Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
aslında yazın ayırmak istiyordum ama eşim çok horluyor:) gece acaba diyorum biraz da ondan mı sürekli uyanıyor. bir denesem fena olmayacak aslında.

bebişi ayırırsan sende bebişin yanında yatmak zorunda kalırsın. bu da sana bi fırsat olur horlamadan kurtulmak için

aslında yazın ayırmak istiyordum ama eşim çok horluyor:) gece acaba diyorum biraz da ondan mı sürekli uyanıyor. bir denesem fena olmayacak aslında.

Herkesin düşüncesi farklı tabi kimisi 3 aylıkken diyor kimisi hemen. Doktor iki yaşına kadar sizinle yatması uygun olanı demişti bana. Bir kaç hafta önce burnu tıkanmıştı, gece yatarken birden tükürüğü kaçıverdi boğazına. O kadar korktuk ki yataktan nasıl fırladım nasıl kaldırdım bebeği hatırlamıyorum. O an yanında olmasak ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. O yüzden biraz uzağım ayırma fikrine bu aralar. Tabi aynı odada olsak da her dakika yanında mıyız o da ayrı konu. Allah'a emanet evlatlarımız.

bebişi ayırırsan sende bebişin yanında yatmak zorunda kalırsın. bu da sana bi fırsat olur horlamadan kurtulmak için

:))aslında ben bebek doğana kadar eşimin horladığından bile haberim yoktu:)nasıl bir uykuysa bendeki. şimdi bebeği emzirirken fark ettim. eşim de diyor ya sen benim horlamamdan uyanmıyorsun da bebeğin sesini nasıl duyuyorsun. gık dese uyanıyorum.

mihrişah ben sana bişey sorucam geçen muhallebi tarifi vermiştin yaa orda 3 ölçek devam sütü yazıyodu.devam sütü toz halinde mi konulacak yoksa su karıştırılıp mama şeklinde mi konulacak. ben toz halinde koymuştum şimdi düşünüyorum da sanki yalnış yaptım gibi

beni güldürdün allahta seni güldürsünnn..çok hoşuma gitti yazdığın hala gülüyorum

bence doğru yapmışsın. muhallebinin tarifinde ekstra su var zaten. ben de tam bilmiyorum ama öyle gibi.

4. aydan itibaren

Malzemeler:

100 ml su
1 tatlı kaşığı pirinç unu (5 gr)
3 ölçek devam sütü (Bebeğinizin ayına göre Aptamil 2/3, veya Aptamil Conformil 2 kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:

100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinçunu ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirilir ve içine 3 ölçek devam sütü eklenir.

tarif noktası virgülüne kadar bu. yapmadığım için emin değilim. diğer arkadaşlar da bir yorumlasın bakalım.

benim ufaklık uyandı gidip emzireyim... sonra görüşürüzz..

ehe bizde de, sanırım eşim dikkat etmeye çalıştıkça daha çok horluyor:) diken üstünde yatıyor tabi adamcağız:)

Aynen nerde yattığımı unutur oldum. Bazen gece ayağımda sallıyorum, sonra öyle uyuyakalıyorum. Tabi üşüyorum ,heryerim uyuşuyor. Hakkaten uyanıyordu ama bu akdar sık değldi, hem acıktığından da değil, her seferinde emmiyor çünkü...
Baksana internete bile eskisi gibi sık giremez oldum. zombi gibiyim orası ayrı tabi

bizimki de 4-5 gündür öyle.nerdeyse saat başı.çok huzursuz.ama her seferindeemzirmiyorum.salamaya başladığımdan beri daha çok uyanyo sanki.bilmiyorum.inşallah bööle gitmez

smy sen facedeki gruba katıldın mı?

ben face grubuna katılmadım. benim facede hesabım yok canım. siz orda güzel gördüğünüz bilgileri benimle burda paylaşırsınız artık..

bu arada ben mama kullandığım için sürekli sıcak suya ihtiyacım oluyo özellikle ek gıdaya geçincede su lazım oluyo. bende sabahtan suyu kaynatıyorum termosa koyuyorum. akşama kadar bana yetiyo. aklınızda olsun kızlar her seferinde su kaynatmaya gerek yok. ben bebiş üçüncü aya girdiğinden beri sürekli içilebilir sudan hazırlanmış bir termos suyum oluyo..

burda hava çok güzel kızlar. ben dayanamıcam bebişimide alıp dışarı çıkıcam..sizin orlarda hava nasıl?

Merhaba kızlar,
Grip oldum çok ağır bugün daha iyiyim. Kızımında öksürüğü azaldı şükür. Analı kızlı iyice bi yattık walla.
Herkesler iyidir işallah.
Ankara nın havası güzel gibi bugün ama bizim henüz gezme arabamız ve gücümüz yok yeni düzeldik :))

Evdeki biberonların uçlarını değiştireyim dedim. Onlarda ayına göre numaralıymış. 4+ için 2 numara al dedim benim kozalağa. 2 tane almış damaklı kızım ağzına sürmedi. Koleksiyonumuza 2 tane daha dahil oldu. bir sandıkla kızımın çeyizine koyacam bak sana yaptığım emzik masrafı diye :))))

Herkese kolay gelsin

:)))

geçmiş olsun canım. bol bol c vitamini al..

kızlr bnm bebiş hiç kucağımdan aşağı inmiyor , ölüyorum yorgnlktan

benimkide kucağa alıştı. geçen hafta ne güzel duruyodu bu hafta sürekli mızıldanıyo illa kucakta durucak. kucakta da bi rahat dursa sürekli kıpır kıpır. yine senin eşin erken geliyo. benim kozalak 18.00 dan önce gelmiyo. mesela bu akşam hiç gelmicek yarın akşam 18.00 a kadar yook

çok zor öyle yalnız.benimki baştan beri kucakçı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…