33. haftalik hamile bayanlar burayaaa

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
Merhaba
33 haftalik hamileyim..doktorum 29 Ekim tarih verdi dogumumu ama 37 haftadan sonra dogum olabilir tabiki..Bunu Allah bilir..Benim gibi 33 haftalik hamile bayanlar varsa burdan heyecanlarimizi, problemlerimizi ve deneyimlerimizi paylasalim ve birbirmizi taniyalim..Ayni zamanlarda doguracagaiz belki ayni gün, paylasalim birbirimize destek olalim..öncelikle minikkuzum bekliyorum seni..bildigim bir sen varsin benile ayni olan....
HADI KIZLAR.......

Son düzenleme:
benim bebegim ; su an 1900 gr...ve cok hareketli..inanilmaz hareket ediyor..doktor boyunun uzun olacagini söylemisti ..ben ve esim uzun boylu ince yapili insanlariz...
ben 62 kilo ile hamile kaldim..su an 68 kiloyum..

geldim bileee:42: öncelikle az kilo almışsın iyi olmuş.ben 66 kiloyum ama 58.5 hamile kalmıştım 8 kilo almışım.tabi her an 67 olabilirim..ben cuma gidecem doktora büyük ihtimal bebişim kaç kilo bilmiyorum seninkinin kilosu çok iyi maşallah.benim bebeğin uzun boylu olcağını sanmam ben 161 cm civarı bir anneyim:61:benim bebek de çok hareketli bazen azıcık dursa diye beliyorum langur kungur karnımın içinde ne yapar bilmem.
ya daha önce de dediğim gibi doktorun çok geç bir tarih vermiş yaa nasıl bekleyecen o kadar ben ekim ortasında doğum yapmak istiyorum..tabi önce Allah sonra doktor bilir de..senin ilk bebiş di mi çok heyecanlı olur ilki..ikinci de öyle tabi ama ilki hem koru hem heyecan dolu oluyor..bu arada geçen gün tansiyonum çıkar gibi oldu biraz düzelince o hızla nasıl doğum çantası hazırladım bi görsen,bebeğe bir sürü çıtçıtlı badi,3 takım kıyafet,bir battaniye,kendime iki takım pijama,4 atlet,2 sütyen,büyüklerden alt çamaşır filan ne bulduysam koydum..ama düzenliycem tekrar sen de yap çantanı nolur nolmaz neyse ben çok yazdım hadi arkadaşlar siz de yazın varsa aramızda

geldim bileee:42: öncelikle az kilo almışsın iyi olmuş.ben 66 kiloyum ama 58.5 hamile kalmıştım 8 kilo almışım.tabi her an 67 olabilirim..ben cuma gidecem doktora büyük ihtimal bebişim kaç kilo bilmiyorum seninkinin kilosu çok iyi maşallah.benim bebeğin uzun boylu olcağını sanmam ben 161 cm civarı bir anneyim:61:benim bebek de çok hareketli bazen azıcık dursa diye beliyorum langur kungur karnımın içinde ne yapar bilmem.
ya daha önce de dediğim gibi doktorun çok geç bir tarih vermiş yaa nasıl bekleyecen o kadar ben ekim ortasında doğum yapmak istiyorum..tabi önce Allah sonra doktor bilir de..senin ilk bebiş di mi çok heyecanlı olur ilki..ikinci de öyle tabi ama ilki hem koru hem heyecan dolu oluyor..bu arada geçen gün tansiyonum çıkar gibi oldu biraz düzelince o hızla nasıl doğum çantası hazırladım bi görsen,bebeğe bir sürü çıtçıtlı badi,3 takım kıyafet,bir battaniye,kendime iki takım pijama,4 atlet,2 sütyen,büyüklerden alt çamaşır filan ne bulduysam koydum..ama düzenliycem tekrar sen de yap çantanı nolur nolmaz neyse ben çok yazdım hadi arkadaşlar siz de yazın varsa aramızda

