• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylik bebege elma tattirmak

Ben bebeğime 5 aylıkken armut püresi ile başlamıştım.. 4 aylık da başlatıyor buradaki doktorlar (yurtdışındayım) korkma bişey olmaz. Ama annene daha erken olduğunu doktorun önermediğini güzelce söyle. Sürekli verme demek ters etki oluyor demek ki.. Sebepleriyle anlat. Bazı anneler eski ile kıyas yapıyor. Mesela benim kayınvalidem şekerli su yapmıştı yeni doğmuş bebeğe... :) Ama kırmadım kalbini tabi verdirmedim de
bebegin kakasinda kan olunca annem de vazgecti vermekten. buyukler eski geleneklerini devam ettirmek istiyorlar.

Sizin göz yumduğunuz şey bebeğinizin hayatını riske atmak, bu bir bebeğe yapılabilecek en kötü şey, buna odaklanın saçma sapan varsayımlarınızla bana değil.
Ben evlenip sevişip doğurabilecek kadar yetişmiş bir insana yazıyorum üstelik gerçekleri yazıyorum bu mu daha ağır bebeğin şuan yaşadığı durum mu daha ağır, annesinin ihmali mi daha ağır
Siz umrumda değilsiniz umursadığım sadece bebek, keşke siz de umursasanız da yavrucak bunlara maruz kalmasaydı
Günlerce içimde stres biriktiğinde de huzur içinde neşe içinde olduğumda da sizin gibi annelere tahammülüm yok
4 aylık bir bebeğin annesi nerede ne yapıyor da ondan habersiz bebeğine birşeyler yedirilip içirilebiliyor çok merak ettim
anneniz bir kez böyle birşey yaptığında uyarırsınız baktınız tekrar yaptı bebeğinizi başıboş bırakmazsınız bu kadar basit

Size ne desteği vermemi umdunuz anlayamadım, sabır çek boşver mi demeliydim ananla birbirinize girin mi demeliydim amaaaan x de y yi böyle büyütmüş birşey olmamış mı demeliydim
sizin gibi igrenc usluplu insanlardan destek beklemiyorum lutfen yazmayin konuma. gidin tiwitterda oynayin

Sizin göz yumduğunuz şey bebeğinizin hayatını riske atmak, bu bir bebeğe yapılabilecek en kötü şey, buna odaklanın saçma sapan varsayımlarınızla bana değil.
Ben evlenip sevişip doğurabilecek kadar yetişmiş bir insana yazıyorum üstelik gerçekleri yazıyorum bu mu daha ağır bebeğin şuan yaşadığı durum mu daha ağır, annesinin ihmali mi daha ağır
Siz umrumda değilsiniz umursadığım sadece bebek, keşke siz de umursasanız da yavrucak bunlara maruz kalmasaydı
Günlerce içimde stres biriktiğinde de huzur içinde neşe içinde olduğumda da sizin gibi annelere tahammülüm yok
4 aylık bir bebeğin annesi nerede ne yapıyor da ondan habersiz bebeğine birşeyler yedirilip içirilebiliyor çok merak ettim
anneniz bir kez böyle birşey yaptığında uyarırsınız baktınız tekrar yaptı bebeğinizi başıboş bırakmazsınız bu kadar basit

Size ne desteği vermemi umdunuz anlayamadım, sabır çek boşver mi demeliydim ananla birbirinize girin mi demeliydim amaaaan x de y yi böyle büyütmüş birşey olmamış mı demeliydim
Gerçekten saçmalıyorsunuz çoğu kadın bebeğini büyütürken anne -kaynana desteği alıyo o yanında değilken yapabilir zaten kızdığını söylemiş annesine. Ayrıca çok yoruldugu zamanlarda anneler babaya anneye kaynanaya verip az bi kestiremez mi ne saçma bir konuşma bu gerçekten ya sanki kendisi izin vermiş gibi yargılamışsınız bir de

