3lü tarama testimin sonucu acil yardım

yeldacinar35

küçük adamım
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
1.129
1
arkadaşlar bugün hastaneden 3lü testimin sonucunu aldım 1/ 267 çıktı doktor yaşımı sordu yaşım33 yaşından dolayı yüksek çıkmış olabilir dedi amniyosentez öneririm dedi fakat amniyosentezin düşükle sonuçlanmasından korkuyorum bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım

canım amnıyosentezde dusuk rıskın yuzde 1. uzman ellerde yaptırdıgın surece ve sonrasında kendıne dıkkat ettıgın surece bı problem cıkıcagını sanmıyorum. karar senın. eger ıcın rahat etmıyosa aylarca bu suphe ıle yasamak ıstemıyorum dıyosan yaptır derım ben. saglıkla bebegını kucagına alman dılegı ıle...

çok iyi düşünmeniz gerekir ablacım.ben 28 yaşındayım,ilk bebeğime hamileyim ve 2li test sonuçlarım berbat çıktı.amniyosentez önerildi ve ben yaptırmadım.çünkü bebeğimi aldırmak gibi bir düşüncem yok.herkes farklı düşünür tabi ki ama benim kararım buydu.şuan 26 haftalık hamileyim rabbime şükürler olsun alalade bir sıkıntım yok...ben takdiri rabbime bıraktım.herşey onun elinde.testlerde sorunsuz çıkıp doğumda bebeği anomalili çıkanlar,testleri sorunlu olup bebeğinde hiç bir sıkıntı olmayanlar var.ve ablacım gelen ALLAHtandır,olacak olan doğumdan sonra da olur önce de..Rabbim evlatlarımızı esirgesin,sağlık sıhhat versin inşaallah.

Olaya dini açıdan yaklaşmak güzel ama bir de bilimsel açıdan düşünmek lazım. Bilim neden gelişiyor? Anomalili çocuklar elensin sağlıklı nesilden sağlıklı çocuklar doğsun die değil mi? Ben yaptırdım amniyosentez çok şükür iyi çıktı. Kötü çıksa malesef kıyacaktık. Çünkü çok zor bir imtihan. Tamamen bağımlı çocuğu allah kimseye vermesin. Anne babaya bişey olsa kim bakar? Şöle bişiy var tabi ne olursa olsun aldırmicaz derseniz hiç amniosenteze gerek yok bence. Düşük riski bir perinatolog profa yaptırılırsa çok düşük. Hİç korkma Allah kolaylık versin.

bwnim üçlü testim 1/350 çıkmıştı.hcg değerim de yüksek çıkınca doktor amniyosentes yaptır dedi.ben de hiç düşünmeen yaptırdım çünküben de candy 2009 gibi düşünüyorum.2 gün geçti risk geçti mi bilmiyorum ama başta stresli bir iş.ALLAH hayırlısını nasip etsin..bekliyoruz şimdi sonucu.

arkadaşlar ben de 17+1 haftalık hamileyim doktorum bana ikili testi yapmıştı normal çıktı ve çarşamba günü doktora gittim ,doktora üçlü ve dörtlü testi yapıp yapmayacağını sordum bana hiç gerek yok dedi çünkü her ikisininde pek bi güvenirliği yok dedi ve bir dahaki aya 2. düzey usg çekeceğini söyledi herşey gayet normal gidiyor dedi o yüzden bu testlere pek inanmayın çünkü bütün bu testleri normal çıkıpta doğumdan sonra bebeğinde anomali yaşayanlar gerçekten azınsanacak düzeyde değil.o yüzden istatistki sonuçlara inanmayın herşeyi Allah bilir o yüzden bol bol dua edelim bebişlerimize:)))

Yaşım 42 olduğu için ben amniyosentezi tercih ettim direkt olarak. Hiç ikili üçlü test yaptırmadım. Çok araştırdım ve iyi bir perinatolog profesör buldum ve yaptırdım. Evet riskli ama iyi ellerde o risk %2'lere düşüyor, ilk bir hafta çok önemli, sonraki 2 haftada ise ağır iş yapmamaya çalışarak bu riski atlatıyorsunuz. Çok şükür benim sonucum iyi çıktı. ıyi çıkmasaydı doğurmayı düşünmüyordum açıkçası, ki ben bu bebek için çok mücadele verdim. ıyi bir perinatolog bulduğun sürece korkma derim :) Tek sorun 3 haftalık bekleme süresi. Çok stresli ama kesin sonuç veriyor :) Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.

arkadaşlar bugün hastaneden 3lü testimin sonucunu aldım 1/ 267 çıktı doktor yaşımı sordu yaşım33 yaşından dolayı yüksek çıkmış olabilir dedi amniyosentez öneririm dedi fakat amniyosentezin düşükle sonuçlanmasından korkuyorum bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım

...................................

