Tuvalet Eğitimi 3yasindaki kizim cisini soylemiyor yardimmm

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

housewive

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2010
16
0
86
İstanbul
Gercekten cok uzuluyorum Kizim uc yasinda ve hala cisini soylemiyor.Gittigim yerde kimseye gostermeden bezini degistiriyorum. Herkes daha soylemedimi diye ayipliyor .Isin ilginc tarafi her lafa cevap veren cok akilli bir cocuk ama cisini demiyor zaten yemek yemeside problem of ne yapacam ben bu cocukla. Soylemeyince kizdim bagirdim ama artik biraktim sormuyorum bile bezini baglahio geciyorum

Son düzenleme:
Gercekten cok uzuluyorum en son aglaya aglaya sinirden lazimligi firlatip kirdim.Kizim uc yasinda ve hala cisini soylemiyor.Gittigim yerde kimseye gostermeden bezini degistiriyorum. Herkes daha soylemedimi diye ayipliyor .Isin ilginc tarafi her lafa cevap veren cok akilli bir cocuk ama cisini demiyor zaten yemek yemeside problem of ne yapacam ben bu cocukla. Soylemeyince kizdim bagirdim ama artik biraktim sormuyorum bile bezini baglahio geciyorum

Gerci cozum aramakta biraz gec kalmissiniz gibi ama olsun. Kizinizi iki-uc saat araliklarla lazimliga veya klozete oturtun, ozellikle yemeklerden sonra, sabah uyanir uyanmaz, gece uyandiginda. Bir sure sonra temiz kalmaya alistigindan soylemeye baslayacaktir. Eger bu ise yaramazsa idrar yollari ile ilgili farketmediginiz bir sorunu olabilir, cocuk doktoru veya urolojiye goturmeniz icap eder.

Ay ne var bu kadar abartacak benim oğlum nerdeyse 4 yasina girecek 1 ay olmadi ogreneli.. masallah geceleri bile bağlanmıyor artık... cocugunuz ne kadar korkmusstur kimbilir siz lazimligi firlatinca sabirli olun en fazla 1 hafta suruyor öğrenmesi o da ogrenir

benim kızımda çok erken konuşmaya başladı ama 3 yaşını iki ay geçtikten sonra çişini öğrendi ne var bunda ayıplayacak anlayamadım!her çocuk farklıdır, kendini hazır hissettiğinde çok kolay bir şekilde öğrenir zaten.ben üç yaşını doldurduğunda denedim biraz uğraştım olmadı, bağladım bezini sizin gibi.iki ay geçtikten sonra hem gece hem gündüz bir günde öğrendi.hiç kendinizi yıpratmayın.siz sinirlendikçe çocuk panikler ve öğreneceği varsa da öğrenmez.

Gercekten cok uzuluyorum en son aglaya aglaya sinirden lazimligi firlatip kirdim.Kizim uc yasinda ve hala cisini soylemiyor.Gittigim yerde kimseye gostermeden bezini degistiriyorum. Herkes daha soylemedimi diye ayipliyor .Isin ilginc tarafi her lafa cevap veren cok akilli bir cocuk ama cisini demiyor zaten yemek yemeside problem of ne yapacam ben bu cocukla. Soylemeyince kizdim bagirdim ama artik biraktim sormuyorum bile bezini baglahio geciyorum

Her çocuğun tuvalet eğitimine hazır olma zamanı vardır. Sık sık tuvaletinin gelip gelmediğini sorun ve tuvalete oturtun. Yaptığı zaman onu ödüllendirirseniz, öğrenmeye daha istekli olacaktır.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki tuvalet eğitimi çocuğun karakterini oluşturmada çok etkilidir. Öncelikle çocuğunuzun hazır olması gerekir, lütfen başka çocuklarla kıyaslamayın, her çocuğun hazır olma süresi farklıdır.
Çocuğa bunu bir görev gibi değil de oyun içinde vermelisiniz, ona bu etkinliği zevkli hale getirmelisiniz. Mesela evde kimse yokken eşiniz veya siz tuvalete gittiğinizde birbirinize yüksek sesle söyleyin ve diğeriniz alkışlasın sevinsin. Çocuklar anne babalarını örnek aldıkları için bir süre sonra çocuk sizi örnek alıp aynı zamanda takdir ihtiyacını karşılamak için bunu yapmaya başlayacaktır.
Ama lütfen yavrunuza kızmayın, bu onun isteyerek yaptığı bir davranış değil..

