3AA embriyo kaliteli mi? Tutar mı ?

infinityspring

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2023
403
113
Herkese merhaba,
Bugün Dr’a gittim, 3AA embriyo transferi yapacağını söyledi. Bir önce ki transferim olumsuz oldu hic tutmadı bile ve 5AA’ydi.
Ne yapacağımı bilemedim.
Pgt genetik tarama herseyden geçen sağlıklı yüksek kalite embriyo neden tutmaz?
Histerekopi hsg temiz ikimizde de sorun yok.
Şimdi de dışarıdan yumurtayı büyüterek başlayacağız tedaviye klomen ya da femara olarak, sizce nasil bir yol izlemeli miyim?
Tutunması için neler yapmalıyım.
Teşekkür ederim

Merhaba benimki 5 aaydi tutundu ama burdan okudugum kadariyla 3 kalite olup tutunan da var 5 olup tutunmayand bence o konuya takilip stres olmayin ben trnsfer oncesi kasilma onleyici, gebelik asisi, embriyo glue filan yaptirmistm ama tutunmasinda ne derece etkili bilemem tabi

Merhaba benimki 5 aaydi tutundu ama burdan okudugum kadariyla 3 kalite olup tutunan da var 5 olup tutunmayand bence o konuya takilip stres olmayin ben trnsfer oncesi kasilma onleyici, gebelik asisi, embriyo glue filan yaptirmistm ama tutunmasinda ne derece etkili bilemem tabi

Benim doktorum bunların yapılmasına karşı bunları söylediğimde bunları yapamam diye belirtti. Bunların bilimsel açıklaması olmadığını belirtiyor

Yani dedigim gibi tutunmasinda ne derece etkisi var bilmiyorum benim dr um tavsiye etmisti ve benimki tek embriyoydu bende acikcasi aklimda kalmasin diye ne tavsiye etse yaptirdim cok sukur olumlu oldu sizde iyi haberler alirsiniz umarim

Yani dedigim gibi tutunmasinda ne derece etkisi var bilmiyorum benim dr um tavsiye etmisti ve benimki tek embriyoydu bende acikcasi aklimda kalmasin diye ne tavsiye etse yaptirdim cok sukur olumlu oldu sizde iyi haberler alirsiniz umarim
Benimde tek embriyo idi pgtli ve 3aa kalitesindeydi. Ben de keşke dememek için herşeyin yapılmasını istedim transfere 5 gün kala rahime lökosit enjekte edildi, transferden hemen önce kasılmayı önleyici serum takıldı, embriyo glue yapıldı ve transfer sonrası haftada bir bağışıklık için serum taktırdım. Elhamdulillah şuan oğlum kucağımda 4 aylık oldu. Rabbim dileyen herkese kolay bir şekilde sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllah🤲🏻

Benimde tek embriyo idi pgtli ve 3aa kalitesindeydi. Ben de keşke dememek için herşeyin yapılmasını istedim transfere 5 gün kala rahime lökosit enjekte edildi, transferden hemen önce kasılmayı önleyici serum takıldı, embriyo glue yapıldı ve transfer sonrası haftada bir bağışıklık için serum taktırdım. Elhamdulillah şuan oğlum kucağımda 4 aylık oldu. Rabbim dileyen herkese kolay bir şekilde sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllah🤲🏻
Saglikla buyutun sizde evladinizi yani bence ise yariyor ben sahsen butun bu islemleri iyi ki yaptirmisim diyorum, kaldi ki benim transfer sonrasi cok yatip dinlenme imkanim olamadi maalesef ona ragmen tutunduysa kizim bence bu islemler sayesinde

3aa ile 5aa 1.kalite embriyo aslında, sadece hücre sayısı fazla oluyor 5’in. Embriyo sağlıklıysa zaten transfer edildikten sonra saatler içinde hücreler çoğalıyor, benim kızım 3aa/3ab embriyo şu anda 30.haftadayım.

Herkese merhaba,
Bugün Dr’a gittim, 3AA embriyo transferi yapacağını söyledi. Bir önce ki transferim olumsuz oldu hic tutmadı bile ve 5AA’ydi.
Ne yapacağımı bilemedim.
Şimdi de dışarıdan yumurtayı büyüterek başlayacağız tedaviye klomen ya da femara olarak, sizce nasil bir yol izlemeli miyim?
Teşekkür ederim
Maalesef yanlis bir kani her pgt den iyi gelen tutacak . Oyle bisey yok keske olsa. Ama dis gebelik bile olabiliyor . Benim 5ab 5ba vardi koymustuk tuttu ama maalesef kalbi atmadi . Sonra 4ab 4ac koyduk bitane tuttu suan 8 aylik hamileyim oyuzden kaliteye takilmayin. Kendinizi bununla yipratmayin. Herseye baktirdiniz mi ? Pihtilasma / bagisiklik / rahim iciniz nasil gibi gibi. Ben cok ugrastim almadigim takviye vitamin beslenme sekli tavsiyesi kalmadi ama pgt hic yaptirmadim doktorum gerek gormedi.
Demem o ki 5aa ve tutacak kesin diyen doktor da varsa yalancidir , hayal satiyordur umarim cok ugrasmadan hemen kucaginiza alirsiniz.

