38 yaş ve Yalnızlık

Çocuk için bir şey diyemem ama insanlar kaç yaşında ikinci baharını yaşıyor. Bol dua edin gönlünüze göre biriyle karşılaşmak için. Bir de ilgi alanlarınıza göre sosyal aktivite yapın,arkadaşlarınızla etkileşimde olun. Sosyal hayata olmadan yeni biriyle tanıyamazsınız
Çocuk için çok mu geç. En çok bu konu üzüyor beni:KK43:

Çok geç değil şöyle yapabilirsiniz bu kadar istiyorsanız yumurtanızı dondurabilirsiniz. İleride sağlıklı bir gebelik için.
Ya evlat iyi hoş tabi ama gerçekten evladın da hayırlısı olmayabiliyor. Ne evlatlar duyuyoruz bazen olmaması da bizi bir şeylerden koruyor olabilir

Çok geç değil şöyle yapabilirsiniz bu kadar istiyorsanız yumurtanızı dondurabilirsiniz. İleride sağlıklı bir gebelik için.
Ya evlat iyi hoş tabi ama gerçekten evladın da hayırlısı olmayabiliyor. Ne evlatlar duyuyoruz bazen olmaması da bizi bir şeylerden koruyor olabilir
Dondurma işlemini sormuştum bir ara. Tüp bebek tedavisinde görülen işlemler yapılıyormuş. Önermemişlerdi. Daha erken diye

Aynen öyle

Dondurma işlemini sormuştum bir ara. Tüp bebek tedavisinde görülen işlemler yapılıyormuş. Önermemişlerdi. Daha erken diye
Bu bana hayatın doğal akışına karşı çıkmak gibi geliyor
Ben 40 yaşında çocuk yapsam çocuğum 10 yaşındayken peşinden koşacak gücüm olur mu diye düşünüyorum

Evet calışıyorum. Bıkkınlık var herşeye karsı:KK43: sosyal hayatımda pek yok iş ev arası
Sosyal hayatınızı zenginleştirin..Evlilik çok sürpriz birşey, benim 2 arkadaşım 45 üzeri yaşlarda evlendiler ve çok mutlular, çocuk sahibi olmadılar tabii ancak belli bir saatten sonra çocuk doğurmak, büyütmek gerçekten çok zor, herkes de çocuk sahibi olacak diye bir kural yok. Başka bir arkadaşım da 2 çocuğu olan bir adamla evlendi ve eşinin çocuklarıyla müthiş anlaşıyor.. Odağınızı değiştirin ve lütfen lütfen sosyalleşinn

Değil yaf, ABDde artık herkes bu yaşlarda evleniyır, gazetede okumuştum sebebi de adamakıllı birini ilerleyen zamanlarda bulmakmış. Yine de doktora danış tabi. 40 artık yeni 30, 30 yeni 20, 20lik çocuklar da ergenden öte gerçekten çocuk:halay:

Nyse kendi motivasyon hikayemi yazayım gerçekten de bu iş senin istediğin zamandan, kişiden, şekilden bağımsız olacağı zamanda oluyor. Bana eve otururken, uzaktan çalışırken, artık bezmişken ve sevgili falan aramazken bu işlere hiç enerjim yokken oldu hem de 36 yaşında:nazar:
İş arkadaşımla sevgiliyim valla nazar değmesin ama adam tatlı, kibar, üst eğitimli, saygılı, yakışıklı, ilgili ben bezmişken hiç enerjim yokken o gelip üstüme düştür öyle oldu:KK50:Ben de açıkçası inanamadım fake falan mı diye düşündüm çünkü adam fazla iyi, şehirlerimiz farklı, 2. buluşmamızda gelirken ufak bir bavulu hediyeyle doldurmuş bir açtım her şey var hem de bedenimi de tutturmuş ipek elbise, ipek şal, pareo, ayakkabı takı toka bir sürü şey almış bir de altın kolye almış:KK200:düştüm kaldım tabi gerçek mi diye hala inanmıyorum ya seri katil falan çıkma inşallah:olamaz::KK60:

Sosyal hayatınızı zenginleştirin..Evlilik çok sürpriz birşey, benim 2 arkadaşım 45 li yaşlarda evlendiler ve çok mutlular, çocuk sahibi olmadılar tabii ancak belli bir saatten sonra çocuk doğurmak, büyütmek gerçekten çok zor, herkes de çocuk sahibi olacak diye bir kural yok. Başka bir arkadaşım da 2 çocuğu olan bir adamla evlendi ve eşinin çocuklarıyla müthiş anlaşıyor.. Odağınızı değiştirin ve lütfen lütfen sosyalleşinn
Sosyal hayatım bu ara yok denecek kadar az. Farklı bir öneriniz var mı nasıl yapabilirim

Sosyal hayatım bu ara yok denecek kadar az. Farklı bir öneriniz var mı nasıl yapabilirim
Kurslara yazılın, yabancı dil olur vb, Hem kendinize birşeyler katmış hem zamanla kurslarda sosyalleşirsiniz.. Veya başka kurslar ancak biçki dikiş vb.den bahsetmiyorum, turlara katılın mesela vb.

