4.ay atağı deneyimli annelerimiz lütfen destek

yorgundana

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2023
52
14
26
Merhaba 3 ay 25 günlük bir oğlum var . Atağa girdi mi bilmiyorum ama 2 haftadır gündüzleri uykuya direniyor sallayarak uyutuyorum artık telefon gösterek gözleri yorulsun da yumsun diye . Bazen 10 dk bazen 30 dk uyuyor ne yaptıysa geri dönmüyor uykuya , kaldırınca da çok huysuz oluyor ağlıyor uyutmaya da yanaşmıyor . Artık çok yorgunum . 4. Ay atağı 4 . Aya girince başlar diyorlar o zaman bu atak değilse 4. Ayda napıcam ben çok korkuyorum hayattan keyif almayı bırakın nefes almak bile yük geliyor artık bana ölmek isterdim çocuğum olmasa . Ölmeye bile iznim yok çok agresif ve depresifim . Atak değilse eğer bu atak gelince ne yaparım ben dayanamam sizin ne zaman başlamıştı ne kadar sürmüştü

Merhaba 3 ay 25 günlük bir oğlum var . Atağa girdi mi bilmiyorum ama 2 haftadır gündüzleri uykuya direniyor sallayarak uyutuyorum artık telefon gösterek gözleri yorulsun da yumsun diye . Bazen 10 dk bazen 30 dk uyuyor ne yaptıysa geri dönmüyor uykuya , kaldırınca da çok huysuz oluyor ağlıyor uyutmaya da yanaşmıyor . Artık çok yorgunum . 4. Ay atağı 4 . Aya girince başlar diyorlar o zaman bu atak değilse 4. Ayda napıcam ben çok korkuyorum hayattan keyif almayı bırakın nefes almak bile yük geliyor artık bana ölmek isterdim çocuğum olmasa . Ölmeye bile iznim yok çok agresif ve depresifim . Atak değilse eğer bu atak gelince ne yaparım ben dayanamam sizin ne zaman başlamıştı ne kadar sürmüştü
4aylık bile olmayan çocuğa uyusun diye teşefonmu gösteriyorsunuz benmi yanlış okudum ?

Geçiyor hanımefendi öyle ölmek istiyorum dayanamıyorum falan diye ağlamaya gerek yok geçicek bu dönemde en fazla 1aya. Bebek bu zaten sizin istediğiniz gibi uyuyamaz sürekli el kadar çocuğa uyusun diye telefon vermeye devam ederseniz ileride olacaklar için daha çok ağlarsınız.

başka türlü hiç uyutamadım yoksa neden göstereyim sizce ? Tek başımayım ve gücüm yetmiyor artık

Yanlıs mi anladım çocuğunuza telefon mu tutuosunuz bence psikolojiniz iyi değil etraffinizdan destek alın ve psikologa gidin bence katila katıla ağlayan çocuğu uyutmaya çalışmayın sakinleştirin kolik müzikleri var onu dinleyerek elini sıkı olmayan kundaklayin ve uyutmayi deneyin zor gunler ama böylede olmaz

Çok zor günler, bugün ben de çok çok zor bir gün geçirdim; dolayısıyla bebeğim de. Sizinkinden büyük biraz ama hiçbir şeyin çözümü ekran olamaz. Bayılsın gözleri yumsun demeyin lütfen. Onun gözü daha körpecik, beyni capcanlı. Böyle şeylerle köreltmeyin. Gerekirse bırakın ağlasın beşiğinde biraz. Ama çözümü bu değil.
Dışarı çıkartın mesela, öyle uyuyabilir.

başka türlü hiç uyutamadım yoksa neden göstereyim sizce ? Tek başımayım ve gücüm yetmiyor artık
4aylık bir bebek me bekliyordunuz ki benimlide 20aylık daha yeni 18.ay uyku gerilemesinden çıktık korkunç 2ay geçirdik ama çocuğa hiç bir zaman ekran gösteripte uyusun demedim. Evet izliyor ama belirli sürede oda sadece eğlensin diye. 4.ayı hatırlıyorum her uykusunda nerdeyse bebek arabasına koyup dışarı çıkıyordum arabada uyuyordu sadece dışarı çıkartmayı deneyebilirsiniz.

Bebek arabasına koyuyorum daha apartmandan çıkmadan ağlamaya başlıyor ağlaya ağlaya 5 dk geziyor sonra eve dönüyorum mecbur neden böyle anlamadım

Çok zor günler, bugün ben de çok çok zor bir gün geçirdim; dolayısıyla bebeğim de. Sizinkinden büyük biraz ama hiçbir şeyin çözümü ekran olamaz. Bayılsın gözleri yumsun demeyin lütfen. Onun gözü daha körpecik, beyni capcanlı. Böyle şeylerle köreltmeyin. Gerekirse bırakın ağlasın beşiğinde biraz. Ama çözümü bu değil.
Dışarı çıkartın mesela, öyle uyuyabilir.
Çıkartıyorum ama apartmandan daha çıkmadan ağlamaya başlıyor mızlana mızlana geziyoruz

Çıkartıyorum ama apartmandan daha çıkmadan ağlamaya başlıyor mızlana mızlana geziyoruz
Tok olduğuna emin misiniz? Eğer fiziksel ihtiyaçları giderilmişse yani ağlasın, en azından ikiniz de hava almış olursunuz. Evde de mızmızlanacak sonuçta.

