335.Kısa dönem asker bekleyenler buyrun sohbet edelim...

Askerlik 9 aya iniyor.
Çok doğru bir karar.
Ama üniversite mezunları için 3 ay uzatılıyor.
İşte bu yanlış.
O gençler, üniversiteyi bitirmiş olmanın cezasını mı çekecekler?

Askerlik harcamalarının, bu ülkenin ekonomisinden neler aldığı ortadayken.
Askere giden gençlerden neler aldığını da, hesaba katmak gerek.
İnsanlar geleceğini güvende hissetmek için eğitim alıyor.
Askerlik bir sorunsa, bu sorundan en çok etkilenen insanlar, okumuş insanlardır.
Okumamış insanlara ikramiye niyetine verilenler, okumuş insanlardan niye esirgeniyor?
Onların eğitim için harcadıkları zamana nispet olsun diye mi?
Vatan sevgisini göstermenin şartlarından biri de, eğitim değil mi?

Ayrıca aydınlatılması gereken bir gerçek var.
Şu anda kısa dönem askerlik yapanların, 9 ay askerlik yapması söz konusu değil.
Böyle bir karar, çıktıktan sonraki üniversite mezunlarını bağlar.
O yüzden herkesin sevinç çığlıkları attığı kışlalarda.
Kısa dönem askerlerinin 3 aylık hüzün dalgalanmasını da görmek ve açıklama yapmak gerek.
Merak etmeyin çocuklar.
Okuyanları cezalandıran sistem, sizden sonrakilere armağan etti bu cezayı..

Keşke pasaportlara da gerek olmasa, askerliğe de...
Dünya, silahsız bir dünya olsa.
Ve 20 yaşındaki gençler velinimeti olmasa...
Bu ölüm pazarının.

teşekkür ederim kızlarr bende bu tek tip düşüncesi yüzünden çok stresli günler geçiriyorum ama artık herşeyi oluruna bırakmaya karar verdim çünkü düşünmekle hiçbir şey değişmiyor ama inanıyorumki bizimkileri vurmucak içimizi rahat tutalım :Saruboceq:

kızlarr topiğiniz hayırlı olsunnn...bende 331.dönem asker eşiydim.Allah sağ salim hepinizi sevdiklerinize kavuştursun :Saruboceq: . şimdi zaman zor geçiyor ama plakalara gelince sanki biraz daha hızlanıyor gibi...gevezeciğim naber??

Canım benim sağol iyiyim sen nasılsın bebişş nasıl:CüvCüv:Şenizİnşallah sağ salim çabucak kavuşuruz canım inşallahhh bi plakalara gelseydik hayırlısıyla

merhaba kızlar aranıza yeni katıldım benim erkek arkadaşımda Tekirdağda askerlik yapıyor tek tip konusunda orada da çok şey söleniyomş ama komutanları sizi vurmaz diyolarmış ama tabii ne kadar güvenilir bilmiyorum allah hepimiz en kısa zamanda kavuşturur inşallah...

Hoşgeldin canım çok düşünmemeye çalış bu tek tip meselesini iyi düşünelim iyi olsun inşallahh vurmuyacak diyelim öyle olsunkaydirigubbakcemile5

walla bn tek tipten mektipten çok sıkıldım kendimi askerime veremiyorum düşünmekten ...
mayra aramıza hoşgelsin canım

Aynen valla canım artık çok sıkıldım bu tek tip vuracak mı vurmayacak mı ne olucak diye düşünmekten artık sadece iyi düşünüyüm iyi olsun diyorum vurmayacak inşallah diyorum geçiyorum

pufidik cnm bu yazı takvimemi ait..
kızlar bende size bişey söylicem bugün tw de fox da askerlik 12 ay oldu diye bir haber dinledik annemle şok olduk ben olduğum yerde yere yığıldım 9 ay denilirken 12 neden ve spiker kadın şuan kısa dönem askerde olanlar 7 ay daha kışlada kalacaklar demesinmi tamam dedim film koptu ama annem hemen koştu diğr odalardaki tv leri açtı birinde star diğerinde atv diğerinde kanal d fakat hiç bir haberlerde askerlik 12 ay oldu diye bir haber çıkmadı....bir tek fox...

Askerlik 9 aya iniyor.
Çok doğru bir karar.
Ama üniversite mezunları için 3 ay uzatılıyor.
İşte bu yanlış.
O gençler, üniversiteyi bitirmiş olmanın cezasını mı çekecekler?

Askerlik harcamalarının, bu ülkenin ekonomisinden neler aldığı ortadayken.
Askere giden gençlerden neler aldığını da, hesaba katmak gerek.
İnsanlar geleceğini güvende hissetmek için eğitim alıyor.
Askerlik bir sorunsa, bu sorundan en çok etkilenen insanlar, okumuş insanlardır.
Okumamış insanlara ikramiye niyetine verilenler, okumuş insanlardan niye esirgeniyor?
Onların eğitim için harcadıkları zamana nispet olsun diye mi?
Vatan sevgisini göstermenin şartlarından biri de, eğitim değil mi?

