• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Canım içinde yaşıyan sensin o yüzden ne desem boş o durumu yaşıycazki anlıyalım seni ama ailesinin sorunları oldugu için böyle yaptı bence askerin yoksa oda istemezmiydi gelip tanışsın aileler 2014ü beklemek zormu olurdu tatlım söylemesi kolay ama bazı şeylerde oturmuş olurdu hem belki daha erken olurdu nerden bilebilirizki kaderin ne göstericegini ailesine karşı neden savunmasın seni öyle bir durumunuz olmadı diye biliyorum sadece bu tanışmadanda anlayamazsınki canım benim üzüldüm açıkcası okadar sene bekledin böyle olmamalı biranda degişmemeli birşeyler :25:

zeynep aılem bılıyor ahmetı ve devamlı sorup duruyorlar aılesınden bıraz bassedınce nasıl aıle demeye başlıyorlar karısık ınsanlar demeye başlıyorlar.2014 beklenır belkı laf ları yıyıp oturrarak ama başka sorunlarda var.ben 15 ay askerlıgı bekledım bana hıssettırmedı guvensızlıgını ama gecen 23 nısan da resmen guvenmedıgını dıle getırdı.suphe ıle yaklaştı.olayda yengemın kardesı yerımı sordu kadıkoydeyım dedım bende oraya gelıcem bulusur demesı.bunu ahmete soledım o gun bana vay belkıde suan onlasın ben gormuyorum nasılsa falan.cocukla bulusmadım bıle.dırek eve gıttım.her seye karısıyor kısıtlıyor.ustune sadece msjlasmak artık bana basıt gelıyor.ben yanımda olsun ıstıyorum ole bıle olmasa konusmak ısıtyorum ama benı bole cok zorluyor hem uzak hem ıletısım yok.sende bılıyorsun askerlıgın son 3 ayını nasıl atlattıgımı

canım benden sana bir tavsiye...
olayları çok iyi bilmiyorum..yorum da yapamıyorum..
ama sen onu okadar bekledın asker yolu gözledın bunun hatrına bıle davranışlarına dıkkat etmelı..
benım yorumum bıraz belkı uzucu olacak.. ama...
tatlım bence baştan nasılsa sonuda öyle olur....
çok zor bılıyorum ama.....
ınan belkı şimdi üzülmen sonradan üzülmenden ıyıdır....
evlenınce hersey daha farklı oluyorr...
zor bır surec....
evlendıgın adam kaytsız sartsız yanında olmalı bu cok öenmlııııı
sakın unutma bunuuu...
tölere etgısın seylerı daha sonra tolere edemeyebılırsınnn..suan askınla sevgınle tolere edıyrsun buna sakın aldanma.evlenınce hıc tolere edemıyosun....
sonradan uuzlmektense şimdii uzulmen daha ıyıdır.....
bılıyorum bıraz sert oldu yazdıklarım ama... dost tavsıyesıııı
yıne dıyrm ılıskı boyutunu bılmyrm benımkı kısısel yorum olarak algılama...genel bır ılskı yorumu yapıyorum.

haklısın canım evlı arkadasım da suan cok sorun cekıyor bugun konustuk daha oda senın gıbı soluyor.

bizde izin kullandıkk yemin töreninden sonraa...ama ben pişman değilim oizinde çook güzelvakit geçirmiştiikk benim okulum da tatildi iyiki izin kullandı diyorum sen de orasını düşüün ne var kii bizde birhafta sonra kavusuruuzz...

Orası öylede kuzum benim ki ikinci izni kullandığında kızamık oldu:5:Hastalık çektik sonrada bana bulaştırdı hiçbişi anlamadık izinden:43:Hoş sonrasında 20 gün hava değişimi verdiler çokda iyi oldu ama işte:26:

hakkımızda hayırlısı Allah dan dılegım hkkımda hayırlısı degılse bıan once unutmak yoluma bakmak ısıtoyurm her gelen yıllarımı çalmakdan başka bırşey yapmıyor.bak gene elımde koca sıfır.15 ay askerlık bekledım dıle kolay