4.ay atağı 4.ayda başlayacak diye birşey yok, atak dönemi başlamış bebeğinizin, geçici bir süreç korkmayın şuan biz 7 aylığız gündüz uykularımız düzenli 3 kere günde 1 saat civarı her uykuda uyuyor ama gece hala çok uyanıp emiyor, zor günlerimiz hala oluyor ama 5-6 ay civarı gündüz uykuları uyuma -uyanma saatleri düzene giriyor. Öncelikle sakin ol bende tek bakıyorum, bu geçici bir süreç, onu anlamaya çalış, fırsat buldukça sende dinlen , boşver evi yemeği , sen gergin olunca onu uyutmaya çalışınca o daha da huysuzlanır , uyku sinyallerini gözlemle benimki gözlerini kaşır mesela, uyku saati gelince sessiz bi odaya geçip uyutmayı dene benim ki memede dalıyor çoğunlukla, 2-3 saatte bi uykusu gelir ama uyumadığıda olur uyumazsa zorlama biraz zaman geçir tekrar sinyalleri açınca tekrar uyutmayı dene .Şuan tam algıları açıldığı için dünyanın farkına varıyor uyumaması direnmesi normal.Bunlar geçecek🌸

Merhaba ben de bebeğim dört aylıkken tek başımaydım. Hasta olduğunu düşünmeye başlamıştık hatta. Uyku gerilemesi yaşıyor bence de bebeğiniz. Sabredin geçecek. Lütfen telefon göstermeyin. O daha çok küçük. İyi gelecekse buraya yorum yazın. Karnını doyurun altını değişin ve hava almaya çalışın

Biz de yeni girdik 4. Aya ve bence 3,5 aylıkken yaşadık bu atak meselesini. Çok ağlıyordu huzursuzdu uyumuyordu süt içmiyordu. Hatta sütüm nü azaldı biyeri mi ağrıyo diye düşünmekten kafayı yedim. Gece 6-7 defa uyanur olmuştu. Gündüzleri normalde 1 saat uyur 15dkya düşmüştü. Eyvah bu bizim yeni rutinimiz herhalde diye düşündüm. Ataklar bikaç hafta oyanaybiliyor. 2-2,5 hafta bu şekilde geçti evet çokkk yoruldum ama geçti. Şuan gece uykusu pat diye düzeldi. 2 defa kalkıyo içip yatıyor. Gündğz uykusu düzene girdi hemen 1-1,5 saat uyuyor her uykusunda. Süt içmesi düzene girdi. Ben o dönem çok içmiyor diye sağmıştım sütümü her emmeden sonra azalmasın diye bunu önerebilirim. Duşu çok seviyor diye iki günde bir duşa sokuyordum rahatlasın diye mesela birlikte yıkanıyorduk yani. Hep kucağımdaydı kangurudaydı sırtım pert oldu. Bu dönem bittikten sonra çığlıklı gülmeleri falan başladı ama yani. Çok zordu ama geçiyor sabırlı olun 😌

Hanimefendi onceki yazilariniza da bakarak soyluyorum acilen psikolojik destek almalisiniz. Bu halde cocuga zarar verirsiniz ki vermeye baslamissiniz bile daha bu yasta gozune telefon dayayarak. Eminim bu psikolojiyle sinirlerinize de hakim olamiyorsunuzdur ona karsi. 4. ay atagi biter baska sey baslar cocuk buyutmek boyle bir sey. Normal bir ruh halinde olsaniz daha sakin kalabilir ve keyif duyabilirsiniz. O yuzden o gececek mi bu gececek mi diye bakmayin siz acil olarak bir doktora gidin. Sorun cocukta degil sizde.

