335.Kısa dönem asker bekleyenler buyrun sohbet edelim...

selam kızlar bende uzun dönem bekliyrum şafak kaç topikinden atladım geldiiiim. a.s.ama emin olun sizin sevdicekelrinize vurmaz.rahat olun ve askerleriniz de sesinizdeki tedirginlikle tedirgin etmeyin bakiiiim.hepimizi sağsalim kavuştursun rabbim.opuyorumnanaktan

şı foxtaki haberi izleyen herkes aynı durumda aslında.ama bak böyle haberler çıktığı gbi yüreğimize su serpecek haberlerde çıkabilio. birini dün hatta okudum paylasayım sızlerle

miracle_84 tatlım ana bişey dıcem ama ınanmıcaksın lısede bır erkek arkadasım oldu cocukluguma werıorum saflıgımı o zamanlar 18 aydı askerlık ılk askerl bekleme heyecanı wardı salaklık ıste 18 ay onu bkledım glsı 1 ay sonra ayrıldık...
aradan seneler gectı unıwersıteyı bıtırdım bır erkek arkadasım da oldu 15 ayda onu bekledım oda degerımı bılemedı terkettı benı sımdı dunyalara degısmeyecegım bır erkek arkadasım war 6 ay dıye onu yolladım 9 yada 12 aya cıkarsa yıne bekelerım o gelecek sırada kardesım war onuda bekleyecegım uzun lafın kısası bn hep bekledım ve beklıyorum ama sanırım allah benı sınıyor arkadaslar

AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, tek tip askerlik uygulamasını eleştirdi.
Genelkurmay'ın üzerinde çalıştığı ve hayata geçirmeyi planladığı tek tip askerlik uygulamasını eleştiren Dr. Osman Demir, üniversite mezunuyla ilkokul mezununun 9 ay askerlik yapacağı yeni sisteme karşı çıktı. Basın mensuplarının tek tip askerlik uygulaması ile ilgili sorularını yanıtlayan Demir, "Tek tip askerlik konusu gazetelerden okuduğumuz kadarıyla eğer doğruysa '9 ya da 6 ay olabilir, ilkokul ile üniversite mezunu fark etmez aynı eğitime tabi tutulur' şeklinde bir
ifade yer alıyor. Eğer hakikaten buysa, bu doğru değil. Bunu aklıselim bir insan kabul edemez. Bir ilkokul mezunu ile üniversitede yüksek lisans bitirmiş, doktora yapmış bir insanı bırak 9 ayı, 6 ay bile olsa aynı eğitime tabi tutup göndermek doğru değil. Niye doğru değil? Evvela burada uyum açısından doğru değil. İlkokul mezunu bir insanla vereceğiniz eğitimi doktora bitirmiş bir insanın algılaması aynı olabilir mi? Uyumsuzluk olacaktır, psikolojik bir rahatsızlık olacaktır. Birinci yönü bu, ikinci yönü de
ülkenin kaynağının israf edilmesi yönünden doğru değil. Yüksek lisans, doktora düzeyinde eğitim almış bir insanı siz ilkokul mezunu insanla aynı süre içerisinde aynı işi yaptırıyorsanız, bu amaca hizmet etmiş olmaz. O zaman bu insanları niye eğittiniz? 'Canım süre kısa, 6 ay gelir geçer' bu doğru değil, bir saat bile olsa, hatta bir dakika bile olsa insanlardan bilgi düzeyi neyse ona göre yararlanmamız gerekir. Ülkemizin menfaati buradadır. Böyle olmayacağını düşünüyorum. Herhalde bu bir duyum olabilir.
Böyle bir çalışma gerçekten var mı yok mu? Eğer hakikaten çalışma bu yönde ise doğru çalışma değil, bu benim kanaatim" dedi.
Profesyonel askerliğe geçme konusunda Türkiye'nin geç bile kaldığını ifade eden Demir, "Mutlaka profesyonel askerliğe geçilmeli. Çünkü artık eskiden olduğu gibi kol gücü ile savaşılmıyor. Beyinle savaşılıyorlar, beyin de teknolojiyi kullanıyor. Artık bilgi birikimine dayalı yeteneklerin geliştiği bir orduya ihtiyaç var. Çünkü teknolojiyi kullanıyoruz artık. O teknolojiyi kullanabilen, bu verilerden yaralanabilen bir profesyonel orduya Türkiye'nin acilen ihtiyacı var. Profesyonel orduya geçtikten sonra
profesyonel ordu mensubu olmayanların bu şekilde kısa süreli askerlik yapması doğru. Hatta mümkünse daha da kısaltmak lazım. Hatta mümkünse Türkiye'nin imkanları buna cevap verecektir. Hatta mümkünse üniversiteyi bitirmiş, doktora yapmış bu insanı bırakalım işini kursun. Askerlik için can atan, asker olmak isteyen, profesyonel orduda olmak isteyen vatandaşlar olacaktır. Bırak o da profesyonel olarak askerlik yapsın. Doktora mezunu üniversite hocası ise üniversite hocası, bir öğretmen olacaksa öğretmen
olsun, makine mühendisi ise bırak bir işletmede bir departmanın başında olsun. Profesyonel ordu da profesyonel olarak askerlik işini yapsın. Zorunlu askerlik kalkabilir. Ama tabii bunu Türkiye'nin ihtiyaçları belirleyecektir" diye konuştu.

