• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4+4+4 sistemi değişiyor

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.808
55.295
1.123
[h=2]01 Temmuz 2013 Pazartesi - 09:03

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen uyarılar üzerine 4+4+4 sisteminde revizyona gidiyor.[/h]
Uyum sağlayamayanın ana okuluna gönderilmesi gündemde. Ders süresi 20 dakikaya inecek, bodrum katları oyun salonuna çevrilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen uyarılar üzerine 4+4+4 sisteminde revizyona gidiyor. 60-66 aylık minikler için illerden gelen bilgiler iç açıcı değil. Çözüm için komisyon oluşturulacak 60-70 aylık çocuklar ayrı sınıfa alınacak. Düzenleme, özellikle 1. sınıfa başlayan 60-66 aylık çocuklarla ilgili olacak. Bakanlıkta oluşturulacak komisyon bu konuda çalışacak. Komisyonun raporu doğrultusunda revizyonlar belirlenecek ve yeni eğitim döneminde hayata geçirilecek.
Başta İstanbul olmak üzere il milli eğitim müdürlüklerinden gelen raporlar, sistemdeki sıkıntıları ortaya çıkardı. Bakanlık bunun üzerine yeni eğitim yılında benzer aksaklıkların yaşanmaması için önlemler almaya hazırlanıyor. Sistemde en fazla sıkıntı, 60-84 (birinci sınıf) aylık çocuklarda yaşanıyor. Bazı çocuklar henüz okumayı sökemezken, 40 dakikalık ders sürelerinin de uzun olduğu belirlendi. Bakanlık yetkilileri,


“Sistemin temelinde bir değişiklik yok, uygulamada yaşanan bazı sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Geri adım atılması söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu.


Veli istese de kararı komisyon verecek


- OYUN ALANI: Öğrencilerin okula bağlı kalması ve yeterli oyun aktivitesinin yapılabilmesi için oyun alanlarının oluşturulması hedefleniyor. Bu konuda belediyelerden yardım istenmesi de gündeme gelirken, boş olan bodrum katları ile çatı katlarının oyun alanı yapılması da gündemde. İmkanı olan okullarda kukla gösterisi, müzik odası gibi odaların da yapılması istenecek.


- KOMİSYON KARAR VERSİN: 60-66 aylık hazır olmayan çocuklar da veli kararı ile okula başladı. Bu konuda sorunlar yaşandı. Bakanlığa, veli isteğinin yanında uzmanlardan oluşturulan bir komisyonun çocuklara “okula başlayabilir” onayını vermesi, bu onayı alamayan öğrencilerin ana okuluna gönderilmesi önerildi. Komisyon, bu öneriyi de gündemine aldı.


Yüzde 67'si en az bir kez altına kaçırdı


Anadolu Eğitim-Sen tarafından 2000 öğretmenle yapılan anketten de şu çarpıcı sonuçlar çıkmıştı:


- Birinci sınıfların yüzde 44'ü boylarına uygun olmayan sıralarda bir ders yılı oturmak zorunda kaldı


- 60-66 aylık çocukların yüzde 67'sinin en az 1 kez altına kaçırdı.


- Üst yaş gruplarındaki öğrencilerin tamamı Nisan ayında okumaya geçerken, 66 ay altındaki öğrenciler için bu oran yüzde 18'de kaldı. Yani 60-66 ay aralığında kalan çocukların yüzde 82'si yani her 5 çocuktan 4'ü Nisan ayında okumaya geçemedi.


- “1.sınıflarda yapılan sistem ve müfredat değişikliğine ilişkin herhangi bir eğitim aldınız mı?” sorusunu ise öğretmenlerin yüzde 65'i eğitim almadım diye cevaplarken, yüzde 31'i bu yönde eğitim aldığını ama işe yaramadığını, yüzde 4'ü ise eğitim aldığını ve işe yaradığını bildirdi.