Canım Allah yardımcın olsun:5: pek bilmiyorum hikayenizi ilişkinizi ama biraz zaman tanısanız birbirinize:26:

zeynep aılem bılıyor ahmetı ve devamlı sorup duruyorlar aılesınden bıraz bassedınce nasıl aıle demeye başlıyorlar karısık ınsanlar demeye başlıyorlar.2014 beklenır belkı laf ları yıyıp oturrarak ama başka sorunlarda var.ben 15 ay askerlıgı bekledım bana hıssettırmedı guvensızlıgını ama gecen 23 nısan da resmen guvenmedıgını dıle getırdı.suphe ıle yaklaştı.olayda yengemın kardesı yerımı sordu kadıkoydeyım dedım bende oraya gelıcem bulusur demesı.bunu ahmete soledım o gun bana vay belkıde suan onlasın ben gormuyorum nasılsa falan.cocukla bulusmadım bıle.dırek eve gıttım.her seye karısıyor kısıtlıyor.ustune sadece msjlasmak artık bana basıt gelıyor.ben yanımda olsun ıstıyorum ole bıle olmasa konusmak ısıtyorum ama benı bole cok zorluyor hem uzak hem ıletısım yok.sende bılıyorsun askerlıgın son 3 ayını nasıl atlattıgımı

Ailenle sevdigin arasında kalmak zordur canım haklısın insanlara durumu anlatmak iki arada kalmak zor canım onun için birşey diyemem ama kıskanması olabilir oda bu durumlardan dolayı seni kaybetmemek adına tereddüte düşmüş o yüzden böyle davranmış bence hangimiz yapmıyoruzki ama yaklaşımının nasıl olduguna bağlı tabiki..Msjlaşmak çözmez sorunları konuşmak görüşmek gerekir ama ailesinin durumu önemli askerinin yaşadıgı psikoloji önemli askerden yeni geldi bak bazı şeyleri henüz atlatmammış olabilir ailesinin sorunlarıda tam üzerine geldi buna göre düşün karar ver derim canım:25: son aylarının nasıl geçtigini nasıl atlattıgını biliyorum kuzum o yüzden çok üstelemek istemiyorum sen en dogru kararı vericeksin elbette rabbim gönlüne göre versin inşallah:nazar:

Son düzenleme:
aslında sevmekden cok ayrılık acısı cekmek daha zormus.yuzumden ates cıkıyor resmen.nefes almakla almamak arası.eve gıtmek ıstıyorum bıan once ..

Orası öylede kuzum benim ki ikinci izni kullandığında kızamık oldu:5:Hastalık çektik sonrada bana bulaştırdı hiçbişi anlamadık izinden:43:Hoş sonrasında 20 gün hava değişimi verdiler çokda iyi oldu ama işte:26:

büyük geçmişolsuunn..kızamık lafını duyunca içimi acı kaplıyorr biz de kütahya da karantina bekledik 15 gün .duymuşundur belki yemin törenine gidip de göremeden gelenlerdenim bende kütahya kızamık mağdurlarıı..çook şükür bişe olmadan atlattık ve 1 haftalık izne gelmiştii çook güzeldii o zamanlaaarr ..az kaldıı gelecekler AALLh ın izni ilee..

büyük geçmişolsuunn..kızamık lafını duyunca içimi acı kaplıyorr biz de kütahya da karantina bekledik 15 gün .duymuşundur belki yemin törenine gidip de göremeden gelenlerdenim bende kütahya kızamık mağdurlarıı..çook şükür bişe olmadan atlattık ve 1 haftalık izne gelmiştii çook güzeldii o zamanlaaarr ..az kaldıı gelecekler AALLh ın izni ilee..

Evet canım biliyorum burdaydım bende takip ediyordum:5:Teşekkür ederim:38: Evet az kaldı demekden başka bişe avutmuyor bizi zaten:ssz:Geçiyor bi şekilde :)

kızlar nasılsınız bayadır yazamıyodum pc m bozuldu..tel den de sorunlu olunca böle işte..herkes nasıl bakalım..yedik nerdeyse şafagı..

allahtan küsme gibi bir huyları yok canım haklısın,alınıyor ben sonra tamam hayatım şöyle böyle diyince konuyu bile unutuyor kıyamam :9:
ben alışveriş yapmakta istemiyorum para harcamıyım ki gelince bol bol gezebilelim sonuçta gelir gelmez işe gircek ama 1 ay maaş alamıcak :50:

valla canım ben de istemekle yetiniyorum. aylardır hiçbir şey alamadım. borçlardan nefes bile alamadım. sadece ayda 1000tl kredi ödüyordum ki 5 kredi kartı, eşya borçları artı faturalar ve artı yaşamak için gerekli miktar var. nasıl bu güne geldim bilmiyorum. çok şükür borçlar da bu ay bitecek. ve eşim gelecek :1: ayarlamış güya. askerliği aradan çıkarırken borçlar da bitiyormuş. mecbur bu ay da para artırmam lazım. maaş almayacak temmuza kadar, memlekete gideceğiz, gezme tozma derken... bakalım ay sonunu getirebilecek miyim. aman ne yapalım yeter ki gelsinler....

ben çok küserim, neyse ki onlar küsmüyor yoksa zordu işimiz.