Herkese merhaba,
Ne yapacağımı bilemedim.
Teşekkür ederim
O belli olmuyor 🥰 benim doktorum dedi ki bu değerleri bile ben anne adayı ile paylaşmayı uygun bulmuyorum kafaya takıyorlar olacak işi bozuyorlar sen keyfine bak kurallara uy ben kendi başarımı düşürür muyum sence tutmazsa sağda solda o hoca yaptı tutmadı derler bende kendimi düşünüp en iyisini seçip en iyi tedaviyi veririm demişti
İlk yaptırdığım başka bir klinikti orda 4 bilmem neydi tutmadı 2 kere
Sonra bu klinikte ikiz denedik 3 bilmem neydi ama işte doğru tedavi ikizler tuttu sonra birinin kalp atışı durdu

Yani o çocuk olacaksa olacak hiç üzülmeyin güzel arkadasim

Maalesef yanlis bir kani her pgt den iyi gelen tutacak . Oyle bisey yok keske olsa. Ama dis gebelik bile olabiliyor . Benim 5ab 5ba vardi koymustuk tuttu ama maalesef kalbi atmadi . Sonra 4ab 4ac koyduk bitane tuttu suan 8 aylik hamileyim oyuzden kaliteye takilmayin. Kendinizi bununla yipratmayin. Herseye baktirdiniz mi ? Pihtilasma / bagisiklik / rahim iciniz nasil gibi gibi. Ben cok ugrastim almadigim takviye vitamin beslenme sekli tavsiyesi kalmadi ama pgt hic yaptirmadim doktorum gerek gormedi.
Demem o ki 5aa ve tutacak kesin diyen doktor da varsa yalancidir , hayal satiyordur umarim cok ugrasmadan hemen kucaginiza alirsiniz.
Valla herseye bakıldı
Histerekopi
Rahim hsg
Pıhtılaşma testleri
Trombofoli paneli vs vs haccetepeye gittik
10 tane test yapıldı
Genetik Hersey
Romatolojiden ottoimmum bağışıklık testleri yapıldi sorun yok 🤷🏻‍♀️ artık ne yapacağımı bilmiyorum

Allah razı olsun
İnsAllah çok teşekkür ederim

Allah razı olsun
İnsAllah çok teşekkür ederim
Bazen ne yaparsaniz yapin olmayinca olmuyor ama vakti zamani vardir mutlaka. Benim 4. Denemede oldu . Tam tamam son artik denemicem dedigim de ki . 2 dis gebeligim bir dusugum var ekstra iste ozaman oldu . Beslenmenize yonelin kalite icin , amh artisi icin akdeniz usulu beslenmeye calisin . Bunlarda buyuk fark yaratabiliyor.

Herkese merhaba,
Ne yapacağımı bilemedim.
Teşekkür ederim
Benim embriyomun kalitesi bile yoktu tuttu . Sadece 5.gündü ,Nasip olunca tutuyor

Mutlaka kalitesi vardır söylemediler mi nasıl kalitesi yok anlayamadım
4 senedir tüp bebekle uğraşıyorum herşeyini detayına kadar biliyorum ne yazıkki:) kalitesi yok 5.gün blastokist diye geçiyor bakabilirsin . Daha önce embriyolarımın kalitesi en yükseği 3bc oldu . 5 aa olmasına gerek olmadığını belirtmek istiyorum :)

Herkese merhaba,
Ne yapacağımı bilemedim.
Teşekkür ederim
Merhaba benimde 2 yıl.once genetikli 5aa embriyo tutmadı. Sizin gibi tüm doktorlar bende de eşimde de bir problem yok dedi. Neden bulunmayinca çözümde bulmak zor oluyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Benim epey dusugum oldu.8 haftalık dusuk ,kimyasal gebelik ve dış gebelik hepsini yaşadım. Bende tedaviye başladım. İlk kez bir doktor 2019 da çektirdiğim bir rahim filminden tuplerde bogumlasma var gibi burda sıvı birikip dusuk yapiyor olabilir dedi. Tekrar rahim filmi istedi ve operasyon a karar verildi 10 güne tek tupumu yakacak. Sonra yumurta toplama yapılacak. Insallah sorun budur diye dua ediyorum. Ama asıl demek istediğim benim o 2019 yılında çektirdiğim rahim filminden 10 onlarca doktor gördü ama hiç böyle bir ihtimalden bahsedilmedi. Hep hiç bir sorununuz yok sizin çocuğunuz olur dendi. Ama olmadı...

Merhaba benimde 2 yıl.once genetikli 5aa embriyo tutmadı. Sizin gibi tüm doktorlar bende de eşimde de bir problem yok dedi. Neden bulunmayinca çözümde bulmak zor oluyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Benim epey dusugum oldu.8 haftalık dusuk ,kimyasal gebelik ve dış gebelik hepsini yaşadım. Bende tedaviye başladım. İlk kez bir doktor 2019 da çektirdiğim bir rahim filminden tuplerde bogumlasma var gibi burda sıvı birikip dusuk yapiyor olabilir dedi. Tekrar rahim filmi istedi ve operasyon a karar verildi 10 güne tek tupumu yakacak. Sonra yumurta toplama yapılacak. Insallah sorun budur diye dua ediyorum. Ama asıl demek istediğim benim o 2019 yılında çektirdiğim rahim filminden 10 onlarca doktor gördü ama hiç böyle bir ihtimalden bahsedilmedi. Hep hiç bir sorununuz yok sizin çocuğunuz olur dendi. Ama olmadı...
İnsAllah sağlıkla hayırla sonuçlanır
Güzel haberi alırsınız
Bizim denemedigimiz yöntem kalmadi
Benim Dr embriyo glue ya da doğurganlık aşısı burada bunları yaptıran çok kişi var bunlara karşı bakmıyor bile yaptırmıyor

X