Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merhaba.demek sen,n bebiş de bizimki gibi sinirli.nasıl reddediyor memeyi?yani sen verince hiç mi almıyo veya az mı alıyo?kaç saat arayla veriyosun?belki acıkmıyodur.2 haftada hiç kilo almaması tuhaf tabi.senin sütün yetiyo dimi?bazen öyle de olabiliyo ya.ben 6.aydan sonra vericem.ben genelde 2 saatte bi bazen 2.5 3 saati buluyo.tek göğüsten veriyorum.yetiyo heralde.en az 15 dk.emiyo bazen yarım saati buluyo.1 saatte de versem alır heralde.orda uyumayı seviyo

Ben 2 Saatte 1 10 ile 15 Dakika arasında en fazla Mesela Bazen Memeyi verdiğimde kafasını geri çekiyo ve kesinlkle almıyor sinirleniyor ve ağlamaya başlıyor. Ev taşıma olayında falan çok ilgilenemdim bebeğimle 2 haftada kilo almadık derken 200 gr aldık sadece bide nezle olayımız vardı 200 gr verdi birazını .Sonraki hafta 200 gr aldık şimdi 6.300 gr oldu.Bakalım Bu hafta kaç gr alacak her 2 saatte 2 emziriyorum geceleri bana kalsa 2 saatte bir emz,receğim ama doktorumuz uykusunu kesme 4 satte 1 besle diyor ama ben 3 saatte 1 besliyorum. Bakalım 2 saatte 1 19 dakika ne kadar yarayacak bebişime

Bu arada sütüm var hatta emerken bazen süt boğazına kaçıyo ve o anda emmeyi bıarakabiliyor bende bu nden le bazen emzirmeden önce bi 20 cc sağıyorum sütümü . Of ya çok sinirim bozuldu bu memeyi red etme konusuna. Araştırmadığım internet sayfası kalmadı neredeyse

Birde Benim Bebişim Emmeyi red etmeye başlamadan önce kesinlikle 23:00 ta uyuyordu emerken. Şimdi Emme düzenimiz bozulduğuu için gece yarılarını bulabiliyor uyuması ... Dua ediyorum çok kızımın memeyi her verişimde kabul etmesini. Ve Çok özledim Her emzirdiğimde emmesini yaa. Ama inanıyorum atlatacağız bu dönememimizi...

ben de masal okumak istiyorum daha denemedim.her müziği sevmiyo bizimki dudağını büküp ağlayıveriyo.biz de sürekli konuşuruz.tv ye bizde baktırmamya çalışıyoruz ama odada açık oluyo malesf.aç olduğundan yapmaz.bizimki de öyle sürekli parmaklar hepağızda.emziği de uyku dışında almıyo.parmakları emiyo.damaklarda kaşınıyo tabi.

çok güzel sütün olması ama anlamadığım başka bişi de vermezken niye reddediyor.ee karnını doyurabilmesi için tek kaynak bu.desemkibaşka bişi verdin o yüzden reddiyor.öyle de değilmiş.

emerek mi uyuyo bebişin?evet insan kendinikötü hissediyo ama geçecek inşallah.doyması için tek kaynak o çünkü.bi şeklde alıcak.ne kadar emzirdiğini falan yazmamışsın.Allah yardımcınız olsun.

2 saatte bir 10 ile 15 dakika arası emziriyorum , az önce 1 saat olmadan denedim 3 dakika falan emdi başta isyan çıkardı ama elleri ni göğsümde dolandırdım öyle kabul etti. Kızlar ben bu akşam bebeğim Kanımca daha göğsümü keşfetmemiş yani oynamıyo hiç göğsümle. Ne yapsam da ilgisini çektirsem acaba .

Emerek Uyuyor ve emmesi içinde 2 saat geçmesi şart gibi birşeyler şu dönemde... Hayatımda en zorlandığım Dönem bu Memeyi red etme dönemi. Dün gece ağladım sinirden . o zaman saat tutmayı bıraktım en son ne zaman emdiğini tahmin edememiştim memeyide almıyordu. Çok Üzülmüştüm Bugun Tam olarak saat ve dakika tutmaya karar verdim. Sanırım düzene girene kadar öyle dvam edeceğim.Saat ve dakika tutmakta bi hayli külfetli.Daha önce benim yaşadığım sorunuda aşabilen çok az insan var. Birde Tahlil Yaptırdık İdrar Yolu Enfeskiyonu vardı , İdrar Kültürümüzde sorun çıkmadı . Kararsız Kaldı doktorta. 1 hafta sonra rekrar talil yaptıracağım. Eğer Enfeksiyon varsa bebekler enfeksiyondan dolayıda red edebilirlermiş.

