343. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Ahh ahh ilk zamanlarımız aklıma geldi. Burada 341. dönemlerin sayfasını görüşüm hüngür hüngür ağlarken oraya bi şeyler yazmaya, acımı hafifletmeye çalışışım.. Zaman çabuk geçiyo ama içinde bulunduğun an bunu farkedemiyosun, ben de işte şu anda bu yazdığını görünce anladım bunu canım. Evet 343. dönem asker yarenleri, biz de sizin şu anda hissettiklerinizi hissettik bikaç ay önce, zaman geçmiycek, nefes alamıycak gibi hissettik ama burda hepimiz birbirimize destek olarak bugünlere kadar geldik. Şimdi bizim 2 ayımız kaldı, yerimizi yavaş yavaş size devrederken her türlü yardıma da hazırız. Sizin de inşallah askerleriniz sağ salim gidip gelirler. Allah bütün askerleri korusun, asker yolu bekleyenlere de sabırlar versin, çünkü asker yolu beklemek askerlikten daha da beter bi şey...

Ben de ilk gittiğinde alyansını boynuma asmıştım bakıp bakıp duruyodum Ama 3 hafta önce yanına gittiğimde alyansımı takmak istiyorum özledim dedi, ben de verdim takıyo şu anda, bi sorun olmuyo. Ama tabi acemilkte falan takmaması daha iyi çalınıyomuş çünkü.

evet canım haklısın bugünlerin gelip de şu satırları yazacağımız hayaldi bizim için belki uzun dönemler gibi aylaaaarca beklemedik şükür ama hasret her şekilde hasret çektiğn acı her şekilde aynı ama çok şükür bitiyo...şafak 60 gün bugün ama oda bititi sayılır 59 desek yeridir gün battı askerlerimizin deyimiyle 60 havada; 60 battı şafak 59

kıyamam ben yaaa bikere daha özledim askerimi

Canım pudra değilde eşimin iki kardeşide askere giderken kayınvalidem lapidak ayak kremi koymuş yanlarına ve çok memnun kalmışlar ki bir kardeşide vanda dağlarda komandoydu düşün yani haftalarca botun içinde hiç sorun yaşamamış annemde ondan koyarız dedi çantaya.. acemilikte çarşıya çıkamıyolarsa spor ayakkabı masrafına gerek yok gittiği ayakkabılarla geri gelir o zaten ayakkabınıda yırtmadan yenilemez benimki öyle bi huyu vardır..

Hoş buldum içten buldum..:128: ne güzel hakkınızda hayırlısı olmuş.. Karar verdim de daha ona söylemedim.. boynumda asılı kalacak alyansı.. Ona dokunucam.. öpücem... şu askeri saat nasıl bişey yaa pahalı bişey mi acepp..?
İnşaallah tez zamanda kavuşuruz hepimiz..

Hadiyaaa çorluda sınava girdi demek ve usta birliğide çorlu çıktı.. süpermiş.. senin askerinin kütüğü neresi canım..? Benimki kesin doğuya çıkacak gibi çünkü kütük istanbul.. peki kısa dönemmi yapıyor..
Cezaa almasınn kıyamam ben onaa nasıl cezalarmışki bunlarr..?? Püüüff...:18::18::18:

Hani casio saatler var ya onlardan 20 liraya falan satılıyo sanırım, belkide daha ucuz

canım benim korkutmak için söylemedim korkma sen :) benimkinin yatak toplamasını beğenmemişti komutanı o hafta çarşıya çıkarmadı ceza o, öyle korkulacak bişey yok yani :)
benim askerimin kütüğü trabzon, biz de doğu bekliyorduk çünkü onun bütün kuzenleri doğuda yaptı askerliklerini...ama bize şans güldü allah yardım etti ve dualarımız kabul oldu çok şükür çorluya gitti kısa dönem...siz de bol bol dua edin ve iyi düşünün...
benimki sınavdan sonra tutturmuştu uzun dönem çıkar doğu çıkar diye hatta bana istersen ayrılalım belki dönemem bile demeye başlamıştı psikolojisi bozulmuştu bi ara ama iş bayanda bitiyor emin ol, senin her zaman pozitif yaklaşman lazım, onu anladığını, herşeyin iyi olacağına inandığını göstermen ve onu da buna inandırman gerek...
ve dediğim gibi sürekli dua ettim ben hem rahatlatıyor insanı hem de kabul olunca çok mutlu ediyor :)
dilerim allah sizlere de en hayırlısını nasip etsin, kazasız belasız gidip gelsinler, bu son ayrılık olsun allah kimseyi bidaha ayırmasın....