Değil yaf, ABDde artık herkes bu yaşlarda evleniyır, gazetede okumuştum sebebi de adamakıllı birini ilerleyen zamanlarda bulmakmış. Yine de doktora danış tabi. 40 artık yeni 30, 30 yeni 20, 20lik çocuklar da ergenden öte gerçekten çocuk:halay:

Nyse kendi motivasyon hikayemi yazayım gerçekten de bu iş senin istediğin zamandan, kişiden, şekilden bağımsız olacağı zamanda oluyor. Bana eve otururken, uzaktan çalışırken, artık bezmişken ve sevgili falan aramazken bu işlere hiç enerjim yokken oldu hem de 36 yaşında:nazar:
İş arkadaşımla sevgiliyim valla nazar değmesin ama adam tatlı, kibar, üst eğitimli, saygılı, yakışıklı, ilgili ben bezmişken hiç enerjim yokken o gelip üstüme düştür öyle oldu:KK50:Ben de açıkçası inanamadım fake falan mı diye düşündüm çünkü adam fazla iyi, şehirlerimiz farklı, 2. buluşmamızda gelirken ufak bir bavulu hediyeyle doldurmuş bir açtım her şey var hem de bedenimi de tutturmuş ipek elbise, ipek şal, pareo, ayakkabı takı toka bir sürü şey almış bir de altın kolye almış:KK200:düştüm kaldım tabi gerçek mi diye hala inanmıyorum ya seri katil falan çıkma inşallah:olamaz::KK60:
Maşallah size. Bi kafamdan atabilsem ah ah. Çabalıyorum bunun için

Hepinize hayırlı akşamlar . Daha önce bir evlilik yaptım. 5 yıl oldu boşanalı. Bir evlilikte olabilecek hemen hemen her zulmü görüp çocuksuz bitirdim. Şükür toparladım yeniden ayağa kalktım. Yeniden severim ve evlenirim diyordum. Karşıma birkaç talip çıksada hiç elektirik alamadıgım tiplerdi. Şuan yalnızlık içime o kadar oturuyor ki. Herşey anlamsız ve boş geliyor. Psikoloğa da gittim. Umudum azalıyor git gide. Benim gibi olanlarınız hayata nasıl tutunuyor.
Yillarca yalniz yaşamış ve 35 'inde evlenmis bir kadın olarak sizi cok iyi anlıyorum. Hayatını yaşa gez dolaş sosyalles, her sey karşı cinste değil dense de her insan bunlarla tatmin olamaz bir yere kadar mutlu olunuyor ve o boşluk hic dolmuyor. İnsanoğlu, ruhen bedenen kalben karşı cinsten birine ihtiyaç duyuyor bu cok normal. Mesela ben evliligimde zaman zaman zorluklar yasasam da cocuk sorumluluğu beni yorsa da bekarlik günlerime dönmek istemem zira bu hayatı, hayatimda eşimin çocuğumun olmasını cok sevdim.beni esimle yaşlı aile dostu bir amca tanıştırdı.Siz de hayatinizda birisini istediğinizi etrafinizdaki kişilere belli edin, aracılık yapabilirler. nasibin nereden gelecegi belli olmaz. Allah tez günde karşınıza mutlu olacaginiz bir insan çıkarır inşallah.