aslında sürekli böyle değilim canım geçen hafta dinçtim heyecanlıydım bu hafta çöktüm gene ayın 7si doğum günüm sevdiceğim yanımda olamayacağı için üzülüyor onu böyle görünce bende üzülüyorum işte :50:

bizim de evlilik yıl dönümümüz 6 mayıs. ilkti ve ayrıyız. ne yapalım. dönüşlerini kutlarız biz de... ilk ve son ayrı geçirdiğimiz yılımız olsun.

kızlar bitti...

ayrıldım bugun suan acı cekıyorum bogazım dugum dugum ama onunu goremedıgım bu ılıskıde daha fazla yıpranmak ıstemıyorum.

hakkımızda hayırlısı Allah dan dılegım hkkımda hayırlısı degılse bıan once unutmak yoluma bakmak ısıtoyurm her gelen yıllarımı çalmakdan başka bırşey yapmıyor.bak gene elımde koca sıfır.15 ay askerlık bekledım dıle kolay

canım üzüldüm bitmesine. ama bazen kangren olmuş organı kesmenin hayırlı olması gibi, bizi üzen insanları hayatımızdan çıkarmak da hayır olabilir. geçen zamanına ve verdiğin emeğe üzülme. her yaşanan insana bir şeyler öğretiyor.

evlilik gerçekten çok farklı. sevgiliyken hiç sorun yaşamayanlar bile evlenince sorun yaşayabiliyor. çünkü evlenmek, aynı evde yaşamak olmuyor sadece. her hareketi her huyu, her davranışı, ailesinin mimiklerine kadar seni etkiliyor.

evlenmeden önce için çok rahat olmalı. hiç şüphen olmamalı. bu da karşındaki insanın sana güven vermesiyle olur. dimdik durmalı. ailesini tanıyamazsın, sadece eşinin seni koruyacağını bilir ve güvenirsin. ben eşimin ailesini nişandan 2 gün önce gördüm. ama aklımda hiç şüphe yoktu. sıkıntı yaşamayacağımı biliyordum. acele etme, hayırlısı oysa dönüp dolaşır gelir. ama hayırlısı o değilse de varsın olmasın canım. can yakar tüm bunlar. ama bizi olgunlaştırır ve doğruyu görmemizi sağlar.

valla canım ben de istemekle yetiniyorum. aylardır hiçbir şey alamadım. borçlardan nefes bile alamadım. sadece ayda 1000tl kredi ödüyordum ki 5 kredi kartı, eşya borçları artı faturalar ve artı yaşamak için gerekli miktar var. nasıl bu güne geldim bilmiyorum. çok şükür borçlar da bu ay bitecek. ve eşim gelecek :1: ayarlamış güya. askerliği aradan çıkarırken borçlar da bitiyormuş. mecbur bu ay da para artırmam lazım. maaş almayacak temmuza kadar, memlekete gideceğiz, gezme tozma derken... bakalım ay sonunu getirebilecek miyim. aman ne yapalım yeter ki gelsinler....

ben çok küserim, neyse ki onlar küsmüyor yoksa zordu işimiz.

bizim de evlilik yıl dönümümüz 6 mayıs. ilkti ve ayrıyız. ne yapalım. dönüşlerini kutlarız biz de... ilk ve son ayrı geçirdiğimiz yılımız olsun.

canım üzüldüm bitmesine. ama bazen kangren olmuş organı kesmenin hayırlı olması gibi, bizi üzen insanları hayatımızdan çıkarmak da hayır olabilir. geçen zamanına ve verdiğin emeğe üzülme. her yaşanan insana bir şeyler öğretiyor.

evlilik gerçekten çok farklı. sevgiliyken hiç sorun yaşamayanlar bile evlenince sorun yaşayabiliyor. çünkü evlenmek, aynı evde yaşamak olmuyor sadece. her hareketi her huyu, her davranışı, ailesinin mimiklerine kadar seni etkiliyor.

evlenmeden önce için çok rahat olmalı. hiç şüphen olmamalı. bu da karşındaki insanın sana güven vermesiyle olur. dimdik durmalı. ailesini tanıyamazsın, sadece eşinin seni koruyacağını bilir ve güvenirsin. ben eşimin ailesini nişandan 2 gün önce gördüm. ama aklımda hiç şüphe yoktu. sıkıntı yaşamayacağımı biliyordum. acele etme, hayırlısı oysa dönüp dolaşır gelir. ama hayırlısı o değilse de varsın olmasın canım. can yakar tüm bunlar. ama bizi olgunlaştırır ve doğruyu görmemizi sağlar.

