• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylik bebege sehriye corbasi !

4 aylik 7 kilo gayet iyi obez yapmayin cocugu 4 aylik cocuk yemeklerin tadina bakmali 1 tas yemesin ama bilsin iyi oluyor damak tadi gelisiyor

4 aylik 7 kilo gayet iyi obez yapmayin cocugu 4 aylik cocuk yemeklerin tadina bakmali 1 tas yemesin ama bilsin iyi oluyor damak tadi gelisiyor
Hayir benim cocugum 6. Aya kadar annebsutu ve formul mama disinda agzina ek bir gida koymayacak.Zamani geldiginde de 3 gun kuralina gore ek gida alacak.Ornegin havuc mu verecegiz Ilk gun bir cay kasigi kadar 2. Gun tatli kasigi 3. Gun corba kasigi kadar verilecek asli yagli ve salcali tuzlu yemegi yedirmeyecegim 1 yasina kadar.

Ben o kadini camdan asagi atarim. Net. Evin onunden bile gecemez. Cocuguma dokunamaz bile. Kaplan gibi goremedim sizi. Haddini bildirmek gerek...

Hayir benim cocugum 6. Aya kadar annebsutu ve formul mama disinda agzina ek bir gida koymayacak.Zamani geldiginde de 3 gun kuralina gore ek gida alacak.Ornegin havuc mu verecegiz Ilk gun bir cay kasigi kadar 2. Gun tatli kasigi 3. Gun corba kasigi kadar verilecek asli yagli ve salcali tuzlu yemegi yedirmeyecegim 1 yasina kadar.

asla asla deme.tanıdığın kızı da öyle diyordu ama bebeği o dediklerini yemeyi reddetti.kendileri ne yerse onu yedirdi bebek öyle istedi

Ben 40 i cikmayan çocuğa tuzlu Salçalı açılı yemekler yedirenj gördüm! !!
Doğru yoldasinjz
Tadabilir belkk ama onlar da yağsız tuzsuz ayına göre olan yiyecekler
Görüşmeyin bu kadar çok

Buarada her dakka gorusmezseniz sorunlar azalir. Siz bence yuzgoz olmussunuz fazla yuz vermissiniz. Kimse benim cocugumu boyle sahiplenemez.

Her turlu de kirarim bana saygi duymayani. Hak etmesin kimse.

sen bilirsin guzelim ben de aynisini yaptim hala hicbir sey yemeyen kizim var ayrica tavriniz cok itici aslah etrafinizdakilere sabir versin

Görüşme, gitme. Doktor tavsiyesi ile hareket etmekte doğru yoldasın. Aman bişey olmaz'cılara kulak asma, görümcen bebek arabasına bile hoyrat davranıyormuş, kendi ağzındaki kaşığı bebeğe veriyormuş. Hareketlerin abartılı değil, kendi istediğin gibi yetiştir bebeğini. Çünkü bilgilerin doğru. Cahil cühelanın yüzünden bebeğinden olma canım. Bırak herkes de nasıl doğru biliyorsa öyle yapsın, el kadar bebeklerinin alerji yüzünden nefes borusu şişip nefes alamadığında görürüm ben o aman ne olacak'çıları. (Allah korusun kimsenin bebeğine dilemem ama bunlar hayatın gerçekleri) keşke anne baba olmanın ehliyeti olsa küçücük bebekler harcanmasa.

Yarisina kadar okudum k.bakmayin bebegi ayaginda yastiksiz sallamasi falan bilmiyorum bence iyi bir dusunceyle yaklasmiyor kiskaniyormu ne yapiyo anlamadim ama bebeginizi yalniz birakmayin ayni evde yasiyo gibisiniz araya mesafe koymalisiniz

Bence tavrinizi koyun, iyi veya kotu annesi sensin, o cocugun guvenligini sagligini sen dusunmek zorundasin cunku o yavrucugun sana ihtiyaci var, bence soyleyin hareketlerinin hos olmadigini daha dikkatli olmasi gerektigini, 4 aylik cocuga corba da ne yaa ve en neeefreet ettigim sey kendi kaşigiyla. Ama her aile her insan farkli tabi. Banada zamaninda cok karisan oldu ama sert bir tavirla rica ettim karismamalarini.

sen bilirsin guzelim ben de aynisini yaptim hala hicbir sey yemeyen kizim var ayrica tavriniz cok itici aslah etrafinizdakilere sabir versin
Etrafındakilerin değil, konu sahibinin çocuğu. Sağlıklı bir beslenme planı düşünmüş kafasında. Uygulaması neden etrafına Allah’ın sabır vereceği dert yüklüyor? Sınırları konusunda net olmasını takdir ediyorum ben.

8. Sayfaya kadar yorumlari okudum ve gerisini okumaya gerek duymadım. Kesinlikle haklısınız.
Çocuğu obez yapmaktan korkmak konusunda sizi anksiyetik bulanlar olmus ama ben sizi takdir ettim. Keske herkes bu konuda boyle obsesif olsa.
Metabolik hafiza denen bir sey vardir, bebeklikten itibaren kilolu ya da obez olursaniz ileri yaslarinizda da kilo vermek sizin icin zor olur. Bu bilinen bir bilimsel gercektir. Hele bir de anne babanin kilo problemi varsa evet o cocuga ekstra dikkat etmek gerekir ki kilo almasin. Her kalitim bir olmadigi icin burda kendi cocuklarinizdan ornek vermeniz gereksiz. Hele hele 40 sene oncesiyle bebek yetistirmeyi savunanlara hic değinmiyorum bile. 40 sene once bebek ölüm oranıyla simdinin bebek ölüm orani arasinda daglar kadar fark var. Bu kafada kalsaydik hala her yıl binlerce bebek ölecekti.
Neyse.
Sert cikismaniz da iyi olmus. Uzulmeyin. Asla da yalniz bırakmayın bebegi halasiyla. Ben de halayim, ustelik isim geregi bir bebek ne yemeli, ne icmeli, ne yapmalı, ne yapmamalı bilimsel olarak bilirim ama yine de asla annesinin haberi olmadan hicbir sey yapmam. Herkes haddini bilmeli.