benim gibi emziriyosun sen de.benim kızım göğsüme geleceğini anlayınca sadece orda çıkardığı bi ses çıkarıyo.sabırsızlık sesi gibi önceden beri.yani orda olamayı seviyo ama bazen emdikten sonra ağlıyo kalmak istiyo.ben bazen ordauyusun istiyorum uzatmak için süreyi istemiyorsa kaldırıp dik tutuyorum göğsümü veriyorum sonra kucağıma yatırıyorum.bazen yine de almıyo işte.neyi neden yaptıkları meçhul..

enfeksiyondan olabilir o zaman.baktır bakalım nolcak.onun dışında huzurlu bi bebek mi.normalde nasıl yani.uykuları nasıl ne kadar uyuyo gece gündüz?

Maşallahı var geceler :))) Bıraksam Sabaha Kadar Uyuyor ( Maşallah Barekallah) Geceleri Ben alarm Kuruyorum gece doğduğundan beri emmek istemedi hiç ben kalktım ve emzirdim bide az önce eşimle konuştuk bu konuyu da . Mesela ben günde 2.5 lt su içiyorum ya kesinlkle suyu azaltacağım braz daha süt yapıcı şeylerle besleneceğim benm bebek başlarda az emdiği için sütün yağlı olan kısmı kalıyor geriye az önce 25 cc sağdım ve ondan sonra eözirdim yağlı sütü içsin diye. Sen ne Yapıyorsun süt olması için? Benm gibi suya yükleniyormuydun yoksa Besinlerden mi? Tahlilimiz idrar kültüründe sorunsuz çıktı hastanemi ve doktorumu değiştireceğim. Ben medicine hosp. Gidiyorum ama bundan sonra daha iyi bir doktor ve Hast. Bulmam lazım diye düşünüyorum. Şikayetimden Bahsettğimde doktorun tahlillere yönlendirmesi emmemesi için beni tatmin edici cvblar veremeyişi. Varya Doktorlr oturup pc başında bizim yaptığımız araştırmayı yapsalar hiç bir sorun olmayacak bence...haa bide sütün yağlı olan kıısmını verdim ya benmkisi hemen hemen 25 dak. emdi ve ben çok mutluyum.Ve bu durumu aşacağım , aşacağım , aşacağım....

maşallah barekallah diyelim.ben özel bişi yapmıyorum açıkçası.çok su da içmiyorum ama ıhlamur içtiğim bulgur yediğim zamanlar göğsüm daha dolu oluyo.bzen göğsüm yu muşak geliyo o zaman da humana içiyorum.faydası oluyo.doktor önemli tabi.insan her sorusunun cevabını alamak istiyo tabi.inşallah aşacaksın..Allah yardımcınız olsun bebişinle.

Ben az çok sorunun neyden kaynaklandığını anladım artık kendisi istemeye başladı emmeyi 1,5 yada 2 saatte bir , sorun sütümün aniden fışkırarak gelmesinden kaynaklanıyo. Çocuğumu gördüğüm an sütüm fışkırıyo. Sağdım önce 30 cc sütümü ondan sonra verdm memeyi o zaman sorun yok sağmadan verince yutmakta sorun yaşıyo bebişim

arkadaşım bende aynı durumdayım . su alımını falan azaltma sakın. bu çocukların tabiyatı bu. 2,5 adır neler neler yaptım yok. reddediyor. ben bu gune kadar beiberon bile vermemiştim. buna pişman oldum şidi.
idrar thalilelide yatırdık bişi ok. 6 ayda kan sayımına bakıcaz kansızlıkta bun yaparmış ama çocuk uyusuk ve halsızde olurmuş. bizde bu durum sözkonusu bile değil.kıpır kır.sütün yağlı kısmını vermek çözüm değil. onun ilk sütede ihtiyacı var. sadece anne sütüyle besleyip su vermiyorsan bu yaptığın çok doğru değil yani. gögsunde kalan sütün kaç cc olduğunu nasıl biliyorsun hemde. 30 cc sini alırsan max kalan 70-80 olur.

