Bebek Beslenmesi 4.5 aylık oğlum mamayı reddediyor!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mersina

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
3
0
16
İçel Mersin
bebeğim 4.5 aylık. 2.5 ay çok güzel emzirdim, ama oğlum birden memeyi bıraktı, bir süre sağarak verdim ama emmeyince bir süre sonra kesildi sütüm. aptamil kullanmaya başladım ve ozamandan beri gayet güzel biberonla içiyordu. son 3 gündür kesinlikle biberonu ağzına sokturmuyor, yada 1-2 defa cekiyor sonra kafasını yana ceviriyor, ne yapsam içiremiyorum. gecenlerde birkaç gün bebelac kullanmıştım acaba onun tadını daha cok sevdi de onu mu istiyor? yoksa ek gıdalara gectik de onların tadını alınca mama yavan mı geliyor? son 1 aydır ellerini yumruk yapıp ağzına sokuyor hırslı bir şekilde dişetlerini kaşıyordu, bu günlerde epey arttı, çok huysuzluk yapmaya başladı, uyku düzeni değişti, acıkmadığı ve kucakta olduğu zamanlarda hiç ağlamayan oğlum, durduk yere ağlıyor, bazen sinirden çenemi ısırıyor. kafa ateşi çok yüksek, bazen vücut ateşi de yükseliyor. devamlı doktora götürüyorum, doktor arada olabilir böyle, bazen bırakır sonrA geri alır mamayı dedi. ne yapacağımı şaşırdım, sadece ek gıdayla besleyemem ki, bir tavsiyeniz olabilir mi bu konuda ?

benim kızım da haftaya 5 aylık olacak ve aynı sorun bizde de var. doğduğundan beri ayda sadece 600 gr kilo alıyor. mamayı hıç kabul etmıyor. biberonu ağzında cığniyor ama mamayı yutmuyor. kasık maması da ıstemıyor. deli oluyorum bazen. ne yapacağım bılmıyorum.

son anlattıklarınızdan dolayı diş çıkardığını düşünüyorum,iştahsızlığıda büyük bir ihtimalle ondandır...

Benim kızım 5 ayını geçti..Aynı şekilde benim çenemide ısırıyordu. ateş,huzursuzluk vardı..daha sonra dişinin çıkmaya başladığını gördük.anne sütüne devam ediyorum halen.4 buçuk aylıkken ilk dişi çıkmaya başlamıştı..su an 2 dişi epey çıktı..büyük ihtimal sizin bebeğiniz de diş sıkıntısı yaşıyor. oyun oynatarak sevdirerek karnını doyurmayı deneyin..belki işe yarar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…