- 14 Ekim 2023
- 708
- 693
-
- Konu Sahibi aklimseyyah
Bebeğim iri bir bebek 3900 civarlarında hafta olarak da artık sonlara yaklaştık bebeğin başı yukarda hala doğum kanalına girmemiş yanlış anlamadıysam bu yüzden sezaryene karar verildi. Salı günü kesinleşecek aslında şöyle o güne kadar kanamam vs olmazsa öyle olacak. Daha sabah kontroldeydim 2 gün önce 2 cm olan açılmam ilerlememiş acaba bu alttan muayeneler mi tetikledi ağrılarımı ve akıntılarımı.Sabah gelen suyun olsaydı devamı da gelirdi büyük ihtimalle gün içinde. Geldimi?
13 mayıs sabah kontrolüm vardı 0 sancı çıktı nst de ama gecesine suyum geldi. Doğum heran başlayabilir. Siz hissetmeden açılmanız da olabilir.
Neden sezeryana karar verildi? Eğer normal doğum kesin olmıcaksa belirtiler artarsa bi muayne olmanız iyi olur
Benim bebeğimde kanalda değildi doktor çok zor bakıyorım bebek hala yukarda demişti suyum geldiğinde muayne ederken. Ama doğum anında iniyor. O çok önemli değil.Bebeğim iri bir bebek 3900 civarlarında hafta olarak da artık sonlara yaklaştık bebeğin başı yukarda hala doğum kanalına girmemiş yanlış anlamadıysam bu yüzden sezaryene karar verildi. Salı günü kesinleşecek aslında şöyle o güne kadar kanamam vs olmazsa öyle olacak. Daha sabah kontroldeydim 2 gün önce 2 cm olan açılmam ilerlememiş acaba bu alttan muayeneler mi tetikledi ağrılarımı ve akıntılarımı.
Ağrıyı tetiklediğini düşünüyorum gerçektenBenim bebeğimde kanalda değildi doktor çok zor bakıyorım bebek hala yukarda demişti suyum geldiğinde muayne ederken. Ama doğum anında iniyor. O çok önemli değil.
Ağrıyı muaynede tetikler
Doktorum ultrasonla baktığında bebeğin suyunun iyi olduğunu söyledi, amin inşallahBebek hazirlaniyor sinyalleri vermis bugun kontrolde gelenin suyunuz mu olduguna bakilmistir muhtemelen. Cunku suyunuz gelirse onun takibi yapiliyor bebek susuz kalmasin iceride diye onemli bir durum bende oyle olmustu en son suyu bitti bekleyemeyiz diyip almislardi mesela. Saglikla alinn
Açıkcası böyle oluyor su ıslaklık hissi var ama bazıları bacaktan boşalırcasına filan diyor öyle bir durumum olmadı hiçBebek kanala girdiğinde oturduğunuzda batma hissi oluyor tam oturamıyorsunuz gelen suyu da anlamamak mümkün değil iç çamaşırınız su içinde oluyor doktorum çatı muayenesi yaptığında bebek kanala yerleşmiş demişti ve kan gelmişti doktor muayenesi sonrası
Benim öyle hızlı bir su çıkışı olmadı ama 2 güne yakın su aktı durdu doktor bebeğin suyu azaldı demişti sezaryen olmuştumAçıkcası böyle oluyor su ıslaklık hissi var ama bazıları bacaktan boşalırcasına filan diyor öyle bir durumum olmadı hiç
Benim oğlumda doğum kanalına girmemişti ve sezeryanla alıncaktı. 19 ocak salı günü sezeryan tarihi belirledik 16ocak cumartesi nişanım geldi. Acile gidip nst ye girdim ama sancım yoktu. Sezeryandan bir gün önce korona testi kaptırmak için hastaneye gittiğimde doktoruma uğrayıp nişanımın geldiğini söyledim ve o sabah hafif sancım vardı. 3cm açılmam oluşmuş ve bir sonra ki günü beklemeden acil sezeryana aldılar beni. Bebek ters durduğu için açılmanın artması çok tehlikeli çünkü.Bebeğim iri bir bebek 3900 civarlarında hafta olarak da artık sonlara yaklaştık bebeğin başı yukarda hala doğum kanalına girmemiş yanlış anlamadıysam bu yüzden sezaryene karar verildi. Salı günü kesinleşecek aslında şöyle o güne kadar kanamam vs olmazsa öyle olacak. Daha sabah kontroldeydim 2 gün önce 2 cm olan açılmam ilerlememiş acaba bu alttan muayeneler mi tetikledi ağrılarımı ve akıntılarımı.
Bebek ters değil aslında başı aşağıda ama doktorun dediği sanırım rahim ağzında değil o mesafe yukarda yani zaten bende hala kaburgalarımda hissediyorum bebeğiBenim oğlumda doğum kanalına girmemişti ve sezeryanla alıncaktı. 19 ocak salı günü sezeryan tarihi belirledik 16ocak cumartesi nişanım geldi. Acile gidip nst ye girdim ama sancım yoktu. Sezeryandan bir gün önce korona testi kaptırmak için hastaneye gittiğimde doktoruma uğrayıp nişanımın geldiğini söyledim ve o sabah hafif sancım vardı. 3cm açılmam oluşmuş ve bir sonra ki günü beklemeden acil sezeryana aldılar beni. Bebek ters durduğu için açılmanın artması çok tehlikeli çünkü.
Bence siz acile gidip sancım var diyin ve kontrol etsinler, eğer açılmanız varsa hemen alırlar.
Sağlıkla alın kucağınıza