32haftalik doğan,kuvezde bebeği olan anneler yardımınıza ihtiyacım var

eglldmr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
15
6
1
29
Merhaba hamileliğimde herhangi bir sıkıntı yokken 32.haftada suyumun azalması nedeniyle acil sezeryan ile 1550gr olarak bebegimi dünyaya getirdim doğumdan önce iki doz akciğer geliştirici iğne vurdular şuanda kuvezde oksijen tedavisi görüyor 1390grama kadar düştü dün 1400 Gr olmus oksijen ihtiyacı biraz daha azaldı dedi hemşire ağzındaki hortumu cikarmislar bugün 6.gun ama sanki bana 60yil geçmiş gibi geliyor Allah'ım herseyin hayırlısını versin benim gibi olup bebegini kucağına alan anneler nasıl başa cikabildiniz bu durumla nasıl sabrettiniz? Yardımınıza çok ihtiyacım var

Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz tez vakitte ordan çıkar.. benim durumum sizinkinden biraz farklı ben 38 haftalıktı doğum yaptım bebeğimin ciğerine sıvı kaçtığı için 1 hafta küvözde kaldı çok zor zamanlar geçirdim bebeğimi hastanede bırakıp eve gelmek çok zor geliyordu çünkü doğduğu gün akşama kadar kucağımdayken bi anda küvöze alınması ,evime kucağım boş gelmem çok zordu..emzirmeyide,altını değiştirmeyi de tek başıma kendim öğrendim hemşireler yardım etmiyordu o sandalye tepesinde emzirmeye çalışırken az uyuklamadım belim kopardı ağrıdan birde sezeryan olmuştum eğilip kalkmak yürümek çok zordu ına rağmen rabbim güç veriyordu..üzülmeyin bol bol dua edin rabbim sağ salim çıkarsın evladınızı ordan inşallah şimdi kızım 2 ay 8 günlük çok şükür

İnşallah çok teşekkür ederim o kadar zor birşey ki beni çok iyi anlarsiniz dikiş acılarını bile unutturuyor insana bu annelikduygusu, Rabbim bebeginize ailesiyle birlikte sağlıklı uzun huzurlu ömür nasip etsin inşallah

Çok geçmiş olsun 32+4 te dogum yaptımn25 gün küvözde kaldı bebeğim çok zor bilirim o saturasyon cihazlarının sesleri kulagımdan gitmiyor geçiyor sabret diyenlere çok kızardım ama gerçekten geçiyor çok şükür oğlum yanımda simdi iki bucuk aylık sormak istediğini bana sorabilirsin

Teşekkür ederim oğlunuza uzun sağlıklı ömür nasip etsin Allah, bugün 8. gün şuan oksijeni kuvoz içine vermeye baslamislar bebeğinizin iyileşme süreci nasıl oldu bu zorlukla nasıl başa cikabildiniz ?

Öne çıksın Ulaş da görünsün konunuz diye yorum yapmaya geldim ayrıca tabii ki bir de sizin için dua edeceğim söylemek için buradayım Allah yardımcınız olsun konu hakkında bilgim yok ama dualarımdasınız

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Başa çıkmak mümkün olmadı kimseyi istemedim eşimi bile. Ağır bi süreç geçirdim haala toparlanmiş değilim bebek eve gelincede başında nöbet tuttum uykusuz nefes alıyormu diye. Çok psikolojim bozuldu o konuda yardımcı olamıycam ama işleyişi söyliyim ben size önce ağizdan entüne sonra burundan oksijen sonra fanus sonra kövöz içi oksijen onuda keaince emzirmeye çağirip veriyolar. Birde 36 haftaya gelmeden çoğu hastane vermiyor devlet değilse yada bi çok şehirde şubeleri olan köklü bi hastane değilse 36 ya kadae tutuyor çünkü bebeklerin üzerinden günlük 8 bin kazanıyor hastane. Bi çok şeye şahit oldum orada herkese farklı sebep bahaneyle tuttular kimine kilosu yükselince vercez dediler oysa oğlumu 2.100 aldım güvenim yok hiç birine

Niversite
üniversite hastaneleride mi günlük devletden 8 bin alıyor

Çok haklısınız şuan kimseye tahammülüm yok benimde her söylenen kelime sinirlendiriyor. Bizi devlet hastanelerinde yeterli kuvoz olmadığı için özele yönlendirdiler şuan özelde yatıyor oğlum herhangi bir ücret talepleri olmayacakmış sevkle geldiğimiz için benim korkumda tam bebeğim iyileşmeden yer açılsın diye hemen verirlerse bu düşünceler bunalıma sokuyor bir hafta içerisinde burnundan solunumu çıkarıp salı günü kuvoz içine oksijen vermeye baslamislar normal şartlarda bugün 33+3 haftalık olacaktı Allah kimseyi evladiyla sinamasin sizede çok teşekkür ederim

Birde kuvoz içi oksijen tedavisi ne kadar sürdü emzirmek için kaç gun çağırıyorlar hemen emzirmeye cagirdiklari gün verdilermi bebeği

Özeldeyse alıyor günlük ücret sizden talep etmiyor sigortadan alıyor parayı. Riske asla atmazlar onlar için her bebek ayrı para öyle bişi olmaz merak etmetin emin olmadan vermezler sorumlulul almazlar zaten en uzun tutabildikleri kadar tutuyorlar. Hergün görebiliyormusumuz? Bide neden dogum yaptınız?

Haftada bir gün görebiliyoruz sadece telefonla bilgi alabiliyorum. Kontrole gittiğimde suyumda azalma nedeniyle acil sezeryanla doğuma aldılar

İnanın ben o gün yataktan zor kalkarken bebeğim nefessiz kalınca o yataktan desteksiz fırladım nasıl kalktığımı hatırlamıyorum bile bebeğimi götürdükleri zaman o odanın içinde kaç tur attığımı hatırlamıyorum..sonrası her iki saatte bi bebeğime gittim emzirmek için doğru dürüst oturup kalkamıyorken bebeğimi sandalye üzerinde emzirmeye çalıştım küvözün altında dolap vardı bezlerim ıslak mendilim ordaydı ama eğilip onları ordan almak bile çok zordu ama çok şükür ki geçti :) şimdi bebeğim yanımda sağlıklı çok şükür inşallah sizde bu günleri atlatacaksınız

Amin inşallah çok teşekkür ederim Şükürler olsun ki bebeğiniz yanınızda Allah'ım sağlıkli huzurlu uzun ömür nasip etsin bebeğinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…