Dinleme bozukluğu oluştu


VATAN'ın edindiği bilgiye göre MEB'in yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni eğitim öğretim yılında şu revizyonlar bekleniyor:


- 20 DAKİKALIK DERS: 40 dakikalık derslere özellikle 60- 66 aylık çocuklar uyum sağlayamadı. Çocuklarda dinleme bozukluğu, dikkatsizlik gibi olumsuzluklar ortaya çıktı. Derslerde dikkati dağılan çocuklar için 20'şer dakikalık derslerin yapılması gündemde.


- ESNEK EĞİTİM: Tüm sınıfa aynı eğitimin değil, öğrencilerin ilgi ve becerilerine göre sınıfta “esnek” eğitimin hayata geçirilmesi bekleniyor.


- 60-70 VE 71-84: Okullarda 60-70 aylık çocuklarla, 71-84 aylık çocukların ayrı sınıflarda toplanması, yeterli öğrenci yoksa yakın okullarda birleştirme yapılması da bakanlığa gelen öneriler arasında.


- SINIFLAR BÖLÜNEBİLİR: Birçok okulda 50 kişilik sınıflar ortaya çıktı. Kalabalık sınıflarda 1. sınıf öğrencilerinin motivasyonu sağlanamadı. Bu nedenle sınıf öğrencilerinin ikiye bölünmesi gündemde.


- SIRADA DEĞİL MİNDERDE: Çocukların klasik sıra düzeninde değil, yerde minderde veya nerede rahat ediyorsa orada ders dinlemeleri ve tek kişilik sıraların “u” düzeninde sıralanması için düzenleme yapılması olası.


Pilot uygulama olmalıydı


İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daha önce kamuoyuna yansıyan kapsamlı 4+4+4 raporu şöyleydi:


- Derslik ihtiyacı giderilmeli


- 40 dakikalık derste 60 aylık çocukların oturmaları, dikkatlerini derse vermeleri mümkün değildir. Sınıflarda 60-84 ay aralığındaki çocukların bir arada bulunması ciddi sorundur.


- Okula hazırlık dönemlerinin 60-70 ay arasındaki öğrencilere 3.5 ay, 70 ay üzerindekilere de 1 ay yapılmalı.


- Okul bahçe duvarları yükseltilip çizgi film karakterleri ile süslenmeli


- Kapsamlı düzenleme yapılmadan önce pilot uygulamalara bakılmalı


- Okulların fiziksel şartlarının 60 aylık çocuklar için yeniden düzenlenmesi gerekmektedir
(VATAN- Kıvanç EL)
 
Ne bekleniyordu ki?

Eğitim sistemi kesinlikle yetersiz. Eksiklikleri tamamlamadan böyle bir işe kalkışmaları zaten saçmalık!

Sonuç ortada...
 
neden hala 72 aylıktan küçük çocukları okula başlatmak için bu kadar zorladıklarını ısrar ettiklerini anlamıyorum, neden sırf bunun için binlerce çocuğa, aileye, öğretmene eziyet ediliyor, neden bu ısrar
 
oyun odaları şart,kukla gösteri bebekleri yani bunun ucu paraya dayanıyor , nerden gelecek bu paralar gelsede bu paraları ,klmler köşeyi dönmek için yiyecek. sahtekar beyaz kıravatlı yöneticl .çok, yurtdışındaki seviyeye uiaşkmak için dürüst ,bilgili, çalışkan eğitimci bulmak zor, en ,önemlisl .çocukları sevecek,hepsi bir arada nasıl tamamlanacak bunlar?
 
Avrupa ülkelerinde pilot bölgelerde uygulanıyor önce daha sonra olumlu bir sonuç alındıysa uygulanıyor neden bizim ülkemizde yaptık-oldu durumu var bilmiyorum:19::19::19:
 