Şimdi siz uyku öncesi aşırı uyaran vererek zaten dalmasına zorluk çıkaracak bir şey yapıyorsunuz. Lütfen bebeğinize mümkünse 2 yaşından önce bu tarz şeyler izletmeyin. Bu bir dönem geçecek onunla uyumlanmaya ve anlamaya bakın. Şu an elini kolunu oynatmayı ve bir birey olduğunun yavaş yavaş farkına varmaya başlıyor. Etraftaki her şey ona çok yeni keşfetmek için uykuya direniyor. Onunka uyumlanmaya bakın. Siz sakin olun önce çünkü bebekler sünger gibidir. Güzel bir banyo yaptırabilirsiniz sonrasında masaj onu mayıştıracaktır. Uyanık olduğu zamanlarda camdan da olsa hava almasını sağlayın. Burnunu mutlaka açın. D vitaminini gündüz erken saatlerde verin. Az uyaranın olduğu sakin bir odada hafif karanlık ya da tam karanlık( bebeğinizin isteğine göre) bir odada sarılarak, severek ,öperek , emzirerek onu anlayarak yardımcı olun. Uyanık olduğu vakitlerde bol bol karın üstü egzersizleri yaptırın ki enerji harcasın hem de kasları güçlensin. Konuşun bol bol, ellerini kollarını tanıtın sevgi şefkat güvende olmak şu an tek isteği. Bir müzik açın youtubeda müzikler var. Onunla kucağınızda emzirerek gezdirin ya da siz nasıl tercih ederseniz. Bir de bu minikler kaşlarıyla gözlerine ufak dokunuşlar yapınca refleks olarak gözlerini kapıyor ve uykuya kolaylıkla geçiyorlar. Bir kaç müzik ekleyeyim ekran göstermeden bu müzikleri açın hangisini severse rutininize ekleyin.

Bunun gibi youtube dan aratıp bulabilirsiniz.

Beyaz gürültü denilen fön sesi, dalga sesi dinletin. Oyun halısına yatırın. Dikkatini çekecek renkli şal, oyuncaklar bağlayın. Hışırtı yapacak kitaplardan alır. Gündüz gezdirin. Temiz hava alsın, yorulsun. Emziriyorsanız kendiniz melissa, papatya çayı için.

Benim bebeğim de haftaya 3 aylık olacak. Gece uykusu düzene girdi. Saat 3-4 gibi kalkıyoruz, sonra sabah saat 7-8 gibi. Fakat son günlerde gündüz ve akşam uyumakta zorlanıyor. Emerken çok güzel dalıyor ama yatırınca uyanıyor. Her iki memeyi de veriyorum, tek memeden 50-60 CC civarı süt geliyor sağınca. Her ay 1,5 kilo alıyor. Fakat çocuk uyuyamayınca annem başlıyor sütün yetmiyo çocuk doymadı, doysa uyurdu, mama verelim demeye. Sinirlerim çok bozuk. Bebeğimle uğraşırken annemin bu tavrı beni deli ediyor. Bebeklerin sadece aç olduklarında ağlamadıklarını ona anlatamıyorum bir türlü. Gerçekten süt yetmiyor olabilir mi? Kilo alımı iyi ama sütüm miktar olarak mideyi doldurmuyor olabilir mi?

2950 g doğdu bu arada.

Hanimefendi onceki yazilariniza da bakarak soyluyorum acilen psikolojik destek almalisiniz. Bu halde cocuga zarar verirsiniz ki vermeye baslamissiniz bile daha bu yasta gozune telefon dayayarak. Eminim bu psikolojiyle sinirlerinize de hakim olamiyorsunuzdur ona karsi. 4. ay atagi biter baska sey baslar cocuk buyutmek boyle bir sey. Normal bir ruh halinde olsaniz daha sakin kalabilir ve keyif duyabilirsiniz. O yuzden o gececek mi bu gececek mi diye bakmayin siz acil olarak bir doktora gidin. Sorun cocukta degil sizde.
Konu sahibi bu mesajı dikkate alın lütfen!!!

Prematüre doğan 4 aylık ikizlerim var. Baştan beri biberonla besleniyorlar. Bu bir kaç gündür biberonla kavga ediyolar. Normalde 150-160 ml sütü içen çocuklar dünden beri en fazla 50 ml içiyolar. Onu da 1 saatte zor içiriyoruz. Açlıktan ağlıyolar ama biberonu görünce daha çok ağlamaya başlıyor. Emzik veriyoruz susuyolar çıkarıp biberon verince deli gibi ağlama krizlerine giriyorlar. Nasıl doyurcam ben karınlarını çok üzülüyorum.

Prematüre doğan 4 aylık ikizlerim var. Baştan beri biberonla besleniyorlar. Bu bir kaç gündür biberonla kavga ediyolar. Normalde 150-160 ml sütü içen çocuklar dünden beri en fazla 50 ml içiyolar. Onu da 1 saatte zor içiriyoruz. Açlıktan ağlıyolar ama biberonu görünce daha çok ağlamaya başlıyor. Emzik veriyoruz susuyolar çıkarıp biberon verince deli gibi ağlama krizlerine giriyorlar. Nasıl doyurcam ben karınlarını çok üzülüyorum.
Ret sorununuz geçti mi acaba

Psikolog ile görüştüm ama yorgun ve açken insan keyif alamıyor bir an önce geçmesini istiyor . Çünkü yorgunluktan bacaklarım titrerken ah ne keyifli diyemiyorsun . Ve bebeğime hiç sinir göstemedim yanında ağlamadım bile . Hep gülümsedim şarkılar söyledim . Zaten bebeğime sinir göstersem daha rahat olurdum bağırır çağırır umursamazdım mutlu olsun diye kucağımda 3 aaat taşıyıp sonra ağlamazdım yorgunluktan

X