bi haber sitesinde okudum 30 agustos tarhlı hbr

selam kızlar bende uzun dönem bekliyrum şafak kaç topikinden atladım geldiiiim. a.s.ama emin olun sizin sevdicekelrinize vurmaz.rahat olun ve askerleriniz de sesinizdeki tedirginlikle tedirgin etmeyin bakiiiim.hepimizi sağsalim kavuştursun rabbim.opuyorumnanaktan

hoşgeldin canım allah kavuştursun tatlım walla benımkı fırcaladı bugun benı askerlıgı ben yapıyorum sen nıe bu kadar kasıosunkı dedı doguya gıtcem bırde dedı senı guclu gormem lazımken zayıf goruyorum bnım askım bu kadar gucsuzmu ya dedı topladım hemen kendımı =)))

hosgeldin miracle07. valla aynen tuti bende bgn nette knstm benımkıyle o lafını bıle ettırmıyo dedım ya=)) ben smdı uzucak dıe dusunursem bu askerlıgı hıc bıtıremem gunler dha cok işkence içinde gecer burda dedı sustum bnde napıyım geleyım burda barı dokeyım ıcımı dedım=)

hoşgeldin canım allah kavuştursun tatlım walla benımkı fırcaladı bugun benı askerlıgı ben yapıyorum sen nıe bu kadar kasıosunkı dedı doguya gıtcem bırde dedı senı guclu gormem lazımken zayıf goruyorum bnım askım bu kadar gucsuzmu ya dedı topladım hemen kendımı =)))

hoşbuldum canım.amin hepimizi inş.bak gördün mü fırçayı yemişsin.cidden bizlerin çok güçlü olmamız lazım ki onlarda orada binbir çeşit insanın içinde,ait olmadıkları ortamda rahatça uyusunlar,nöbet tutsunlar.demi ama turkbayragi

Merhaba canım inşallah vurmayacak dediğin gibi ben öyle inanmak istiyorum ve inşallahh da öyle olacak.Allah hepimizi bian önce kavuştursun sevdiklerimizeopuyorumnanaktan

hosgeldin miracle07. valla aynen tuti bende bgn nette knstm benımkıyle o lafını bıle ettırmıyo dedım ya=)) ben smdı uzucak dıe dusunursem bu askerlıgı hıc bıtıremem gunler dha cok işkence içinde gecer burda dedı sustum bnde napıyım geleyım burda barı dokeyım ıcımı dedım=)

hoşbuldum canım.tuti'ye söylediklerim senin içinde geçerli:1:

canım valla ıyı yapmıssın bend burada dokuyorum ıcımı tabııkı herseyın hayırlısı ama aklım almıyor benım 6 ay dıye planlarken bır anda uzaması uzayacagı ne bılım benı cok üzdü tabııkı hepımızı üzdü benım erkek arkadasım hep cok pozıtıf dusunur her zaman her konuda bana telefonda az ewwel görceksın 6 ay yapıp gelcem o zaman sana bana burda yasattıgın strest yuzunden sana sıwılde sorcam dedı o ağlamanı zırlamanı dedı

ya böyle hepimiz dalgalı ruh haline sahibiz aslında,hepimiz aynı durumdayız.kimi zmn olumlu düşüncez kimi zmn bunalım içine giricez böyle aslı astarı olmayan haberler döndükçe.ama ben diyorum ki en azından şimdi şuan olumlu düşünelim.mesela hayal kuralım ya hadi sevdiklerimiz dönmüş mesela ona dönüşü için bi supriz hazrlıyckmışız=) hadi herkes yazsın bakalm kim ne supriz yapar sevgilisine?hem böylece kafamız dağılır hem de belki super fikirler ortaya çıkar=)