Gerçekten saçmalıyorsunuz çoğu kadın bebeğini büyütürken anne -kaynana desteği alıyo o yanında değilken yapabilir zaten kızdığını söylemiş annesine. Ayrıca çok yoruldugu zamanlarda anneler babaya anneye kaynanaya verip az bi kestiremez mi ne saçma bir konuşma bu gerçekten ya sanki kendisi izin vermiş gibi yargılamışsınız bir de
37 yasinda koca kadinmis bir de bunu yazan ustelik kendisi de anneymis yorumlarindan okudugum kadari ile.inanin tipik ergen bunaliminda uni yi yeni kazanmis yeni yetme z kusagi zannettim kendisini. 37 yasinda oldugunu yazinca ayrica şok gecirdim. artik kocasi mi aldatiyo yoksa cocuklarindan dolayi mi bu kadar agresif bilemedim. yoksa tanimadigi birine insan neden bu kadar saydirir ki

Cocugunuzu koruyamiyorsunuz. Annenize sinir cizemiyorsunuz. Bence destek alin.
Çocuğunuzu koruyamiyorsunuz mu

Keşke bı annenin anneligini böyle elestirmeseniz, kimseye düşmez çünkü

Yazık çevrenizdekilere

Şu korkunç yorumlara bakıyorum da bazı insanlar gerçekten kötüler ya ve insanlar da kötü hissetsin istiyorlar haklı oldukları noktalar elbette var ama üsluplarından zift akıyor iki üç aylıkken pirinç unu muz püresi yemedi sanki haspam😂

Bebeği yanınızdan ayırmamaya çalışın, annenize de sadece verme demeyin inada bindirir, riskleri uzun uzun anlatın, eskiden tüketilen gıdalarla şimdikilerin bir olmadığını da hatırlatın.
Siyanür iciriyor sanki annesi
Ya da hergun bı kilo elma yediriyor çocuğa

Öyle abarttilqr

37 yasinda koca kadinmis bir de bunu yazan ustelik kendisi de anneymis yorumlarindan okudugum kadari ile.inanin tipik ergen bunaliminda uni yi yeni kazanmis yeni yetme z kusagi zannettim kendisini. 37 yasinda oldugunu yazinca ayrica şok gecirdim. artik kocasi mi aldatiyo yoksa cocuklarindan dolayi mi bu kadar agresif bilemedim. yoksa tanimadigi birine insan neden bu kadar saydirir ki
Önemli olan yaş bedensel gelişim değil kişisel ve zeka gelişimi işte böyle insanlar sadece ömür törpüsü burda böyleyse etrafına da negatif enerji saçıyordur heralde

Önemli olan yaş bedensel gelişim değil kişisel ve zeka gelişimi işte böyle insanlar sadece ömür törpüsü burda böyleyse etrafına da negatif enerji saçıyordur heralde
haklisiniz, ya sabah sabah inanin şok oldum. bu kadar nefret sacan bir uslup ne alaka diye. vallahi oyle yazik cevresindekilere

Şu korkunç yorumlara bakıyorum da bazı insanlar gerçekten kötüler ya ve insanlar da kötü hissetsin istiyorlar haklı oldukları noktalar elbette var ama üsluplarından zift akıyor iki üç aylıkken pirinç unu muz püresi yemedi sanki haspam😂

Bebeği yanınızdan ayırmamaya çalışın, annenize de sadece verme demeyin inada bindirir, riskleri uzun uzun anlatın, eskiden tüketilen gıdalarla şimdikilerin bir olmadığını da hatırlatın.
😂😂😂 iste o hakli oldugu yerleri duzgun bir uslupla yazsa diyecegim ki gercekten bebegi dusunup yaziyor. cocuk buyuturken" bolumunu igrenc usluplu kisiler yok diye seviyordum hayal kirikligina ugratti beni 😂😂
anneme anlattim ki bebegin kaka resmini gosterince o da korktu zaten. hem de evime donecegim yarin.

sizin gibiler bdv de olsun lutfen.cocuk buyuturken bolumu linçlik yer degil, yanlis yerdesiniz

Çocuğunuzu koruyamiyorsunuz mu

Keşke bı annenin anneligini böyle elestirmeseniz, kimseye düşmez çünkü

Yazık çevrenizdekilere

Linc degil yaptigim; farkindalik olusturmak. Komsunun cocugu soyle, annem bize boyle yapmisla olmaz. Burada konu sahibi annesine defalarca vermemesini soylemis, annesi vermeye devam ediyor, cocuk alerjik reaksiyon gostermis; yani gecici de olsa sagligi zarar gormus. Sikinti konu sahibinin annesine sinir cizememesi; kendisinin annesinden ayrilamamis olmasi. bu cozulmesi gereken bir durum bana gore.

