benim kızım 4,5 aylık biz biraz biraz ek gıda ya geçtik yoğurt.meyve püresi ve meyve suları veriyorum benim kzım cok hareketli dönebiliyor yattığı yerden kalkmaya calışıyor herşeyi ağzına götürüyor,cok meraklı değişik yerlere gitmek istiyor evin içinde oda oda geziyoruz ....
benimki sağına dönüyor ama genelde altı açıkken.kendini belinden kaldırıp ana kucağından falan atmaya çalışabiliyor.oturuyor artık.
oturtmamaya çalışıyorum ama kendisi sürekli eğilerek duruyo ve sanki böyle rahatmış gibi görünüyor.
ek olarak hiçbir şey vermedim daha.her şeyi yalayan bebeğime hala belki emzik alır diye veriyrm ama onu yalamıyor bile.benimki de inat galiba onla inatlaşıyrm:))))
bir de ne bileyim sanki daha çok sevmeye başladım onu.hep çok sevdim de şimdi iletişime geçiyor ya süper bir şey.
Merhaba.Benim oğlumda sağa sola dönüyor,çığlık atabildiğini keşfetti sürekli çığlık atıyor:)Her tuttuğunu ağzına götürüyor.Yatırdığımda belini süreki yukarı kaldırıp kendini atmaya çalışıyor bu yüzdende ana kucağında tek bırakamıyorum.Bırrbırr yaparak tükürüğünü sürekli akıtıyor:)Oturmak istiyor ama ben oturtmuyorum hnüz.Ben ek gıdaya başamadım anne sütü+gece mama veriyorum.Uyku düzenimizi kurduk şükür.Günde 3 kısa uyku akşamda 10 yatağa kon yapıyoruz.Gülmeyi çok seviyor,yabancı insanları çok rahat ayırt edip hoşlanmadığını belli ediyor:)
tam 4.5 aylık canım 21 eylül doğumlu.Uyutma meselesine gelince ağlamadan olmuyor malesef.İlk zamanlar uykusu gelipte kendi uyuyana kadar bekliyordum.O zamanda canı ne zaman ve nerede isterse öyle uyuyordu çok kötüydü.Düzen denen birşeyiz yoktu yani.Sonra belli uyku saatleri belirledim.Araştırdım.Bu dönemde 2 veya 3 kısa gündüz uykusu yeterliymiş(tabi gelişimde farklılıklar vardır)Bende saatler belirledim.Mesala bizim düzenimizi şöyle oluşturdum:Sabah 9 gibi uyanır.Ben 3 saat sonrasında ayağımda sallayarak zorlada olsa tekrar uyuttum yani saat12 de (12.30 gibi uyanır)Sonra bir daha 3.30-4 gibi uyuttum (En geç 4.30 te uyanır.)Bir daha bazen 6.30 gibi uyur bazen uyumaz önceki iki uykusunun uzunluğuna göre değişiyor.Gündüz toplamda en fazla 2.5 saat uyur. Gece uykumuzda saat 10da oluyor.Yani saatlerini belirle ve o saatlerde ne olursa olsun uyutmaya çalış.Benim emme saatlerim sabit olmadığı için memede uyutmak yerine ayakta sallayarak uyutmayı tercih ettim.Hem çok rahat hemde emicek mi emmiyor,uyumuyor derdi yok.En fazla 2-3 gün zorlanırsın.Sonra alışıyorlar.Ama ilk zamanlar ağlamalarına dayanmak gerekiyor.Bilgine.merhaba.benimki de aynı ama sadece dönmüyo.neden acaba.seninki tam kaç aylık?45 derecede oturabilir dedi döktor.oturttuyoruz biz kucakta.nasıl düzen kurdun ve nasıl uyutuyosun?cevaplarsan sevinirim nefertiti
tam 4.5 aylık canım 21 eylül doğumlu.Uyutma meselesine gelince ağlamadan olmuyor malesef.İlk zamanlar uykusu gelipte kendi uyuyana kadar bekliyordum.O zamanda canı ne zaman ve nerede isterse öyle uyuyordu çok kötüydü.Düzen denen birşeyiz yoktu yani.Sonra belli uyku saatleri belirledim.Araştırdım.Bu dönemde 2 veya 3 kısa gündüz uykusu yeterliymiş(tabi gelişimde farklılıklar vardır)Bende saatler belirledim.Mesala bizim düzenimizi şöyle oluşturdum:Sabah 9 gibi uyanır.Ben 3 saat sonrasında ayağımda sallayarak zorlada olsa tekrar uyuttum yani saat12 de (12.30 gibi uyanır)Sonra bir daha 3.30-4 gibi uyuttum (En geç 4.30 te uyanır.)Bir daha bazen 6.30 gibi uyur bazen uyumaz önceki iki uykusunun uzunluğuna göre değişiyor.Gündüz toplamda en fazla 2.5 saat uyur. Gece uykumuzda saat 10da oluyor.Yani saatlerini belirle ve o saatlerde ne olursa olsun uyutmaya çalış.Benim emme saatlerim sabit olmadığı için memede uyutmak yerine ayakta sallayarak uyutmayı tercih ettim.Hem çok rahat hemde emicek mi emmiyor,uyumuyor derdi yok.En fazla 2-3 gün zorlanırsın.Sonra alışıyorlar.Ama ilk zamanlar ağlamalarına dayanmak gerekiyor.Bilgine.
