• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

343. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

hava cok soguk olmasa bile terleyip terleyip ruzgar yiyiyorlar. benimki de belli etmiyor ama oksurukten ses catallanmasindan usutmek uzere. revirde verdigi ilca 2gundur gelmemis hala. en azindan belki kisa gecirir hastaligini.
yemekler de cok kotu. ben caylarini ictim ordayken gecen hafta. kirec sadece tat diye birsey yok. orda hayatlarinin en degisik sinavini veriyorlar.
bize de onlara destek olmak dusuyor maalesef..

canım nasıl yandı yaa off çok kötü bir durum bu bir an önce bitirselerde gelseler tam kış aylarına denk geldi askerlikleri şimdi senin yazdıklarını okuyunca acaba benm askerimde mi üzülmeyeyim diye şartları saklıyo dedim allahım hepsini korusun:((

Üzme kendini hemen canım sadece ona karşı daha çok anlayışlı ol. Bunu anladım ben en çok da anlayışlı olmamız lazım kesinlikle askerdeki sevgilinize trip filan yapıp canını sıkmayın kızlar.

Kış olduğu için hasta oluyorlar 1 kişinin hasta olması bütn koğuşu etkiliyo sanırım :43: Almor haklısın sıra beklemeler havanın soguk olması sanırım anlayışlı olmamız gerekiyor ama merak edıyoruz işte :43: sabah aradı hasta olmus cok kotu oksuruyodu allah butun askerlerımıze salık sıhat versın :43: 1 kişi revire gıtmıs bronşit olmusun demıs doktor ıstıraat vermıs ama iştimaya çıkmak zorundalarmıs :43: keşke yazın gitselerdi böyle hastalıkla uğraşmazlardı :( Allah hepimize sabır versın

Evet canım tam kış ayının başında gittiler bahar ayının donlarında gelecekler bu biraz kötü oldu. Ama şu içtima olayı çok gıcık toplanıyorlar bahçede ayım oluyor 1 kişi bile eksik olsa bekleyin burda diyormuş komutan yarım saat sonra gelip sayıcam yine sayıyormuş eksik varsa bekle bir yarım saat daha . İçtimaya zamanında gelmeyen gerizekalıların yüzünden hep bekliyorlar böyle soğukta dılşarda. Bir de bizimkiler kısa dönem yani düşünün herkes üniversite mezunu ama ne gelişmemiş insanlar var diyor.

hava cok soguk olmasa bile terleyip terleyip ruzgar yiyiyorlar. benimki de belli etmiyor ama oksurukten ses catallanmasindan usutmek uzere. revirde verdigi ilca 2gundur gelmemis hala. en azindan belki kisa gecirir hastaligini.
yemekler de cok kotu. ben caylarini ictim ordayken gecen hafta. kirec sadece tat diye birsey yok. orda hayatlarinin en degisik sinavini veriyorlar.
bize de onlara destek olmak dusuyor maalesef..

Çay olayının aynısın yaşadık biz de canım. Teyzesi ile bana çay aldı çay çaydan çok herşeye benziyor. Bildiğin şekerli suydu adam gibi çay, yemek verseler, düzgün temiz yastık yorgan verseler ölürler sanki parası yok devletin. Yastıklar nasıl dedim her renk var üstünde diyor sar, kahverengi. Üzerine herkes havlusunu serip yatıyormuş. Temiz bir kılıf vermek bu devirde bu kadar mı zor. yemek için tabldotlar eksik herkese yetmeyebiliyor diyor. Bir de yemin töreninde askerimiz şöyle böyle övüp duruyorlar kahramanlık marşları çalınıyor böyle kışlaya girince. Sen düzgün yemek verme adamın beslenmesinden kıs, pis havasız yerlerde yatır, hasta olsun enfeksiyon kapsın ondan sonra kahramanlık bekle.

Son düzenleme:
[Çay olayının aynısın yaşadık biz de canım. Teyzesi ile bana çay aldı çay çaydan çok herşeye benziyor. Bildiğin şekerli suydu adam gibi çay, yemek verseler, düzgün temiz yastık yorgan verseler ölürler sanki parası yok devletin. Yastıklar nasıl dedim her renk var üstünde diyor sar, kahverengi. Üzerine herkes havlusunu serip yatıyormuş. Temiz bir kılıf vermek bu devirde bu kadar mı zor. yemek için tabldotlar eksik herkese yetmeyebiliyor diyor. Bir de yemin töreninde askerimiz şöyle böyle övüp duruyorlar kahramanlık marşları çalınıyor böyle kışlaya girince. Sen düzgün yemek verme adamın beslenmesinden kıs, pis havasız yerlerde yatır, hasta olsun enfeksiyon kapsın ondan sonra kahramanlık bekle.

Sonra niye gelişemiyoruz diye dolanıyorlar ortalıkta. Başka devletler askerlerine sahip çıkıyor sahip. Bizimkiler gelişmiş bir zamanda 21.yyda böyle yaptıkları sürece hastalıktan kimse kalmiycak ki ortada. Zor koşullara alıştırmak - ne zamandan beri hasta etmek anlamına geliyor.

Son düzenleme:
Sonra niye gelişemiyoruz diye dolanıyorlar ortalıkta. Başka devletler askerlerine sahip çıkıyor sahip. Bizimkiler gelişmiş bir zamanda 21.yyda böyle yaptıkları sürece hastalıktan kimse kalmiycak ki ortada. Zor koşullara alıştırmak - ne zamandan beri hasta etmek anlamına geliyor.