sizin gibi igrenc usluplu insanlardan destek beklemiyorum lutfen yazmayin konuma. gidin tiwitterda oynayin
Üslubumdan bu kadar iğrendiyseniz dediklerime odaklanıp bebeğinizle ilgilenin gerçekler bu kadar ağrınıza gitmesin ya söz konusu çocuğunuzsa
Twitter ım yok

İsteyen istediğinden destek alır konu bu mu? Konu sahibi diyor ki HERGÜN su verdiği yetmezmiş gibi elma ve elma suyu veriyor, Kadın elinde elma ile geziyor…..ben yarım saat kestirirken gizlice elma vermiş demiyor. Anneanne bunu günlük rutine bindirmiş anneden de gizli değil, eeee? İzin vermemiş de ne olmuş korunmuş mu bebek? Ya bebeğini koruyacak başıboş bırakmayacak yada evine dönecek başka çözüm var mı? Kakasında kan görülene kadar elma veren anneanne elma yerine başka birşey vermeyecek bugüne dek sallamadığı kızını şimdi dinleyecek öyle mi? Anne korumuyor anneanne laftan anlamıyor Allah korusun sübyanı

Üslubumdan bu kadar iğrendiyseniz dediklerime odaklanıp bebeğinizle ilgilenin gerçekler bu kadar ağrınıza gitmesin ya söz konusu çocuğunuzsa
Twitter ım yok
iste twitter kullanin ki icinizdeki hemcinslerinize olan kininizi o platformda kusun. tam sizlik hareket olur, sen kimsin ki senin dediklerine odaklanicam? ama sizin gibileri biliyorum ben, cok gordum sosyal medyada. reelde pısırık, ozguveni dusuk, surekli cevresiyle problem yasayan tip ama boyle platformlarda da olmayan ozguveninin acisini cikarir, klavye delikanliligi yaparak yani saldirarak kendini onemli hissetmek ister.

İsteyen istediğinden destek alır konu bu mu? Konu sahibi diyor ki HERGÜN su verdiği yetmezmiş gibi elma ve elma suyu veriyor, Kadın elinde elma ile geziyor…..ben yarım saat kestirirken gizlice elma vermiş demiyor. Anneanne bunu günlük rutine bindirmiş anneden de gizli değil, eeee? İzin vermemiş de ne olmuş korunmuş mu bebek? Ya bebeğini koruyacak başıboş bırakmayacak yada evine dönecek başka çözüm var mı? Kakasında kan görülene kadar elma veren anneanne elma yerine başka birşey vermeyecek bugüne dek sallamadığı kızını şimdi dinleyecek öyle mi? Anne korumuyor anneanne laftan anlamıyor Allah korusun sübyanı
ne mezunusun merak ettim, ilkokul seviyesinde yazdiklarin cunku okuma anlamada problem yasiyorsun. yukarida benden gizli diye ozellikle yazmisim degil mi? ama yok caniniz nasil isterse konuyu oraya cekiyorsunuz. ayrica bugun doktorumuzla konustuk elmanin hicbir sakincasi olmadigini , kakada gorulen gizli kanin da sut urunu tuketmemle alakali oldugunu soyledi. hoş, size aciklama yapmak zorunda degilim ama papagan gibi ayni seyleri yazip durmayin diye soyluyorum. ayrica bebegim annemle bas basa ise ben ne yapiyor olabilirm dinleniyor olabilirim degil mi? yani mantiginizi kullanirsaniz boyle. kucuk brbegi anneler genelde bu sekilde yapar. seviyenize uygun aciklamalar yapiuorum, iyi anlayin bu kez

Siyanür iciriyor sanki annesi
Ya da hergun bı kilo elma yediriyor çocuğa

Öyle abarttilqr
abartmak degil aslinda saldirgan bir uslup kullanarak konuyu baska yonlere cekmek. bu bolume de gelmis boyle tipler. "cocuk buyuturken" bolumu bu tiplerden arınıktı. ne ara buraya da el atmislar anlamadjm:)

Linc degil yaptigim; farkindalik olusturmak. Komsunun cocugu soyle, annem bize boyle yapmisla olmaz. Burada konu sahibi annesine defalarca vermemesini soylemis, annesi vermeye devam ediyor, cocuk alerjik reaksiyon gostermis; yani gecici de olsa sagligi zarar gormus. Sikinti konu sahibinin annesine sinir cizememesi; kendisinin annesinden ayrilamamis olmasi. bu cozulmesi gereken bir durum bana gore.
"cocugunu koruyamiyorsun" demek neyin farkindaligi? hangi yonden farkindalik olusturmaya calisiyosun ki bu uslupla??

