• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

37.Haftada Doğan bir bebek küveze alınırmı. Kilo: 3.260gr

papatya5959

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2012
40
1
16
Tekirdağ
Merhaba Arkadaşlar;

Kontrol için gittiğimde doktorum erken doğum olabilir dedi. Nidilat denen bir ilaç verdi şimdilik. Eğer doğum gerçekleşirse bebeğimin küveze alınma ihtimali nedir, ne gibi sorunlar beklemektedir beni.

Tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa memnun olurum.

Canım neden erken doğum dediğini soylememişsin ama verdiği ilaca göre kasılmaların ağrıların filan var ilaç çok güzel bence kasılmalarını vve ağrılarını önler fakat yan etkilerini mutlaka oku biraz baş ağrısı yapabilir dozunda kullan her sancın ve kasılman olduğu zaman kullanma sakın erken doğuma gelince benimde bebeğim erken doğdu 37,5 haftalık kuveze alınmadı biraz nefes problemi vardı ama geçti. 37 haftalık doğumda kuveze almazlar solunum yolumda problem yoksa yada oksijensiz kalmadıysa. Fakat sen bu konuda endişe etme rahat ve sakin ol strese yapma zaten nst ye giriyosundur ona göre anlaşılır erken doğum olsa bile Allah'ın izniyle çocuğunu sağ salim kucağına alacağın günü duşun ama verdiği ilaç çok güzel bir ilaç büyük ihtimalle kasılmaların geçer umarım iyi haberlerle tekrar görüşürüz

ÇCanım neden erken doğum dediğini soylememişsin ama verdiği ilaca göre kasılmaların ağrıların filan var ilaç çok güzel bence kasılmalarını vve ağrılarını önler fakat yan etkilerini mutlaka oku biraz baş ağrısı yapabilir dozunda kullan her sancın ve kasılman olduğu zaman kullanma sakın erken doğuma gelince benimde bebeğim erken doğdu 37,5 haftalık kuveze alınmadı biraz nefes problemi vardı ama geçti. 37 haftalık doğumda kuveze almazlar solunum yolumda problem yoksa yada oksijensiz kalmadıysa. Fakat sen bu konuda endişe etme rahat ve sakin ol strese yapma zaten nst ye giriyosundur ona göre anlaşılır erken doğum olsa bile Allah'ın izniyle çocuğunu sağ salim kucağına alacağın günü duşun ama verdiği ilaç çok güzel bir ilaç büyük ihtimalle kasılmaların geçer umarım iyi haberlerle tekrar görüşürüz

Merhaba Arkadaşlar;

Kontrol için gittiğimde doktorum erken doğum olabilir dedi. Nidilat denen bir ilaç verdi şimdilik. Eğer doğum gerçekleşirse bebeğimin küveze alınma ihtimali nedir, ne gibi sorunlar beklemektedir beni.

Tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa memnun olurum.

ablamın bebeği de 37 haftada doğmuştu; 3,5 kiloydu. doktor küveze alabiliriz demişti ama gerek duymadı.
bebeğin solunum vs durumuna bakar; büyük ihtimal almazlar. 36. haftada alıyorlar ciğerleri tam gelişimini tamamlayamadığı için.

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Az önce yine kontrolden geldim.NST cihazına girdim. 20 dk içinde 4 adet düzenli sayılacak şekilde kasılma gerçekleşti nidilat denilen ilacı kullanmama rağmen.Doktor pazartesi günü ilacı kullanma gel bakalım dedi tekrar bakalım önümüzdeki hafta içinde bebek gelir inşallah dedi.

benim oğlum da 37. haftada doğdu 3kiloydu küveze konulmadı, inşallah sen de sağlıcakla kavuşursun bebişine

benım kızım tam 36 haftada dogdu.kuveze alınmadı.zaten gelısmıs oluyor o haftada herseyı.ama baska bır sorunu yoksa tabiki.kızım 2900 kıloya yakındı

Benim kizim da 36+5 de dogmustu hem de kilosu 2.750 idi. Ufacikti doktor kuvöze alabiliriz diyip kucagimdan testler icin götürmüstü kizimi. Nasil aglamistim anlatamam. Ama daha sonra gelip "kan degerleri cok iyi cikti sütün yaramis bol bol emzir kuvöze gerek yok" demisti. Nasil mutlu olmustum anlatamam.. Bence kuvöze konmaz tabiki en iyisini allah bilir. Rabbim.saglik güc kuvvet versin yavruna, hayirlisiyla dogur canim.

kız çocuklarında 36 haftada akciger gelişimi tamamlanıyor
erkek çocuklarında 37.haftanın sonlarında
kuveze alınmasının sebebı kg ıle alakalı degıl solunumla alakalı...
bebegın solunumu normal ıse gerek gormuyolar sıkıntı gorduklerınde alıyorlar allah hepınıze hayırlı dogumlar nasıl etsın ınsallah

36. haftada akciğer gelişimi tamamlandığı için artı 3 ün üzerinde kiloya sahip olduğu için küveze alınmaz. Geçenlerde konusu geçtiğinde doktorum aynen böyle söylemişti bana..

Back
X