Bu sebebten dolayı bir çok konu okudum, fakat insanın kendi başına gelmeyince anlamıyor.
Benim de bebeğim 4 aylık olunca, birden bire emmemeye başladı. Kendini kasıp, geriye atmalar, göğsüme yaklaştırınca ağlamaya başlamalar..!
Sordum, soruşturdum ama hiç kimseden de istediğim bi cevap alamadım.
"Büyüme atağı" dediler.
"Dişleri çıkıyordur" dediler.
"Duyuları geliştiğinden" dediler.
"Bazı bebek memede durmak ister, fakat süt geldiğinden sinirlenir!" dediler
"Orta kulak iltihaplanması" dediler.
"Sütünü istemiyordur!" dediler.
"Sütün karnını ağrıtıyordur!" dediler.
Ve bunun gibi daha neler neler...
Canıma tak etti artık ve biberona alışma pahasına da olsa sütümü sağıp sağıp verecektim. Ama öyle de almadı.
"Sütüm kesilirse kesilsin, bebeğimin aç kalmasını seyredemem" dedim, mama vermeye başlayacaktım, onu da istemedi.
Ek gıdaya başlamıştık, "biraz bi vermeyeyim bakim, belki o zaman emer" dedim, öyle de emmedi.
2 hafta sonra iki göğsümü sağlama rağmen 250 ml çıkarken, bu kez sağdığımda 60 ml çıktı. "Herhalde sütten kesiliyorum" dedim. Ve artık umudumu kaybetmiştim. Taaa ki, o kadar araştırıp taraştırıp, sonucunu bulana kadar!!!
Kadınlar Doğumdan sonra genellikle 4. ayda adet olurlar. Ve bundan dolayı vücut ödem toplar. (Vücudun su toplamasıdır, ve bu yüzden sütte azalmaya ve tat bozukluğuna yol açar). Eğer ki bebeğiniz emmiyorsa, korkmayın bu geçici bi durumdur.
Ama ne yazık ki bu süreç 3, 7 veya 9 gün gibi bi müddet değil, bazen 1, 1.5 veya 2 ay bile sürebilir. Adet olduktan sonra vücudun suyu atması, hormonların düzene girmesi uzun sürüyor, işte bu sebebten bebekler 4 aylık olduğu zaman ek gıdaya geçilir, sütü emmeyip, aç kalacaklarından. "Artık bebeğim beni emmiyor" deyip, vazgeçmeyin sakın. Bebeğiniz için en güzel hediyedir: ANNE SÜTÜ. Sabırlı olun ve sakın pes etmeyin. Sık sık emzirmeye bakın. Eğer emmiyorsa, sütünüzü sağın ki kesilmesin. Hem Anne, hem Bebek için yıpratıcı bir süreç bunu da biliyorum, ama eğer Bebeğiniz bu süreci bir atlatırsa, artık bi sonra ki konumuz "Bebeğimi nasıl sütten kesebilirim?" olacaktır muhtemelen
!!!
Bende ilk okuduğumda anlam verememiştim, ama sonradan sonradan aklıma yattı benim de :)
Yani özetle;
Adet olduğunuz zaman hem sütünüz azalır, hemde tadı bozulur. Ve bebekler bu tadı sevmediklerinden emmezler. Emmedikleri için de zaten ek gıdaya geçilir. Fakat dediğim gibi 1 ya da 2 haftalık bir süreç değil bu. Ne zaman ki sütünüz yenilenir ve bu tat bozukluğu giderse, ancak bebek o zaman emer. Ve bu yüzden bol bol su içmenizi tavsiye ederim, bu süreci en hızlı atlatmaya yardımcı olacaktır.
Vaktinizi ayırıp, okuduğunuz için teşekkür ederim, ve uzun olduğu için ayrıca özür dilerim.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana!
İyi günler