30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...

öldürmek ne kadar kolay söylemişler onların canı değil ki rahat söylüyorlar sağlıklılarsa yok izin vermeyin doğuran çok Allahın izniyle seninkiler de doğar riskli tabi ama illa kötü olacak değil siz en iyiisini yapmışsınız Rabbim size 3 evlat verdi o almadan canalrına kıymak kesinlikle cinayet bu kabi atıyor hareket ediyor yok duamız seninle aylinim doğacak ve b,z resimlerine bakacağız onların olumlu düşün anne hisseder inan onların doğacağına inanıyorsan doğarlar olumlu ol hep dua et

lovelimmmm canımm sağol inşallah.. içim rahat, Allahıma sığındım inşallah sağlıkla doğsunlar... ama şu anda olumsuzluk yokken şükür, birine kıymak cinayettir bence, bunun bahanesi yok, Rabbim isterse hiçbişecik olmaz onlara... O verdi, O'na emanetler...

neşenin hepinize selamı var çok mutlu oldu facede karşılaştık

cani bunlar insana canlı gözüyle bakmıyorlar ki....nefes alan kalbi atan değil onlar için....tıbbi bi durum o kadar.....canım benim dua et...sekiziz doğumları bile gördük...üçüz neki....Allah'a sığın...dualarımız seninle....moralini bozma.....minik minik olurlar belki ama çooooooooooook sağlıklı doğarlar Allahın izniyle maşallah suphanallah onlara

ben ne yazacağımı bile bilmiyorum. birilerine söylemem lazımdı işte öylesine. bu sabah test yaptım ve pozitif çıktı kafam karmaşık yani böylemi oluyo insan ne hissettiğini bilmiyo gerçi ben hem istiyorum bu bebeği hemde korkuyorum . ama bu heyecanı hissetmekte güzelmiş. bugün dr randevum var daha minnacık olsa gerek offff nasıl bişi bu ya . ne hissettiğimi bilmiyorum.

ilk öğrendiğinde garip oluyor ne hissedeceğini ne yapman gerektiğiini anlamıyor insan sonra mutluluk başlıyor korkman normal canım hepimiz korktuk sonra hayatında görebileceğin en güzel görüntüyü göreceksin bebeğinin görüntüsü daha bebek gibi değil ama senin bir parçan iç,nde büyüdükçe daha da mutlu olacak heyecanlanacaksın hayaller kuracaksın dr randevusu sana yetmeyip sırf bebeğini görmek için başka dr gideceksin bebek eşyalarına bakacaksın liste yapacaksın bi sürü şey lazım olacak diye eksik kalmasın diye hep listeni kontrol edeceksin ilk tekmeyi hissedince işte içimde diyeceksin bir gün az tekmelese hüngür hüngür ağlayacaksın dr gideceksin o doğunca ağlayacaksın mutluluktan nasıl büyütücem diyeceksin ya ağlarsa uyanamazsam diyeceksin sonra hangi ek gıdayı versem nasıl versem diyeceksin yemedi yedirmek için oyunlar şarkılar başlayacak ilk sözcüğü duyduğunda bir daha söylesin diye elinden geleni yapacaksın sonra emekleyecek o emekledikçe çok keyiflenecek ve yorulacaksın işte ben buradayım emekliyor oğlum
hayatımda yaşadığım en güzel anlar oğlumla geçen zaman yorucu dikkat gerektirici ama tarifi inanılamz güzel
hayırlı olsun yazmak istedim nedense gel haber ver kendinden

ve aleyküm selam :))

ben tanışamadım kendisi ile ama sizlerle tanıştım sayesindde :)

oyyy oyy ne güzel anlatmışısın Lovelim,
hala heyacanın içinde ve taze di mi, ben daha tepiklenme hıçkırıklanmayla mutlu olma evresini aşamamış biri olarak söylüyorum ki, muhteşem bir duygu, mucizenin hayatımdaki en güzel örneği

hayırlı olsun hegunes, kucagına aldıgın günüde böyle heyecan ve hevesle atlat inş.

minnacık bişey değil henüz, noktacıktır o :))

Bende 31 yaşında hamile kaldım, Allah izin verirse 2011 ocak ayında bebeğimi kucağıma alacağım. Rabbim tüm anne adaylarına sağ salim bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin.