[h=2]Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 eğitim sistemi ile 60-66 aylık öğrencilerin okula devamlılığının sağlanmasına yönelik uygulamanın, bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de aynı kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.[/h]Bakanlık, gündemlerinde söz konusu sistemden uzaklaşma veya geriye dönüş anlamına gelebilecek bir çalışma veya düzenlemenin bulunmadığını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı, ulusal basında yer alan '60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına ilişkin yeni bir uygulamanın getirileceği' yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.
4+4+4 eğitim sisteminin Türkiye'deki zorunlu eğitim süresinin AB ve OECD ülkelerininortalamasına yükseltilmesi ve öğrencilerin daha nitelikli eğitim ortamına kavuşması temelamacıyla oluşturulduğu vurgulanan açıklama da;
4+4+4 eğitim sisteminin ilk olarak 2012-2013 eğitim - öğretim yılında yürürlüğe girdiği kaydedildi. Sistemin geride bırakılan eğitim yılı içinde, başta okul idarecileri ve öğretmenlerolmak üzere, tüm Bakanlık personeli tarafından büyük bir kararlılıkla ve fedakârlıkla uygulandığı hatırlatılan açıklama da, "Gerek nicel gerekse nitel göstergeler açısından büyükbaşarılar sağlanmıştır. Söz konusu eğitim - öğretim yılı boyunca, bilimsel yöntemlere uygunolarak hazırlanan ve uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları gidermeye yönelik tedbirleri içeren kurumsal değerlendirmeler yapılmış, ihtiyaç duyulan alanlarla ya da tespit edilen eksikliklerle ilgili düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, sınıflarda farklı aygruplarından çocukların bir arada olmasının yaratabileceği olası sorunların önüne geçmekamacıyla, fiziki mekânı uygun olan okullarda yaş gruplarına göre sınıflar oluşturulmuştur." denildi.
ÖZELLEŞTİRİLMİŞ YÖNTEMLER
Yeni sistemde, okula başlayan 60-66 aylık yaş grubuna göre özelleştirilmiş yöntemleruygulandığı vurgulanan açıklama da şu ifadelere yer verildi;
"Çocukların okula daha rahat bir şekilde adapte olmalarını sağlamak üzere "uyum ve hazırlık materyalleri" geliştirilmiştir. Öğrencilerin bir oyun ortamında ve eğlenceli bir şekilde okulaadaptasyonlarını hedefleyen bu materyaller, okulun ilk üç ayı boyunca çocukların okullardakiakademik eğitime hazırlanmalarını sağlamıştır. Bu gerçekler ışığında, eğitim alanının çağdaşdeğerlere ve bilimsel ölçütlere uygun olarak yeniden ve daha güçlü bir biçimde organize edilmesine ilişkin 4+4+4 eğitim sistemi ile 60-66 aylık öğrencilerin okula devamlılığının sağlanmasına yönelik uygulama, bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de aynıkararlılıkla sürdürülecek olup, Bakanlığımızın gündeminde söz konusu sistemden uzaklaşmaveya geriye dönüş anlamına gelebilecek bir çalışma veya düzenleme bulunmamaktadır."


Kaynak: CİHAN
 
Geçen yıl sayın Başbakanımız ''Çocuklarına rapor alanlar var,bu çocuklar gerizekalı mı ? demiş.:31:
Her konuda olduğu gibi bu konunun uzmanları bugün yaşanarak görülen sorunlar hakkında uyarıda bulunsada bildiklerinden bir adım şaşmadılar.
60 aylık ortalama üstü zekaya sahip bir çocuğu bile 80 aylıklarla aynı sınfta okutursanız o çocuk ezilir.Yazık değil mi o çocuklara?
Müfredat tam olarak hazırlanmadan,alt yapı hazırlanmadan bu kadar büyük bir değişiklik yapılabilir mi?
Eğitimi değiştirmek istiyorlarsa önce bir mevcut sorunlara bakacaklar.
İlkokul ve ortaokulda sınıfta kalma yok.
Sırf mezun olsun diye okula gönderilen,ardından meslek sahibi olsun diye Meslek lisesine gönderilen öğrenciler dolu.
Bazı doğu şehirlerinde,köylerde,rica ile korkutma ile çocuk lise diplomasınıda alıyor.
Daha fenası bitirdiği?????meslek lisesinin devamı olarak üniversitelerin MYO larına girebiliyor bu çocuklar.
İlkokul 2. sınıf matematiği olan 3 çarpı 4 ü bilmeyen ve şuan Tekstil Meslek Lisesinde 2. sınıfta okuyan bir çocukla tanıştım geçenlerde.:19:
Okuma yazma bilmeden Meslek Yüksek okuluna kayıt yaptıran bir öğrenciden bahsetti arkadaşım:53::53::53:
Kendi öğrencisiymiş.:53:
Eğitim bu kadar vahim bir durumdayken tek derdimiz 60 aylık çocuklara okuma yazma öğretmek mi Allah aşkına.:19:
 