Koştursunlar ,yorsunlar ağır askeri eğitim versinler ona bir şey demiyorum elbette askerlik bu ama bu çağda insanlıktan uzak muamele yapmaları kötü. Kimse askere gitmek istemez tabi böyle olunca. Temiz bir yastık kılıfı vermek, düzgün temiz yemek çıkartmak çok mu zor asker diye de pislikten mikroptan hastalıktan kırılması mı lazım insanların.:14:

Arkadaşları ziyaretine gitmiş...fotoğraf çektirip eklemişlerde...neden bu kadar hüzünlendim ki... gözleri gülüyor gibi... ama ben neden bu kadar kötü etkilendim... o elbiseler...o duruş.. yapamadım ...dayanamadım...

Son düzenleme:
gunaydin kizlaarr :))
bir gunu daha geride birakmis olmanin verdigi mutlulukla gune basladim.
bir de sabah 6bucukta ankesorlu telefondan gelen gunaydin canim mesaji mutluluguma mutluluk katti :)
hepimizin gunu boyle guzel gecsinn :)

Gunnaydin kizlarrr guzel bir gun olsun hepimiz icin askerlerimiz icibn.

1 gunudaha geride biraktkkk.

İstanbul da olanlar ciksingezsin kafa dagitsin bgnn hava cok guzelll

bir de sabah 6bucukta ankesorlu telefondan gelen gunaydin canim mesaji mutluluguma mutluluk katti :)

ankesörlüden mesaj almakta bambaşka bir duyguymuş, bu sene de bunu öğrendik :))
güzel günler ...

Selam kızlar kimse yok mu? Hayatımla bugün konuştum telefonda sesi iyi geliyordu iyişeliyorum dedi yavaş yavaş. :16: 12 gün izin hakkı varmış ama izin almıyım 17 mayısta geliyim diyor yoksa 12 gün eklicekler sen gel arada dedi. İnşallah gidebilirim . :16:

Ankesörlüden nasıl mesaj atıyor canım ya çözemedim ben. Telin kapalıyken sesli mesaj filan mı bıraktı yoksa baya bildiğiniz kısa mesaj mı attı. :9:

slmmm.benim nişanlımda sakarya jandarma komutanlığında cuma günü yemin töreni yapyılar çok çok güzel ve heycanlıydı.çok dugulandık gerçekten. Akşam beraber döndük ve 2 gün istanbulda kaldı bugün sabah teslim oldu.bende size anlatiim dedim.moralinizi hiç bozmaın alışmaa çalışıorlar ve gerçekten hepsi zor şartlarda oldukları için hasta oluolar ama zamanla iileşip adapte olucaklardır.Sadece onlar için dua edin destek olun ancak bu şekilde zaman geçip sevdiklerimize kavuşabiliriz.

Ankesörlüden nasıl mesaj atıyor canım ya çözemedim ben. Telin kapalıyken sesli mesaj filan mı bıraktı yoksa baya bildiğiniz kısa mesaj mı attı. :9:

evet ankesörlüden bildiğin kısa mesaj atabiliyolar :) yani konuşamadığın zamanlarda gün içinde gelen bi msj yetiyo insana :31:

evet ankesörlüden bildiğin kısa mesaj atabiliyolar :) yani konuşamadığın zamanlarda gün içinde gelen bi msj yetiyo insana :31:

Aaaa bunu bilmiyordum baj çok iyiymiş. Benimki de geri dönüşümlü telefondan arıyor çaldırıyor ben kaydettim o numarayı kapatıp ben arıyorum uzun uzun konuşabiliyoruz bu sayede.:9: Demin de tren saatlerine baktım kızlar haydarpaşadan Bilecik 3 saat . Bir ay sonra filan gitmeyi düşünüyorum hayatımın yanına inşallah tabi babam buna da izin verirse. :8:.

Hanımlar size komik gelebilecek bir olay anlatyım; face asker grubunda bir bayanla tanıştık o da narlıdere acemi birliği bekleyenlerinden. Bugün erkek arkadaşım aradı ona tanıştığım kızın sevgilisinin takım numarasını verdim kanka çıktılar. :)) Bizim ki gitmiş diğerine anlatmış. Diğeri de, bunlar mafya mı ya şimdi birimiz bir gün aramasak diğerimiz arasa haberleri oluyor oğlum yandık demiş. :)) Acaba daha nasıl tesadüflerle karşılaşacaz? :) Yola çıkmama: son 3, törene: son 4 gün ...

bu başlığa uğramak derdimi hafifletiyor. o yüzden yazmasamda bazen sizin gönderilerinizi okumak için girip bakıyorum. kader arkadaşlarım benim...
bazıları askerlerine kavuşmuş, ne güzel. bizim yemin töreni 30 unda bugünü saymazsak 4 günümüz kaldı. şimdiden çok heyecanlıyım, eşimi çok özledim.

Son düzenleme:
slmmm.benim nişanlımda sakarya jandarma komutanlığında cuma günü yemin töreni yapyılar çok çok güzel ve heycanlıydı.çok dugulandık gerçekten. Akşam beraber döndük ve 2 gün istanbulda kaldı bugün sabah teslim oldu.bende size anlatiim dedim.moralinizi hiç bozmaın alışmaa çalışıorlar ve gerçekten hepsi zor şartlarda oldukları için hasta oluolar ama zamanla iileşip adapte olucaklardır.Sadece onlar için dua edin destek olun ancak bu şekilde zaman geçip sevdiklerimize kavuşabiliriz.

evet alismaya basladik cok sukur. en azindan ben oyle...
napalim elimizden gelen tek sey dua etmek, iyi dileklerde bulunmak zaten...
saglikli rahat olsunlar baska bisey istemiyoruz!
saol canimm iyi geliyo bunlari duymakk

Back