minnikkkuzummm:):) sende fazla kilo almamissin zaten..ben heralde doguma kadar bir iki kilo alirim..:):) doktorum 29 ekim dedi ama ben 40 hafta tasiyamam heralde bebegi sanmam ama yinede belli olmaz..ama insallah 37 haftada dogururum..40 hafta olmasin hamilelikten sIkIldim desem..:) bir an evvel bebegime kavusayim..hem daha kilo alirsam korkuyorum göbegimde catlak olur diye..walla rüyama giriyor..cok korkuyorum..göbegimi artik gunde 2 kere yagliyorum :)):nolur nolmaz..sen catlamadin daha dimi?insallah yani..
benim ilk bebegim sanirim baska yapmayacagiz..simdilik oyle yani..esim buna zor ikna oldu..
ben bugun eksiklerimin bazilarini aldim cantalari yapmaya basladim zaten yavas yavas..aklima geldikce koyuyorum..burda hastanede 5 gun yatiriyorlar o yuzden daha fazla seye ihtiyac var..bri bavul hazirliyorum yani :)):
bu arada baska bizimle ayni hafta olan yok sanirim ..bakalim..
dinleniyorum artik evde..kendimi cok yormamaya calisiyorum .son kanamadan sonra zaten doktor dedi dinlen yorulma diye..evdeyim ..keyfime bakiyorum..

heee sen yurtdışındasıınn.anam 5 gün nasıl dayanır insan bizde 1,5 güünde postalıyorlar genelde en fazla 3 gün..cidden ben de çok kilo almadım da doğum sonrası karnımın halini merak ediyorum..ikizlerden sonra yumuşamıştı gıcık oluyordum şimdi iyice süner herhalde..ah bi cesaret bulup da karnımı gerirsem daha sonra :16:ne güzel olur şöyle gergin gergin çatlaklar da gidiyomuşş aah ah..çatlak bende zaten önceki doğumdan vardı..o zaman 7 ay bitene kadar hiçbişey yoktu 7. aydan sonra çatladı çok tabiki ikiz olduğu için.şimdi yenileri oldu mu pek anlayamıyorum valla..inşallah sende olmaz.annenler falan var mı yanında yalnız mısın doğumdan sonra napacan bu arada

heee sen yurtdışındasıınn.anam 5 gün nasıl dayanır insan bizde 1,5 güünde postalıyorlar genelde en fazla 3 gün..cidden ben de çok kilo almadım da doğum sonrası karnımın halini merak ediyorum..ikizlerden sonra yumuşamıştı gıcık oluyordum şimdi iyice süner herhalde..ah bi cesaret bulup da karnımı gerirsem daha sonra :16:ne güzel olur şöyle gergin gergin çatlaklar da gidiyomuşş aah ah..çatlak bende zaten önceki doğumdan vardı..o zaman 7 ay bitene kadar hiçbişey yoktu 7. aydan sonra çatladı çok tabiki ikiz olduğu için.şimdi yenileri oldu mu pek anlayamıyorum valla..inşallah sende olmaz.annenler falan var mı yanında yalnız mısın doğumdan sonra napacan bu arada

annem yanima geliyor ekim ikinci haftasi..en az 2 ay kalacak..burda kimsemiz yok.esiminde ailesi var yok :):) yok diyelimmm..yalniziz..ama esimle hem arkadas hem karikocayiz..esimin arkadas cevresi iyi Allahtan eme hepsi benden büyükler..esimle aramda 10 yas var....onun arkadaslari tabiki daha buyuk yada onun yaslarinda dolayisiyla hanimlarida..cok sIk gidiyorum Tr ye zaten..ama bebek olunca bilmiyorum nasil olacak..
5 gun hastanede kalmak iyi bence..dr lar hemsireler bebegede anneyede bakiyorlar..bir cok seyi ögretiyorlar..hem kendime gelene kadar hastanede dinlenirim :)): daha dogum yapmadan dinlenmeyi düsünüyorum:):) biz kari koca inanilmaz keyif düskünüyüz zaten, kizimda öyle olur heralde..ama onu yasi kücükken sorumluluk ögretecegim, öyle tek cocuk diye rahat büyümek yok:):) ne pisim dimi? öyle walla..kizim olsun istedim bana yardimci olsun diye :):):) saka tabide ama gercekten sorumluluk sahibi olaak bunu erken yasta asilayacagim..insallah Allahim nasip eder..sen annesin zaten ben yeni anne olacagim ve inanailmaz heyecanliyim. yaaaa.......ne acaip duygu:):) o zaman senin bu ücüncü bebek oylemi?