Kızlar hepinizin ramazanı mubarek olsun. Uzun zamandır giremiyorum, buraya bir girersem başka iş yapamıyorum çünkü. Hepinize dua ediyorum ama. Oğlum iyi maşallah çok şükür, emekliyor, dişlerimiz çıkıyor. Bugün oruca niyetlendim inşallah problemsiz geçer de hem oğlumu emziririm hem orucumu tutarım. Gece biraz zor olacak ama olsun. Hepinizi tek tek öpüyorum. Hayırlı formatlanmalar:))

Bende 31 yaşında hamile kaldım, Allah izin verirse 2011 ocak ayında bebeğimi kucağıma alacağım. Rabbim tüm anne adaylarına sağ salim bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin.

canım hoşgeldin sefalar getirdin. Allah sağlıkla o günlere kavuşmanı nasip etsin...

canım zor günler geçirmişsin Rabbim hayırlısıyla kavuşturacak inşallah..

canım selamımı getirmişsin saolasın. buraya uğrayamadım vaktim dardı, ders çalışıyorum. Ayrıca uzunca bir zaman moralim bozuktu, eşimle biraz problemlerimiz var. Çocukla ilgilenemk istemiyor, sanırım henüz babalığa hazır değilmiş, sanki ne iş yapıyorsa. Sadece onunla oynamak bile zor geliyor. Neyse problemler hala devam ediyor, bu yüzden dersime çalışmak dışında hiçbirşey yapmak canım istemiyor. İnşallah Rabbim bize verdiği duyguların kırıntılarını onlara da verir. Şimdilik herşeyi askıya aldım, hayırlısı neyse o olsun...

masalım seni görmek çok güzel, doğru demişsin yazında. Bizim hiçbir gücümüz yok o minicik hücrelere, veren de alan da O. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın..

bişi diyeyim mi annelik kadının doğasında var. hele doğduktan sonra dünyadaki herşey boş ve anlamsız geliyor insana..Canım tebrik ediyorum...

Ne güzel yazmışsın can dostum Lovelim. Aynen böyle oluyor. Bazen oturup ağlıyorum "Rabbim ben bu çocuğu hak etmiyorum, çok hatalar yapıyorum, bakamıyorum" diye. Kardeşim de diyor ki işte şimdi doğru yoldasın. O o kadar sevgi dolu, masum, biz o kadar kirlenmiş, vefasız. Açlığın uykusuzluğun dibine de vursam, eşimle kavgalar da yapsam o emerken minicik parmaklarıyla beni seviyor ya dünyayı unutuyorum. Az önce emzireyim dedim, emmedi, yarım dişleriyle beni ısırdı. "Yapma, hayır" diye sert çıktım. Dudağını büke büke ağladı. Pişman oldum. O kadar hassas ki. Rabbime emanet hepimizin yavrusu..Eren'i öpüyorum...

hoşgeldin canım, tanışalım. Ben 3 yıl bir bebeği bekleyip de sonra kıymetini bilemeyen bir anneyim. Bebek beklemenin sıkıntısını yaşayan anlar. Olduktan sonra da ona mutlu huzurlu bir aile ortamı verememişsen işte kendini çaresizliğin içinde buluverirsin. Rabbim yuvalarımıza sağlık, huzur, afiyet versin. Kocalarımıza da akıl fikir ve vicdan versin..

aleyküm selam canım, eskimeyen topik burası..her geçen gün üyeleri daha da artsın buranın inşallah, Rabbim herkese hayırlısıyla hayırlı evlatlar versin.

günaydın kızlar nasılsınız canlarım
bizler iyiyiz

zeytinim senin miniş büyümüş bile maşallah...

maşallah canım, iyiki geldin, ayağını sürüyerek gel..

bende 29 yaşındayım artık 30 merdive dayadık sayılır üniversteydi işti falan ksımet bugünlerde hamile olmak var mış bende 6+3 günlük hamileyim ...

maşallah, hoşgeldin canım..

ajandam var ama epeydir yazamıyorum, sözde ilk emeklemelerini videoya çekecektim onu bile yapamadım. Sadece anın keyfini çıkarıyorum.

