32 haftalık gebeyim ama :(

halime-halimee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
185
54
73
39
Merhaba arkadaşlar dün gebeliğimin 32. Haftasına girdim ama bu zamana gelene kadar ne badireler atlattık çok zor dönemlerden geçtik Allaha şükür 32.haftaya geldik ama dün karnımda belimde rahmimde sancı şikayetiyle doktora gittim kan idrar tahlili yapıldı nst ye bağlandım idrarda her şey normal kanım dibe vurmuş durumda ve nst de sancım göründü doktor doğum sancılarımın başladığını ve artarsa ya da bebeğimin hareketlerinde azalma olursa bir an evvel yeni doğan ünitesi olan bir hastaneye gitmemi söyledi bebeğin kuvöze ihtiyacı olacakmış birde bol bol su içmem ve dinlenmem hiçbir şey yapmamam gerekiyormuş benim sorum şu başına böyle bir şey gelen var mı yavrum bu dönemde doğarsa yaşama şansı nedir birde ne kadar kuvözde kalırız acaba çok uzun oldu biliyorum ama cevap verirseniz duacınız olurum

Ayrıca nette prematüre bebeklerle ilgili hangi haftalarda prematüre oluyor bakarsanız bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Canim

Sanci yuksek mi fikri iğne ve ilaçla geciktirebilir doktorun, haftalık geciktirici iğne yapabilir sana'
Canım benim cevap verdiğin için çok teşekkür ederim bazen çok fazla sancım oluyor hatta öyle ki kendimi tutamayıp ağlıyorum bazende hiç olmuyor çok rahat oluyorum doktor bunlardan hiç söz etmedi sancın artarsa hemen büyük bir hastaneye git bebeğin kuvöze ihtiyacı olacak bol bol dinlen su iç dedi eşim akşama kadar işte sürekli tek başımayım sürekli yatıyorum evden dışarı çıkamıyorum değil evden dışarı çıkmak ev içerisinde bile çok hareket etmiyorum ortalığı toparlayamıyorum yemek dahi yapamıyorum sancı halinde hastaneye gidersem bebeğimi almalarından doğum yaptırmalarından korkuyorum psikolojim tamamen bozulmuş halde :( :(

tatlım benim bildiğim bebişinin vücudu şu an kendi hayatını idame ettirebilecek kadar komplike bir varlık.. 6 aylıkken bile doğan duydum ben yaşıyorlar allahın izni ile.. belli ki annesine bir an önce kavuşmak istiyor ama bence bir sıkıntın olmaz sen içini ferah tut.. daha önceki konularını da biliyorum biraz da evhamlı bir yapın var.. tevekkül ol her şey senin ve bebeğin için en iyi olacak şekilde gelişecektir ben inanıyorum..

tatlım benim bildiğim bebişinin vücudu şu an kendi hayatını idame ettirebilecek kadar komplike bir varlık.. 6 aylıkken bile doğan duydum ben yaşıyorlar allahın izni ile.. belli ki annesine bir an önce kavuşmak istiyor ama bence bir sıkıntın olmaz sen içini ferah tut.. daha önceki konularını da biliyorum biraz da evhamlı bir yapın var.. tevekkül ol her şey senin ve bebeğin için en iyi olacak şekilde gelişecektir ben inanıyorum..
:) :) canım benim yaa evet gerçekten öyleyim bi şey olacak diye ödüm kopuyor ama ben ne kadar üstüne düşüyorsam bi o kadar sorun çıkıyor şu an nasıl sancım var anlatamam böyle bir şey olamaz ama gidersem doğum yaptırırlar ya da sezaryenle alırlar die korkuyorum yarında doktor kontrolüm var bi hayırlısıyla yarın olsaydı :( :( karnımdaki ağrıya dayanamıyorum artık :( Allah razı olsun senden inşallah dediğin gibi olur yavrum doğsa bile tutunur inşallah..bu zamanda doğsa ne kadar kuvözde kalır onuda bilmiyorum Rabbim sanada yavruna sağ salim kavuşmayı nasip etsin inşallah

Canım benim cevap verdiğin için çok teşekkür ederim bazen çok fazla sancım oluyor hatta öyle ki kendimi tutamayıp ağlıyorum bazende hiç olmuyor çok rahat oluyorum doktor bunlardan hiç söz etmedi sancın artarsa hemen büyük bir hastaneye git bebeğin kuvöze ihtiyacı olacak bol bol dinlen su iç dedi eşim akşama kadar işte sürekli tek başımayım sürekli yatıyorum evden dışarı çıkamıyorum değil evden dışarı çıkmak ev içerisinde bile çok hareket etmiyorum ortalığı toparlayamıyorum yemek dahi yapamıyorum sancı halinde hastaneye gidersem bebeğimi almalarından doğum yaptırmalarından korkuyorum psikolojim tamamen bozulmuş halde :KK43: :KK43:

Canim

Bende seninle ayni haftada erken doğum riskimvardi dört hafta erteledik, proluton depottu sanitim haftada bi kez iğne oldum rahmi siksin diye, onu doktora sor sen, bi de bebek için sana iki tane ciğer geliştirici iğne yapsin da kuvozden hemen kurtuluşun bebek, bir de sancin çoksa sana nidilat diye bi ilac var onu verir geciktirebilirsin bikachafta, sikma canini' dinlenme yat ,

Ayrıca 32 haftada bay olmaz bebeğine iki gün kuvwzse kalir cikar daha gecen bi arkadadim doğurdu masalllahi var bebegin ayni haftada

Canim

Bende seninle ayni haftada erken doğum riskimvardi dört hafta erteledik, proluton depottu sanitim haftada bi kez iğne oldum rahmi siksin diye, onu doktora sor sen, bi de bebek için sana iki tane ciğer geliştirici iğne yapsin da kuvozden hemen kurtuluşun bebek, bir de sancin çoksa sana nidilat diye bi ilac var onu verir geciktirebilirsin bikachafta, sikma canini' dinlenme yat ,
Ciddi misin canım yaa şu yazdıklarını okuyunca içime su serpildi resmen Allah yüz bin kere razı olsun senden doktor bunların hiçbirinden söz etmedi direk büyük bir hastaneye git bebeğin kuvöze ihtiyacı olacak dedi sabah kontrolüm var birde kendi doktoruma söyleyeyim bu yazdıklarını sen doğum yaptın mı canım tekrar çoooookkk teşekkür ederim Allah yar ve yardımcın olsun inşallah

Merhaba arkadaşlar dün gebeliğimin 32. Haftasına girdim ama bu zamana gelene kadar ne badireler atlattık çok zor dönemlerden geçtik Allaha şükür 32.haftaya geldik ama dün karnımda belimde rahmimde sancı şikayetiyle doktora gittim kan idrar tahlili yapıldı nst ye bağlandım idrarda her şey normal kanım dibe vurmuş durumda ve nst de sancım göründü doktor doğum sancılarımın başladığını ve artarsa ya da bebeğimin hareketlerinde azalma olursa bir an evvel yeni doğan ünitesi olan bir hastaneye gitmemi söyledi bebeğin kuvöze ihtiyacı olacakmış birde bol bol su içmem ve dinlenmem hiçbir şey yapmamam gerekiyormuş benim sorum şu başına böyle bir şey gelen var mı yavrum bu dönemde doğarsa yaşama şansı nedir birde ne kadar kuvözde kalırız acaba çok uzun oldu biliyorum ama cevap verirseniz duacınız olurum
gönlünü rahat tut tatlım tedbirini al ve bol bol dua et. dinlen mümkünse armut yemeye çalış kesedeki suyu çoğaltıyor.
benim kuzular 35 haftalık 2 şer kg doğdular. birkaç gün küvezde kaldık ama herkes kalmayabiliyor. 1,5 kg ile anneye teslim edilen bebekler var. bebeğin o anki sağlık durumuna bağlı küveze girmesi yada orada ne kadar kalacağı. belkide hiç küvezde kalmayacak. 32 hafta çok kötü değil. bide şu var bebek sana verildikten sonra enfeksiyona karşı çoooook dikkatli olmasın. beslenmesine çooook dikkat etmelisin. birde üşütmesin. korkma sakın belkide erken doğmayacak. hayırlısı ne ise o olsun 800-900 gr doğan bebekler bile vardı küvezde. yeni dğan ünitesindeki küvezler diğer sıradan küvezler gibi değil çok donanımlı. anne karnında sanıyorlar kendilerini:)

üzülmeyin benim bu konuda pek bilgim yok ama bebek çok küçük değil,arkadaşında dediği gibi yaşamını devam ettirecek hale gelmiştir Allahın izniyle,ki 7 aylık doğanlar bile var.Dilerim öyle bişey olmasın ama vaktinden önce doğarsa bi kaç gün küvözde kalmak yetebilir,belkide hiç kalmayabilir,bebiş erken gelmek istiyor belliki :) ben sorun olacağını düşünmüyorum Allahın izniyle,sıkıntı yapma canım benim
dinlenmem çok önemli,boşver evin işi gücü için üzme kendini...

Ablam erken doğum yapmıştı. Çok sancıları olmasına rağmen serumla doğumu engellemeye çalışmışlardı. Ancak bir hafta dayanabildi. Sanırım 8 aylıktı doğduğunda bebiş... Çok minikti iki gün kuvözde kaldı. Şimdi cin gibi maşallah:)