Bu arada benim bebeğim dümdüz yatarken kollarından kaldırıyorum hadi gel diye vücudunu kaldırıyor ama başını kaldırmıyor.Sizinkilerde öyle mi?Başını tutamıyor gibi arkaya bırakıyor yani.Ama normalde başını çok rahat tutuyor.Sadece yatarken işte.
ayşe de belinden kaldırmaya çalışıyo kendini.ama dönmüyo henüz.oturmak istiyo eğiliyo dediğin gibi.emziği çok fazla almıyo uyurken ağzında geveliyo .onun dışında almıyo zaten.eskiden ağlamadan önce sesler çıkarıp sinyal verirdi ama şidi direk bangır bangır ağlıyo.bu arada kumralay sen nasıl uyutuyodun bebeğini?artık kucakta da uyumuyo bebişim.sadece sürekli meme istiyo uyuyo meme uyanıyo meme..bu da zor .feci ağlıyo.sadece öyle susuyo.son nokta yani.o yüzden hiç istemesem de sallamaya alıştırcam.hem gündüzleri hemen uyanıyodu.şunu farkettim.tam uyanmadan yakalarsam sallayınca uyumaya devam ediyo.
İşte her çocuk farklı.Benimkinin gündüz uykuları birazcık uzasa akşam uyutmamda sarkıyor.Benim bebeğim belini kaldırıyor kafasını kaldıramıyor o zaman henüz.Bu arada benim doktorum 4.ayda 660 gram aldığı için az buldu ve bebeğin kilosu da az dedi,o yüzden cılız diyorum.Hatta bana ek mama ver bile dedi.Gerçi ben vermedim ve doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum artık.Rota aşısını da ben 2 doz halinde yaptırıyorum.İlkini 3.ayda yaptırdım ve 5.ayda 2.dozu olacak ama 3 doz yapılanı da varmış.canım ben memede uyutuyordum ama şimdi emme düzeni değişince(aslında bu ay çok değiştik, galiba ondan zorlanıyrz) ayağımda sallamaya başladım.bu ay çok zorlamıyorum dediğim gibi.bizmki durup kendi kendime azıcık oyalanayım, oynayayım demiyor.sadece iyi uyuduysa 15 dk falan kendi kendine vakit geçirebiliyor.
bir arkadaş söylemişti uyanmadan 10 dk önce yanına gidiyırum uyanınca müdahale edip daha çok uyumasını sağlaıyorum diye.bende sen gibi sallıyorum uyanınca uyursa uyuyor uyumazsa aynen devam.bir de benimki önceden uyku sersemi olurdu uykunun devamımgelirdi.şimdi gözler fal taşı gibi uyut uyutabiilirsen.
bu arada ben yarım saatlik uykuyu uykudan saymıyorum.şekerleme ancak olur.o uyku yetmiyor yarım saat sonra mız mız mız.ancak benim bebiş de yarım saat uyuyo dün 3 kere 40 dk uyuttum ayağımda sallayarak çok ilginç ki dakikası dakikasına uyanıyor.tam 40 dk kalk!
nefertiti arkadaş benimki yastığın üzerine yatırınca kafasını kaldırıp kendi oturma pozisyonuna geçiyo.ama dönemiyo işte benimki de.tembel o konuda.bir de benimki 29 eylül doğumlu sen bebişine cılız demişsin ama benimki 6 kilocuk.dr normal diyor ama p.tesi tekrar gideceğim ek gida falan soracağım ayrıca rota aşısı var.
benimki de 5 dk.ancak oyalanır kendisi.hep kucağımızda.kızlarımız ne kadar benziyo.aynen 40 dk.oldumu kuruluş saat gibi uyanıyo.eğer yatağındaysa sallıyorum.devam edebiliyo.bu aralar baya stresli geçiyo bizim uyku vakitleri.canım ben memede uyutuyordum ama şimdi emme düzeni değişince(aslında bu ay çok değiştik, galiba ondan zorlanıyrz) ayağımda sallamaya başladım.bu ay çok zorlamıyorum dediğim gibi.bizmki durup kendi kendime azıcık oyalanayım, oynayayım demiyor.sadece iyi uyuduysa 15 dk falan kendi kendine vakit geçirebiliyor.
bir arkadaş söylemişti uyanmadan 10 dk önce yanına gidiyırum uyanınca müdahale edip daha çok uyumasını sağlaıyorum diye.bende sen gibi sallıyorum uyanınca uyursa uyuyor uyumazsa aynen devam.bir de benimki önceden uyku sersemi olurdu uykunun devamımgelirdi.şimdi gözler fal taşı gibi uyut uyutabiilirsen.
bu arada ben yarım saatlik uykuyu uykudan saymıyorum.şekerleme ancak olur.o uyku yetmiyor yarım saat sonra mız mız mız.ancak benim bebiş de yarım saat uyuyo dün 3 kere 40 dk uyuttum ayağımda sallayarak çok ilginç ki dakikası dakikasına uyanıyor.tam 40 dk kalk!
nefertiti arkadaş benimki yastığın üzerine yatırınca kafasını kaldırıp kendi oturma pozisyonuna geçiyo.ama dönemiyo işte benimki de.tembel o konuda.bir de benimki 29 eylül doğumlu sen bebişine cılız demişsin ama benimki 6 kilocuk.dr normal diyor ama p.tesi tekrar gideceğim ek gida falan soracağım ayrıca rota aşısı var.
hanimlar
benim bebegimde 4 aylik
sizin bebeginiz dönmeye basladimi
bu dönme nasil oluyor
benim kizim dönmüyor sanirim
Bu arada bebeğin tombiş mi?Bizimki 4.ay kontrolünde 7 kiloydu cılız yani.Belki tembellik yapıyordur seninki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?