39 günlük bebeğim kabız

Kutbettin

Şüphesz insanğlu yasklndğı şey üzerine hırslı olur
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2020
1.983
3.026
Merhaba bebeğim 39 günlük. Probiyotik kullanmamıza rağmen kabız ve aşırı gazlı. Hastaneye de götürdük hiç bir ilerleme yok. Bugün zeytin yağı yardımı ile biraz çıkarttı ama af buyurun yetiştin tuvaleti gibiydi. Yavrum ıkına ıkına çıkardı. Ilık duş aldırdım yine ne gazını çıkardı ne de tuvaletini. Çok kasılıyor canım çekiliyor resmen.
Anne sütü mama karısık gidiyoruz. Evolvia kullanıyorduk çok yer baktık bulamadık mecburen hipp aldık o mu yapıyor anlamadım.

Fikir sunacak kimse yok mu

Mama yeni değiştirdiyseniz ondan kaynaklı olabilir. Birkaç gün kullanın. Baktın geçmiyor kabızlığı. Marka değiştirin. Mama değişikliklerinde olur böyle seyler ama. Ben de ilk verdiğimde kabız olmuştu. 5.günde alıştı. Bir daha normale döndü. Olmazsa bu aralıkta, o birkaç günlük alışma sürecinde çok az su da verebilirsin peşine. Birkaç gün sadece dediğim gibi

Youtubda bebekler de kabızlık masajı adında videolar var bakmadıysanız bir bakın.Banyo sonrası zeytinyağı ile karın masajı iyi geliyordu kızıma.Saglıkla büyüsün bebiş

Hipp ve sma bazı bebeklere felaket gaz ve huzursuzluk yapıyor.Sma benim uslu sesi çıkmayan kızıma dünyasını dar etmişti.
Gem kabız hem gaz yapmıştı.

Similac, bebelac gold dene.
Ama denerken de küçük boy al ilk dene kabız yapmazsa o mamadan devam edersin.

benim kızıma aptamil çok kötü gelmişti. Hipp organik combiotik maması iyi gelmişti gaz sonunuz varsa probiyotikli mamalar kullanmanız lazım. Bebeğiniz kabız olmak için küçük kabızlık farklı bir olay. Kaç günde bir yapıyor kaka ? Mamasına birkaç damla zeytinyağı koyabilirsiniz bize yoğunbakımda öyle yaptılar elbette doktorunuza danışın. Evdeki zeytinyağı bebeklere verilmiyor asit oranı bağırsaklarına uygun değil. İlhan sarı diye bir marka var onu alıyoruz doktorumuz onu önermişti. Plastik şişede yüksek asitli zeytinyağları bebeklere yarardan çok zarar veriyormuş.

Mamayı değiştireli 10 gün oldu herhalde.
Önce evolvia verdik bulamayınca atladım burayı 1 gün aptamil verdik.(evde önceden almıştık) Baktık gazı çok oldu evolvia bulamayınca hipp combiotic aldık. Yine değiştirsek daha kötü olmaz mı acaba

Youtubda bebekler de kabızlık masajı adında videolar var bakmadıysanız bir bakın.Banyo sonrası zeytinyağı ile karın masajı iyi geliyordu kızıma.Saglıkla büyüsün bebiş
Sağolun teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün yavrunuzu insaAllah. Yapıyorum ama faydası yok.

Probıyotık dogru probıyotık mı acaba
Kabıza farklı ishale farklı antıbıyotık sonrası farklı olur formlar

Benimde ilk bebeğimde sma ishal yapmıştı her bebek farklı oluyor herhalde.

Bunu da değiştirirsek daha kötü olmaz mı acaba çok korkuyorum ağlıyorum artık sürekli huzursuz gazlı

Probıyotık dogru probıyotık mı acaba
Kabıza farklı ishale farklı antıbıyotık sonrası farklı olur formlar
Takipli olduğumuz doktor var. Düzenli sabah aksam ilaç kullanıyor bebek. Doktoru verdi. Gazı çok olunca yine gittik probiyotik iyi gelmedi mi dedi doktor. Hayır deyince olsun devam edin dedi(nöroloji doktoru bu) dahiliye doktoru da başka bitane yazdı birini sabah aksam, diğerini günde 5 damla

E bebekte hep var evolvia. Oradan bakın isterseniz. Sürekli değişiklikte kötü ama yaramıyorsa bebeği zorlamanın da anlamı yok ki. 10 gün de az bir süre değil. Alışacak olsa alışırdı bence. En fazla 3-4 gün daha kullanın. Sonra tekrar evolvia ya dönün. E bebekte var evolvia dediğim gibi. Ordan bakabilirsin. Oradaki şubesinde yoksa internetten gene e bebek üzerinden alın bence. Kendi sayfasında kargo ücreti var ama hepsiburada üzerinden alıyorum ben. Premium uyelik ayda 10 tl mi 20 tl mi ne. 1 ay bir daha kargo odemiyorsun. Ufak tefek seyleri de bir daha hep hepsiburada üzerinden alıyorum. Mamayı her zaman yedekli tutmakta fayda var

Bizde hipp'in organik combiotic olanı kullanıyoruz. Bugün sabah yaptı kaka. Ama çok sert çıkarfı yetişkinler gibi canı çıktı.

Peki o dediğiniz zeytin yağını nereden bulabilirim

Baktık 2 şubesine de stokta bitmiş dediler. Civilden almıştık orada da bitmişti. Olmadı mecburen netten alacağım

Benimde ilk bebeğimde sma ishal yapmıştı her bebek farklı oluyor herhalde.

Bunu da değiştirirsek daha kötü olmaz mı acaba çok korkuyorum ağlıyorum artık sürekli huzursuz gazlı
Galiba Fermente şekilleri değişik ya da formülasyondan mı bilemiyorum.
İki çocuğuma da hipp ve sma yeri yerinden oynattırdı.
Oğlumda similac, kızımda similac ve bebelac goldu kullandım.

Benim gözlemim bebelac gold’un fermentasyonu nasıl tarif edilir bilemiyorum ama çok yumuşak bebeği rahatsız etmiyor.

İşte her bebek farklı olduğu için insan hemen şuna alayım diyemiyor. Mesela bebeğimde ishal yapan mama sizinkinde kabız yapmış.

Evolvia benim kızımı aşırı kabız yapmıştı doğduğunda onla başlamıştık 1.haftada bırakmıştım. O yapmış olabilir mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…