KOMİSYON KARAR VERSİN: 60-66 aylık hazır olmayan çocuklar da veli kararı ile okula başladı. Bu konuda sorunlar yaşandı. Bakanlığa, veli isteğinin yanında uzmanlardan oluşturulan bir komisyonun çocuklara “okula başlayabilir” onayını vermesi, bu onayı alamayan öğrencilerin ana okuluna gönderilmesi önerildi. Komisyon, bu öneriyi de gündemine aldı.
------------
Veli kararıyla okula başladılar kısmına itirazım var, 2012-2013 eğitim yılında 60 aylık bebeler veli isteğiyle okula gitmedi, okullar otomatik kayıt sistemiyle aldılar çocukları, birçok anne çocuğuna rapor almak istedi, kimi almayı başardı kimi başaramadı.

Buyrunuz veliler kendimi göndermiş bebelerini okula, birşeyi beyan ederken geçmişte söylediklerini dönüp gözden geçirsinler lütfen:

T24
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni eğitim öğretim yılı için yapılan hazırlıkları anlattı. Yıldız, rapor almadan çocuğunu okula göndermemekte ısrar eden velilerin günlük 15 lira ceza ödeyeceğini söyledi. Türk Tabibler Birliği de yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) belirlediği para cezasını göze alarak, okula göndermemeye çağırdı.

Milliyet gazetesinden Sibel Kahraman'ın haberi şöyle:

Türkiye’de adrese dayalı nüfus kayıt sisitemiyle bu yıl 66-72 ay arası 600 bin çocuk okula kaydedildi. Ailelerin, 60-66 ay arası çocukları okula göndemek istemezse dilekçe vermesi yeterli. Ancak, 66 aydan sonra çocuğunu okula göndermek istemeyen veli ‘okula başlayamaz’ raporu almak zorunda.


TTB: 66-72 aylık çocuğunuzu okula göndermeyin

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 4+4+4 yasası kapsamında 66-72 aylık çocuklarını okula göndermek zorunda olan aileleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) belirlediği para cezasını göze alarak, okula göndermemeye çağırdı.


Aileleri, MEB’in belirlediği para cezasını göze alarak okula göndermemeye çağıran Aktan, “Rapor istiyorlarsa da, işte size rapor. ‘Ben raporumu TTB’den aldım’ deyip velilerin bu hakkını kullanması gerekiyor. Bu açıklamamız, yaşları 66-72 ay arasında olan 600 bin çocuğumuza Türkiye’deki hekimlerin sembolik de olsa raporudur” dedi.
Alın bu da haberin kaynağı:Türk Tabibler Birliği: 66-72 aylık çocuğunuzu okula göndermeyin - Gündem - T24

---------------
Mili Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise "Velinin hastaneden aldığı sağlık raporunda, 'Çocuğun zihnen okula başlaması uygun değildir' denilirse, bu çocuklar anaokuluna alınacak. Ama çocukların kesinlikle eğitimden uzaklaştırılması söz konusu olmayacak. Sadece velinin, 'Ben çocuğumu okula göndermek istemiyorum' demesi yeterli değil. Bütün bunlara rağmen çocuğunu okula göndermeyen ailelere de günlük 15 lira para cezası keseceğiz" açıklaması yaptı.


Eğitimci Galip Çağatay: Burada psikolojik baskı var. Vatandaş çocuğuna bedenen ya da zihnen gelişmemiş raporu alacak. Bizim toplumlumuzda aile böyle bir rapora, çocuğunun geleceği etkilenir diye olumlu bakmaz. Son yıllarda beyan esaslı mevzuata sahibiz. Vatandaş memur olurken bile, benim sabıkam yok, sağlık durumum şöyledir gibi beyanda bulunuyor. Hal böyle iken çocuğunu bir yıl geç göndermek isteyen, gelişimini tamamlamadığını düşünen vatandaşın beyanını esas almamak sakıncalı.

