• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Lovely cok sukur iyiyim bayram tatili bitti nişanlım gitti bu hafta sonu kuzenimin dugunu var onu bekliyorum bizim durumlar karışık biraz. Ev almak istoyoruz biraz pesinatimiz var dugunden sonra takilari da ekleyip ev alalim diyoruz bunun icinde biraz kayinvalidemle oturmam gerekicek kararsizim cok. Kiralar 1000 tl nisanlimlarin oturdugu semtte. İlk ay kira depozito ve emlakci komisyonu 3 kira bedeli, aboneliklr, boya derken bosa gidicek 6-7 bin. Hemen ev almak fikrimiz var ama nasil olucak cok kararsizim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ay ne diyeceğimi bilemedim eğer evlendikten çok kısa bir süre sonra ise ve kayınvalidenle anlaşabiliyorsan bence problem olmayacaktır. Eşya almadıysanız evinize göre alırsınız hem şimdi tutsanız 3 ay oturup çıksanız eşyalar taşınırken çizilecek, kırılacak hiç gerek yok derim ama kayınvalidenle oturmak yerine başka ne yapılabilir bunu bir düşünün çünkü en iyisiyle bile 3 ay oturamam çok sevmeme ve çok iyi anlaşamama rağmen.

selam mıllet seker yuklemem bugun yapılmadı 2 hafta sonra gıdecegm tekrar bugunınanılmaz yorgn halsz bas donmelı mıgde bulantılı kendımle alakalı keyfszbır gun gecırıyorummm ..

sizler nasılsınz?

fairycim canım kıralar baya yuksekmıs annenlern orda sen yıne kendı muhıtıne bakcanım butcene uygun bsy bulablrsn belkı...

merci kuzum gecmısler olsn hay allah nazara gelsın bnde az once yazıcıma kagt sıkıstı makınanın arksnı actm ısınmıs baya butun parmaklarmı yaptım buzz da bulamadm :5:

muss canımmm kv oturma fıkrı bana pek parlak gelmıyor yanı ben gercekten 1 ay bıle tahammul edebılecegmı dusunmuyorum ama gecıcı bır surelgne dıosun o sure kafan belkı uzun belkı kısa bılemıyorum kv de anlasabılıosan oturablrsn ama lovelynn dedgı gıbı en ıyısıyle bıle 3 ay dan fazla kı 3 ay bana gore cok uzun baska yolu yokmu canım alternatf uretsenz bıraz bırıkımımız var demssn pesınat ıcın yeterlı degılmı o kısmı anlayamadm smdı emlakcıalrn boyle bır sıstemı varmıs yanı baskasndan duydum adamla anlasıosun atıorum elınde 10 bın tl var dıosunkı 3 ay snra dugunum var 3 ay snrada nıkahta 30 bın tl mı takıldı verdgn 10 bınle totalde 40 bın pesınatvermıs sayılıosun ve kalanı konut kredısı ama bunu arastrman gerekr bnm bı tanıdgm oyle alms ne kdr guvenrlr bır yoldr hıc bılememama sorusturablrsn...

Lovely tek alternatifimiz kira canim baska yolu yok sadece beyaz esyalari aldik bayideler kararsiz oldugumuz icin biraz salladik buyuk esyalari. Aslinda resmiyet var arada cok samimi bir iliskimiz yok ve nisanlim her olayda arayi bulur ki kv de herseye karisan biri degil anlasma noktasinda sikinti cekecegimi sanmiyorum. Ki kv ve kp aldi beni karsisina konustu dugun yapacagiz dururumuz orta halli gonul ister ki size ev alabilelim ama hem dugun hem altinlar hem esyaa cok zor. Bizim tek destek olabilecegimiz sey böyle olablir dedi. Nisanlimin abisi ve esi de calisti ev aldilar duzenlerini yerine oturttular ki cok sorumsuzdur abisi cocuguna bakti 4 sene birlikte oturdular onlar hic para yoken altindan kalktilar. kredi odeyebilmeleri icin calissinlar die.

Nenacim uyum konusunda sikinti yasamam zaten fikrimiz ocakta yani kışın alalim istiyoruz. Dedigin gibi bir tane mutahite denk geldik ama ev 280 bindi bizi fazlasiyla astigindan girismedik. Diger baktiklarimiz evlerde oyle birsey olmaz dediler. Bastan oyle yaparsak evi alinca esya alirken dugun masraflari ve esya icin para ayiramioz elimizde olan biten 30 bini ailesi ve nisanlimin birikimini komple pesinat yapmis oluoz. Nisanlim karismio sen karar ver dio iki arada kaldim anlayacaginiz.