Hepinize keyifli sağlıklı ramazanlar, minişlerinizle ve eşlerinizle herşey yolunda gitsin inşallah...

neşemm sen iyi bir annesin bunu unutmaaaaaa
salihimi de öpüyorummmm

(( bunu duymaya çok ihtiyacım vardı. Teşekkür ediyorum canım, Allah razı olsun. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Ben de Eren'i öpüyorum annesi...Bir daha kimbilir ne zaman yazarım, ne olur burayı boş bırakmayın. Bana da dua edin. Stresim tavan yaptı. Bir yandan tezim bir yandan ev içi huzursuzluklar, bir de hızla büyüyen bir minik adam..İnşallah Rabbim yüzümüzü kara çıkarmaz. Dualarınıza çok ihtiyacım var...İyiki varsınız...

neden öyle diyorsun Neşe, her insanın hayatında sıkıntılı dönemler oluyor ve malesef ki minik bebeklerimizde buna eşlik etmek zorunda kalıyor, bunları dşünüp buraya yazman ve vicdan azabı cekmen bile ne kadar iyi bi anne oldugunu gösteriyor... eşinden kaynaklanan probelemleri okudum ara ara, seninle ilgisi olmayan konulardan kendini suçlu hisetteme lütfen, bol bol da dua et eşinin sana artık detsek olması için (

Kızlar hepinizin Ramazan Bayramı mubarek olsun. Hepinizi tek tek öpüyorum. Zafer Bayramınızı da tebrik ediyorum. Ne güzel çifte bayram bugün. Bir de bebişlerimizle çok şükür bizden daha mutlusu yok. Rabbim sevinçlerimizi daha da arttırsın. Denizanası, Lovelim desteğiniz için teşekkür ediyorum. Dualarıyla destek olan tüm arkadaşlarımın da yuvaları mutlu ve huzurlu olsun. Salih de sizi öpüyor , harçlığını hazırlayacakmışsıız öyle dedi:))
Diğer topikte hatim başlatmıştım inşallah bitmiştir. Ben 1. cuzu okudum ama fazla okuyamadım sonra nete de çok az girebildim bakamadım. Rabbim dualrımızı kabul etsin. Evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlısıyla versin inşallah. Hepinizi çok seviyorum..Şimdi harçlık toplama zamanı:)))

Sağolasın Neşecim seninde bayramların kutlu olsun :)) seneye de evlatlarımızla, sevdiklerimizle ve bu forumda ki tanımadığımzıı sandığımız ama cevremizdeki cok kişiden daha cok tanıdıgımız arkadaşlarımızla sağlıklı-huzurlu-hayırlı bi bayramda daha buluşalım... Salihin el öpme parasını da seneye hazırlayalım inş. :)

ben burdan devam edeceğim....
girdiğim bilmem ne ayı anneleri sayfası kabus gibi
amacından sapmış durumda....

yaaaaaaaaa ağlamak istiyorum arkadaşlarımı özlediiiiiiiiiiiiiiiiiiimmm

ordaki hatunların çoğu yirmili yaşlarda...pek anlamıyorlar bizi...burdan devam

merhaba, başlığı gördüm ve tam bana göre olduğunu düşündüm. sanırım eski üyelerden pek çoğu artık fazla yazmıyor ama kalan arkadaşlara selamlar. arkadaşlarımı toplasam burası kalabalık bir 30 yaş üstü ilk gebelik başlığı olurdu . genç yaşta anne olmuş pek tanıdığım yok. önce okul, derken iş ve hayatın diğer getirdikleriyle şimdi ben de 33 yaşındayım ve ilk sağlıklı hamileliğim olacak inşallah. 3. ayımızı bitirmemize 1 hafta kaldı. kan pıhtılaşması problemi nedeniyle iğne oluyorum.
sevgili masal 0663 ben de her açtığımda yazıların 40-50 sayfa ilerlediği anne gruplarına abone oldum ama takip edemiyorum. diğer alternatifleri değerlendirmeye çalışıyorum. umarım sen de burada kalırsın. herkese sevgiler.

Son düzenleme:

drusellacım hayırlı olsun ben de iğne oldum pıhtılaşmadan dolayı 9 ayıma kadar hayırlısıyla doğar bebeğin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…