Bugün 33. hafta kontrol nts ve vajenden dikiş kontrolü vardı.
Kızçem 2085 gr olmuş. Ben 2 hafta önce 72.200 gr dım bu sefer 100 gr almışım sadece. yediklerim bebeğe gidiyormuş. Ay durmadan yarasın tosunuma diyordum herkes gülüyordu. kıza öyle denirmi diye :))) bende 1 gram yağ yok kilo yok. 38. haftaya kadar 3000 gramı aşsında tek iğne iplik olurum ben.
Hoca ceviz kuru üzüm ve pekmez ye biraz dedi. Beni süzük gördü herhal :)))
Dikişlerde açılma yokmuş çok sevindim. 38 i tamamlarız dedi hoca. Ama bebeğin tekmeleri korkutuyor çok kuvvetli vuruyor acı hisediyorum.
Evdekilerde ayrı bi durum beşiği kurdular odayı düzenlediler. Kıyafetleri yıkadılar. Bu gidişle erken doğurtacaklar beni yaaaa :))
:6:

canim vajenden dikis olayini anlamadim..
masallah kizin iyiýmis benim kizim 1900 gr ..dün bakti doktor..ne dedi biliyormusun? biz kilosu normalmi dedik. normal ama 100 gr az olabilirdi normali 1800 dür bu haftada dedi. bende seker yüklemesinde yüksek cikmisti ona taktilar..zaten bende kilo almadim az aldim ..hala begenmediler:)
bende 37 gelsin dogsun istiyorum ama 40 a kadar gitmesin isitiyorum ama Allah bilir.zamaninda dogsun ..genelde herkes 40 haftayi dolduruyor ..bakalim..bende odasinda hazirladim herseyini üstelik yalniz. burda kimsem yok ki:)nabalim...ama kiyafetleri ütülemedim..ya hayatta sevmedigim birsey annemde ütüleme o zaman guzel guzel katla dedi :):) zaten halim yok..kocamda cok laf sokar su mavi gömlegi giyecegim ama ütüsüzde giyilmez ki bu !! bende derim o zaman öbürünü giy:):):)
benim kizimda feci tekmeliyor hatta diyorum bu kiz hic uyumuyormu? dunku nts de hic durmadi masallah:):) kizim boyle hareket ederken hem hosuma gidiyor hemde icim kalkiyor..son iki gundur kemiklerim acimaya basladi..
gece biraz zor uyuyorum..kizim pozisyon begenmiyor..onun begendigide bana iyi gelmiyor..ama idare ediyoruz :):)

selammm kızlarr bende geldimmm :) bende 71.200le hamile kaldım. şimdi 75,500 üm şuanda. kızlar benim oğluşum pek fazla hareketli değil gündüzleri. ama 2 akşamdır geceleri çok hareketli. ama benim bazen sağıma bazen soluma öyle bir ağrı giriyor ki sanki tekmeyle birlikte giriyor o ağrı. hamilelik geçiren arkadaşlarım normal olduğunu söylüyorlar. Doktorda normal demişti. sizde var mı böyle ağrılar? 16 sında kontrolüm var umarım herşey yolundadır. yaa kızlar ben sezeryan istiyorum. hangi güne gün verecek bakalım sezeryan olanlara doktorlarımız.. yaa bende bir an önce sağlıklı bir şekilde kavuşmak istiyorum oğluma :)

