34 haftalık hamileyim bacaklarım ve ayaklarım şişti

serpilce

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
439
2
621
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben 34 haftalık hamileyim dünden beri bacaklarım ve ayaklarım şişti ellerim normal neden olmuş olabilir çok fazla ayakta kalmıyorum masaj yapıyorum şişkinlik bi türlü inmiyor acaba doktorumu arasammı ne dersiniz bana yardımcı olurmusunuz?

bence ara canım.
tansiyonun yüksekmiki.
doktorun seni yönlendirir.
ama ihmal de etme
birden başaldıysa
belki de sadece sıcakalr ve yorulduğun içindir.

bencede doktorunu aramalısın ama bu haftalarda şişmeside çok normal sıcaklarında etkisi var ama yinede ihmal edilcek bir durum değil canım geçmiş olsun

cn öncelikle tansiyonunu mutlaka ölçmelisin. tansiyonun yükselmiş olabilir. preeklempsi olabilir. sana bi belirti vermez. ama riskli bir durum yaratır. eczanede filan ölçtür günde 2 kere.sonra dr.unu ara tansiyona bağlı değilse tuz ve su kısıtlamasına gidecektir.

arkadaşlar çok teşekkürler cevaplarınız için yarın ilk işim doktora gitmek olacak ellerimde şişiyor sanki alyansımı zor çıkardım bugece inş. sadece sıcaktan ve yorgunluktandır aşırı tuz tüketmiyorum ama niye böyle oldum yarın doktor açıklar inşallah herkese iyi geceler :CüvCüv:

arkadaşlar çok teşekkürler cevaplarınız için yarın ilk işim doktora gitmek olacak ellerimde şişiyor sanki alyansımı zor çıkardım bugece inş. sadece sıcaktan ve yorgunluktandır aşırı tuz tüketmiyorum ama niye böyle oldum yarın doktor açıklar inşallah herkese iyi geceler :CüvCüv:

benim şişlerim 25. haftamda başladı hala devam etmekte, sıfır tuz yemeklerim, tansiyon normal, kan değerleri normal, gebelik zehirlenmesi ve album yok, ayakta 10 dk durayım davul gibi oluo ayaklarım, süreklü 2 yastık koyup uzatıyorum, 36numaradan 39a çıktı ayakkabım sen düşün ne haldeyim yani. bol bol su da içiyorum ama :((( bi sorun çıkmaz sen de, hem geç başlamış şişmelerin ve normal de. sıcak da bi yandan. ilk zamanlar yüzüm de şişiodu şimdi sadece el ve ayak, alyansa veda edeli 1 ay oldu :(

benim şişlerim 25. haftamda başladı hala devam etmekte, sıfır tuz yemeklerim, tansiyon normal, kan değerleri normal, gebelik zehirlenmesi ve album yok, ayakta 10 dk durayım davul gibi oluo ayaklarım, süreklü 2 yastık koyup uzatıyorum, 36numaradan 39a çıktı ayakkabım sen düşün ne haldeyim yani. bol bol su da içiyorum ama :((( bi sorun çıkmaz sen de, hem geç başlamış şişmelerin ve normal de. sıcak da bi yandan. ilk zamanlar yüzüm de şişiodu şimdi sadece el ve ayak, alyansa veda edeli 1 ay oldu :(

Ayyy canım benimkide aynen 23.24. haftalarda falan başladı ayaklarımın şişmesi 30. haftamdayım yine aynen öyle.Dediğin gibi tuzlu yemiyorum zaten tansiyonum düşük albüm çıkmadı ama ayaklarım hep şiş.Ayaktan kalmaktan dedi masa başı işim ama ayaklarım hep alçakta yerde olduğu için yinede şişiyor.Akşam eve gittiğimde davul gibi şişmiş ayaklarla karşılaşıyorum.

masabaşı işde çalışıp bütüngün oturmak zorunda kalan arkadaşlar ayaklarınızın altına tabure koyun uzatın ben öyle yapıyorum.

arkadaşlar doktor idrar testi istedi bugün yaptırdım herşey normal çıktı yapacak bişey yokmuş doğumdan sonra iner şişlikler dedi ilaç falanda yok sıcaklardan yorgunluktan oluyomuş sizinde yazdığınız gibi ben biraz temizlik yapam demiştim 9.aya girmeden herhalde onun yorgunluğu çıkıyo şimdi ama normal olması rahatlattı beni herkese çok teşekkürler yorumlarınız için Şeniz

meraba arkadasım aynı dert bendede var 34 hafta 3 gunluk bebegım heryerım davul bırde gecelerı ozellıkle uyusmalardan uyuyamıyorum dun doktora gıttım tansıyonum normal tuzlu yeme fazla ayakta kalma dedı bu haftalarda normalmıs bırde maydonoz kaynat suyunu ıc dedı sıslıklere cok ıyı gelırmıs

Back
X