Merhaba arkadaşlar,
kısa yoldan nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Hemen hemen 7 yıllık evliyim. Bunca zamandır aklın nerdeydi niye çocuk yapmadınız diyecek arkadaşlar olacaktır (haklı olarak) diye baştan bunları anlatma ihtiyacı duyuyuyorum bir sebep bu.. diğeri de bunların çoğunu ailemden bile sakladım üzülmesinler diye. şimdi biraz da içimi dökmek, anlatmak istiyorum.. Eşimle ikimizinde bekarlığı rahat maddi durumlarımız iyiyken evlendikten sonra eşim ilk 5 yıl çoğu zaman işsiz kaldı, çalıştı maaşını alamadı, askere gitti geldi vs. 5 yıl çok acı (maddi anlamda) sıkıntılarla geçti ben hep çalıştım (gündüz işte geceleri de evden internetten çalışıyordum) maaşım 450 liraydı evimiz kira ve bekarlıktan kalan kredi kartı boçları.. düşünün artık. banyoya tüp bile yılda bir alıyorduk :) yazın soğuk suyla kışın su ısıtıcıda kaynatıp kovadan yıkandık
. ekmek bile alamadığımız günler oldu tarifini öğrendim evde ekmek yaptım süper oldu ayrı konu:) ev sobalı çatısız çok eski rutubetli.. evin içinde battaniyelerle geziyordum.. Bırakın süsü kıyafeti 5 yıl boyunca bir çorap, iç çamaşırı bile satın almadım. Allahtan bekarlıktan çok vardı :) Belki ilk 5 yıl neden çocuk yapmadığımızı umarım anlatabilmişimdir. Şimdi bunca şeye rağmen pişmanım ayrı konu.. Doğrusunu Allah bilir.
2yıl önce herşey normale döndü düzgün kaloriferli bir eve çıktık ve çalışmalara başladık. Hemen olacak sandım :) tabi çocuk olmadı 3-4 ay sonra doktora gittim ultrasonda baktı sağ overde minicik bir kist var olur onlar geçer bir önemi yok dedi. Sen adetinin 2 ya da 3. günü gel (benim reglim 4. gün kesiliyor) hormon tahlillerini yapalım dedi. İşte o gün bugündür benim reglimin 2. 3. günü hafta sonuna denk geldi.. bir sonraki bir sonraki derken bir baktım 1,5 yıl olmuş tabi o arada hep bir umut belki bu ay hamile kalırım diye..:26: Eşim de sperm testini sen önce bir git sorun yoksa ben de giderim diyor o da gitmedi.. Zaten ikimizde hastaneye adım atamayanlardanız böyle 1,5 yıl daha geçti.
Bu arada işlerimizden ayrıldık kendi işimizi kurduk ve ben 4 ay önce bir gün denk getirip gittim. Girişteki kız bana demez mi muayene olamazsınız sigortanız yok bağkur borcunuz var. (Ben 6 ay dolmadığı için işsizlik sigortasından yararlanabileceğimi sanıyordum) O sırada kafam gitmiş ücretini sorup ödeyeyim demek aklıma da gelmedi dışarı çıktım hüngür hüngür ağladım zaten 1,5 yılda ancak denk getirmişim o da olmadı diye.. 2 ay sonra özele gittim o test 180-350 arası değişiyor 180 lira bizde dedi.. Gene yaptıramadım
İnşallah en kısa sürede bağkur borcumuzu ödeyip sağlık hizmetlerinden yararlanıcaz ama artık beklemeye ertelemeye gücüm psikolojim dayanmıyor.. Aklıma bin tane sorun geliyor bende şu mu var eşimde bu mu var diye merak etmekten yıllardır harap oldum. Zaten bu psikolojide olacağı varsa da olmaz kuruntu yapmaktan. Her ay adetimin ilk günü saatlerce ağladığımı zaten söylememe gerek yok.. Sizlerde yaşadınız yaşıyorsunuz.. biliyorum çünkü ilk kez yazsam da sizleri yıllardır sürekli okudum.. Sizlerle ağladım sizlerle güldüm sevindim.
Şimdi benim sizlere sorum şu.. benim kontrollerim için ille önce o testlerden mi başlanması gerekir? Mesela hormon testlerinden değil de atıyorum rahim filminden başlamaz mı doktor? ya da yumurtluyor mu, yumurtası çatlıyor mu diye bakılmaz mı ilk gidişte.. Çünkü inat ediyor hafta sonu oluyor reglim.
Bir de sağlık güvencesi olmayanlar için bu test ve filmlerin (hormon testleri, rahim filmi, muayene, ultrason sperm testi ne gerekiyorsa artık) ücretleri ne kadardır devlet hastanelerinde bunları bilen varsa söylerse sevinirim.
Allah en kısa zamanda bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip etsin, inşallah olanlara da sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.