Alın bu yazılarında kaynağı bu: 66 ayda kayıt erteleme kararını kim verecek? - Sabah - 05 Temmuz 2013
 
Konuyu okumadım.
Tam bir sistemi kavrıyorum, hoop değişiyor..
Hoş zaten sistem, süregelen kullanım demek, böyle habire değiştiği için sistem de denemez ki buna.. :/
Çoluğumuzu çocuğumuzu oyuncak ettiler, deneyelim bakalım, bakalım görelim modunda ilerliyor her şey..

2000li çocuk ve 1999lu çocuk bir şey paylaşamıyor eğitimleriyle ilgili, biri başka sınava giriyor, öbürü başka..
66 aylıklar desen, o konu zaten apayrı bir tartışma konusu..
Bir ülkenin bel kemiği eğitimdir, hiç oluyor böylelikle..
 
Maalesef eğitim sistemınde alt yapı sorunu halledılmeden yenılıkler yapılıyor

Sonrada bır suru sorun ortaya cıkıyor...

Keske anaokulu once zorunlu olsa sonra kararlar alınsaydı ama nerde
 
Maalesef eğitim sistemınde alt yapı sorunu halledılmeden yenılıkler yapılıyor

Sonrada bır suru sorun ortaya cıkıyor...

Keske anaokulu once zorunlu olsa sonra kararlar alınsaydı ama nerde

kibela,
eğitimle ilgili kararlar alınırken siz eğitimcilerden oluşan bir komisyona danışılması gerekmez mi?
Yaptım oldu mantığıyla eğitimde değişiklik yapılması ne kadar yanlış, Avrupa uygulaması güdülüyor ama bizde bu uygulama için şartlar oluşturulmadı ki, mesela benim kardeşimin kızı bu sene birinci sınıfı bitirdi, o tam yaşında giden çocuklardan ama sınıfında 66 ve 72 aylık çocuklarda vardı, yanılmıyorsam okulun ilk dönemi hep oyun oynadılar, okuma yazma ikinci dönemde başladı, bizim cimcime okuma yazma ve işlem yapmayı öğrendi ama ya diğerleri?
En ufak ses yükselmesinde hıçkırıklara boğuluyormuş bebeler, dikkatlerini toplayamıyorlarmış çünkü henüz oyun çağındaydı bu yavrular, direk böyle bir uygulama yerine dediğin gibi anaokulu zorunlu hale gelseydi, madem 66-72 aylık çocukları okula alıyorsun, madem Avrupa eğitim sistemini benimsiyorsun o zaman bu çocukları 4 yaşından itibaren anaokuluna alırsın, 48-66 aylık arası çocukları aylarına göre sınıflar oluşturup okul öncesi eğitimle tanıştırırsın, sonrasında 66-72 ay arası çocukları yine sınıflara ayırıp onların eğitimini ayrı tutarsın, zira bilinir ki 66 aylık çocukla 72 aylık çocuk arasında bile fark vardır, bunları hiç mi düşünmediler baştan:50:
Biz annelere bile sorsalar söylerdik:ssz:
 
Sayın Mune ne kadar güzel yazdınız...

Bizim en büyük sorunumuz eğitim sistemınde sureklı yap -boz sistemi..


Biz yapalım olmadı zararları çok oldu..Seneye değiştiririz......

Yenı yenı sanal alemde öğretmenlerın fikirleri alınmaya başladı..

Maalesef biz eğitimciler bıle değişiklikleri takip etmekte zorlanıyoruz..

Veliler ve öğrencilerin vay halıne....

Taşımalaı eğitim.pansıyonlu okullar binaların yetersizliği alt yapı sorunları öğretmen ihtiyacı bazı illerde öğretmen fazlalığı...

O kadar çok sorun var ki....

Şunu ifade edeyim..İlkokul ve ortaokul olarak ayrılmasına çok sevindim..

8 .sınıf öğrencıleri 1.sınıf öğrencılerının aynı binada olmaları buyuk sorunları ortaya çıkartıyordu..

