354. Dönem (Şubat/Mart 2014) Kısa Dönem Er ve Yedek Subay Yârenleri

ALINTI

Evci izni: Evci iznine çıkabilmek için komutanınızdan izin alarak yazıcıya başvurursunuz. Sizden evci iznine çıktığınızda kalacağınız bir adres vermenizi ister.(O şehirdeki bir otel veya misafirhane olabilir.) Belgeleri sizin için yazıcı hazırlar. Evci iznine anneniz,babanız, evli kardeşiniz veya eşiniz çıkartabilir. Yanlarında nüfus cüzdanı, evli kardeşler için evli olduklarını gösteren bir belge getirmeleri gerekir. Gerekli bilgileri yazıcıdan öğrenirsiniz. Ben ustalığım sırasında cumartesi 8:00'de çıkıp pazar akşamı 3:00 gibi teslim olmuştum. Ne zaman çıkıp gelmeniz gerektiği belgede yazar. Acemilik sonrası evci iznine çıkarsanız cuma çıkıp pazar teslim olursunuz.

Not: Acemilik sonrası evci izninde pek sıkıntı çıkmadığı söyleniyor. Askerliği uzatmaz.

Buyrun kızlar

yemin törenindeki izn özel bi durumdur belki :) çünkü oldu yani biliyorum, bekar abla bi başına aldı getirdi evine :) bizzat yaşamasam neyse de

Canim skntilarin her neyse geçmişte kalsin Allahim hep kalbine hayatina huzur versin inşallah.
Düzenli saglikli beslenme ve sporla emin ol verirsin azim istikrar şart bu ışte, Allah kolaylik nasip etsin , spor sayfam güncel benim , bu ara sadece özel dönem oldugundan dinlenmem gerekiyor birkac güne devam ediyorum yine

öyle bişey mi var nerde okudun acaba canım ? evci izni sürekli alınabiliyor diye biliyorum belkide ben yanlış biliyorumdur
Canim ben burdan okudum , sanirim eşi askerlik yapan bir blogger:

Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreninden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreninden hemen sonra evci iznine çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir. Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor?, kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri çarşı izni verilir. 3 gün boyunca çarşıya çıkarlar. (Bize 3 günde vermişlerdi ama bazı yerlerde 2 günde verebilirler artık düştüğünüz birliğe göre değişiklik gösterebilir.) Birde isteyenler yemin töreninden sonra 7 günlük dağıtım izni kullanabilirler. Ama bu 7 günlük dağıtım izni askerlikten sayılmıyor. Yani dağıtım izni kullananlar, kullanmayanlardan 7 gün sonra terhis olurlar. Ayrıca dağıtım izninde yol izni vermezler.

yani evci iznine çıkanlar dağıtım izni kullanamayacak mı öyle şey olur mu.şimdi jandarmalar yemin töreninden sonra bi kaç jhafta orda kalıyor ama diğerleri kalmıyor dagılıyor heralde bu soru o yüzdendir diğerleri içindir bu benim kendi fikrim

Umarim öyledir yoksa kahrolurum: (

hadi gözün aydınnn

benim için de "0 282" mutluluk olacak

İşte benim de Mart 20'den sonra görmek isteyeceğim telefon kodu

benim için de "0 282" mutluluk olacak

Kesinlikle öyle canım :) bizde günde 3 4 kere konusuyoruz çok şükür :) yemin törenleri 28şubatmış son derece rahat biryermiş çok memnun askerim gitmeden telefon kartı alsın suan kantınde yokmus getirteceklermiş sıkıntı yaşamaz alıp giderse bazıları almadan gelmiş arayamıyorlar diyordu :)

Amin inşallah canım Allah razı olsun:) Tamam canım bende elimden geldiğince katılacam sana

güle güle git canım çok çabukk dönn unutmakii bir sevenin bekleyenin varr... gitttii 19.30 daa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…