4 ay 9günlük bebek sağımda 110 cc süt

fztbsr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
188
85
28
Merhabalar emzirdikten 1.5-2 saat sonra 15 dk sağım yaptım her iki göğsümden toplam 110 cc süt geldi. Bu miktar az mı? Sadece anne sütü veriyorum. Son günlerde göğüslerimin boş olduğunu hissediyorum. Yani tek meme ortalama 55 cc. Emzirince de tek meme veriyorum. Ne yapmalıyım? Yetersiz mi?

Emzirmeyle sağım aynı şey değildir. Bebek daha fazlasını çeker. Makina gücünün yettiği kadar memeler alışması lazım sağıma. Ona rağmen gayet güzel gelmiş. Benim 60 CC geçtiği çok nadir oluyordu. Ama bebeğim kilosu hep üst sınırında üstünde oldu. İki memeyi neden vermiyorsun. İkisinide ver bence. Diğer memeye 4-6 saatte birimi emiyor. Böyle süt azalır.

Tamamdır. Kimse beni yönlendirmedi tek meme verdim hep. Acaba ondan mı böyle oldu..

Bence gayet iyi.

Sağım ile bebek emmesi arası fark olur. Makineler bebek kadar güçlü çekmez, çıkan miktar sizi yanıltmasın.
Bebek doyuyorsa sorun etmeyin, çişli bez takibi yapın. Günde 6 bezden aşağı olmamalı.
Tek meme verip yarım saatte bir de emzirebilirsiniz, iki meme verip saatte bir de... Bu durum size kalmış. Ben halâ tek meme veriyorum (7 aylık).
Göğsünüz artık gergin olmaz, süt üretiminiz normale dönüyor, ilk üretilen süt yağlı bir süt ve yoğun kivamlidir, göğüsleri şişirir. Göğsümde yumuşama var sütüm yok diye düşünmeyin sakın, sütünüz yeteri miktarda vardır.

Emzirdikten 1.5 saat sonra normal bu rakam bence. Çünkü 4. Ay gibi 3 saatte dolar memeler. Bu arada beybi ilk derin gece uykusuna girdikten sonra akşam tv izlerken bir şeyler atıştırırken power pumping yapmanızı öneririm. Nasıl yapılacağı Google da yazar. O işlem süt arttırıyor hem de gece uyanıp doyuramazsanız sağdığınızdan verirsiniz.

İçimi rahatlattınız çok sağöolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…