Son düzenleme:
ben de önümüzdeki hafta 2li test yaptırıcam.doktora sordum 3lü de yapılacak mı diye.gerek yok dedi.2li testin hassasiyeti %90,3lünün %65 dedi.bu durumda mantıken 2li test daha güvenilir dedi.eğer 2li iyi çıkarsa 3li kötü çıkarsa hangisine inanıcaz dedi.%90'a mı, %65'e mi?istenirse yapılır ama kafa karıştırmaktan başka bişey diil dedi.eğer ikili testin iyi çıktıysa bence bi daha düşün.sonuçta amniyosentezde %1 bile olsa risk risktir.o %1 riskin kime denk geleceği belli olmaz iyi düşün.insan kesin sonucu bilmek istiyo tabi.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

ben de önümüzdeki hafta 2li test yaptırıcam.doktora sordum 3lü de yapılacak mı diye.gerek yok dedi.2li testin hassasiyeti %90,3lünün %65 dedi.bu durumda mantıken 2li test daha güvenilir dedi.eğer 2li iyi çıkarsa 3li kötü çıkarsa hangisine inanıcaz dedi.%90'a mı, %65'e mi?istenirse yapılır ama kafa karıştırmaktan başka bişey diil dedi.eğer ikili testin iyi çıktıysa bence bi daha düşün.sonuçta amniyosentezde %1 bile olsa risk risktir.o %1 riskin kime denk geleceği belli olmaz iyi düşün.insan kesin sonucu bilmek istiyo tabi.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

benim ikili testim temiz çıktı ikili testte riskim çok düşük aynı zamanda bebeğimin ense kalınlığıda 1.14 mm çok araştırdım bencede kafa karıştırmaktan başka bişey değil sonuç ne olursa olsun o benim bebeğim kaldıki 3 lü testte risk yüksek çıkıpta sağlıklı doğan birçok bebek var ben amniyosentezden önce detaylı ultrason yaptırmayı düşünüyorum çünkü ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı ve bunu da kaybetmek istemiyorum dediğin gibi %1 bile olsa risk var allah hepimizin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

selam canim bende yaptirmani tavsiye ederim.yaptirmazsan sakin bir hamilelik geciremezsin sürekli aklinda o olur ve strese girersin buda bebek icin zararli.yaptir ve kurtul.benimde 2 li testim kötü cikti ve doktorum 16 hafta beklemeye gerek yok dedi ve amniyosentezsen bir önceki islemi önerdi bana CVS oda yaklasik onun gibi tek farki su degilde bebegin esinden parca aliniyo.bu islem icin hastaneye gittigimizde malesefki bebegim coktan ölmüstü.Allahim kimseye yasatmasin bunu.zaten saglikli gecen bir hamilelikte bile hergünki düsük olabilme orani % 2. Allah yardimcin olsun.insallah sorunsuz atlatirsin.

teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun canım allah bir daha yaşatmasın

canım sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğini aldırmıycaksan yaptırma bana%85 riskli çıkmışdı ben amniyosentez yaptırmadım bebeğim doğdu şimdi 3 aylık turp gibi sağlam onların % 85 sakat doğacak dedikleri çocuk

üçlü tarama testinde ntd değeri 1:200 çıktı. doktor amiosentes önerdi. ntd si yüksek çıkıp da amiosentes yaptıran var mı acaba? çok korkuyorum bebeğime bir şey olacak diye. lütfen üçlü tarama testinde ntd değerleri yüksek çıkan var bilgi verirse çok sevieceğim. lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
ben 2 li testi yaptırmadım
dr mutlaka yaptırman gerek dediysede yaptırmadım
çünkü sakatta olsa sağlamda olsa kabulumdu
bu dünyada herkesin yaşama hakkı var

X