Biz de tekrar götüreceğiz eşimde abarttigimi söylüyor ama yinede bir problem varsa önlemini erken almak istiyorum bende doktor sonucunu sizinle paylaşırım. İyi akşamlarMerabalar sonucu bizede yazin olurmu,benim oglumda 22 aylik 5-10kelimenin disinda bisey yok,bende endiseleniyorm,annem benim üç yasinda yeni yeni konustuğumu ve sessiz bir bebek oldugumu söylüyo bana cekmistir insllh,bence bizim bebeklerimizin farki ilerde dil yetenegine sahip olmayacak,bende öyleyim çunkü dil yetenegim hala yoktur ,cok ama cok kötü ,ama matmtk ögrtmenym sayisalm cok iyi insallh öyle olurlar,bende doktora gidelim diyorm bizim babamiz doktora gòtürmüyo yoksa bende gòtrmek istiyorm.2yi bitirsin ilerleme olmazsa kendim götürcem.
Peki neler söylüyo,bizimkide 23 aylik olcak artik,15 kelime civarinda kelimesi var,hayvan sesleri falan cikariyo,kitaptan bütün hayvanlari soruyorum dogru gösteriyo ama isimlerini soöylemiyo seslerini cikariyo,nezaman konusacak diye cok merak ediyormBenim oğlum 2 yasinda, kelime dagarcigi çok geniş ama konusmuyor, işaret diliyle herseyi anlatıyor. haftada 3 gun krese (ingilizce) 4 gün benle. Doktora gittik, işitme testi ve konuşma terapisi onerdiler. Bunun en büyük sebebi şarkılı videolar. Ben ne annemlere ne de eşime anlatamadım. video izletmeyin dedikçe onlar " yok olur mu, teknolojiden uzak tutma, bak burdan da öğreniyor" dediler. Saatlerce izletiyorlardi cocugane zaman eşimle yalnız biraksam, çocuğu elde cep telefonu video izlerken buluyordum. Tabi eşim de tv izliyor o sirada. Aslinda sayıları falan videodan ogrendi, yolda sayi gördükçe söylüyor ama konuşarak iletişime girmiyor. Kimseye anlatamadım ve bu hale geldik, şimdi terapilerle ugrascaz, eşim de sonunda çocuk uyaniksa televizyon, video açmamaya başladı, annesini, babasini da cagirdi umarım gelişme olur. Ama tv video açmaya çalışırlarsa cinnet geçiricem artık
kaç yaşında? aslında bende çok ilgileniyorum ama yavaş yavaş ilerliyoruz bizde. ama ilgiyi azaltayım hemen gerileme başlıyor. ilgi şart bizdeValla ilgiyle olsa benim oglumun bülbül gibi olmasi lagzimdi,babasiyla birlikte bakiyoruz direkt kendimiz ilgileniyorz annenne yada babanne bile degil,onlar baksa sonucta enerjileri bu canavarlara yetmez imkani yok tv agirlikli bi bakma sekli olurdu,bence tamamen genetik ben 3 yasinda konusmusum 3ten önce beklemiyorm artik 24ü gectik kelime sayisi epey artti,anne gel gibi bi iki cümleli 3kelimesi var okadar cok yavas ilerliyo,bakalim.ama artk korkularim gecti sükür cocuklari seviyo oyniyo.
Biz 25 ayin icindeyiz,siz kac aydasiniz peki?benim ilgiden kastim şu nekadar ilgilensenden senin sòyledigini tekrar ediyo en fazlasi ilerisine gidemiyosun,ama cocuk kendisi hazir oldugunda karsilikli sohbet tarzinda oluyo,buda bebesin kendisi istedigi zaman oluyo bence biz ne yapsakta tekrardan öte gidemiyorz gibu geliyo bana.kaç yaşında? aslında bende çok ilgileniyorum ama yavaş yavaş ilerliyoruz bizde. ama ilgiyi azaltayım hemen gerileme başlıyor. ilgi şart bizde
biz tam 2.5 yaşındayız. 24 aylıkken kızımın 20ye yakın kelimesi vardı. her ay kelime haznesi çoğaldı şuanda 110u geçti kelime sayısı 3 4 tane ikili cümlesi var daha 1 haftadır falan. 3 3.5 yaşında konuşacak sanırım. tabiki dediğiniz doğru zorla konuşturamazsınız çocuk ne zaman hazırsa o zaman konuşmaya başlar. ama siz ilgilenmeseniz sadece konuşmak değil hareket olarak anlaması olarak yavaşlar. sürekli konuşmak kitap okumakkelime haznesini genişletir hemen konuşmasada genişletir. konuştuğu zaman verimini alırsınızBiz 25 ayin icindeyiz,siz kac aydasiniz peki?benim ilgiden kastim şu nekadar ilgilensenden senin sòyledigini tekrar ediyo en fazlasi ilerisine gidemiyosun,ama cocuk kendisi hazir oldugunda karsilikli sohbet tarzinda oluyo,buda bebesin kendisi istedigi zaman oluyo bence biz ne yapsakta tekrardan öte gidemiyorz gibu geliyo bana.
Aynen kendi konusmuyo ama kelimeleri ögreniyo dogru diyosunuz,gecenlerde hic bilmedigini düsündügüm bi kelimelyi bildi mesela cok sasirdim oda ilgiyle oluyo tabi.Bizim anlamada sikınti yok mesela gecenlerde gelen misafirleeimiz dizi izlediler oglumda onlarla izledi ve ordaki bi cok seyi hareketlerle bana anlattii, sadece konusmuyo,yoksa kendi derdinide bi sekilde hareketlerle falan anlatiyo,20 aylikken falan bi sıkıntımi var diye cok korktum ama Allah korusun sıkıntı olsa hic konusmaz bide bizi anlmaz demi??bakalim ins en kisa zamanda konusurlar.biz tam 2.5 yaşındayız. 24 aylıkken kızımın 20ye yakın kelimesi vardı. her ay kelime haznesi çoğaldı şuanda 110u geçti kelime sayısı 3 4 tane ikili cümlesi var daha 1 haftadır falan. 3 3.5 yaşında konuşacak sanırım. tabiki dediğiniz doğru zorla konuşturamazsınız çocuk ne zaman hazırsa o zaman konuşmaya başlar. ama siz ilgilenmeseniz sadece konuşmak değil hareket olarak anlaması olarak yavaşlar. sürekli konuşmak kitap okumakkelime haznesini genişletir hemen konuşmasada genişletir. konuştuğu zaman verimini alırsınız
19 aylıkken bizede gelişim geriliği teşhisi konmuştu kızım hiiç ama hiç bişey anlamıyordu. halimize çok şükür çok yol katettik. 1.5 yaşından beri kitap okuyorum. geçen sabah bana dedi biliyomusunuz uyandık aynı anda. günaydın dedi. sonra biraz durdu 'anne kalk' dedi. ben şok tabi.Aynen kendi konusmuyo ama kelimeleri ögreniyo dogru diyosunuz,gecenlerde hic bilmedigini düsündügüm bi kelimelyi bildi mesela cok sasirdim oda ilgiyle oluyo tabi.Bizim anlamada sikınti yok mesela gecenlerde gelen misafirleeimiz dizi izlediler oglumda onlarla izledi ve ordaki bi cok seyi hareketlerle bana anlattii, sadece konusmuyo,yoksa kendi derdinide bi sekilde hareketlerle falan anlatiyo,20 aylikken falan bi sıkıntımi var diye cok korktum ama Allah korusun sıkıntı olsa hic konusmaz bide bizi anlmaz demi??bakalim ins en kisa zamanda konusurlar.