Ayrıca aydınlatılması gereken bir gerçek var.
Şu anda kısa dönem askerlik yapanların, 9 ay askerlik yapması söz konusu değil.
Böyle bir karar, çıktıktan sonraki üniversite mezunlarını bağlar.
O yüzden herkesin sevinç çığlıkları attığı kışlalarda.
Kısa dönem askerlerinin 3 aylık hüzün dalgalanmasını da görmek ve açıklama yapmak gerek.
Merak etmeyin çocuklar.
Okuyanları cezalandıran sistem, sizden sonrakilere armağan etti bu cezayı..

Keşke pasaportlara da gerek olmasa, askerliğe de...
Dünya, silahsız bir dünya olsa.
Ve 20 yaşındaki gençler velinimeti olmasa...
Bu ölüm pazarının.

Bugün bu yazıyı okuyunca tek dediğim hislerimize tercüman olmuşş.Dediği gibi kışladaki kısa dönemleri etkilemeyecek.Yalnız birşey dikkatimi çekti bunu yazan Hakkı Yalçın kaç gündür kışladaki kısa dönem askerlerin askerliği uzayacak diye haber yapan gazetenin yazarı

pufidik cnm bu yazı takvimemi ait..
kızlar bende size bişey söylicem bugün tw de fox da askerlik 12 ay oldu diye bir haber dinledik annemle şok olduk ben olduğum yerde yere yığıldım 9 ay denilirken 12 neden ve spiker kadın şuan kısa dönem askerde olanlar 7 ay daha kışlada kalacaklar demesinmi tamam dedim film koptu ama annem hemen koştu diğr odalardaki tv leri açtı birinde star diğerinde atv diğerinde kanal d fakat hiç bir haberlerde askerlik 12 ay oldu diye bir haber çıkmadı....bir tek fox...

Canım zaten bu askerlik haberini yapan dikatini çektiyse takvim gazetesi,fox...Yani işini ciddiyetle yapan gazeteciler devamlı yayınlamıyorlar.Bunlar haber bulamayınca direkt tek tip askerlik haberini yapıyorlar.Takvim kaç gündür ulaştık taslağa 9 ay diyordu bugün fox 12 ay diyor.Çelişiyorlar ve kendilerini yalanlıyorlar:1:

selam arkadaşlar,siteye yeni üye oldum.bende 335. kısa dönem asker yarenlerinden biriyim.inanın şu son günlerdeki tek tip askerlik haberleri yüzünden bi çoğunuz gbi bende fazlasıyla gerilmiş durumdayım.kime neye inanacağımı şaşırdım

selam arkadaşlar,siteye yeni üye oldum.bende 335. kısa dönem asker yarenlerinden biriyim.inanın şu son günlerdeki tek tip askerlik haberleri yüzünden bi çoğunuz gbi bende fazlasıyla gerilmiş durumdayım.kime neye inanacağımı şaşırdım

Hoşgeldin canım devamlı yazılıyor ama inşallah vurmayacak diye düşün çünkü hem askerlerin hem bizim psikolojimizi bozuyorlar bu şekilde

hoşbulduk tuti. internetten haber sitelerini,forumları,konuyla ilgili yazılanları okuyorum da kafam allak bullak.benimkine soruyorum hani belki o bişeyler biliyodur diye o da bu konuyu ne düşünmek ne de konuşmak istemediğini söyleyerek kapatıyo...çok da haklı aslında..umarım askerlerimize vurmaz bu yasa çıkacak olursa

yarum ya kızlar benim 20 yaşında bir erkek kardeşim war şuan üniversitede okuyor bana destek oluşu war ablacım üzülme enişteme vurmaz bana vurur 12 ay ben yapacam askerlik dedi kurban olurum onuda askere yollicam daha of offfffffffffffffff

hani bi laf vardır ya her kadın hayatında en az 1 kere asker yolu gözler diye,sanırım tuti ben de senin gbi sayıca 1 den fazla olmak üzere bu bekleyişi tadıcak olanlardanım.bnm de bir erkek kardesım var gercı suan lısede ama enınde sonunda o da asker olacak...

miracle_84 tatlım bende bugün aşkıma dordum sizin komutanlar bişeyden bahsediyormu diye buguün bana dediki komutanlarla muhabbet ettik size wurmaz rahat olun diyorlarmış birde tuğgeneral glmiş kışlalarına oda açıklama yapmış sizi vurma diye ama ben bu askerlikte maalesef mantık aramıyorum...bugün fox daki haber mahvetti beni...

Back