Çarşıya çıkamama da onlar için çok zor olur be canım.. Dövücem ben o komutanları.. eyvahh eyvahh benimkinin bizim yatağı nasıl topladığını bi görsen.. felaaakettt eyvaahh eyvaahhh yandı benimki ne yandı... ben ona bol bol çengelli iğne alayımda düzgün yapsın yatağını..
Aynen dediğin gibi iş bizde bitiyor... dua ediyorum tabi etmez miyim.. ama iyi düşünemiyosun işte seninki yine trabzonmuş benimki istanbul aanaam havada karada doğu çıkar... Bide diğer 2 kardeşide doğuda yaptılar...
Şimdi sen bana dersin nekadar paniksin ne kadar karamsar düşünüyorsun kendine gel diyee amaaa inan zihnimden geçenlere hakim olamıyorum... Ortalığın halii malumm metropollere kadar indi VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs pis kokarcalar doğu, güney doğu oralarda tam merkezleri gel dee korkma... Bi çarşı iznine bile çıksa karşılaşıcaklar.. Yanlış anlaşılmasın sakın ben doğu halkı için söylemiyorum bunları söyleyemem zaten çünkü benim köklerim de doğuya dayanıyor.. Kafkas türküyüz biz dedelerr kafkasyadan göç edip karsa yerleşmişler..
Geçen yaz karsa gittim annem ve abimle inan otobüs ün önünü keserler falan diye korktum çünkü gece vakti öyle yollardan geçiliyorki...
Neysee coştum ben yine gidip bi sigara içiyim...:18::18::18:

kızlar herkese iyi geceler.şafak bekleyenlerin 1 günü daha geride kaldı çok şükür Allahım bizede nasip etsin inşallah askerimize tez zamnda kavuşmayı size bi iki srum varda yardımcı olursanız çok sevinirim.
1)resmi tatil günlerinde askerede izin falan va rmı acaba yada o gunlerde eğitim falan oluyo mu?
2)kütüğün nerde olduğu önemli mi düşeceği yer açısından(bizim kütük Erzurum)
3)benim eşimin abisi denizci olarak süper rahat bir askerlik geçirmiş şimdi korkuyorum ki eşimi güneydoğuda bir yere veriler
4)bide kısa dönemlerin yerleri belli olurken hem acemi hemde usta birliklerini nerde yapacakları belli oluyomuş doğru mu?yoksa teslim oldukatan sonra mı belli olacak usta yı nerde yapacakları...

böyle bir istatistik va rmı acaba?
sorduğum sorular belki saçma geliyodur size ama o kadar düşünüyorum o kadar derine dalıyorum ki hayırlısyla bi sağ salim gidip gelse sanki hayatta hiç bir şey beni artık üzemezmiş gibi geliyor bana.her anım her saniyem dua ederek geçiyor.

Son düzenleme:

