37 haftada bebeğim hala ters dönmesini bekliyorum:((

karazeytin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
6.782
69
kızım şuan ters(makat)duruşundamafoldumben
başlangıçtan beri hiç pozisyon değiştirmemiş
bende normal doğum yapmak istiyorum ama inatçı kızım yerinden gayet memnun
dönmeye niyeti yok gibi
kısmetse 21 gün sonra tahmini doğumu görünüyor
ben de son zamana kadar beklemeyi düşünüyorum
benim durumumda olan arkadaşlar ne yapmam gerekiyo
beklemem doğru olurmu acabaCADIARZU
son haftada bile dönenler olumuş diye bir umut bekliyorum:Saruboceq:

mrb cnm bende 36 haftalık hamileyim ve benim oğluşumunda dönmeye niyeti yok gibi yarın kontrolümüz var bakalım döndümü bende normal doğum istiyordum ama hayırlısı böyleymiş diye düşünüyorum artık.Beklemek sana kalmış ama son hafta dönme şansı % kaç acaba fisfisfis her şer'de bir hayır her hayırda bir şer varmış bizim içinde en hayırlısı bu galiba dönmediğini ilk duyunca bende üzülmüştüm ama sonra sezeryanın eskisi gibi zor olmadığını okudukça artık takmıyorum akışına bıraktım yerimseniben bizim bebişler rahatına düşkün olucaklar takma kafana sağlıklı sıhatli kucağımıza alalımda nasıl geldikleri önemli değil.hayırlı doğumlar cnm..

canım hiç üzülme , benim de çok geç dönmüştü çok üzülüyodum ama bi gece aniden dönmeye başladı , zaten sen onu hissediyorsun , hatta ben göbişi açmıştım eşimle beraber izlemiştim dönüşünü , elleri kolları resmen karnımdan çıkacak gibiydi .. hiç üzme kendini , sağlıklı oğsun yeter :))

cnm benimde 32 de makat gelişti hemde 22 den beri doğum pozisyonunda olan bebiş ters dönmüştü drum artık zor derken 35 te yine doğum pozisyonu aldı şimdi bende seninile aynıyım ama inann yine yer değiştirmesinden korkuyorum çünkü yeri çok müsait ve sürekli fıldır fıldır durmuyor yani sürpriz olmaz inş.içini ferah tut 38 dolana kadar dönebilir demişti drum yani zaten sezeryana karar verilecekse 1 hafta 10 gün kalana kadar karar vermiycek drun sende hep sabırla bekle benimki ters dönmüş birde diğer tarafa doğru dönmüş hiç ama hiç hissetmedim inan bu bebeklere belli olmuyor yani drum sezeryana gün veriyorum ogün bile dönmüş oluyorlar demişti bol su iç demişti bir hemşire tanıdığım sende iç

yarenazcım saol cnm
tabiyki her şeyin hayırlısını istiyoruz
benim hep tersti ve dönmedi ama şuan bile çok hareketli
yeri darlaşmadı belki döner diye bende umut ediyorum ama sezaryana da hazır olmaya çalışıyorum
heleki ikinci bir çoçuk düşündüğümde ilkinden dolayı yine sezaryan olmak zorunda olması beni daha da düşündürüyor.eşimin aileside benim canımı sıkıyor
onlar sağlamcı olduğu için git şu atrihte aldır diyorlar ya sinir oluyorum
ben de doğum zamanı gelmeden gebeliğimi kendi zevkime göre sonlandırmak istemiyorum
buna doktorum bile karar verse karşı çıkarım
ne zaman suyum gelir kasılmam olur nişan gelirse o zaman doğumun başlayacağını düşünüyorum
kimse bebeğini riske atmak elbetteki
ama zamanı gelmeyen doğumu da sonlandırmak allah katında da iyi olmadığını düşünüyorum
bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum
o yüzden bekleme taraftarıyım.bakalım inşallah hepimiz için hayırlısı olur
sende umarım sağ salim yavrunu kolllarına alırsın cnm
dönme gibi bir durumda haberimolursa sevinirim.şimdiden hayırlı doğumlar sana