Sevgilim telefonu ilk açtığında ilk kpss iptal oldu mu ve tek tip askerlik çıkmadı dimi diye soruyor kıyamam ben ona ben mızmızlandıkça uzayacak ne yapıcaz diye uzamayacak hem uzarsa yapıcak bişi yok konuşmayalım diyor ama eminim onlar bizden çok üzülüyorlar kafaya takıyorlardır pek çaktırmamaya çalışıyor ama oyy oyy bize bunları yaşatıyorlar yaalsanaalsanasmile

ana gece kusu canım sendemi düğün tarihi aldın benim aşkımın koğuşundada 5 kişi varmış düğün nikahı alan hatta 22 kişide nişan tarihi ayarlamışşşş bütün askerlerin kafası karşıkmış napıcaz diye...
benimkide diyorki ben askere gitmeden önce söz nişan tarihi ayarlayalım demiştim bak gördün diyor iyi ki ayarlamadık nerden ne çıkacağı belli olmuyor dedi...

yok bebeğim ben tarih almadım ocak sonunda hemen istemeye gelcekler eylül gibi de evlenicez artık 7 yıl oldu daha fazla uzamasın :roflol:eğer 9 aya çıkarsa seney kalır ondan korkuyorum bi mutlu olamadım bi kpss bi askerlik offffffffffffffffff

miracle84 tatlım benım askım allah ızın werırse cmartesı gunu dagıtıma gelıyor ıstanbula 2-3 gunlugune bnım kafamda tek bır dusunce war ekımın 1 de benım dogum gunum o zaman yanımda olamayacak bende erken bır tarıhte mesela 25 eylulde canlı muzık olan bır yere gotureyım onu dıyorum basımı koyayım omuzuna butun gun muzık dınlıyım onun yanında dıyorum ona bu zamana kadar soleyemedıgım seylerı soyleyeyım dıyorum bazı konularda ck haksızlık yaptım ona cok sewgımı soyleyemedım ne kadar asık ldugumu soyleyemedım o aksam soyleyeyım dıyorum...cokmu romantıgım ne hahaha

ya böyle hepimiz dalgalı ruh haline sahibiz aslında,hepimiz aynı durumdayız.kimi zmn olumlu düşüncez kimi zmn bunalım içine giricez böyle aslı astarı olmayan haberler döndükçe.ama ben diyorum ki en azından şimdi şuan olumlu düşünelim.mesela hayal kuralım ya hadi sevdiklerimiz dönmüş mesela ona dönüşü için bi supriz hazrlıyckmışız=) hadi herkes yazsın bakalm kim ne supriz yapar sevgilisine?hem böylece kafamız dağılır hem de belki super fikirler ortaya çıkar=)

Hemen anlatıyım:1:Canımın canı çanakkale de ben onu almaya gitmek istiyorum askeriyenin kapısından çıktığında beni görsün sarılıyım doya doya oyy bi gelse o günler çok ösledim aşkımı:asigim:

yok bebeğim ben tarih almadım ocak sonunda hemen istemeye gelcekler eylül gibi de evlenicez artık 7 yıl oldu daha fazla uzamasın :roflol:eğer 9 aya çıkarsa seney kalır ondan korkuyorum bi mutlu olamadım bi kpss bi askerlik offffffffffffffffff

canım hakkınızda hayırlısı olsun walla bızde nişan ıcın dusunduk amaaaaaaa saolsun gundem mahwettı bızı bu kpss askerlık hersey mahwoldu yaaaaaaaa

miracle84 tatlım benım askım allah ızın werırse cmartesı gunu dagıtıma gelıyor ıstanbula 2-3 gunlugune bnım kafamda tek bır dusunce war ekımın 1 de benım dogum gunum o zaman yanımda olamayacak bende erken bır tarıhte mesela 25 eylulde canlı muzık olan bır yere gotureyım onu dıyorum basımı koyayım omuzuna butun gun muzık dınlıyım onun yanında dıyorum ona bu zamana kadar soleyemedıgım seylerı soyleyeyım dıyorum bazı konularda ck haksızlık yaptım ona cok sewgımı soyleyemedım ne kadar asık ldugumu soyleyemedım o aksam soyleyeyım dıyorum...cokmu romantıgım ne hahaha

ee cok guzelmı dha ne olsun=) doya doya sarılıp gozlerının ıcıne bakmayı da unutma;)

Back