selammm kızlarr bende geldimmm :) bende 71.200le hamile kaldım. şimdi 75,500 üm şuanda. kızlar benim oğluşum pek fazla hareketli değil gündüzleri. ama 2 akşamdır geceleri çok hareketli. ama benim bazen sağıma bazen soluma öyle bir ağrı giriyor ki sanki tekmeyle birlikte giriyor o ağrı. hamilelik geçiren arkadaşlarım normal olduğunu söylüyorlar. Doktorda normal demişti. sizde var mı böyle ağrılar? 16 sında kontrolüm var umarım herşey yolundadır. yaa kızlar ben sezeryan istiyorum. hangi güne gün verecek bakalım sezeryan olanlara doktorlarımız.. yaa bende bir an önce sağlıklı bir şekilde kavuşmak istiyorum oğluma :)

arkidişim sen neden sezeryan istiyorsun.epidural normal doğum da yapabilirsin.benim ilk doğumda sezeryandan sonra dikişin üztüne sallanan bir yağ kütlesi kaldı bende karnım yumuşadı gerçi ikiz olduğu için böyle oldu ama iyi düşün..bu arada ben de tekmeleri yerken çok acıtıyor artık..ama galiba normalmiş herkeste var bu haftalarda..benim de kesim günüm belli değil aah bi belli olsaydı:61:

annem yanima geliyor ekim ikinci haftasi..en az 2 ay kalacak..burda kimsemiz yok.esiminde ailesi var yok :):) yok diyelimmm..yalniziz..ama esimle hem arkadas hem karikocayiz..esimin arkadas cevresi iyi Allahtan eme hepsi benden büyükler..esimle aramda 10 yas var....onun arkadaslari tabiki daha buyuk yada onun yaslarinda dolayisiyla hanimlarida..cok sIk gidiyorum Tr ye zaten..ama bebek olunca bilmiyorum nasil olacak..
5 gun hastanede kalmak iyi bence..dr lar hemsireler bebegede anneyede bakiyorlar..bir cok seyi ögretiyorlar..hem kendime gelene kadar hastanede dinlenirim :)): daha dogum yapmadan dinlenmeyi düsünüyorum:):) biz kari koca inanilmaz keyif düskünüyüz zaten, kizimda öyle olur heralde..ama onu yasi kücükken sorumluluk ögretecegim, öyle tek cocuk diye rahat büyümek yok:):) ne pisim dimi? öyle walla..kizim olsun istedim bana yardimci olsun diye :):):) saka tabide ama gercekten sorumluluk sahibi olaak bunu erken yasta asilayacagim..insallah Allahim nasip eder..sen annesin zaten ben yeni anne olacagim ve inanailmaz heyecanliyim. yaaaa.......ne acaip duygu:):) o zaman senin bu ücüncü bebek oylemi?
evet benim 3. bebek olacak inşallah..bu bebek olayı kısmet ya daha iyi anladım bu sefer.çünkü ilkinde hadi biz istedik Allah verdi ama iki tane verdi:emir_bebek::emir_bebek: bunu biz düşünmemiştik ama kendi geldi korunduğumuz halde olacaksa hiçbir şey engel olamıyormuş anladım..Allah hayırlı uzun ömürler versin bizlere de onlara da..
senin sorumluluk verme işine gelince çooook iyi edersin.ben çok pişmanım.benimkiler pısırık oldular gece yanımıza geliyor ikisi de benim halimi düşün sonradan düzeltmek çok zor..sorumluluk ver ki kendine güvenli olsun.
ütü konusunda da bazılarını ütüleyebilirsen ütüle dışarda giyecek ya da misafir gelince giyeceklerini..ben öyle yapacam ayırdım gerisini bastıra bastıra katladım amaaan ne olacak halim yok valla koccım bile kendi ütülemeye başladı baktı benden pek fayda yok biraz o ütülüyor biraz ben..şu perdeleri de yıkıyim de ütüleyiver dedim rüyanda görürsün dedi :52: zaati şakaydı canııımmm

arkidişim sen neden sezeryan istiyorsun.epidural normal doğum da yapabilirsin.benim ilk doğumda sezeryandan sonra dikişin üztüne sallanan bir yağ kütlesi kaldı bende karnım yumuşadı gerçi ikiz olduğu için böyle oldu ama iyi düşün..bu arada ben de tekmeleri yerken çok acıtıyor artık..ama galiba normalmiş herkeste var bu haftalarda..benim de kesim günüm belli değil aah bi belli olsaydı:61:

doğum yapacağım hastanede epidural normal yapılmıyor canım. bende normal doğumdan korkuyorum yaa... Ondan sezeryan olsun diyorum ama bakalım kısmet tabii... Herşey aniden gelişir normal doğum yaparımm belki de çabucakkk :) ne güzel olurr... 16 sında benim kontrolüm. sence söyler mi doktor o gün tarih? yoksa daha erken mi. ben sabırsızlanıyorumm çok yaa... ne güzell siz tecrübelisiniz. hemde ikiz annesi :) Allahım çocuklarınızı size bağışlasınn...

doğum yapacağım hastanede epidural normal yapılmıyor canım. bende normal doğumdan korkuyorum yaa... Ondan sezeryan olsun diyorum ama bakalım kısmet tabii... Herşey aniden gelişir normal doğum yaparımm belki de çabucakkk :) ne güzel olurr... 16 sında benim kontrolüm. sence söyler mi doktor o gün tarih? yoksa daha erken mi. ben sabırsızlanıyorumm çok yaa... ne güzell siz tecrübelisiniz. hemde ikiz annesi :) Allahım çocuklarınızı size bağışlasınn...

amiiin cümlemizinkini inşallah..valla bilemiyorum gün verir mi ben de belki yarın gidicem ben de merak ediyorum doğrusu..ilk doğumumda son güne kadar vermemişti son gün söyledi yarın alalım diye.tabi şimdi doktorum değişti bakalım ne diyecek..oğluşum kaç kilo oldu merak ediyorum.bi de göbek deliğimin sol tarafında sürekli bişey dayalı kafa mıdır nedir bilemedim büyük bişey onu yakalarsa ultrasonda çok sevinecem:61: o her neyse dikiyor oraya kazık gibi dürte dürte indirtiyorum biraz..

tarkul007
Aramiza hosgeldinnnnnnnnnn....ben simdi geldik doktordan gecenki acil durumdan sonra bu ikinci gunumdu..ama sükprki birsey cikmadi,,,arada kahverengi leke olmasi normalmis cünkü kalan kani atiyor vucut dedi doktor..NTS temiz cikti..ama doktor rahimi muayene ettiginde 1mm acilma var dedi..cok az yani..normal dedi..
minikkuzummmm sende olan karniny an tarafindaki sertlik bendede var..o oldugunda kendini sikma gevse uzan dinlen dedi doktor.artik o kasilmalarin olmasi normalmis..
ben bugun iyiyim kizlar....moralim falan düzeldi sükür..kanam kesildi...ama kendimizi yormamamiz lazim kizlar..ve ani hareketlerden kacinmamiz lazim...

Son düzenleme:
kizlar ben bu konu hakkinda yeni topic actim ama sizede tekrara sorayim dedim..1mm acilmam var rahmimde bugun doktorum soyledi..sizinde varmi? erkenmi acaba? doktor normal dedi ama bilmiyorum..acaba bu erken dogacagi anlamina geliyor? walla kafam karisti heyecanlandim :)):

Blaurose'cum bana 16. haftada selvikal yetmezlik icin rahimagzi dikisi attilar. Suan az acilmam var ama ilerleme yok. Acilma dikise inene kadar hoca dogum haftasina geliriz dedi. Vajen ultrason bunun icin. bana 38 bitip 39 dan gun aldigimda sezeryan yapacaklar. Yasimdan dolayi kaslar tembellesmis ve acilmam olmazmis bebek bogulmasin diye buna karar verdi Hoca.

