Benim kızım 2.5 yaşına geldiğinde neredeyse sadece anne diyordu,önce televizyonu kapadık,üç yaşına geldiğinde net olmayan az sayıda kelimesi vardı araştırıp en iyilerden olan bir konuşma terapistine götürdüm.Göz temasında ,diğer çocuklarla ilişkisinde ,söylediklerimi anlayıp yapmasında sıkıntı yoktu.
Doktor benim eşliğimde kitaplardan sorular sordu kızım gösterdi altta üstte ,temiz kirli gibi şeyler ve sorunun benim fazla ilgim olduğunu kızımın konuşmaya gerek bile duymadığını söyledi ,kreş tavsiye etti ısrarla reddettim üç yaşında yeri anne yanıdır bana göre çünkü bana ihtiyacı var en çok.
Doktorun ufak tavsiyeleri vardı onlara uydum ,kitap okuduk,televizyon neredeyse yok,yaşıtlarıyla zaman geçirdi,gösterdiklerini anlamazdan geldim vs
Şimdi 4 yaşına gelmek üzere her kelime net değil ama artık konuşuyor çok şükür. Benim durumumda olanlara örnek olur diye yazdım ,konuşamıyor diyen çok oluyor sonuç ne bilemiyoruz ben çok aramıştım çünkü:)[/QUOT
Saolun gercektende, burda herkes yazsa bizde rahatlariz,az cok ayni seyleri yasiyoruz cünkü.Benim oglum 25 ay bitti kelime sayisi az azda olsa arttiyo buda iyi bi gelisme sanirim,sizin söylediginiz gibi anlamsiz seylerde söylemeye basladi,kendi kendine konusuyo,bide gecenlerde renkleri ögrendigini farkettim söyleyemiyo tabi :) ben sordugumda cogunlukla dogru gösteriyo ama.