ya ancak bunları işte senin gibi cahiller düşüünür
kıskançlık veya hırslıkla alakası yok
sadece adaletsizlik ve eşitsizlik yerinin bulamlı diye ben konuşuyorum ama siz bunu bile anlıyamamışınızki
yok tatlım melitanın niyetini biliyorum zaten Şeniz
her neyse yanlış bir şey söylemediğini ama kurduğun cümlelerin yanlış anlaşıldığını kabul edelim bakalım herkes lafına dikkat etse böyle sorunlar çıkmaz işte
kızlar konu sakız gibi uzadı bence de kapansın
günaydın kızlaaarrr opuyorumnanaktan . ya bak şimdi tartışma yapacaksan adam gibi yap biz görüyoruz kim cahil kim değil sen merak etme yerimseniben beni konuşturacaksın olmayacak şimdi,adalet eşitlik bilmem ne den bahsedersin açtığın başlıkta 1 aylık sevgilinin sivaslı olupta aklındaki şüpheleri ona nasıl sorsam diye düşünür durursun!!!klava: adalet mişş eşitlikmiş bu mu senin adaletin haa hani insan ayrımı yapılmasındı adaleti uygulayacaksan heryönüyle uygula hayatında taamam.şuna bak ya sanki kısa dönemler laf attık ona gelmiş burda saf saf konuşuyor ya klava:
günaydın kızlaaarrr opuyorumnanaktan . ya bak şimdi tartışma yapacaksan adam gibi yap biz görüyoruz kim cahil kim değil sen merak etme yerimseniben beni konuşturacaksın olmayacak şimdi,adalet eşitlik bilmem ne den bahsedersin açtığın başlıkta 1 aylık sevgilinin sivaslı olupta aklındaki şüpheleri ona nasıl sorsam diye düşünür durursun!!!klava: adalet mişş eşitlikmiş bu mu senin adaletin haa hani insan ayrımı yapılmasındı adaleti uygulayacaksan heryönüyle uygula hayatında taamam.şuna bak ya sanki kısa dönemler laf attık ona gelmiş burda saf saf konuşuyor ya klava:
kıss çiğdem boşver anam sil baştan yapmıyalım
yaramı deşme yinee =)))
şekerim sinirlendimm ya.neyse yazsın dursun artık, o isyanını bize duyurunca rahatlıyor kanımcaaa kaydirigubbakcemile3
bugün dağıtımı açıklanıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
allahım heycandan ölücem!
bugün dağıtımı açıklanıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
allahım heycandan ölücem!
selamlar öncelikle..
adaletli bi uygulama olmadığı ortada, kısa-uzun dönem askerlik uygulamasının..
zaten her alanda adalet var diyemeyiz dimi,türkiye şartlarında..
bu da onlardan biri.. ve gerçek bir adaletsiz uygulama..
ama düzelecek inşallah ilerleyen günlerde..
bakın,mesela benim eşim yüksekokul mezunu.. 2 yıllık fakülte yani..
ama 15 ay er olarak yapıyo,güneydoğuda ve sınırda!!
şimdi madem adaletli diyosunuz (KAZANILMIŞ HAK!! diyosunuz),
bu mudur adaletli askerlik yapmak sorarım size???
sesim çıkmaz..
çünkü herkes ana kuzusu,herkes vatan evladı.. okunan kitaplarla deil de,sadece insan olduğu için eşit herkes...
bu uygulamanın saçma sapan bi uygulama olduğu konusunda ısrarlıyım kısaca!
4 yıllık üniversite okuyana 5 ay,2 yıllık okuyana yada bi şekilde okuyamamış olana 15 ay askerlik!!!
hani eşitlik nerde??? ben göremiyorum eşitlik maalesef!(
mesela,ilköğretim mezunları belli bir süre,
lise mezunları belli bir süre,
yüksekokul mezunları belli bir süre,
fak mezunları da başka bir belli süre yapsın..
''bu BİLE daha adil..''
ayrıca okuyan kendi kariyeri ve toplumdaki statüsü ve ekonomik refahı için okur..
vatan için yapılan hizmeti diğerlerine göre eksik yapmak için deil!!!
fakat yanlışlıklar,eninde sonunda düzelir arkadaşlarım
adalet de er yada geç yerini bulucaktır..
TEK TİP ASKERLİK uygulaması bu sebeple çok yakın zamanda gerçekleştirilecek zaten..
hayırlı tezkereler inşallah hepimize...
Okuyanla okumayan diye ayrım yapan okuyana(baba parasıyla özelde okuyanda dahil) kazanılmış hakkı var okumayan gitsin 15 ay yapsın diyen ve kısacası insan ayrımı yapan zihniyetler için kavga çıkarıp banlanmanıza değmez arkadaşlar er ya da geç hak yerini bulacak 10 yıl sonrada olsa okuyanda okumayanda paşa paşa aynı gün sayısı kadar yapıcak askerliğini..
izmit / gölcük
muhafız
yeri belli oldu!!!!!
çok sevindim tatlım :teytey: gözünaydın bitanem :1hug:
soğol canım ya
çok mutluyum nasıl mutluyum hemde ağlıcam zor tutuyorum..
ama annesi sevgilime orası deprem bölgesi riskli daha önce çökmüş askeriye ölmüş hep askerler falan ddemiş hem orda onun kafasına takıldı hem benim doğru dürüst sevincimi yaşayamıyorum bile... denirmi ya böyle bişey
ya bak tatlıkıs, sen haksızlık diyosunda ide şu yönden bakın, mesele okumuş okumamış dedil, bak şimdi, bi kişi üniversiteyi bitirmek için yıllarca okuyo, ki o mezunların çoğu şuanda 25-35 yaşları arasında bu insanlar o yaşlara kadar geliyo kimisi lisans yapıyo, kimisi doktora yapıyo bu insanlar okuyarak yaşlanıyo, o yaştan sonra bide 15 ay askerlik yaparsa nasıl bi işte çalışacak o saatten sonra nasıl i ulucak evlenicek yuva kuracak, bazen tam içerikli düşünelim lütfen, ben seni kırmak istemiyorum, ama sen bu kısa dönem topiğine gelip yazarsan böl cevaplar alırsın, ben sizin topiğe geldiğimde ne güzel yazışmıştık...
senin sevdiğin kişide kısa dönem olsa emimin bizim gibi düşünürsün, ama biz uzun dönemlere sizin gibi düşünmüyoruz, lütfen rahatsızsan yazma arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?