Bircok konuda size hak verdim.benim oğlum 4 günlüktü hıçkırık tuttu diye ağzına limon damlattilar bizimkiler.yapmayin dememe rağmen bişey olmaz vs dediler.damlattilar limonu, oğlumun boğazına kaçtı çocuk tıkandı, öksürük falan.ben zaten lohusa, kaygılar tavan başladım ağlamaya korkudan.elim ayağım titriyor.bagirdim baya benim oğluma bişey vermeyin diye.ancaaak biliyormusunuz,kaygılı anne olmak en az bunlar kadar zararlı.sizin kayginiz çocuğa sirayet ediyor.malesef ben bunu geç anladım.suan 5 yaşında kaygılı bir oğlum var.gerci eskiye oranla daha iyi.ve bunun sebebi benim.cocuklar annenin gözünden anlıyor herşeyi.anne ne kadar rahatsa, çocukta o kadar rahat büyüyor.ufak şeyleri çok buyutmeyin.ha birde inanın bebek büyütürken herşey sizin istediğiniz gibi olmuyor, doktor ne derse onu yapicam demissiniz ya ona istinaden söylüyorum.yemeyen çocuğa doktor fayda etmiyor.gida konusunda keskin kurallariniz olmasın.esnek olun biraz.6.aydan sonra azar azar tadına baktirin yiyeceklerin.ben öyle yaptım.ama mesela ne yaparsam yapayım havuç yediremedm mesela,hala sebzeyle arası fazla yok.doktorlarin dediği gibi olmuyor çocuğun yeme düzeni.gorumcenizle olan konular harici söylüyorum bunları.inanin gereksiz kaygı çocuğa daha çok zarar verir.yasadiklarim gözümün önüne geldi ve naçizane tavsiyede bulunmak istedim

Yasadiklarin kadar sert olmasa da ben de bu tarz durumarla karsilasiyorum.
Bu konuda asla taviz verme.
Anne olarak bebegin icin en iyisini sen dusunursun,
Bi sknti oldugunda da bebegin icin en cok sen uzulursun.

Ben sizi de anlamadim valla.
Elimden geldigince gerektiginde sert cikiyorum engel olmaya calisiyorum diyorsunuz.
Ama onceden de sizi bol bol sinir ettigi halde corba vermeye calistigini yakaladiginizda "Abla Allah askina verme" diyorsunuz sadece yalvarir gibi.
Herkesin ortasinda bi guzel rezil edemiyor musunuz sen ne yapiyorsun ya bir degil iki degil diye.
Oyle yalvarir modda onune gecemezsiniz gorumcenizin, boyle sinir oldugunuzla kalirsiniz o da gayet guzel borusunu otturur ben size diyim

Linç edildim :KK70: tek tek alintilayamadim, umarım bana cevap verenler görür.
Bu benim şahsi fikrim tabii ki, gelen geçen çocuğun ağzına birşeyler soksun demiyorum. Bir çay kaşığı çorba içecek diye kendini kaybeden bir anne, uzun vadede o çay kaşığı çorbadan daha çok zarar verir çocuğa diyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Annenin çocuğuna ve çocuğuna yaklaşanlara olan tutumu, tavrı, genel psikolojisi, çocuğun yiyip içtiğinden daha önemli bence. Allah korusun, telafisi olmayan şeyler dışında, üşütürse bir şekilde iyileşir, düşerse bir şekilde kalkar. Ama üsutmemesi, düşmemesi için insan üstü çaba sarf eden bir annesi olursa, ilerde o çocuğun daha büyük sorunları olur. Hayat insanı pamuklara sarmiyor.
Kaldı ki, tamamen anne sütüyle beslenemeyen bebekler ek gidaya erken başlar zaten. 4 aylık bir bebek künefe yesin demiyorum ama bir çay kaşığı çorbadan da öleceğine inanmıyorum.
Umarım bebeğim doğduğunda aynı fikirleri düşünmeye devam edebilirim
O isler sizin inanip inanmamanizla olmuyor iste insanlar bunu anlatmaya calisiyor size.
Diyorlar ki 1 yasina kadar domates bile yedirilmezken sen 4 aylik bir bebege domatesli sehriye corbasi icirersen alerjiden olebilir cunku hangi besinin hangi ay verilecegi bellidir.
Ha sen izin verirsin cocuk Allaha emanet buyur o ayri.
Kadin sadece bu ornegi de vermemis bebek arabasini kamyona ne kadar yakindan tuttugunu yazmis, kendi kasigini bebegin agzina soktugunu yazmis hatta ara mesajlarda cenesini emdirdigini vs
Takmissiniz corbaya ki o konuda da mantikli bir aciklama yapmadan amaan ben inanmiyorum bisey olacagina demekle yetiniyorsunuz

Back