• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4. Ayda Kaliteli Zaman

Teriyaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba bebeğim 4 aylık şuan bebekleri olanlar oyun tavsiyesi verebilir mi?
Kendimi yetersiz hissediyorum sıkılıyor gibi evde resmen puffluyor
Neler yapabilirim aktivite flash kartlar var kitap okuyorum resimlerini gösteriyorum oyun halısı tummytime... Hava iyiyse bebek arabasina atıp market vs yürüyüş yapıyoruz başka neler yaptırabilirim

Neler yapabilirim aktivite flash kartlar var kitap okuyorum resimlerini gösteriyorum oyun halısı tummytime... Hava iyiyse bebek arabasina atıp market vs yürüyüş yapıyoruz başka neler yaptırabilirim
Valla şuan için kaliteli vakit pek olmuyor çünkü bazen gülüyor sonra iki dk sonra ağlamaya başlıyor 😂 bebeğin sıkılması olmaz daha şuan yaptığınız etkinliklere karşılık veriyorsa bile daha ne bende oyun minderine yatırıyorum iki dk oynuyor sonra başlıyor bağırmaya bende kaldırıyorum

Hep konuşun, karşısında dans edin onunla dans edin. Kitap okuyun gösterin. Meyveleri şekilleri her şeyi gösterin dokundurun. Bu aylarda kaliteli zaman ancak böyle oluyor. Ve slinge koyun gezin yürüyün bol bol.

Valla instaya bakınca neler neler ben kendimi eksik hissediyorum bence de güzelce anne sütü ve mis gibi rahat uyku mis gibi öz bakımı şu süreçte ideal diye düşünüyorum kitap vs okuyorum aman ne bileyim

Çağımızın hastalığı değil mi zaten bize pompalanan yetersizlik duygusuna kapılıp, olmayacak şeyleri oldurmaya çalışmak. Bende aynı dertten muzdaribim. Benim oğlum da 4 aylık. Ne yapsam acaba başka be yapabilirim modunda gezip anı kaçırdığımı farkettim allahtan erken farkettim de artık önemsemiyorum.

Çağımızın hastalığı değil mi zaten bize pompalanan yetersizlik duygusuna kapılıp, olmayacak şeyleri oldurmaya çalışmak. Bende aynı dertten muzdaribim. Benim oğlum da 4 aylık. Ne yapsam acaba başka be yapabilirim modunda gezip anı kaçırdığımı farkettim allahtan erken farkettim de artık önemsemiyorum.
Aynen öyle dediğiniz duyguları yaşıyorum sonra düşünüyorum ben çalışan anneyim ve malesef çocuğum 3 yaşında kreşe başlar ee orda zaten etkinlik etkinlik etkinlik küçük yaşta başlayacak en azından şimdi keyfince uyusun büyüsün diye düşünüyorum ama dediğim gibi eksik hissediyorum millete bakınca bi dersaneye yazdirmadiklari kalmış gibi 🤣🤣

Valla instaya bakınca neler neler ben kendimi eksik hissediyorum bence de güzelce anne sütü ve mis gibi rahat uyku mis gibi öz bakımı şu süreçte ideal diye düşünüyorum kitap vs okuyorum aman ne bileyim
Millet ne yapıyor ki instagram da

4.5 aylık bebeğim var. Ve şuan bebegimle ilgilenmek icin calismiyorum.Her uykudan uyandığında bir aktiviteyle gecirmeye calisiyorum.
Sabah uyaninca enerjik oluyor ve biseyler söylemeye çalışıyor, ben de onun söylediklerini tekrar ediyorum ya da farkli heceler söylüyorum dudaklarımı abartili hareket ettirerek. Dikkatlice izliyor. Baaa baaa diyorum mesela...
Daha sonra bir oyuncak seçiyorum ona göstererek ve onunla birlikte oynuyoruz, oynamak dediğim dokunuyor, agzina götürmeye çalışıyor, heyecanlaniyor.
Daha sonra oyun halisina koyuyorum ve biraz yalniz zaman gecirmesini saglamaya calisiyorum. Sadece izliyorum.
Diger aktivitemiz ise bir oda gezip ona anlatmak. Yavaş yavaş gezip, nesnelerin başında durup onlari anlatmak.
Tummy time, ayna önünde dans ve ingilizce şarkılar söylemek de bebegimin keyif aldigi etkinlikler. Öğlene doğru ve akşam ise kitap okumak. Inanilmaz keyif alıyor.
Çıngırak, oyun küpü gibi tek bir oyuncak seçip onunla oynamak ve alismasini saglamak. Babasi gelince ise mutlaka dışarı çıkarmak. .
Genel olarak ise evde ne yapiyorsam anlatiyorum. Bulaşıklari yikiyorum, kiyafetlerini degistirelim mi gibi konusuyorum.

4 aylık bebek sıkıntıdan puff luyo derken?

4 aylık bebek sıkıntı tepkisi veriyorsa kıçucak istediği içindir kucağınıza alın camdan baktırın evdeki eşyaları tanıtın şarkı söyleyin birlikte keyifli zaman geçirmek zaten kaliteli zamn

Back
X