Canım sorularına cevap vermeye çalışayım:
1. Resmi tatillerde törenler falan olabiliyo eğer öyle olursa çıkamıyolar dışarı. Ama mesela 29 ekim'de bütün törenler iptal olmuştu, o zaman çıkabilmişti benim askerim çarşıya. Yani o anki duruma göre değişebiliyo. Mesela kurban bayramında da çift çarşı vermişlerdi bayram süresince 2 kez çarşıya çıkmışlardı.
2. Kütük önemli diye duymuştum ama kütüğü ve askerliği aynı yerde olanları da duydum. O da biraz şans meselesi..
3. Benim de askerim denizci olarak askerliğini yapıyo şu anda ve çok rahat. Korkma canım hiç belli olmaz çok iyi bi yere gider belki de. Ama zaten nereye giderse gitsin zaten kısa dönem olduğu için uzun dönemler kadar yormuyolar.
4. Yerler belli olurken sayfada hem acemi hem usta birliği yazıyo amaaaa bizim öyle olmamıştı bizim ikisi de iskenderun yazıyodu ama sonradan yalovaya geçti askerim. sanırım denizcilerin ya da iskenderun gibi çok kalabalık yerlerin sonradan belli oluyomuş usta birlikleri. ama genel olarak sonucun açıklandığı sayfada yazıyo ikisi de.

Umarım sorularına biraz olsun cevap verebilmişimdir. Şimdiden bu kadar çok dert etme kendine lütfen. Bak biz de yollıycaz diyoduk ama çoğu bitti azı kaldı şimdi. Hayırlısıyla biritip gelsin hepsi inşallah..

canım çok tşk ederim verdiğin cevaplar için gayet açıklayıcı olmuş :)inşallah herşey güzel olur heğimiz için.böyle heran stresli yaşamak çk zor gideceği yeri bi belli olsaydı hayırlısıyla.

ne kadar az kişi var 343.dönem askeri bekleyecek
Allahım hayırlısıyla gidip gelmeler nasip etsin bütün askerlerimize....

Bencede az kişi var yada biz çokk evhamlıyız..:18::18::18:
amin inşaallah yakın ve iyi yerlere düşer askerlerimiz... vee teskeresi az kalanlarada hayırlı dönüşler olsun inşaallah..

Bencede az kişi var yada biz çokk evhamlıyız..:18::18::18:
amin inşaallah yakın ve iyi yerlere düşer askerlerimiz... vee teskeresi az kalanlarada hayırlı dönüşler olsun inşaallah..

Merak etmeyin, sınavdan ve askerleriniz gittikten sonra baya kalabalıklaşır burası. Bizim de öyle olmuştu, herkes askeri gittikten sonra teselli için gelmişti topice. İnşallah hayırlı, güzel yerlere gider askerleriniz ve çabucak gelirler. Biz de nasıl yollıycaz, napıcaz diyoduk ama şimdi az kaldı baya. Şunu unutmayın, zaman bu, geçmek zorunda, bi şekilde geçecek merak etmeyin kızlar

Dün akşam konvoy geçti caddeden arabadan sarkan kızlar çocuklar.. En büyük asker bizim asker diye haykırıyorlardı.. :18:
Sesi duydum ve sonradanda düşününce şaşırdığım bişey yaptım salondan mutfak camına anında akan göz yaşlarımla koştum camı açtım ve izledim geçişlerini.. Hazırlar akmak için bekliyorlar anladım en ufak bişeyde süzülüyorlar..
Zaman çok çabuk geçiyorr gidiş günü yaklaşıyor... O askerdeykende böyle geçsin Allahım lütfeenn..........

çok az kaldı ya Allahım sabır versin zaman çarçabuk akıp gitsin inşallah.tez vakitte kavuşuruz askerlerimize.bende eşimle normal bişeyden bile bahsederken hep ağlamaklı bi moddayım şu günleri bi atlatsaydık hayırlısıyla.eşim benim herşeyim 9 yıldır heranımda her saniyemde var onsuz 1 dk bile kalamdım şimdiye kadar hep uzakta olsakda onun heran yanımda olduğunu hep hissettim şimdi sanki bir yanım eksiliyor gibi hissediyorum ama biliyrum ki buda geçecek bunlarda bizin imtihanlarımız hayırlısıyla bunlarda bi geçse evime eşime bi kavuşsam...

Canım böyle hissetmen normal. ama eşin ordan arar seni yalnız bırakmaz. sende ararsın.
çok özleyince atlar gidersin. evli olduğun için evcide çıkarabilirsin. Haftasonunu beraber geçirirsiniz. senle kalır.
Allah sağ salim yapıp gelmelerini nasip etsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…