merhaba geçmiş olsun ben ilk bebeğimi erken doğurdum aynı senin gibi 32. hafta da doğum sancıları vardı ve benim hiç ağrım yoktu tevafuk nst de belli oldu şu an hangi şehirdesin bilmiyorum sigortan var mı ben Ankara da Zekai Tahir de yattım 32 haftalıkken hastaneye yattım 3 hafta ertelediler. ilaçla ve yatarak bekledim hastanede çok şükür kuvözde de kalmadı bebeğim ve maşallah gününde doğanlardan daha akıllı ve uzun boylu. Sen canını sıkma Allah'a dua et ve bol su iç 5 dakikadan fazla ayakta kalma. ama saat başı kalk ve 5 dk gezin çünkü kan dolaşımı azalırsa bebeğin sıkıntıya girer Allah korusun.Ama sana tavsiyem eğer sigortalı isen hemen yeni doğan ünitesi olan bir yere başvur. ben hastaneye gittiğimde hiç ağrım yoktu. ona rağmen beni hemen yatırdılar ve bebeğin akciğer gelişimi için iğne yaptılar bunu sadece doktorlar ayarlayabiliyor. Senin fiziksel durumun kilon ve bebeğin durumuna göre ilaç dozu ayarlanıyor ne eksik ne de fazla olmayacakmış. O yüzden sen hemen bence bir hastaneye git. İnşallah bebeğin de sen de sağ salim kurtulursunuz

Ciddi misin canım yaa şu yazdıklarını okuyunca içime su serpildi resmen Allah yüz bin kere razı olsun senden doktor bunların hiçbirinden söz etmedi direk büyük bir hastaneye git bebeğin kuvöze ihtiyacı olacak dedi sabah kontrolüm var birde kendi doktoruma söyleyeyim bu yazdıklarını sen doğum yaptın mı canım tekrar çoooookkk teşekkür ederim Allah yar ve yardımcın olsun inşallah

Canim

Doktoruna konuş ben doğum yaptim farisi basina hayirlisiyla

Canim

Doktoruna konuş ben doğum yaptim farisi basina hayirlisiyla
Allah razı olsun canım yaa resmen umut verdin bana Rabbimde seni darda komasın inşallah bugün gittim kontrolüm vardı doktor bebeğin başının aşağıda olduğunu ve gelmek için acele ettiğini söyledi gelişimi iyiymiş çok şükür ama doğarsa kuvözde kalır dedi bol bol su iç dinlen şimdilik yapılacaklar bunlar ama sancın olursa büyük bir hastaneye git dedi tekrar çok teşekkür ederim Allah sana bağışlasın yavrunu inşallah

merhaba geçmiş olsun ben ilk bebeğimi erken doğurdum aynı senin gibi 32. hafta da doğum sancıları vardı ve benim hiç ağrım yoktu tevafuk nst de belli oldu şu an hangi şehirdesin bilmiyorum sigortan var mı ben Ankara da Zekai Tahir de yattım 32 haftalıkken hastaneye yattım 3 hafta ertelediler. ilaçla ve yatarak bekledim hastanede çok şükür kuvözde de kalmadı bebeğim ve maşallah gününde doğanlardan daha akıllı ve uzun boylu. Sen canını sıkma Allah'a dua et ve bol su iç 5 dakikadan fazla ayakta kalma. ama saat başı kalk ve 5 dk gezin çünkü kan dolaşımı azalırsa bebeğin sıkıntıya girer Allah korusun.Ama sana tavsiyem eğer sigortalı isen hemen yeni doğan ünitesi olan bir yere başvur. ben hastaneye gittiğimde hiç ağrım yoktu. ona rağmen beni hemen yatırdılar ve bebeğin akciğer gelişimi için iğne yaptılar bunu sadece doktorlar ayarlayabiliyor. Senin fiziksel durumun kilon ve bebeğin durumuna göre ilaç dozu ayarlanıyor ne eksik ne de fazla olmayacakmış. O yüzden sen hemen bence bir hastaneye git. İnşallah bebeğin de sen de sağ salim kurtulursunuz
Çok sağol canım cevap verdiğin için Allah razı olsun senden inşallah evet Ankaradayım sigortam var doktor bugün yine nst ye bağladı geçenki gibi yoğun bir sancı çıkmadı bu kez çok ayakta durma bol bol su iç bebeğin başı aşağıda sancın olursa hemen Zekai Tahire git dedi sürekli yatıyorum inan evimi bile toparlamaktan aciz kaldım Allahtan eşim çok anlayışlı :( sen doğum yaptın sanırım canım bebeğin kuvözde kaldı mı bir de Zekai Tahirin doğum yaptıran doktorları nasıl bana çok sinirli olduklarını hastalara bağırdıklarını ve sancı olmasına rağmen hemen doğuma almadıklarını söylediler inşallah yoktur böyle bir şey çünkü bende Zekai Tahirde doğum yapmayı düşünüyorum

Ablam erken doğum yapmıştı. Çok sancıları olmasına rağmen serumla doğumu engellemeye çalışmışlardı. Ancak bir hafta dayanabildi. Sanırım 8 aylıktı doğduğunda bebiş... Çok minikti iki gün kuvözde kaldı. Şimdi cin gibi maşallah:)
Allah bağışlasın inşallah valla içimi rahatlattız Allah razı olsun inşallah bende sağ salim alırım yavrumu kucağıma

Back
X