andinacım ben de şuan o kdar rahat hissediyorum ki pozisyonunu
herhalde dönceği zaman da farkederim
kıpır kıpır içimde ama kafa el hep aynı yerde
bir ayaklarının pozisyonunu değiştiriyo cimcimem
bakalım hayırlısı benimki de belkim son zamanda döner inşallah

zeytinnn canım bu kadar stresss yapma sen yaaaa
hakkınızda hayırlısı neyseee o olsunnn bu senin elinde olan birşey değil kiiii
dönmüyorsa bileeee vardırrrr bi hayrıııı sizin içinnnn böylesi hayırlı demek kiii
birde böyle düşün bence.

leadengel cnm saol verdiğin bilgiler için
kontrollerimde suyun gayet iyi dediydi doktor
gerçi yaza göre azaltmıştım su içmeyi ama dediğin gibi yine de içmek lazım
ben yine artıram olmadı su içmeyi
ben önlemlerimi alayımda bundan sonrası için de hayırlı olan olsun derim artık
sezaryan olcaksa da epidural mi genel mi bu konuda karar veremedim
ben epiduralden yanayım ama kocişi çevredekiler biraz etkiledi o yüzden geneli tercih ediyor
offff ya ne zor karar vermek inşallah hepimiziçin hayırlısı olur
öptüm

canım benim bende 35+6 haftalığım bizim kızda hala ters 15 kasımda gidicem dönup önmedine bakıcak bakalım hayırlısıyla doğururuz
inşallah

elifcim canım elimde değil ya napayım üzüldüm iştesenağlama
o kadar normal istiyordum ya ondan bu kadar etkilendim
şimdi de sezaryan konusunda takılıp kaldım
kocişle de tartışır olduk
kocişim biraz aha garantici yaklaşıyor doğal olarak
ikinizde zararsız atlatırsınız diyor sezaryan olunca diğer türlü riskli olur diye
haklı ama bazılarının son zamanlarda bile dönmüş ya bir umut bekliyorum işte bende
sezaryan olcaksam da epidural olam diyom ona da karşı çıkıy kocişmafoldumben

bitanelerim canım inşallah senin içinde hayırlısı olur
sen hissetmezmisin dönüp dönmediğini
ben o kadar net kafasını hissediyorum ki dönse o an haberim olur herhalde
kafası top gibi elime geliyo göbeğimin hemen üstünde elleride genelde sağda yanımda oluyo
minnacık bir çıkıntıyla onuda hissediyorum
sen de bunları farkedemiyormusun
bide seninkinin hareketleri nasıl
benimki baya hareketli maşallah

canım sen yineee bekleee acele etmeee
dediğin gibi belki dönerrr son ana kadarrrr
ama dönmezsede üzmeee kendiniiiii
kimsenin yorumuna da takılmaaa doğurucak olan sensinnn
epudural istiyosan öylee yappp o gücüüü psikolojiyi kendinde görüyosannn
eşinin lafına da takılmaaa otur izah ettt onaaa güzel güzellll
üzmee kendini canımm...

elifcim canım elimde değil ya napayım üzüldüm iştesenağlama
o kadar normal istiyordum ya ondan bu kadar etkilendim
şimdi de sezaryan konusunda takılıp kaldım
kocişle de tartışır olduk
kocişim biraz aha garantici yaklaşıyor doğal olarak
ikinizde zararsız atlatırsınız diyor sezaryan olunca diğer türlü riskli olur diye
haklı ama bazılarının son zamanlarda bile dönmüş ya bir umut bekliyorum işte bende
sezaryan olcaksam da epidural olam diyom ona da karşı çıkıy kocişmafoldumben