çocuklar kurulu robot deilki sizin istediginizde dugmesine basinca istediginizi yapsin ..
eger devam ederseniz kizmaya bagirmaya ortaokula kaadar altina i$eyecek gunduz olmasa gece yapacak ..
elalemi bo$verin, o sizin çocugunuz millete laf du$mez ve hatta çi$ soyleme konusunda size bile laf du$mez .. ne zzaman hazir olursa o çocuk belli eder sizde kulodu giydirirsiniz olur biter ..
yazik gunahtir , bu çi$ olayini kapatin ve mumkunse bi daha açmayin
dr a sorsaniz 4 ya$indan once mudahale soz konusu olmaz der .. kii 4 ya$ina kadar da bu olayi halledecekdir bence
yurume yada wc olayi çocugun genlerind kodlanmi$tir , zamani belldir
siz bu zamani degi$tiremezsiniz, degi$mek isterseniz ba$inizi belaya sokmu$ olursunuz

Benimde cocugum asagi yukari 3 yas 3 aylik
Herhalde 3 aydir soyluyodur veya 2 ay
Biz hic bi sekilde beceremedik soyletmeyi lazimlik bilmem ne
En sonunda saglik ocagina gittim onceden sonradan cocukla gittim orada ona doktorlar anlatti sana hediye vercez dediler balonlar vs dedi
Sonra iki gun gene bi isteksizdi o ara.klozet aparati aldik boylelikle ogrendi
Hediteyide aldik verdik saglik ocagina :cool: oradanda teslim aldiik

Kendinizi bu kadar üzmeyin. sonuçta bu bir süreç kimi çocuk erken öğrenir kimi çocuk geç öğrenir benim oğlum lazımlığa hiç oturmadı direkt tuvalette öğrendi ama size tavsiyem şu bezini bir açıp bir bağlamayın bu çocuğu rahata alıştırır gerekirse bırakın altına kaçırsın havalar ısındı artık hemen değiştirirsiniz sorduğunda artık bezimiz bitti diyin ve gece ile gündüzü aynı anda bırakın ben öyle yaptım çok çabuk öğrendi tabi bu arada evin çeşitli yerlerine çişini kaçırdığı çok oldu ama olsun sonuçta öğrendi biraz sabır gerekiyor kolay gelsin

Bu konuda çok baskı altında kalıyor muhtemelen ve ona tepki olarak söylemiyordur. Kendini ispat etmeye, kabullendirmeye çalışıyor. Çocuğunuzu anlamak için sadece dizlerinizin üstünde durup o boydan yetişkinlerle iletişim kurmaya çalışın. Tepenizde koca koca insanlar aç ağzını bu tabak bitecek, bu yemek yenilecek.Haydi şimdi çiş yapılacak. Ve bunlara nasıl karşı koyabileceğinizi düşünün. Çocuk kendini tanımaya çalışıyor, vücudunu tanımaya çalışıyor, etrafındakileri tanımaya çalışıyor bir de çevresine karşı benliğini ispat etmeye çalışıyor.Aradaki çatışmaya son verin ve kendi doğasına bırakın.Yaz geldi zaten kendisi rahatsız olacaktır.Yanlış tuvalet eğitimi ileride ciddi sorunlara sebep olabiliyor.Ayıplayanları da ben ayıpladım.Eminim hapşurdukça kendileri kaçırıyordur :51:

Ah şu elalem ne der korkusu yok mu :) Kuzucum, çocukta çiş eğitimi herşeyden önce genetik yatkınlıkla da ilişkilidir, anne baba ve anne babanın ailesinde de geç öğrenenler varsa yavrunuzda bu genetikten payını almıştır. Kendini hazır hissetmiyordur, korkuyordur, siz tepkilerinizde tutarssınızdır öğrenemiyordur gibi bir çok sebep olabilir.. Bana sorarsanız önce yavrunuza bi idrar testi (tit) yaptırın, birde hemogram baktırın bir problem gözükmüyorsa yazda geldi malum bir haftayı evde geçirmeye göze alın ve sıfırdan başlayın. Ama ne olursa olsun sesinizi yükseltmeyin o yavrucuk ne bilsin çişi kakayı :) öğrenecek işte... Benim iki kızımda çişi kakayı öğrendi ama büyük kızım hala geceleri kaçırıyor ufaklıkta bu işi tamamen bitirdik.. Bu yüzden bunu sakın dert etme o sana laf söylenlere de buradan selam ederim çok konuşmasınlar :)

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Seni çok iyi anlıyorum canım benimde oglum 3 yaşında ve hala tuvaletini söylemiyor sende biliyorsun cocuk büyütmenin her aşamasında sabırlı olmak gerekiyor bizde yeni yeni başlAdık her cocuk farklı sonuçta öğrenme süresi uzayabilirde çokta kisa sürebilir aceleci davranmamak gerekiyor nede olsa o da bir birey

Back