Tacız olayları,hırsızlık ....vs vs gibi
 
Sistem kalkmıyor ama değişiyor.

Neden ?

Deneme yanılma metoduna bayılıyoruz çünkü . Ama denekler çocuklarımız iken bu durum katlanır gibi değil .

Pilot bölge uygulaması ile bu sistem denense , eksiklikler sadece o bölgede gözlemlense ve giderilse çok mu zordu ?

Arkadaşım anlatıyor , şuan 63 aylık kızı için , eylül döneminde yeterli görülmemiş . Bu aileyi de çocuğun psikolojisini de elbette etkiler , bunu etkilemeyeceğini düşünmek düşüncesizliktir.

Çocuklar bir de raporlular raporsuzlar diye mi sınıflanacak ?
 
Ben okul oncesi ogretmeniyim.
Anasinifi aslinda zorunlu. Ama ilk okula giderken anasinifina gittigine dair bir belge istenmiyorlar. Ne anladim ben bu zorunluluktan.
Biz 5-6 yas grubuna cizgi cizmeyi sayilari harfleri ogretiriz. Adida okul oncesi hazirliktir. Yani bizim zamanimizda 1. Sinifta ne yapilirsa simdi anasinifinda yapiliyor.
4+4+4 sistemi duzenlenirse verimli olacak bir sistem ama nasil?
Ilk once pilot okullarda denemmesi gerekir.
Ayrica ders saatleri enfazla 30 dakika. Aksi taktirde dikkatti dagilacak. Ayni zamanda fzla oturdugu icin fiziksel problemler bile olabilecek.
Minderli oyun koseleri olmak zorunda. Siniftada sadece 5-6 yas grubu olmalidir. 7 uygun degildir.
Bunlari saglamak yerine anasinifinda olmasi daha mantikli degil mi?
Hadi bunlari gectik diyelim burada en onemlisi aile egitimi. Turkiyede hala cocuklarinin cantalarini tasiyan eliyle besleyen ebeveynler var.
Bir cocuk 4 yasinda artik bireysel olarak cogu isini halledebilmektedir.
5 yasinda ayakkabisini pek ala giyebilir bagciklarini fiyonk yapabilir. Ama cogu cocuk bunu yapamiyor cunku biz yaptirmiyoruz.
Demekki bu sistem bize uygun degilmis.
Daha niye diretiyorlar anlamiyorum?
Onlarda var bizde neden olmasin diye dusunurken birde aile yapisini gozden gecirilmeli.
Bir gun kis aylariydi. Ogrencilerin buyuk cogunlugu grip burnu akiyor vs. Bir ogrencimin velisi okulda hasta cocuk var mi diye sordu. Bende elbette var dedim.
Lutfen benim cocugma ayri bir sinifta egitim verirmisiniz dedi.:53:
Iyilik yaptigini dusunup kotuluk yaptiginin farkinda degil.
Insallah bu seferde alman sistemini getirmezler. Biliyorsunuz orda cocuklar seviyelerine gore siniflarda okuyor. Aptal akilli zeki diye 3 e ayriliyorlar.
 
öğrencinizin velisi çok enteresanmış:9:
 
Eylül ayında okulların açılacağı dönemde 64 aylık olacak kızım var ve ben bu eğitim sisteminden son derece endişeliyim. 1. sınıfa başlayacak potansiyelde olmasına rağmen 1 yıl daha kreşe devam etmesini istiyorum. Önü belirsiz, ne yapacakları belli değil.. Bakalım, hala bekliyorum birileri bir şeyler açıklayacak diye...
 
60-66 aylık çocukların kesinlikle 1. sınıfa başlamasını tavsiye etmiyorum. sorun okuma yazma öğrenmek değil. esas sorun sonra ortaya çıkacak. halen somut işlemler döneminde olan çocuğa, fen bilimlerinde matematikte soyut kavramlar öğretilemeyecek. bu çocuklar 6. 7. sınıfta çok daha fazla zorlanacaklar.

sınıf öğretmenleri bu yaş grubuyla çok çok zorlandı. bakanlık yaptığı açıklamada oyunla öğrenecekler, yavaş yavaş öğrenecekler falan dedi. sınıfın ve okulun fiziki imkanları belli, sınıf öğretmenleri bu öğrencilere okulun ilk başlarında bahçede oyun oynattı, sonra sınıfta bir iki oyun, bir iki boyama bu kadar. yapabilecekleri başka bişey yok, imkanlar kısıtlı.

