Bebek Beslenmesi 4. Ayda Ek Gıdaya Geçenler Yoğurdu Nasıl Yapıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selene34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
339
4
66
Diğer
kızıma bu gün yoğurt vermeye basladım. dr sadece yoğurt ver dedi. bende keçi sütünden evde yogurt yapıp verdim sizce doğrumu yaptım yardım bekliyorum..

eşim devam sütüyle yapıyo yoğurdunu. 4 ölçek mamayı 90 cc suya katıp normal yogurt mayalar gıbı mayalıyor.

keçi sütü insan sütüne en yakın olanı diye biliyorum..o yüzden yaptım olmazsa bende mamadan yapayım

ben gunluk inek sutuyle yapiyorum.. mama tozundan yapilan yogurtlari uzn sure yedikten sonra bebisler normal yogurt yemekte zorlanabilir.. birde evet keci sutu anne sutune en yakiniymis ama kalsiyum orani cok yuksek bebislerin migdelerini yorabiliyor.. benim doktorum istersen haftada 1 keci sutuylede yapabilirsin dedi ama ben hic denemedim.. hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama ben izmirdeyim burda organik tire sutu diye cam sisede bir sut var ben ondan yapiyorum peynir gibi oluyo resmen kaskati ve tatli:) kolay gelsin

kızıma bu gün yoğurt vermeye basladım. dr sadece yoğurt ver dedi. bende keçi sütünden evde yogurt yapıp verdim sizce doğrumu yaptım yardım bekliyorum..

Ben de keçi sütünden yapayım demiştim ama ağır geliyormuş 1 yaş öncesi bebeklere. Anne sütüne protein oranı çok yakınmış ama hazmı zormuş bebek için. O yüzden ben tanıdığımız birinden aldığımız inek sütüyle yapıyordum ilk başladığımızda. Şimdi bi dr. arkadaş hazır sütle yapmamı önerdi, uzun ömürlü sütle yapıyorum. Kıvamını da tutturdum, çok güzel oluyor. Artık arada Sek hazır yoğurt da veriyorum.

Son düzenleme:

ben istanbulda yasıyorum marketten aldıgım keçi sütüyle yaptım. bu gün kızım yedikten sonra sanırım hazmedemedi.. cok agladı sürekli gaz cıkardı cok üzüldüm sanırım bir kac ay erteliycem keci sütünü...

ben bir kavanoz günlük süte bir tatlı kaşığı organik yoğurt ekleyip yoğurt makinesinde yapıyorum,tadı biraz ekşi geldi,ama yavaş yavaş alıştı,
bir haftadır yoğurt yiyor kızım,meyve ekleyeyim mi diye sorduğumda doktora yoğurdun ekşi tadını almasını ve alışmasını
istiyorum dedi,o yüzden aptamil süt bence iyi fikir değil,daha sonra normal yoğurdun tadını reddetmesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…