- 27 Ocak 2009
- 1.129
- 1
-
- Konu Sahibi yeldacinar35
arkadaşlar bugün hastaneden 3lü testimin sonucunu aldım 1/ 267 çıktı doktor yaşımı sordu yaşım33 yaşından dolayı yüksek çıkmış olabilir dedi amniyosentez öneririm dedi fakat amniyosentezin düşükle sonuçlanmasından korkuyorum bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım
ben de önümüzdeki hafta 2li test yaptırıcam.doktora sordum 3lü de yapılacak mı diye.gerek yok dedi.2li testin hassasiyeti %90,3lünün %65 dedi.bu durumda mantıken 2li test daha güvenilir dedi.eğer 2li iyi çıkarsa 3li kötü çıkarsa hangisine inanıcaz dedi.%90'a mı, %65'e mi?istenirse yapılır ama kafa karıştırmaktan başka bişey diil dedi.eğer ikili testin iyi çıktıysa bence bi daha düşün.sonuçta amniyosentezde %1 bile olsa risk risktir.o %1 riskin kime denk geleceği belli olmaz iyi düşün.insan kesin sonucu bilmek istiyo tabi.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
selam canim bende yaptirmani tavsiye ederim.yaptirmazsan sakin bir hamilelik geciremezsin sürekli aklinda o olur ve strese girersin buda bebek icin zararli.yaptir ve kurtul.benimde 2 li testim kötü cikti ve doktorum 16 hafta beklemeye gerek yok dedi ve amniyosentezsen bir önceki islemi önerdi bana CVS oda yaklasik onun gibi tek farki su degilde bebegin esinden parca aliniyo.bu islem icin hastaneye gittigimizde malesefki bebegim coktan ölmüstü.Allahim kimseye yasatmasin bunu.zaten saglikli gecen bir hamilelikte bile hergünki düsük olabilme orani % 2. Allah yardimcin olsun.insallah sorunsuz atlatirsin.
canım sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğini aldırmıycaksan yaptırma bana%85 riskli çıkmışdı ben amniyosentez yaptırmadım bebeğim doğdu şimdi 3 aylık turp gibi sağlam onların % 85 sakat doğacak dedikleri çocuk