150 cc çıkıyor bende ve ben tek taraftan medi sürekli ama şimdi biraz daha iyi 2 saatte 1 ve uykusu geldiği zamanlar kendisi istiyo uykudaykende bi problememiz yok ben saat tutuyorum. biz kan tahlilide yaptırdık sorun çıkmadı...Enfeksiyon olabilir dedi onu yaptırdık enfeksiyon görüldü idrar kültürü sorunsuz çıktı doktor emin olamadı 1 hafta sonra tekrar talil yapacaklar. benmki biberon yada kaşıkla almıyo sütü ne zaman isterse o zaman ben sıkboğaz etmiyoeum artık bide sütü almamamın sebebi yde fışkırıyo süt çocuğun ağzına bu nden le almak zorunda kalıyorum yutamıyo ve kızıyı sonrada memeyi almıyo tekrardan

sizinki şimdi kaç aylık oldu ve ayda ne kadar kilo alıyor acaba ? bide hiç mi emmiyo geceleri falan ben çok ağladım ya 2 haftadır biraz daha aştık gibi inşallah...

benim oğlum da 4 aylık. bizim en büyük sorunumuz da gaz. 3. aydan sonra azalır dediler 4 ay bitti azalacağı yerde artıyor. geceleri en az 2 saat uyurdu şimdi her saat başı uyanıyor. bütün gün kıvrandı durdu. bi de kaka sorunumuz başladı. günde 3-4 defa yaparken şimdi günde 1 defa ya da 2 günde bir defa yapıyor. bundan dolayı herhalde kilo alımı da azaldı gibi sanki.önerileriniz var mı bu konuda? gündüzleri 2-3 defa 40 dk falan uyumaya başladı.önceleri hiç uyumazdı gündüz. ilk zamanlar sallamamak için çok direndik ama artık ayakta sallamaya başladık. uykusu geldiğini anlayınca 5-10 dkda uyuyakalıyor sallayınca. yoksa çok huzursuzlanıyor.

ben,m bebeğim ya 1 kere yada 2 kere kaka yapıyor , gaz sorununumuz olmadı ben yediklerime çok dikkat eettim , kaka yı bebekler 2 günde 1 de yaparlarmış bu normalmiş bizim doktor söyledi. ben bide gaz olmasın diye bebeğin karnını herzaman kendi karnıma doğru getiriyorum emzirirken. bildiğim kadarı ile gaz damlası var abimler kullanıyo . o rahtlatıyormuş bebeği. Allah Yardımcınız Olsun. Gaz yapıcı besnler alma bolca su iç bende çok işe yarıyo 2,5 lt su . 2 güne kadar hergn 2,5 lt su içiyordum .

merhaba arkadaşlar benimde kızım 4 ay 7 günlük. çoğunuzun bebeği dönüyomuş benimn kızımda elinden tutunca kendiliğinden dönüyo. sürekli poposu hareket ettirerek yattığı yerde geri geri gidiyor. bu arada benim sütüm yetmediği için mama takviye ediyorum. mama takviye ettiğimiz içinde bu ay ek gıdalara geçtim. doktorum her meyveyi verebilirsin dedi.bende meyvelerin sularından bazılarını da püre şeklinde veriyorum. yoğurt veriyorum.pek hoşlanmıyor.bende doktorun tavsiyesiyle içine çok az üzüm pekmezi katıyorum.sebze çorbaları vermeye başladım.bazılarını seviyor bazılarını ise istemiyor.

bu arada 4 ay kontrolünde kilosu 6.800 çıktı.bence kilosu az ama doktor gayet iyi dedi.peki sizin bebeklerinizin boyları kaç cm. bizim ki 4 ay kontrolünde 65 cm çıktı.

birde uykudan bahsetmişsiniz ben maalesef sallayarak uyutuyorum.ayakta sallamadan uyumuyor.hele gündüz uykularımız 15 dk. kadar kısa. neyse gece allahtan uyuyor biraz bende dinlenmiş oluyorum..

bizimki ayakta sallanmak da istemiyo.napıcamı şaşırdım.başlarda nasıl uyutuyodunuz peki?

merhaba.benim kızım da 4 ekim doğumlu.benim bebeğim de kendisi dönmüyo.bizimki 67 cm.7.200 gr.uyumayınca mecbur sallıyosun ama nereye kadar işte.ne zamana kadar sürecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…