şahsen 4.5 yaşındaki oğlum kendi oyuncakları vasıtasıyla bütün harfleri tanıyor, çoğu harfi yazabiliyor ama ben onu 1.sınıfa verebildiğim kadar geç vericem. tabi oğlum o zamana kadar 1. sınıfa hazır hale gelirse zamanında da verebilirim.

başbakan geçen sene "okula gitmezlerse para cezası verilecek" dedi ama, ilköğretim 4. sınıfa kaydı olduğu halde, okula gitmeyen öğrenci velisine; okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu yazıyla bildirdiği halde hiç bir yaptırım uygulanmadı. böyle bir yaptırım uygulanan kimseyi de duymadım.

çocuğunuz hazır değilse, 1. sınıfa başlatmayın. aile hekiminize gidin ve ondan "ana sınıfına gitmesi uygundur" yazılı bir rapor alın. bu rapor çocuğun gerizekalı olduğunu göstermez, diğer seneler için hiç bir bağlayıcılığı olmayan bir rapor bu, yani çocuğunuz fişlenmez. her hekim bu raporu vermeyebilir, malum siyasal endişelerden dolayı. başka hekimler deneyin. raporu mahallenizin bulunduğu, çocuğunuzun adının sisteminde olduğu okula verin ve çocuğunuzu sistemden düşürün, sonra da aynı okulun ya da istediğiniz herhangi bir okulun anasınıfına kaydınızı yaptırın.

çocuklarınızın kimsenin deneği olmasına izin vermeyin.
 
Eylül ayında okulların açılacağı dönemde 64 aylık olacak kızım var ve ben bu eğitim sisteminden son derece endişeliyim. 1. sınıfa başlayacak potansiyelde olmasına rağmen 1 yıl daha kreşe devam etmesini istiyorum. Önü belirsiz, ne yapacakları belli değil.. Bakalım, hala bekliyorum birileri bir şeyler açıklayacak diye...



60-66 velı ıznıne baglı dımı sız ne dusunuyorsunuz ...Benım oglum nısan 11 dogumlu 2008 ..ben ucuncu yıl olacak anaokuluna gıdecek
 
Benim oğlum daha küçük 2 yıl sonra ana okuluna başlayacak daha doğrusu ben o zaman başlar diyorum 61 aylık oluyor.Bir sonraki yıl ise 73 aylık olur 1. sınıfa başlar:31:61 aylıkken 1.sınıfa başlamasını istemiyorum umarım bizim isteğimize bırakılır..:31:
 
Son düzenleme:
Benim oğlum daha küçük 2 yıl sonra ana okuluna başlayacak daha doğrusu ben o zaman başlar diyorum 61 aylık oluyor.Bir sonraki yıl ise 73 aylık olur 1. sınıfa başlar:31:61 aylıkken 1.sınıfa başlamasını istemiyorum umarım bizim isteğimize bırakılır..:31:

Bu sistem değişmezse eğer bende ince hesaplarımı yaptım , Bir daha ki sene okul başlangıcında Yusuf 59 aylık olacak , dolayısıyla ana okuluna göndereceğim o zaman , sonraki sene de 71 aylık olacak ve 1 . sınıf .

Bizler doğum ayı olarak şanslıyız .

Tabii umarım değişir , ilkokula gidemez raporunun verildiği aileler bunu kolay aşamıyor çevremde .Eeee be arkadaşım yavrucağız daha küçük , bırak gitmesin zaten diyorum , malum diğer çocuklarla kıyaslama psikolojisine giriyorlar:20:

Alt yapı , öğretmen , veli hazırlığı hepsi bir yana ; çocukların göreceği en ufak bir psikolojik ya da fiziki zarara karşı bu sisteme karşı çok daha bilinçlenmeliyiz.
 
Son düzenleme:
Back