Son düzenleme:
Lovely tek alternatifimiz kira canim baska yolu yok sadece beyaz esyalari aldik bayideler kararsiz oldugumuz icin biraz salladik buyuk esyalari. Aslinda resmiyet var arada cok samimi bir iliskimiz yok ve nisanlim her olayda arayi bulur ki kv de herseye karisan biri degil anlasma noktasinda sikinti cekecegimi sanmiyorum. Ki kv ve kp aldi beni karsisina konustu dugun yapacagiz dururumuz orta halli gonul ister ki size ev alabilelim ama hem dugun hem altinlar hem esyaa cok zor. Bizim tek destek olabilecegimiz sey böyle olablir dedi. Nisanlimin abisi ve esi de calisti ev aldilar duzenlerini yerine oturttular ki cok sorumsuzdur abisi cocuguna bakti 4 sene birlikte oturdular onlar hic para yoken altindan kalktilar. kredi odeyebilmeleri icin calissinlar die.

Nenacim uyum konusunda sikinti yasamam zaten fikrimiz ocakta yani kışın alalim istiyoruz. Dedigin gibi bir tane mutahite denk geldik ama ev 280 bindi bizi fazlasiyla astigindan girismedik. Diger baktiklarimiz evlerde oyle birsey olmaz dediler. Bastan oyle yaparsak evi alinca esya alirken dugun masraflari ve esya icin para ayiramioz elimizde olan biten 30 bini ailesi ve nisanlimin birikimini komple pesinat yapmis oluoz. Nisanlim karismio sen karar ver dio iki arada kaldim anlayacaginiz.

muss canım dogru kararı sen verırsın sızı alıp karsıalrına cokta mantıklı konusmuslar karar senın olablr oturun hem evınızı alınca gıdıceksnz hıc fena olmaz bn kendı kv den yola cıkarak oturmam dedım kı oturmam yanı sennkıler anlayıslı usturuplu adam gbı konsuamsnı bılen bırılerı heralde bsylerı guzel dıel getrmısler en azından ...

muss canım dogru kararı sen verırsın sızı alıp karsıalrına cokta mantıklı konusmuslar karar senın olablr oturun hem evınızı alınca gıdıceksnz hıc fena olmaz bn kendı kv den yola cıkarak oturmam dedım kı oturmam yanı sennkıler anlayıslı usturuplu adam gbı konsuamsnı bılen bırılerı heralde bsylerı guzel dıel getrmısler en azından ...

Kesinlikle canim bu arada benim nisanlimda gocmen aile yapilarini az cok bilirsin anlayisli kulturlu uyumlu insanlar. Bakalim canimm sanirim cok karisigim ama kabul edicem.

Kesinlikle canim bu arada benim nisanlimda gocmen aile yapilarini az cok bilirsin anlayisli kulturlu uyumlu insanlar. Bakalim canimm sanirim cok karisigim ama kabul edicem.

nereliydi nişanlın , bizim oralardanmıydı... nezih,anlayışlı ve yardm severlerdir o konuda sıkıntı cekmezsnde kuralları agır oluyor gocmenlern ınsallah sen oylelerıne denk gelmemıssındr muss cum

nereliydi nişanlın , bizim oralardanmıydı... nezih,anlayışlı ve yardm severlerdir o konuda sıkıntı cekmezsnde kuralları agır oluyor gocmenlern ınsallah sen oylelerıne denk gelmemıssındr muss cum

Bulgaristan canim nisanlim orada dogmus, 89 da gelmisler. Evet kuzum ama sirf gocmenlerin olduklari mahallede yasamiolar sehrin icinde uyum saglamislar ketum degiller oyle agir kurallari beklentileri yok bizden ya da benden.

valla musscum kabul et kendı huzurunz bozulmıcgna ınanıyorsan sende uyumluysan kı oylesndr karsı taraftanda sıkılmıcaksan kabul et ama dez avantjları cok evlılıgınn en guzel zamanlarnda cok rahat edemıceksn bnm en yakın arkdsm 1,5 yıl yasadı halada yasıyor smdı ev bakıyoruz cıkıcaz dıo kadın bunaldı artkk kv anlaysszın tekı kadın eve gelıo ısten aksam yemegnı yapıo evı toparlıo ustune bıde kv dıer cocukları her aksam ugruo yemek varmı dıe soruolar boyle hödükler yani arkdsm bıde sey dıo kelebekcım evlılıgmn en guzel ayları zıyan oldu ceyızıme bıle dokunamdm evde hazır ol vazıyette her gun kıyafetle oturmak zorundaym cat kapı gelen cok oluo dıo kı bılırım bızım bosnaklarda o adett var canı sıkılan gelır aramak yok musaıtmsnz dıe o konudan annemde cok muzdarıptı...

