Merhabalar arkadaslar, yurtdisinda yasayan yalniz bir anneyim. 4,5 yasinda dunyalar tatlisi bir oglum var. Yasitlarina gore yetenek ve zeka yonuyle hep onde gitti. 4 dil biliyor, turkce ve ingilizceye inanilmaz derecede hakim. Cok hareketli hic yorulmak bilmiyor. Son bir aydir hic durmadan konusuyor, her konuda bir yorumu var. Her zaman buyukler gibi cozumler bulup bana her konuda destek ama 1 aydir dikkatsizce hareket edip neredeyse her gun kafasini bir yerlere vurmaya dusup kafadan darbe almaya basladi. Kolay kolay hic bir seye aglamayan oglum bir kac kere de gercekten agladi. Meme ve gunduz bezini kendini hazir hissettiginde hic bir mudahale olmadan birakti ama gece bezini bir turlu burakamadik. Gundu hareketli olup gun icinde hic uyumuyor, gece de kalkmak gucune gidiyordu. 1 ay once bezi de biraktim ama her gece 3 kere yatagina yapmaya basladi. Bu darbelerden mi kaynakli bilmiyorum ama geceleri inanilmaz derin uyumaya basladi. Hic bir sekilde kaldiramiyorum, kendinde olmadan tuvalete goturuyorum ama gunduz bir sey yokmus gibi ayni hareketlilik ve bilmislik devam ediyor. Gercekten cok korkmaya basladim, ne yapabilecegimi bilmiyorum. Kendim yillarca hiperaktif olmaktan cok cektim ama hizimi alamayip kendimi kontrol etmek adina birkac bolum okudum, doktorami bitirdim. Gun icinde cok yogun oluyorum, geceleri de surekli oglumu kaldiriyim aman cis yapmasin diye tetikteyim. Bu derin uyku durumu beni cok dusunduruyor, normalde gece sutu icin kalkan yanima sokulup uyuyan cocugum geceleri resmen olu gibi uyuyor, bazen de ara ara korkup kendinde olmadan uyaniyor. Basina boyle bir durum gelen oldu mu? Sadece basit bir gece teroru gibi gorunmuyor sanki tum gece bambaska biri oldu. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim…