• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

32.haftadan sonra rahimdeki kasılmalar hangi noktaya kadar normal?

baby_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
1.183
8
108
İstanbul
merhabalar.bu haftalarda kasılmalar olması normal deniyor.ama belirli bir noktadan sonra erken doğum belirtisi yada amniyon sıvısının az olmasının belirtisi olabiliyormuş.benimde suyum az denildiğinde (6.ayda)kasılmalar olmuştu ve geçmişti.şimdi yine mi suyum azaldı yoksa normal mi bilemedim :( doktor randevum 13.ocakta .fikir veriseniz sevinirim.

suyun az olduğunun belirtisi olduğunu ilk kez duydum ama eğer öyle bir durum varsa ve daha önce yaşadysan sen pazartesi koş git doktora bence hemen.Allah korusun suyu azalınca yaşayamaz ki bebek...

suyun az olduğunun belirtisi olduğunu ilk kez duydum ama eğer öyle bir durum varsa ve daha önce yaşadysan sen pazartesi koş git doktora bence hemen.Allah korusun suyu azalınca yaşayamaz ki bebek...[/QUOTEgereksiz yere mi korkuyorum bilemiyorum yeterli demişti çapadaki doktorlar.bu ksılmalar herkes te oluyor mu onu merak ediyorum :((

kasilmalar normal, gunde bircok kez, uzun sure, veya kisa ve sikca olabiliyor.

Eger aralari 5 dk civarinda olur ise, ve birkac saat sonrasinda dinlenmene ragmen gecmiyor ise, doktor ile hemen irtibata gecmelisin, ama bunun altinda hersey normal :)

kasilmalar normal, gunde bircok kez, uzun sure, veya kisa ve sikca olabiliyor.

Eger aralari 5 dk civarinda olur ise, ve birkac saat sonrasinda dinlenmene ragmen gecmiyor ise, doktor ile hemen irtibata gecmelisin, ama bunun altinda hersey normal :)

sağol canım ya ben de kimse cevap yazmayınca şubat anneleri bölümünde de konu açmıştım şimdi .iki gündür çok fazla olunca endişelendim.sanki bütün gün kasılmış durumdayım .

endiselenme canim, kimilerinde asiri kasilmalar oluyor, birde bu zamanlarda bebek basini kanalada tutturuyor olabilir, ozaman ekstra agri olur. Benimde birkac gundur feci sekilde oluyor, ki ondan diye tahmin ediyorum, emin degilim tabiiki ama oyle gibi, sali gunu kontrolum var bakalim doktor ne diyecek bu konuda.

Eger kasilmalarin hic araliksiz ile doktora gitmelisin, ama ara ara ise normal. Butun gun hic durmadan ayni kasilmami devam ediyor, yoksa zaman zaman araliklari oluyormu?

dün gece bütün gece kasıldı.uzandım yattım felan geçmedi.bugün de bütün gün aralıklarla kasıldı.6.ayımda ilk defa kasılmalarım başladığında suyumun az olduğu söylenmişti.ikisi denk geldi sanırım ben de şimdi panik yapıyorum galiba :))o yüzden sizlerde nasıl olduğunu merak ettim.ağrım sızım yok benim ama bebeğimin hareketleri öyle fazla olmayınca da ..hep öyleydi gerçi ama :((

Cnm bendede oluyor ara ara.. Doktora gittigimde kontrol etti. Yorulmussundur biraz dinlen gecer dedi. Suyumda yeterliymis cok sükür. Düzenli olursa mutlaka haber ver dedi. Ben uyurken adet sancisi gibi agrilarla uyaniyorum. Bence korkulacak birse yok. Biz cok tedirgin oluyoruz sanirim. Sona yaklastik artik olacak biraz skntilarimiz. Ama yinede doktorunu ara bir sor. Herkesin hamileligi kendine özgüdür denir. Rahatlarsin hem.

Cnm bendede oluyor ara ara.. Doktora gittigimde kontrol etti. Yorulmussundur biraz dinlen gecer dedi. Suyumda yeterliymis cok sükür. Düzenli olursa mutlaka haber ver dedi. Ben uyurken adet sancisi gibi agrilarla uyaniyorum. Bence korkulacak birse yok. Biz cok tedirgin oluyoruz sanirim. Sona yaklastik artik olacak biraz skntilarimiz. Ama yinede doktorunu ara bir sor. Herkesin hamileligi kendine özgüdür denir. Rahatlarsin hem.

kesinlikle herkes farklı yaşıyor.ya doktorlarda bıktı benden bebeğimin harektleri o kadar az ki geçen sefer söyledim doktora nts ye bağladı.bağlanır bağlanmaz öyle tekmeler yedim ki anlatamam.doktor sesinin çıkarmadı ama o sonuca göre kesin kızmıştır :))bu seferki randevum da 13 ocakta daha erken gitmelimiyim kararsız kaldım ..düzenli süre tutup kasılmalarımı yazayım en azından .....

bencede korkulacak birsey yok ama, yinede icin rahat etmeyecek ise sabah doktorun ile gorus bence :) Arkadasinda dedigi gibi en azindan icin rahatlamis olur.

Benim yaramaz gunduz cok sakin, hemen hemen hic hareket yok denilecek kadar, ama gece yatacagimda basliyor birseyler yapmaya, canimi yakiyor uyutmuyor, ama gece hareket olmazsada endiseleniyorum, alismisimki okadar gece uyutmamasina, hareketsiz olmasi tuhaf oluyor, bende uyandiriyorum ozaman basliyor tepmeye :D (uyandirmak icin soguk su iciyorum ve biraz durtuyorum karnimi)

bencede korkulacak birsey yok ama, yinede icin rahat etmeyecek ise sabah doktorun ile gorus bence :) Arkadasinda dedigi gibi en azindan icin rahatlamis olur.

Benim yaramaz gunduz cok sakin, hemen hemen hic hareket yok denilecek kadar, ama gece yatacagimda basliyor birseyler yapmaya, canimi yakiyor uyutmuyor, ama gece hareket olmazsada endiseleniyorum, alismisimki okadar gece uyutmamasina, hareketsiz olmasi tuhaf oluyor, bende uyandiriyorum ozaman basliyor tepmeye :D (uyandirmak icin soguk su iciyorum ve biraz durtuyorum karnimi)

canım ya o nasıl bir uyandırma yöntemi öyle dürtmekten kastın nedir acaba:)))???benim kızım uyanıkken de az hareket ediyor.gücü yetmiyormuş gibi geliyor bana :( bir de 22.haftadan beri aynı pozisyonda ..

Yarin ara mutlaka derim gitmesende konus.. Ne olur ne olmaz.. Zaten doktorlar her türlü soruya alisik oluyorlar.. Bende olup olmadik yerde arar oldum:)

Arkadasinda dedigi gibi her bebegin hareketide farkli.. Buyuk ihtimal sen uyuyunca hareket ediyodur o. Yada bir isle ilgilenirken.. Benim bebisimde genelde geceleri dövüsüyo annesiyle.. Bazen gece uyaniyorum bakiyorum hareket etmiyo korkuyorum. Hemen dürtüyorum oglumu:) Uyandiriyorum. Hemende uyanmiyo babasina mi cekmis ne uyandirana kadar ugrasiyorum. Sonrada vicdan azabi cekiyorum:) Uyuysun diye ugrasiyom ama uyumuyo. Dogunca cok kötü intikam alacak benden:) Yani her bebegin kendine özgü hareketleri var. Sen canini skma. Yat uyu.. Sabahta pazar fln deme ara doktorunu..

:1: ya durtmek dedigim karnimi biraz bastiriyorum belirli yerlerini, ellerinin veya bacaklarin oldugunu dusundugum yerleri, herzaman islemiyor zaten bazen hic reaksiyon gostermiyor bile, ama bazen basliyor tekmelemeye. Rahatsiz ediyorum ama ne yapayim, korkmamdan daha iyidir, nasilsa yine uyur :)

canım ya o nasıl bir uyandırma yöntemi öyle dürtmekten kastın nedir acaba:)))???benim kızım uyanıkken de az hareket ediyor.gücü yetmiyormuş gibi geliyor bana :( bir de 22.haftadan beri aynı pozisyonda ..

Dürtmek diince öle deil :) hafif parmak ucuyla dokunuyosun karninin her hangi bolgesine. Baktin hareket yok biraz biraz seviyosun baktin hala hareket yok. Oglum hist pist diye sesleniyosun.. Baktin hala ses yok.. Ben yuzugumu karnima koyuyorum. (Bizim pasha cok rahatsiz oluyo hemen vuruyo yuzuge) Yani ugrasiyosun onla yavas yavas. Aslinda iyi degil bnm esim kiziyo rahat birak oglumu diye ama ben ilk bebegimi kaybettim anne karninda kalbi durmustu. Eger hareketini hissetmessem uyuyamam.. Zaten 10 dk fln ugrastirsin hemen aglamaya basliyorum.. Eskide degil cok yeni bir olay.. aralik 2010 annesi olcaktim olmadi, subat annesi olmak nasip olur ins.. Bebegimin hareketleri az diyede düsünme ne güzel uslu bir bebek olacak demekki annesi.. Her hangi bir sorun olsa doktor söylerdi mutlaka. Icini ferah tut.

Yarin ara mutlaka derim gitmesende konus.. Ne olur ne olmaz.. Zaten doktorlar her türlü soruya alisik oluyorlar.. Bende olup olmadik yerde arar oldum:)

Arkadasinda dedigi gibi her bebegin hareketide farkli.. Buyuk ihtimal sen uyuyunca hareket ediyodur o. Yada bir isle ilgilenirken.. Benim bebisimde genelde geceleri dövüsüyo annesiyle.. Bazen gece uyaniyorum bakiyorum hareket etmiyo korkuyorum. Hemen dürtüyorum oglumu:) Uyandiriyorum. Hemende uyanmiyo babasina mi cekmis ne uyandirana kadar ugrasiyorum. Sonrada vicdan azabi cekiyorum:) Uyuysun diye ugrasiyom ama uyumuyo. Dogunca cok kötü intikam alacak benden:) Yani her bebegin kendine özgü hareketleri var. Sen canini skma. Yat uyu.. Sabahta pazar fln deme ara doktorunu..

olabilir canım geçen eşim dedi sen uyuyordun hareket ediyordu ben hissettim felan diye beni rahatlatmak için söyledi diye düşünmüştüm ama haklısınız galiba .ya ben böyle panik yapmıyordum suyun az dediler önce sonra ra yeterli dediler.şimdi yine mi azaldı diye telaş yapıyorum

Dürtmek diince öle deil :) hafif parmak ucuyla dokunuyosun karninin her hangi bolgesine. Baktin hareket yok biraz biraz seviyosun baktin hala hareket yok. Oglum hist pist diye sesleniyosun.. Baktin hala ses yok.. Ben yuzugumu karnima koyuyorum. (Bizim pasha cok rahatsiz oluyo hemen vuruyo yuzuge) Yani ugrasiyosun onla yavas yavas. Aslinda iyi degil bnm esim kiziyo rahat birak oglumu diye ama ben ilk bebegimi kaybettim anne karninda kalbi durmustu. Eger hareketini hissetmessem uyuyamam.. Zaten 10 dk fln ugrastirsin hemen aglamaya basliyorum.. Eskide degil cok yeni bir olay.. aralik 2010 annesi olcaktim olmadi, subat annesi olmak nasip olur ins.. Bebegimin hareketleri az diyede düsünme ne güzel uslu bir bebek olacak demekki annesi.. Her hangi bir sorun olsa doktor söylerdi mutlaka. Icini ferah tut.

ayyy canım yaa allah bir daha öyle bir acı yaşatmasın.evet ya eşimde öyle diyor uslu benim kızım diye.ben seni tanıyorum zaten şubat anneleri topiğinden ...inşallah alacaz bebeklerimizi kucağımıza :))
dediğin gibi her bebeğin hareketi farklı oluyor..sen son aylarda daha zorlanacaksın o zaman hareketler dahada yavaşlıyormuş yaa :)))biraz rahat olabilsek ...gerçekten doğunca intikam alacaklar bizden.

:1: ya durtmek dedigim karnimi biraz bastiriyorum belirli yerlerini, ellerinin veya bacaklarin oldugunu dusundugum yerleri, herzaman islemiyor zaten bazen hic reaksiyon gostermiyor bile, ama bazen basliyor tekmelemeye. Rahatsiz ediyorum ama ne yapayim, korkmamdan daha iyidir, nasilsa yine uyur :)

anladım canım .ben uyuduğu zaman bari panik yapmıyorum .pozitif düşünmek önemli sanırım bak şimdi hareketlendi.sanırım biraz rahatladım sayenizde .teşekkürler büşra ve cheryy :)))

En son yeterli denilmis. Zaten sakincali bir durumda kontroller haftada 1e iniyor diye biliyorum. Dedigim gibi simdi bunu kafana takip canini sikma meleginide üzme.. Simdi bu saatte yapilacak pek bisey yok. Olumlu düsün olumlu olsun. Yarinda doktorunu ararsin icin rahatlar..

Zaten hic bir sorun olmasa bile mutlaka insan takacak bisey buluyo. Benimde akintim cok fazla mesela.. Bir ara baya taktim.. Doktora gidince nasil bir psikolojiye girdiysem doguma fln alacak saniyorum.. Bu haftalarda akintinin cogalmasi normal dedi renkli ve kokulu olmadikca hic dert etme dedi test bile yapmadi..

Bu zamanlarda insanlarin kanamalari oluyo.. Erken dogumlar oluyor. Hastanede yatiyolar.. Biz evimizdeyiz sükür allah dert vermesin.. Bebegimin hickirmasina bile dert eder oldum.. Gunde 5 kere hickirik tutuyo diyince doktorun cevabi her bebegin hareketleri farkli olur, onlar artik sizden ayri birer birey oldu.. Suan en büyük heycanimiz bebislerimiz. Tabiki tek derdimiz onlar olacak. Ama ne olursa olsun icini ferah tutmak lazimmis bunu gecte olsa ögrendim..

anladım canım .ben uyuduğu zaman bari panik yapmıyorum .pozitif düşünmek önemli sanırım bak şimdi hareketlendi.sanırım biraz rahatladım sayenizde .teşekkürler büşra ve cheryy :)))

Rica ederiz cnm bnm.. Icini bi nebze rahatlatabildiysek ne mutlu.. Bebisinde orda mutu merak etme melekler koruyo onu.. Benim oglumda hickiriyo yine:) böyle hickirmaya devam ederse, ben 42 haftalik olsada korkmam:))Benim cikmam gerek muhabbetinize doyum olmuyor hadi tatli rüyalar sizede tatli bebislerinizede..

Back
X