Haftalar gecmiyor gerim gerim gerildim iyice. Uyku kalmadi. Evde herkes bebek icin oda esya ivir zivir derdinde offf. Hareketlerim kisitlandi. Rapor aldim evdeyim ama disari cikamiyorum. yuruyuslerimi iptal etti hoca. Bende evdekilere sariyorum :))) Uyku sorunum nedeniyle herifi yolladim yataktan. koca yatak bana kaldi ohhhh birsuru yastikla uyuyorum. Prensesler gibi oluyo yaaa :60:

Blaurose'cum bana 16. haftada selvikal yetmezlik icin rahimagzi dikisi attilar. Suan az acilmam var ama ilerleme yok. Acilma dikise inene kadar hoca dogum haftasina geliriz dedi. Vajen ultrason bunun icin. bana 38 bitip 39 dan gun aldigimda sezeryan yapacaklar. Yasimdan dolayi kaslar tembellesmis ve acilmam olmazmis bebek bogulmasin diye buna karar verdi Hoca.

Haftalar gecmiyor gerim gerim gerildim iyice. Uyku kalmadi. Evde herkes bebek icin oda esya ivir zivir derdinde offf. Hareketlerim kisitlandi. Rapor aldim evdeyim ama disari cikamiyorum. yuruyuslerimi iptal etti hoca. Bende evdekilere sariyorum :))) Uyku sorunum nedeniyle herifi yolladim yataktan. koca yatak bana kaldi ohhhh birsuru yastikla uyuyorum. Prensesler gibi oluyo yaaa :60:

anaaam ben kocasız yatamam.dibinde biterim her dakka.kendi üstümü örterim onunkini de örterim beni niye örtüyosun der daralır üşürsün derim..onun yapışkanıyım ben :52: uykularım iyi de yan yatmaktan usandım şöyle yüzüstü yatabilsem ne güzel olurdu..senin evde kaç kişi var niyeherkes orda her ana doğuracan diye mi bekliyolar:61:bizde kimse yok çocuklardan başka 35. haftadan sonra annem babam gelecek doğuma da kayınvalideler de gelecekmiş galiba cümbür cemaat bakalım napacaz.ben çok sıkılıyorum kalabalıktan yaa öff hepsi birarada gelmese keşke..

kizlar ben bu konu hakkinda yeni topic actim ama sizede tekrara sorayim dedim..1mm acilmam var rahmimde bugun doktorum soyledi..sizinde varmi? erkenmi acaba? doktor normal dedi ama bilmiyorum..acaba bu erken dogacagi anlamina geliyor? walla kafam karisti heyecanlandim :)):

iyi olmana sevindim 1 mm lik açılma da önemli değil dediyse öyledir canım takma kafana..benim 35 haftalıkken ikizlerde nst de sancı çıktı doktor alttan muayene etti,3 cm açık dedi 5 gün sonra doğum yaptım ama nasıl oluyor bu iş anlamadım 3 cm biraz fazla değil mi neyse işte korkma yani..bu arada senin doktor yabancı mı Türk mü nasıl anlaşıyorsunuz..oranın doktorlarının yaklaşımları nasıl hemşireler falan merak ettim

tarkul007
Aramiza hosgeldinnnnnnnnnn....ben simdi geldik doktordan gecenki acil durumdan sonra bu ikinci gunumdu..ama sükprki birsey cikmadi,,,arada kahverengi leke olmasi normalmis cünkü kalan kani atiyor vucut dedi doktor..NTS temiz cikti..ama doktor rahimi muayene ettiginde 1mm acilma var dedi..cok az yani..normal dedi..
minikkuzummmm sende olan karniny an tarafindaki sertlik bendede var..o oldugunda kendini sikma gevse uzan dinlen dedi doktor.artik o kasilmalarin olmasi normalmis..
ben bugun iyiyim kizlar....moralim falan düzeldi sükür..kanam kesildi...ama kendimizi yormamamiz lazim kizlar..ve ani hareketlerden kacinmamiz lazim...

canım kanamanın kesilmesine çok sveindim. İnşallahh zamanında gelecek bu minikler Allahın izniyle. ben çoğunlukla yatıyorum dinleniyorum ama sancı giriyor arada korkuyorum çok. canım açılmayı vajinal muayene ile mi gördü? benim son kontrolümde yapmadı vajinal muayene ama rahim boyunu ölçelim dedi sanırım. 4,5 cm dedi güzel dedi. birşey demedi. bunlar ayrı şey mi anlamadım ben şimdi.

Back
X