aynı durumlardayız canım ikimizin kredi kartları vardı birşey almadım ama taksitlerimiz yetti arada bir ona da gönderdim bir de çeyiz için takside girdim ee bi de öğrenciyim düşün 2 tane burs alıyorum ve kesinlikle ailemden isteyemem hakikaten ben 5aydır nasıl geçindim diye şoklardayım:53: dediğin gibi gelince de maaş alamayacaklar ikimizde ailelerimizden birşey isteyemeyiz geldikten sonra 1 ay daha zorlanıcaz yani :50:

aynı durumlardayız canım ikimizin kredi kartları vardı birşey almadım ama taksitlerimiz yetti arada bir ona da gönderdim bir de çeyiz için takside girdim ee bi de öğrenciyim düşün 2 tane burs alıyorum ve kesinlikle ailemden isteyemem hakikaten ben 5aydır nasıl geçindim diye şoklardayım:53: dediğin gibi gelince de maaş alamayacaaklar ikimizde ailelerimizden birşey isteyemeyiz geldikten sonra 1 ay daha zorlanıcaz yani :50:

bir an önce maaş alırlar da rahatlarız inşallah. :31:bu askerliğin mantığını asla anlayamayacağım. çalışan adamı işinden aldılar, yerine başkasını da bulup ona maaş vermeye başladılar. bir sürü kişiyi bu şekilde aldılar ve askeriyede yediriyor, içiriyor o kadar masrafı karşılıyor devlet. aileler geride perişan oluyor. hadi ben çalışıyorum, çalışmayan eşler ne olacak? maaşlı er sistemine geçseler ve gerçekten isteyenler yapsa. hayır devletimizi milletimizi korumayı öğrendiler desem öyle bir şey de öğrenmediler. :31: hiçbir zaman anlayamam herhalde. :ssz:

bir an önce maaş alırlar da rahatlarız inşallah. :31:bu askerliğin mantığını asla anlayamayacağım. çalışan adamı işinden aldılar, yerine başkasını da bulup ona maaş vermeye başladılar. bir sürü kişiyi bu şekilde aldılar ve askeriyede yediriyor, içiriyor o kadar masrafı karşılıyor devlet. aileler geride perişan oluyor. hadi ben çalışıyorum, çalışmayan eşler ne olacak? maaşlı er sistemine geçseler ve gerçekten isteyenler yapsa. hayır devletimizi milletimizi korumayı öğrendiler desem öyle bir şey de öğrenmediler. :31: hiçbir zaman anlayamam herhalde. :ssz:

kesinlikle profesyonel ordu sistemine geçilmeli ve isteyenler yapmalı,elinde işi gücü olmayanlara da büyük bir iyilik olur..bizimkilerin geçirdiği zaman boşa geçmiş zaman resmen

Günaydın canlarr bir haftayı daha bitirdik umarım geride kalan 20 günde su gibi geçer :16:
ben okula kaçıyorum gününüz güzel geçer inşallah görüşürüz :16:

:20::72:Günaydın arkadaşlar şafagımız 20:72::20:
:20:Artık 20li sayılar olmuycak başkada yok olsada biz yokuz zamanımız yok:20:
:10:Bugün güzel vatanımızdan DENİZLİdeyiz DENİZLİmize selam yola devam:10:
Eki Görüntüle 696036
Bakalım DENİZLİmizin nesi meşhurmuş?
Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti, Buldan Bezi, Havlu ve Bornoz Uretimi, Guney Selalesi, Karahayit Kaplicalari, Kizildere Jeotermal Kaynagi , Denizli Horozu​
:nazar:Herkese hayırlı cumalar hayırlarada vesile olsun inşallah:nazar:
:23:

Günaydınn hepinize....

bende ..eşimin bir lafı var askerlik adama çok şey katar lafına karşı askerlik boş adama birşey görmemiş adama çok şey katar benim gibisinden götürüyor daha der..Eşim zaten yurtlarda kalmıs zorluk cekmıs kucuk yasta aılesınden ayrılmıs okul hayatı iş hayatı derken o aşamalardan geçmiş...Bu arada görevleri bırakmışlar artık görevleri devrettik dedi ...

nazlıcım üzülme diyemem üzül içine de atma 15 ay bekledım dıye uzulme dur bakalım herseyde vardır bır hayır hemen de kestırıp atmayın bu yenı bı ılskı degıl kı,hersey duzelebılır bu kırılma noktanızda oalbılır sızın hayatta..ya da en kotusunu dusun duzelmesse bıle ki bu en kötüsü değil emin ol..Hakkımızda neyin hayırlı olup olmadıgını o ınce detayı bız bılemeyız sen elınden gelenı yap sılıp atma bıtersede arkaya abktıgında yapmadıgın ıcın duyacagın bır pısmanlıgın olmasın

Back
X