Bulgaristan canim nisanlim orada dogmus, 89 da gelmisler. Evet kuzum ama sirf gocmenlerin olduklari mahallede yasamiolar sehrin icinde uyum saglamislar ketum degiller oyle agir kurallari beklentileri yok bizden ya da benden.

he ıyı bulgarlar bızden daha ıyıdr cok arkdsm var:1::1: bızımkılern kuralalrı cok agır zaten sen gelemzsn ole seylere bı gun anlatsam sana yok abarttma nena dersn yanı:1:

he ıyı bulgarlar bızden daha ıyıdr cok arkdsm var:1::1: Bızımkılern kuralalrı cok agır zaten sen gelemzsn ole seylere bı gun anlatsam sana yok abarttma nena dersn yanı:1:

nena allasen gelinlere ne ağırlığı var kız bolca altımn takıyorsunuz bumu ağır taşıması yük .)))))))))))) siz gelin alırken herşeyi yapıyosunuz adetleriniz böyle alt tarafı 6 7 elbise giydiriyorsunuz yahu geline bişi yapmıyorsunuz olan damada oluyor

muss bu konuda çok yorumsuz kalmak istesemde ben yapamazdm benim tahamülüm pek yoktur biliyorum zor bir karar ama yaparım diyorsan yaşşarım dersen yaşa evi nerden baktınız bilmem ama bizde bakıyoruz istanbul ateş pahası 130 150 bine anca şimdi alabilir pendikten felan bulduk kurtköy çekmeköy oralar yatırım amaçlı alcaz yani evler ateşpahası 80 m2 anca alırız biz :(

ben aillerle yaşayamam bilerek uzakta yaşadım ilişkimize çok müdahale etmiyorlar ama babası herşeyi kendi dediği gibi olsun ister çok seviyorum ama ben kuralcıyım kendi dediğimi yapar insanalrı yönlendirirrim babası da benim gibi olunca ben geri çekiliyorum beklentisi olmasın die ama seviyorum da yine de aynı evde yaşayamam malesef çok zor olurdu

sende 4 5 ay yaşıcaksan neden olmasın akşam uyumadan uyumaya geliceksin çalışıyorsun demi

Canım en iyisini sen bilirsin ama ev ustune ev kurulmaz derim ben hep. Nenanin da soyledigi gibi evliliginin en guzel zamanlarini anlarla gecirmek zorundasin bazen insan evlediginde esiyle bile uyum problemleri yasarken sen bide butun aileye uyum sağlamak zorunda kalicaksin. Bende kayinvalidemi cok severim ama beraber yasamak da istemem yani herkesin ayri bi duzeni var. Ben senin yerinde olsam kiraya cikar bikac yil icinde de birikimle ev almayi dusunurdum ama dedigim gibi en iyisini sen bilirsin

valla musscum kabul et kendı huzurunz bozulmıcgna ınanıyorsan sende uyumluysan kı oylesndr karsı taraftanda sıkılmıcaksan kabul et ama dez avantjları cok evlılıgınn en guzel zamanlarnda cok rahat edemıceksn bnm en yakın arkdsm 1,5 yıl yasadı halada yasıyor smdı ev bakıyoruz cıkıcaz dıo kadın bunaldı artkk kv anlaysszın tekı kadın eve gelıo ısten aksam yemegnı yapıo evı toparlıo ustune bıde kv dıer cocukları her aksam ugruo yemek varmı dıe soruolar boyle hödükler yani arkdsm bıde sey dıo kelebekcım evlılıgmn en guzel ayları zıyan oldu ceyızıme bıle dokunamdm evde hazır ol vazıyette her gun kıyafetle oturmak zorundaym cat kapı gelen cok oluo dıo kı bılırım bızım bosnaklarda o adett var canı sıkılan gelır aramak yok musaıtmsnz dıe o konudan annemde cok muzdarıptı...

kısacası özel hayat yok kocanla donla oturamazsın tv başında

Bizimkilerde selanik göçmeni canım.

kısacası özel hayat yok kocanla donla oturamazsın tv başında

Ahahahah bu yoruma koptum. Aramızda donla oturan biri varmış tv karşısında.:1:

Offf iki defa uzun uzun yazdim uygulama hata verdi kapatti kendini silindi hepsi.
Rosecum calismiyorum sehir degisikligi yapacagim icin is arama surecim olucak beylikduzunde oturuyorlar 2+1 120 mkare evler 180-190 dan asagi yok. Evler hep yeni bu taraflarda. Calisio olsam dusunmezdim kira konusunda ama is bulmam zaman alirsa die endiseleniyorum. Kiralarda 1000 lira civari asagi yukari.
Merci canim ev ev ustune olmaz farkindayim bu ihtimali dusunmek istemezdim ama kiraya para verip 2-3 senede calissak birikimimiz yerinde sayar hatta harcariz belki hemen is bulamaz isem.
Nena ve fairytale bende rahat olamam sevdigim ile yillsrdir bekleyip hayalini kurdugum yuvayi ertelemek istemiorum ama is esysyi alip eve girmek ile olmuo 7 sene icindeyiz bizimkiler daha fazla beklememizi istemediler. Her birinin tek tek hayal kurarak aldigim ceyizimi kullanmsk icin gun saymak istemiyorumm. Off cok aradsyim dugunum konusunda bir sikibti yok hersey istedigim gibi ama gecinebilme ihtimali kafami allak bullak edio.
Aldebaran sagol kuzum hepiniz cok yardimci oldunuz bunlari birilerine anlatmak bile o kadar iyi geldi ki bana Allah hepinizden razi olsun.

Back