Yazdığımın nesi yanlış? Neresi bebeğinizin sağlığına zararlı? Son kez söylüyorum bebeğinizi korumuyorsunuz. Bunu duymak da işinize gelmiyor. Hiç önemi yok ya önemli olan bebek değil mi? Yok ergenmişim yok kocam aldatıyormuş öfffffff….kocam aldatsa ne olacak mutlumu olacaksınız olayı neden saptırmaya çalışıyorsunuz kusurlu olan ben yada aldatmadığım aldatılmadığım kocam değil hanımefendi olayın bizle ilgisi yok kendinizi benim başımdaki olumsuzluklarla mı rahatlatacaksınız? Bir anne evladından dolayı neden gergin olsun bu zihniyeti de anlamadım. Sizin için üzgünüm hayatımda bir sorun yok malesef sizi besleyemeyecem.benim durumum sizin bebeğinizi korumuyor oluşunuzu değiştiriri mi?
Ben de bir annenin 4 aylık bebeğini bu derece riske attığını okuyunca şok geçirdim bu devirde bu cehalet bu umursamazlık gerçekten çok acı
Evladını korumayan bir anneye yaptığını söylemek için illa tanımam gerekmiyor
Tıpkı sizin beni kocamı evladımı tanımadığınız halde negatif hayaller kurmanız gibi

Acelesi ne ya? Kendi cocugunuzu annenizden koruyamiyor musunuz? Ablamin katı bır yasak listesi vardı, çocuk beş yaşında bugün bile ona asla paketli gidada en ufak şey ,bisküvi falan veremeyiz, ablamın hismindan korkarız. Şekerli şeyler vermeyiz,pasta masta asla yemez, doğumgünü bile olsa sosyla medyaya fotoğrafını atmayiz,çocuk evdeyken maç hariç Tv'de hiç bir şey acamayiz.
Annesi kesin bir şekilde 'istemiyorum' dedi, bittti gitti. Hele ki çaktırmadan vermeye çalışalım, sittin sene çocuğu bayramdan bayrama görürdük.
Madem anneniz sizi dinlemiyor annenize baktirmayin. Ona güvenerek doğurmadiniz ya
Bu ne pasiflik? Kendi cocugunuzu daha annenizden koruyamiyorsaniz yarın başka şeylerden nasıl koruyacaksiniz? Yüz kişi kendi terbiyesini verecek çocuk da şaşıracak. Gidişat o yani.
Ayrıca tadıma elmayla başlayan, tatliyi keşfeden çocuk sebze yer mi sizce?

Korumayacağınız bir masumu doğurma amacınız nedir?
Siz panik ataktan ölmezsiniz ama bağırsak gelişimi tamamlanmamış sindirim sistemi tamamlanmamış küçücük bebeğiniz verilenler yüzünden ölebilir
Alerjilerin nelere sebep oluğunu biliyor musunuz? 4 aylık bir bebeğe neler olabileceğini biliyor musunuz?
Vaktinden önce verilen ek gıdaların ve hatta suyun bebeğinizin bağırsağını delebileceğinden bunun neticesininde ölüm olacağından haberiniz var mı?
Aneeeee elma vermeee su vermeeee dedim bana ne bana ne dedi verdiiiii, bu kadar basit mi ya bir bebeğin sağlığı canı. Bir anne bunu nasıl engellemez, siz ne işe yarıyorsunuz bu bebeğin hayatında, besleyip altını değiştirip uyutunca annelik etmiş mi oluyorsunuz, sizin asıl misyonunuz o sübyanı korumak değil mi
Ananız kocanız kaynananız kim olduğu hiç farketmez her gün bebeğe su elma elma suyu verirken siz ne yapıyorsunuz? Neden bebeğine sahip çıkmıyorsunuz
Yazıklar olsun
Su bağırsağımı deler :)

Back