sizin gibi bilinçliyse vermez zaten.

Kime göre yanlış kime göre doğru. Siz bilinçli annesiniz vermezsiniz çocuğunuza, ben bilinçsiz anneyim kullandım. Neyse ki Allah korudu, benim yanlışıma rağmen çocuklarım zarar görmedi. Konu sahibi fikir istedi, daha önce 3 çocuğumda da kullandığım yöntemi önerdim. Konu sahibinin başına da silah dayamadım sizin gibi bilinçliyse vermez zaten.
kime goresi yok. azicik arastirirsaniz bicok yerde karsiniza cikar. bir ornegi ekliyorum mesela. kotu niyetle onermediginiz asikar, ama yanlis.

Eklentiler

• 56BEA5AA-C76A-4431-A51A-54B17BC0377F.png
    56BEA5AA-C76A-4431-A51A-54B17BC0377F.png
    172,3 KB · Görüntüleme: 173
kime goresi yok. azicik arastirirsaniz bicok yerde karsiniza cikar. bir ornegi ekliyorum mesela. kotu niyetle onermediginiz asikar, ama yanlis.
Ha pardon arama motoru doktorları. Bilinçsiz bir anne olduğum için doktorun da iyisini bulamamışım demek ki. Bir de bana bilmiş bilmiş mama ver dedi, ben de saf saf inandım iyi mi. Sayenizde öğrenmiş oldum, artık 4. yü heba etmem.

Back