Hayir gec degil. 36'da ilk cocugumu doğurdum suan 39 yasinda ikinci çocuğuma hamileyim. Cok kalp kırıklıklarım oldu,üzüldüm evlilikten umudumu kestim ama hic ummazken istemezken 35'in sonunda evlendim:) etrafımda bir arkadaşım 11 yıllık evliydi ve asla cocuk istemiyordu ve o da yillar sonra pismanlik duyup cocuk istedi şuan 41 yasinda hamile. Diğer bir arkadaşım 38'inde evlendi ve 1 yil sonra çocuğu oldu. O kadar cok hikaye var ki böyle. İnanciniz varsa bolca dua edin sizi sevenlerden dua isteyin ve evlenmek istediginizi cevrenize hissettirin. belki de evlenmeyi artik düşünmüyorum imaji çizmişsinizdir farkinda olmadan

Maşallah size. Bi kafamdan atabilsem ah ah. Çabalıyorum bunun için

Yani şöyle ben de isteyerek bu vazgeçme moduna girmedim, bu moda girmeden önce tam oldu olacak derken büyük hayalkırıklığına uğradığım bir ilişkiye girdim adam tamamen berbat çıktı ve o noktada tükendim. Önce çok mutsuzdum, sonra olacak mı olmayacak mı diye düşündüm bolca sonra baktım ki yoruldum bu işe enerji akıtmak istemiyorum bıkmışım ve toptan bir kenara attım gittim. Enerjimin hepsini işime verdim yapmak istediğim bir proje vardı onu yaptım.

Bu sürecleri yaşadım canım. Okadar umut doluydumki. Yalnızlıgıma sarıldım barıstım. 5 yıl oldu. Hayat durdu sanki. Tarif edemem

Anlıyorum. Bazen tıkanıyor her şey. Ama işte her şey değişiyor, hiçbir şey aynı kalmıyor. Şu an böyle diye hep böyle gidecek değil ya.

Hayatta "şu olmazsa mutlu olamam" dediklerimize kavuşmamız zor oluyor sanki. Ordan sınanıyoruz sanki. O yüzden , "olursa olur olmazsa da canı cehenneme" demek mi lazım acaba diye düşünüyorum. Yani, şart mı evlenmek ? Olmasa olmuyor mu? Başka ne şekilde mutlu olabiliriz ? Neye ihtiyacımız var ? Bana kalırsa iç huzuru, sağlık her şeyden önemli. Gerisi, hayat ne getirirse baş göz üstüne... Olursa ne ala, olmazsa da olur demek lazım.

Yalnızlık imtihan olabiliyor. Evlenip yalnız olanlar da var. Odağınız evlilik olmasın. İnşallah hayırlı bi eş hayalinizde evlada kavuşursunuz. Ama yalnızlığa tek çözüm evlilik değil. Ailenizle, çevrenizle ilgilenin. Bekarlık yorucu gelse de tadını çıkarınca çokta güzel.

Bence çevrenize evlilik istediğiniz konusunda daha net olun. Varsa bir kriteriniz altını çizerek belirtin. İçinize kapanmak bu konuda yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir. Ama kriterlere takılıp da çok iyi referanslarla gelmiş birini reddetmeyin derim.

Yakın zamanda 3 çocuğu olan bir arkadaşımızı kanserden kaybettik. Cocuklari daha küçüktü. 5 sene kanserle mücadele etti. Kocası her anında yanındaydı. Ticaretle uğramasına rağmen işini gücünü bıraktı karısına moral olsun diye vefatından 2 hafta önce bile tatillere götürdü onu. Çocukları için pervane oldu. Ama işte olmayanı olduramıyorsun. Olmadı, kaybettik arkadaşımızı. İlk kez bir erkek için eşinin ardından hayırlı biri ile evlenmesi için dua ettim. Ben yakından tanıyarak bunu söyleyebiliyorum. Ama dışarıdan bakınca 3 çocuklu 40 yaşında lise mezunu bir erkek bu neticede. Çok da cazip değil yani hele çocuksuz bir kadın için.

Babamın kendi gibi nöroloji uzmanı olan arkadaşı 40 yaşında muhasebecide çalışan biri ile evlendi 1 sene ara ile 1 erkek 1de ikiz kızları oldu. 43 yaşına 3 çocukla girdi. Eşinin işi rahat ve çocuklarla o ilgileniyor. Gayet de mutlular hayatlarından.

Yani demek istediğim az çok insanları tanımaya çalışın. Etiketlere takılmayın. Herkesin bir hikayesi vardır. Size kendinizi nasıl hissettirdikleri önemli olan.

Ayrıca illa çocuk için diretmemenizi tavsiye ederim. Gerçekten belli bir yaştan sonra sağlıklı da olsa bir çocuğun peşinden koşmak çok çok zor. 20 yıl önceki 50li yaşlarda torun severken şimdi 50li yaşlarda erken çocuklarla uğraşıyorsun ve ciddi bir kuşak farkı çıkıyor adapte olamıyorsun.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah iyilerle karşılaştırsın.

X