bende senin gibi 32 haftada hırpaladım kendimi kendimi normal doğuma çok hazırladığım için bir gittik dr dönmüş dedi okadar mutlu oldukki bak cidden anlamıyorsun eşim okadar kızdıki boşuna üzdün kendini diye hiç yıpratma belkide dönmüştür cidden hiç farkedilmiyor yeri müsait olunca onlar kıpır kıpır dediğim gibi dr nasıl döndüğünü anlamadı benimkinin çünkü dönse bile gövdesi sağda kalır diyorduk hem dönmüş birde takla atmış kendini diğer tarafa çevirmiş 2 kez hareket yapmış yani hiç anlamadım sürekli hareketli olduğu için

benim bebeğimde tersti ,bende dua ediyodum dönmesin diye :)) çünkü normal doğumdan korkuyordum ,gözlerimi kapatayım açayım bebeğim gelmiş olsun diyordum ,üzmedi beni ,dönmedi kaydirigubbakcemile3
sezeryan oldum ,accayip memnunum ..o acıyı çekemezdim ,zaten hoş doğum pozisyonunda olsa bile normal olamazdı çünkü kızımın plesentası 35. haftada % 80 kireçlenmişti ve acil alınmalıydı ,

bence çok takılma ,hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun ,öeyle veya böyle yavrun seninle olacak ,ben çok takmıyordum ,her iki şekilde de doğum gerçekleşecek neticede ..
senin ve yavrun hakkında hayırlısı olsun ..

bitanelerim canım inşallah senin içinde hayırlısı olur
sen hissetmezmisin dönüp dönmediğini
ben o kadar net kafasını hissediyorum ki dönse o an haberim olur herhalde
kafası top gibi elime geliyo göbeğimin hemen üstünde elleride genelde sağda yanımda oluyo
minnacık bir çıkıntıyla onuda hissediyorum
sen de bunları farkedemiyormusun
bide seninkinin hareketleri nasıl
benimki baya hareketli maşallah

benimde kafası sağ göğsümün altındaydı dr ters dediğinde ben tabi bilmem psikolojik sürekli 20 gün boyunca hep kafası sandım elime geliyor diyordum eşime
gittiğimizde döndüğünü öğrendim meğer elime gelen totosuymuş kuzumun cidden düşünme dua et ben çok dua ettim

leadangelcim inşallah canım beklemekten başka çare yok
dediğin gibi elime gelen şey totosu olsa ne güsel olurdu
zaten cimcimem bir çıksa ısırcam onun totosunukaydirigubbakcemile3
nasılda dönmezmiş totosu sorarım ben
belkide hayırlısı böle olcak bilemem tabi
ben zaten dua ederken hep hayırlısı nasıl olursa öle olsun diye dua ettim
umarım da öle olur
haftaya kontrolümde iyice şekillenir zaten
bende ona göre adepte ederim kendimi
saol cnm ilgin için

eylülcüm haklısın cnm
bak senin içinde böle hayırlısı olmuş
allahın takdiri işte
ne güsel sağlıcaklada almışsın yavrunu kucağına
darısı bizlerin başına artık:Saruboceq:
öptümopuyorumnanaktan

canim, sana kac kere yazdim bu konuya cok takilma diye. ha sezeryan ha normal, saglicakla al da kucagina gerisi bos. hem sezeryan fikrine alistirirsan kendini sonra toparlanman daha kolay olur.

ama epidural sezeryani tavsiye ederim, dogar dogmaz bebegini gormek cok guzel bir duygu.opuyorumnanaktan

yakalandım deymi:kedi:
alıştırmaya çalışıyom şimdi kendimi
ama aklım hala ya dönersede:emir_bebek:
hayırlısını diliyorum artık
diyom şimdi döner allah korusun başka bir engel olur daha da üzülürüm diye
inşallah hepimiz hayırlıyla kucağımıza alırız bebişlerimizi
epidural istiyom bende ama kociş korkiy sen o ortamı görünce belkim panik yaparsın diy
güvenemiy bana.ama ben kendime güveniyom yaaaaaaaaaa

X